Mi Band 5
74 topics in this forum
-
- 8 followers
- 183 replies
- 68.7k views
Można już składać zamówienia przedpremierowe na GearBest i AliExpress, więc otwieram wątek dyskusji ogólnej o tej opasce. Cena na GB to $39,99 (ok. 157 zł). Larger Screen. Oxygen Saturation Monitoring. Overseas Model Supports NFC. Amazon Alexa Voice Assistant. 5 Sport Modes. Phone Take Photo. Teraz nawet podstawowy model będzie z NFC, kusi by zamówić - tylko ciekawe czy będzie jak w przypadku Mi Band 3/4, że po wyjściu wersji globalnej opaska w wersji china dostawałaby język polski ze wsparciem NFC. Druga sprawa... ciekawe czy to NFC u nas będzie działać i jak to rozwiążą (musieliby zrobić u nas Mi Pay albo współpracować z Visa/Mast…
Last reply by mgcompany, -
- 2 followers
- 5 replies
- 9.5k views
W tym temacie możemy chwalić się swoimi tarczami w Mi Bandzie 5. Stąd można pobierać niestandardowe tarcze: https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-5/fresh I od razu mam pytanie - czy jest możliwość przerobienia tarczy z MB4 na 5? Próbowałem wgrać przez Notify ale są niekompatybilne, wywala błąd :/
Last reply by karolina.aleksandra, -
- 3 followers
- 85 replies
- 18.3k views
Aby uzyskać polski język w chińskiej wersji opaski miband 5 (chińska wersja to wersja oznaczona CN a nie taka wysłana z Chin, bo w Chinach można kupić też wersję global) należy: 1. Mieć zainstalowany mifit w wersji 4.4. Jeśli zdążyłeś zaktualizować mifit do najnowszej wersji musisz ją odinstalować i zainstalować 4.4 np. z apkmirror. 2. Ustawić język opaski zgodny z językiem telefonu (na opasce pojawi się język chiński) 3. Zaktualizować mifit do najnowszej wersji. 4. Koniec. Po aktualizacji firmware opaska będzie po polsku. Uwaga, nie należy zmieniać języka w mifit ponieważ ponowne wybranie języka zgodnego z językiem telefonu nie będzie możliwe (xiaomi …
Last reply by szczuru, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.9k views
Witam. Mam problem ze swoją opaską MI Band 5. Podczas aktualizacji firware opaska chyba się zawiesiła i nie chce zakończyć tego procesu. Cały czas mam na wyświetlaczu chińskie krzaki i nic nie da się z tym zrobić. Dołączam zdjęcie wyświetlacza. Da się coś z tym zrobić czy już tylko w imadło? Pozdrawiam.
Last reply by korsarz50, -
- 1 reply
- 908 views
Witam, kilka miesięcy temu zgubiłam swoją opaskę Mi band 3, teraz próbuję aktywować Mi band 5 w aplikacji. Niestety nie mogę tego zrobić, ponieważ aplikacja chce najpierw dezaktywować starą opaskę, której nie mam. Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 9 replies
- 6.6k views
Witam Mam problem, podczas pływania w basenie opaska nie liczy nic oprócz czasu. Powinna liczyć ilość basenów, liczbę spalonych Kcal natomiast podczas pływania naliczyła mi kroki. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? Pozdrawiam
Last reply by StiVen, -
- 0 replies
- 3k views
Mam problem z powiadomieniami a właściwie z ich brakiem. Na screenie pokazałem w czym problem, dodam, że gdy ktoś dzwoni to zegarek działa jak trzeba. Gdy wyłączę ten dostęp i włączę ponownie to chwilę działa i później znów jakby ta opcja się wyłącza. Komunikat, że nie ma dostępu do powiadomień a jest to włączone. Ktoś miał taki przypadek? Mam nowy telefon a na starym było to samo.
Last reply by mziebura, -
- 2 replies
- 590 views
Witam, ostatnio mam problem w aplikacji Mi Fit usługa powiadomień staje się niedostępna i trzeba ją co jakiś czas ustawiać żeby powiadomienia przychodziły na opaskę. Dlaczego tak się dzieje? Wcześniej nie miałam z tym problemu.
Last reply by mziebura, -
- 1 follower
- 1 reply
- 488 views
Witam, Nie mogę nigdzie znaleźć informacji i odpowiedzi co mogę zrobić, otóż po zmianie apki z mifit do zeep life, na opasce nie dostaje powiadomień sms, a wszystko jest ustawione jak trzeba, oraz co dla mnie ważne nie mogę z opcji opaski załączyć treningu rower, proszę o pomoc czy da radę to jakoś naprawić? jeśli nie to czy istnieje inna fajna apka na opaskę z którą nie będę miała takich problemów. Pozdrawiam
Last reply by Mikolajr, -
- 1 reply
- 343 views
Witam, niestety dzisiaj jechałam na rowerze i upadłam. Moja opaska się bardzo mocno zniszczyła. Czy jest możliwa naprawa czy muszę kupić nową?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 570 views
Witam, dzisiaj przyszła do mnie paczka z mi bandem 5. Otrzymałam też karteczkę na której pisało, żeby podładować tą opaskę bo jest rozładowana. Pisało też że za 30 minut się włączy. Niestety już ładuje 3 godzinę lub dłużej i opaska dalej nie chcę się włączyć. Co mam w tej sytuacji zrobić? Czy to jest fabrycznie i też inne opaski muszą się długo ładować? Dodam, że ładuje adapterem od mojego telefonu. Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 683 views
Witam, Mam następujący problem. Kilka dni temu zniknęła mi cała historia danych z opaski Mi Band 5 NFC w aplikacji Mi fit liczone od kilku lat (od Mi banda 2). Kroki i puls są synchronizowane tylko na bieżąco i w historii są dane tylko od kilku dni. Natomiast dane z wagi Mi Body są prawidłowe. Wylogowanie i ponowne logowanie do konta nie przyniosło żadnego skutku. Zauważyłem też jedną dziwną rzecz - w ustawieniach opaski miałem zaznaczone "język zgodny z j. telefonu" i opaska wyświetlała dane w j. polskim a teraz wyświetla dane po angielsku a po zmianie ustawienia na "j. zgodny.." nie mogę zapisać zmiany. Czy jest jakiś sposób na ustawienie j. polskiego? Dziękuj…
Last reply by linuxozaurus, -
- 0 replies
- 175 views
Czesc, zauwazylem zaskakujaca rzecz: podczas treningu gdy na opaske mialem zalozony "buff" na reku opaska zaczela pokazywac b. wysokie wyniki pomiaru pulsu - standardowy trening na rowerze 36 km zwykle dawal mi 15-25 PAI (glownie 2 i 3 strefa tetna, czasem kilka min w 4), przy zalozonym buffie pokazalo ponad pol godziny w VO2 max. treningi sa dosyc intensywne (po przyjezdzie musze odczekac z 20-30 min. az organizm przestanie sie pocic zeby byl sens isc pod prysznic), no ale bez przesady, chyba? probowalem mocniej zapiac pasek opaski, do tego stopnia ze mialem odcisniete na skorze slady po 2h takiego zapiecia, jednak nie udalo sie powtorzyc wyniku z buffem. ktos sie s…
Last reply by haw, -
- 0 replies
- 208 views
Hej! Od dłuższego czasu mam problem z pomiarem tętna nad ranem. Sukcesywnie co kilka tygodni w aplikacji MiFit (ZeppLife) pojawia się tętno w okolicy 220 za każdym razem tak wysokie wartości pojawiają się w czasie snu (co raczej nie jest możliwe). W tym samym czasie tętno maksymalne na opasce wynosi max 100...... Na początku trochę mnie te wartości zaniepokoiły i zainstalowałam inną aplikację. Wartości w niej były identyczne jak na opasce... Czyli w tym samym czasie na opasce max to było 101, w alternatywnej aplikacji też 101, a w MiFicie 220... Resetowałam opaskę, aplikację, odparowałam urządzenia i nic. Ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny/błędu odczytu?
Last reply by Chochlik, -
- 0 replies
- 661 views
Band zwariował po kontakcie z wodą na basenie. Kilka razy używałam go podczas pływania i nigdy nic się nie działo. Dzisiaj najpierw nie mogłam odblokować ekranu, a teraz opaska już w ogóle nie reaguje. Migają mi zielone diody od wewnętrznej strony, jak długo trzymam przycisk to nawet czasem coś zawibruje, ale poza tym jest całkowicie czarny ekran o zero reakcji banda. Da radę jakoś to naprawić?
Last reply by Sziszomora, -
- 1 reply
- 342 views
Dzień dobry Państwu, Czy ktoś były mógł pomóc dlaczego przychodzą powiadomienia w opasce? Korzystam wyłącznie z Mi Fit i z Notify for Mi Band. Nie uruchamiałem żadnych powiadomień w tych aplikacjach. A mimo to przychodzi powiadomienie z WhatsApp. Może ktoś cos podpowiedzieć? Z góry bardzo dziękuję.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 750 views
Cześć, po ostatniej aktualizacji MiFit mam problem z powiadomieniami. Mianowicie, zamiast treści np. wiadomości z Messengera wyświetla mi się info że są aktywne np 1 lub 2 konwersacje. Nie widze przez to treści powiadomienia. Co się stało i jak to zmienić?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 756 views
Cześć, Mam problem z opaską, była ona sparowana na jednym koncie, do którego aktualnie nie posiadam dostępu, chciałem ją sparować na nowym telefonie (i koncie), ale wyskakuje komunikat, że opaska sparowana jest z innym urządzeniem i należy najpierw ją odparować/przywrócić do ustawień fabrycznych. Problem w tym, że dostępu do tamtego konta już nie posiadam, logowane było przez e-mail, do którego nie mam dostępu. Chciałem przywrócić opaskę do ustawień fabrycznych, ale na chwilę obecną zawiesiła się ona na ekranie "Connect to Mi Fit update again", a żeby to zrobić trzeba połączyć się z aplikacją, co właściwie doprowadza do błędnego koła, bo z nią nie mogę się…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 780 views
Siema. Nie mogę sobie poradzić z pewnymi problemami. Mam mi banda 5, telefon mi 9t pro, zainstalowany mi fit i włączone w nim powiadomienia sms i połączeń. Połączenia otrzymuje na opaskę, smsów już nie. W mi fit zaznaczone, że smsy włączone, ale jest komunikat "usługa powiadomień niedostępna", że należy dodać uprawnienia. Gdy na to wchodzę, okazuję się, że są one włączone. Druga sprawa, co zrobić aby ten pasek powiadomień z mi fit, że opaska jest połączona zniknął? Widać go w pasku powiadomień i co najgorsze na ekranie blokady, zasłania dużo ekranu. Gdy wyłączę w ustawieniach mi fit opcje "pokaż status na pasku powiadomień", to już nawet połączenia nie poka…
Last reply by OmertaX, -
- 1 reply
- 420 views
Jak mogę go odnaleść szukałem wszędzie ale nigdzie go nie ma. Próbowałem się połączyć z urządzeniem ale to nic nie daje. Prosze o pomoc.
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 315 views
Witam! Od tygodnia nie dostaje powiadomień sms na opaskę wcześniej było idealnie-na telefon przychodzą bezproblemowo ale opaska milczy, połączenia telefoniczne pokazują się opaska wibruje idealnie ale sms za chiny. Resetowałam opaskę do ustawień fabrycznych, ustawiałam powiadomienia i na opasce i w aplikacji miifit ,wszędzie pokazuje ze jest i działalne powiadomienia nie przychodzą. Mój telefon to oppo a31 a opaska to mi band 5
Last reply by Maciejos82, -
- 2 replies
- 961 views
Witajcie, to mój pierwszy post, w razie błędów (zły dział ) proszę o wyrozumiałość/pomoc. Przeszukałem forum i mam problem. A nawet dwa. Po pierwsze w jakiej kategorii wrzucić post odnośnie amazfit band 5...jest w mi band, ale czy dobrze zrobiłem? I drugie,czyli problem właściwy. Czy tak jak w mi 5 mogę wymieniać opaski (i te z mi 5pasują do amazfit? ) Pozdrawiam Łukasz
Last reply by stereo0, -
- 0 replies
- 349 views
Cześć mam pytanie czy istnieje aplikacja i czy w ogóle istnieje taka możliwość żeby monitorować tętno na bieżąco i żeby to było wyświetlane na komputerze/telefonie w czasie rzeczywistym albo z lekkim opóźnieniem??
Last reply by Rexon, -
- 0 replies
- 968 views
Posiadam opaskę mi band 5 i telefon Xiaomi redmi 9 pro po sparowaniu jej niby wszystko działa ale jak dostaję powiadomienie z Messenger lub Whatsapp na opasce wyświetla mi się że "masz nową wiadomość sprawdź na telefonie" jest to dla mnie irytujące że nie mogę widzieć od kogo pochodzi wiadomość jest na to jakiś sposób bo szukałam na necie informacji i nic nie pomaga
Last reply by Timeke, -
- 0 replies
- 596 views
Posiadam mi band 5 czy ktoś może powiedzieć mi otrzymuje wiadomość na Messenger opaska pokazuje mi powiadomienie że "masz nowa wiadomość sprawdź na telefonie" tak samo jest na aplikacji Whatsapp i nie wiem czy da się coś z tym zrobić żeby był podgląd czy tylko w takiej formie ma być?! SMS i połączenia pokazuje normalnie proszę o odpowiedź :)
Last reply by Timeke,