piotrek1111 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięki za wyjaśnienie. Zostaje więc na Miui e.u bo nie mogę patrzeć na Wiadomości googlowskie i ten ich dialer. Jak najprościej zaktualizować apke systemową?Chciałem uaktualnić Miui mail ale krzyczy na mnie,że można. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez piotrek1111
Bagniak Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Witam czy jest gdzieś ukryta opcja żeby ikony powiadomień były kolorowe ? Na poprzednim mix 2s z miui 12 od xiaomi.eu tak miałem . Czy to "wina" globala czy poco X3 z launcherem Poco tak mają ?
brawo Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Trzeba poszukać w ustawieniach powiadomienia miui, albo android. Dla miui są kolorowe.
Baczeekk Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Pytanko o VoLTE i VoWiFi. Mam T-Mobile, po wysłaniu SMS włączającego te usługi otrzymuję wiadomość zwrotną, że te są już aktywne. W ustawieniach przy VoLTE mam wyłączoną możliwość przesunięcia suwaka z informacją, że operator tego nie obsługuje.
Adam Błażejewski Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 @Baczeekk W dziale Aktualności masz temat temu poświęcony.
Sebastian_M Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Może ktoś pomoże, w zakładce Ustawienia-O telefonie-Pamięć jest zakładka "Inne" na którą nie można wejść. Co to jest bo ma aż 4,32GB?
mgcompany Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 To są pliki, których nie można sklasyfikować do reszty kategorii. Mogą to być np. dodatkowe pliki do gier/programów, które są w osobnych katalogach, backupy, aktualizacje OTA itp.
Baczeekk Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Na Globalu w ustawieniach zaraz pod informacjami o telefonie była opcja aktualizacji aplikacji systemowych. W .eu tego nie ma. Jest przeniesione gdzie indziej, nie ma tych aktualizacji czy jak to się odbywa?
pawel188 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Przed chwilą, Baczeekk napisał: Na Globalu w ustawieniach zaraz pod informacjami o telefonie była opcja aktualizacji aplikacji systemowych. W .eu tego nie ma. Jest przeniesione gdzie indziej, nie ma tych aktualizacji czy jak to się odbywa? na EU tez tam jest
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Stycznia 2021 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Ale chodzi o Xiaomi.eu czy Global EEA? Jak to pierwsze to nie ma tego u nas.
pawel188 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ostrzegam że po aktualizacji poco launchera jest problem z klikaniem dwóch górnych środkowych ikon, odinstalowanie aktualizacji naprawia problem
Puma2012 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) W jakiej wersji jest ten problem? Mam wersje 2.7.4.8 Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Puma2012
pawel188 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 58 minut temu, Puma2012 napisał: W jakiej wersji jest ten problem? Mam wersje 2.7.4.8 2.7.4.14
Puma2012 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 26 minut temu, KorppX napisał: Właśnie przyszedł do mnie poco x3. Czy warto zaktualizować go i zrobić reset ustawień czy tylko go zaktualizować i od razu korzystać ? Zrobiłem reset gdy tylko dostałem nowy, przy okazji zaraz była aktualizacja.
pawel188 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 31 minut temu, KorppX napisał: Właśnie przyszedł do mnie poco x3. Czy warto zaktualizować go i zrobić reset ustawień czy tylko go zaktualizować i od razu korzystać ? ja najpierw zaktualizowałem a potem wipe data
pawel188 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) to jest reset do ustawien fabrycznych w ustawieniach fabryczny reset robi chyba to samo co to poco launchera wycofali wersje 2.7.4.14 Edytowane 15 Stycznia 2021 przez pawel188
mgcompany Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zdarza się wam, że czytnik linii papilarnych zamula i nie czyta?
michal_gie Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Czasami. Ale to sporadycznie. Po kilku tygodniach użytkowania musiałem zamiast przykładać kciuk, przesuwać z góry w dół po czytniku. Usunąłem odcisk, dodałem na nowo i jest póki co OK.
mgcompany Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 U mnie ostatnio często nie ma żadnej reakcji, aż nie wcisnę przycisku, co też nie zawsze skutkuje odczytaniem palucha. W starym Redmi nigdy nie miałem tego problemu. Dobry sprzęt, a ma kilka takich drobnych mankamentów, które irytują.
michal_gie Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 5 minut temu, mgcompany napisał: U mnie ostatnio często nie ma żadnej reakcji, aż nie wcisnę przycisku, co też nie zawsze skutkuje odczytaniem palucha. W starym Redmi nigdy nie miałem tego problemu. Dobry sprzęt, a ma kilka takich drobnych mankamentów, które irytują. Próbowałeś usunąć odcisk i skonfigurować nowy? Faktycznie, sprzęt wydaje się w pewnych kwestiach niedopracowany. Mam m.in Mi A2, tam nie ma problemu z odciskiem, i internet też jakby szybciej chodzi...
NRGizer Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Zauważyłem ze dialer losowo wybiera kontakty. Przykładowo mam w kontaktach takie osoby: szyby okna szyby Wybieram wiec na klawiaturze numerycznej 7992 (czyli słowo szyb) i pokazuje sie tylko ten drugi wpis... Co ciekawe wpisanie 79929 (szyby) sprawia ze drugi wpis tez sie pokazuje. To tylko przykład - mnóstwo kontaktów nie zostaje odnalezionych. Np kontakt Marta Dyspozytor znajduje sie po słowie dyspozytor (3977699) ale po słowie Marta (62782) juz nie... A jak zrobię test: ok google zadzwon szyby to znajduje oba i pyta który chce wybrac... Ki czort? Edytowane 20 Stycznia 2021 przez NRGizer
NRGizer Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ponieważ miejscowi guru jedyne co potrafili zrobić to dać ostrzezenie i bezmyslnie anulować posta wiec odpowiem sobie sam - moze sie komus przyda: - okazuje sie ze apka Telefon od googla została zj***na przy okazji jakiejs aktualizacji. Odinstalowanie aktualizacji z aplikacji Telefon pomogło i znowu wszystkie kontakty sie wyszukują. Pozostaje nierozwiazany drugi problem (ten z anulowanego posta): - mianowicie mam kontakt z przypisanymi dwoma numerami. Jeden z nich jest wybrany jako domyslny ale dialer usilnie dzwoni na ten drugi. Ktos zauwazył podobny problem? 1
pawel188 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 1 godzinę temu, NRGizer napisał: Ponieważ miejscowi guru jedyne co potrafili zrobić to dać ostrzezenie i bezmyslnie anulować posta wiec odpowiem sobie sam - moze sie komus przyda: - okazuje sie ze apka Telefon od googla została zj***na przy okazji jakiejs aktualizacji. Odinstalowanie aktualizacji z aplikacji Telefon pomogło i znowu wszystkie kontakty sie wyszukują. Pozostaje nierozwiazany drugi problem (ten z anulowanego posta): - mianowicie mam kontakt z przypisanymi dwoma numerami. Jeden z nich jest wybrany jako domyslny ale dialer usilnie dzwoni na ten drugi. Ktos zauwazył podobny problem? ja nie wiedziałem ze tak można szukać kontaktów ale mi normalnie znajduje osoby
Szaju Opublikowano 23 Stycznia 2021 Opublikowano 23 Stycznia 2021 @NRGizer jest aktualizacja dialera od Google i znajduje wszystko jak wpiszesz dane znaki.
Lupus288 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć Panowie, mam go od dwóch dni, narazie nie znalazłem nic niepokojącego, oprócz tych głośnych rozmów, jak dla starych dziadków oraz brak nagrywania rozmów, we wcześniejszych wersjach miui to było, nie wiem czemu usunęli. Czy ktoś może mi wyjaśnić bliżej tą funkcję NFC ? W sensie jak przypiszemy i włączymy to w telefonie to "karta płatnicza" jest cały czas aktywna gdy telefon jest odblokowany ? czy aktywuje się ją tylko w jakiś określony sposób ? Nigdy tego nie używałem, a teraz myślę, że skoro mam to w telu może warto skorzystać. Pozdro Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Lupus288 dopisek
nołbady Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Ładuję telefon za pomocą fabrycznej ładowarki. Czytałem jednak, że szybkie ładowanie nie jest dobre dla baterii. Powinienem zmienić ładowarkę? Znalazłem taką od bardzo starego Samsunga: INPUT: 100/240V (100-240B) - 50/60 Hz, 0.2A OUTPUT: 5.0V (5.0B) - 550mA Edytowane 25 Stycznia 2021 przez nołbady
Baczeekk Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 6 godzin temu, Lupus288 napisał: Cześć Panowie, mam go od dwóch dni, narazie nie znalazłem nic niepokojącego, oprócz tych głośnych rozmów, jak dla starych dziadków oraz brak nagrywania rozmów, we wcześniejszych wersjach miui to było, nie wiem czemu usunęli. Global nie ma stockowych aplikacji. Xiaomi.eu ma a w niej nagrywanie rozmów.
joix1` Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Witam powiedzcie mi proszę bo przymierzam sie do zakupu czy dalej występuje problem z głośnością podczas rozmów znaczy ze sa bardzo głośne czy problem juz został naprawiony
Baczeekk Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Raczej nic się nie zmieniło co do rozmów. Czy ktoś używa gestów i wiadomości od Google'a? Też macie ten problem, że będąc w którejś konkretnej rozmowie nie możecie wyjść z niej gestem? Tylko tą strzałką "wstecz" w lewym, górnym rogu?
Puma2012 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) 12 godzin temu, nołbady napisał: Ładuję telefon za pomocą fabrycznej ładowarki. Czytałem jednak, że szybkie ładowanie nie jest dobre dla baterii. Nie używaj telefonu w czasie ładowania a nic się nie stanie. Ciepło szkodzi baterii, tak samo jak używasz dłużej telefonu to bateria tego nie lubi ale od czego wtedy masz telefon? W poco x3 ładowanie jest trochę inne (nazywa się to MMT) niż w innych telefonach, jest bardziej bezpieczne dla baterii. https://en.gizchina.it/2020/10/xiaomi-mi-10t-little-x3-refill-mmt/ Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Puma2012 2
nołbady Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Dziękuję. Czy długie ładowanie nie wpłynie negatywnie na telefon/baterię? Zdarza mi się zapomnieć o telefonie podłączonym do ładowarki i odłączyć dopiero po 2-3h. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez nołbady
pawel188 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 2 minuty temu, nołbady napisał: Dziękuję. Czy długie ładowanie nie wpłynie negatywnie na telefon/baterię? Np. zdarza mi się coś robić, zapomnieć o telefonie podłączonym do ładowarki i odłączyć dopiero po 2-3h. telefon przerywa ładowanie jak osiągnie 100%
Rekomendowane odpowiedzi