pkonrad Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Podobno Xiaomi zaczyna udostępniać oficjalnie polski język dla MB5 https://www.tabletowo.pl/xiaomi-mi-band-5-jezyk-polski/ Aktualizacja jest udostępniana wraz z Mi Fit 4.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik Mi Band 5 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Witam wszystkich na tym forum, a jednocześnie mam zapytanie dotyczące Xiaomi Mi Band 5. Zacząłem grzebać coś koło tej aktualizacji dotyczącej polskiego języka i nie doczytałem że ma ona wyjść na wersję Mi Fit 4.5.0. Rozłączyłem opaskę z telefonem myśląc, że to coś da. Ale zostawiając temat aktualizacji, gdy połączyłem z powrotem opaskę z telefonem, informacje dotyczące np. kroków (w konkretny dzień) na opasce znikły, a na telefonie pozostały. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, jak zsynchronizować Mi Banda, aby informacje powróciły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 nie wrócą. Skąd on ma wiedzieć czy nie jesteś innym uzytkownikiem ? Po rozparowaniu jedzie na nowo. Chyba, że zdążył wysłać obecne dane do chmury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba44 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 4 godziny temu, pkonrad napisał: Podobno Xiaomi zaczyna udostępniać oficjalnie polski język dla MB5 Brat dostał aktualizację na iOS. Ma wersję globalną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Brat dostał aktualizację na iOS. Ma wersję globalnąPewnie zaraz pojawi się również na Androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajmon64 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Ja juz mam po polsku chwila szukania mi fit 4.5.0Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Macie linka do mi fita najnowszego:https://geekdoing.com/forums/mi-fit.12/Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekem Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Powiedźcie mi czy ktoś juz próbował spolszczać tarcze ?Bo zależy mi na spolszczeniu jednej tarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Czy na opaskach w wersji CN na Mi Fit 4.5.0 można ustawić polski język ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 To jest ta oficjalna wersja co będzie udostępniona w sklepie Play ?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Przed chwilą, tomiangelo napisał: To jest ta oficjalna wersja co będzie udostępniona w sklepie Play ? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tak, u mnie na wersji Global mam już polski jezyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Tak to jest oficjalna wersjaWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 iOS v 4.5.0 CN nie ma do wyboru polskiego jezyka. Jakies dwa chinskie i angielski. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 jaką wer opaski masz Global czy CN ??? jeśli tę druga PL nie będziesz miał . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiangelo Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 To moja pierwsza opaska jest. Sparowałem MB5 z mifit. Wchodzę w aplikacji do a ustawień i dalej do sprawdź dostępność aktualizacji. Jest nowa wersja dostępna. Wciskam aktualizuj i nic się nie dzieje. Co źle robie ? Przy mi fit 4.4.0 od razu się aktualizuję a przy mifit 4.5.0 wciskam aktualizuj i nic się nie dzieje. Pobrałem mifit 4.5.0 z innej strony. I od razu poszła aktualizacja z j.polskim i polskimi znakami Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gimbu Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Potwierdzam instalacja mi fit 4.5.0 i odrazu łapie aktualizacje Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Czy ktoś może konkretnie określić, czy wersja CN będzie mieć język polski? Raz czytam, że będzie, raz, że nie będzie. Jak to w końcu jest? Mam wersję CN, Mi Fit 4.5.0, wersja oprogramowania 1.0.1.84 i mam tylko 3 języki: 2 chińskie i angielski. Nie jest to wielki problem, znam angielski, zresztą tego tekstu jest tyle, co kot napłakał. Ale miło byłoby mieć język ojczysty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 12 godzin temu, motsaw napisał: Czy ktoś może konkretnie określić, czy wersja CN będzie mieć język polski? Raz czytam, że będzie, raz, że nie będzie. Jak to w końcu jest? Mam wersję CN, Mi Fit 4.5.0, wersja oprogramowania 1.0.1.84 i mam tylko 3 języki: 2 chińskie i angielski. Nie jest to wielki problem, znam angielski, zresztą tego tekstu jest tyle, co kot napłakał. Ale miło byłoby mieć język ojczysty. Moja żona ma wersję CN i tam nie ma polskiego wobec czego zainstalowałem soft 1.0.1.32 i zasoby PL. Do tego zmodyfikowany Mi Fit i póki co działa. Może kiedyś się coś zmieni. Z Xiaomi jest różnie, sprzęty robią fajne, ale oprogramowanie kuleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 12 godzin temu, motsaw napisał: Czy ktoś może konkretnie określić, czy wersja CN będzie mieć język polski? Raz czytam, że będzie, raz, że nie będzie. Jak to w końcu jest? Mam wersję CN, Mi Fit 4.5.0, wersja oprogramowania 1.0.1.84 i mam tylko 3 języki: 2 chińskie i angielski. Nie jest to wielki problem, znam angielski, zresztą tego tekstu jest tyle, co kot napłakał. Ale miło byłoby mieć język ojczysty. Na 99% nie będzie polskiego języka dla chińskiego Mi Band 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Pozostaje zmodyfikowany mi fit i ręczne wgrywanie oprogramowania...Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marfo Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Dzisiaj przyszła mi chińska wersja i po aktualizacji mam język polski.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 14 godzin temu, Marfo napisał: Dzisiaj przyszła mi chińska wersja i po aktualizacji mam język polski. Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Potwierdzam, wersja CN + MiFit 4.5.0 i jest PL MiFit do kosza, zostaje Notify Fitness Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubuch Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Ktoś poleci gdzie to kupić, żeby nie przepłacić i nie czekać pół roku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qren Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 1 godzinę temu, Kubuch napisał: Ktoś poleci gdzie to kupić, żeby nie przepłacić i nie czekać pół roku? Polecam szczerze poczekać pół roku i wtedy zdecydować czy kupić w ogóle. Narazie 5 jest dosyć niedopracowana pod względem oprogramowania, a nowe funkcje to raczej ciekawostka niż cokolwiek użytecznego. Jedynym plusem w porównaniu do band 4 jest możliwość ładowania bez wyjmowania pastylki z opaski. Chociaż wyjęcie raz na 15-20 dni nie jest też zbytnim kłopotem. 5 trzeba ładować co 5-7 dni normalnego użytku. Podsumowując, polecam band 4 lub cierpliwość . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator71 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Ja ładuje miband5 co 14-16 dni, powiadomienia przychodzą non stop, mam tylko wyłączone te stresy i sprawdzanie pulsu bo to do niczego nie przydatne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riva2000 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Mam do was pytanko czy wie ktos moze kiedy bedzie w koncu poprawiona czcionka polska w mi bandzie 5 ? mam po polsku ale wszystko jest strasznie małe te literki czy bedzie aktualizacvja do wiekszej czacionki w koncu ?? bo widac ze zlewaja na to i nie ma aktualizacji ;/ lipa srednio to wyglada trzeba sie dopatrywac wszystkiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Yyy, co? U mnie wszystko nornalnie wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riva2000 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 U mnie też wszystko naprmalnie wygląda tylko że czcionka ogulem w Tym mi bandzie była większa jeśli chodzi o angielska a Polska czcionkę wgrali mniejsza i widać to ewidentnie że można wgrać większą tylko czy ktoś się tym wogule zajmie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Czy Wam też MB5 liczy kroki tylko podczas machania ręką, tzn. gdy ręką jest swobodnie opuszczona i porusza sie z rytmem kroków? Zaniża przez to koszmarnie ilość kroków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 3 godziny temu, motsaw napisał: Czy Wam też MB5 liczy kroki tylko podczas machania ręką, tzn. gdy ręką jest swobodnie opuszczona i porusza sie z rytmem kroków? Zaniża przez to koszmarnie ilość kroków. Ty pierwszy raz MiBanda masz? :p Każdy MiBand tak liczy kroki, bo nie ma GPSa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 (edited) 22 minuty temu, Usiek1991 napisał: Ty pierwszy raz MiBanda masz? :p Każdy MiBand tak liczy kroki, bo nie ma GPSa. Dokładnie. To mój pierwszy MiBand. Czyli statystyki kroków można sobie wsadzić w... buty Ciekawe jak jest z pozostałymi pomiarami, np. tętna. Edited September 10, 2020 by motsaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 2 godziny temu, motsaw napisał: Dokładnie. To mój pierwszy MiBand. Czyli statystyki kroków można sobie wsadzić w... buty Ciekawe jak jest z pozostałymi pomiarami, np. tętna. Tak samo. Mam 50 non stop a na ciśnieniomierzu 100. W notify bo w mi fit inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 (edited) Aktualizacja Mi Fit 4.6.0 https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-4-6-0-release/ Edited September 15, 2020 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 17 minut temu, Matheusz napisał: Aktualizacja Mi Fit 4.6.0 https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-4-6-0-release/ Wie ktoś może, co daje ta aktualizacja, która dziś została wprowadzona do aplikacji i opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted September 15, 2020 Share Posted September 15, 2020 (edited) @krzyci81 nowa wersja oprogramowania - 1.0.2.08 Edited September 18, 2020 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts