mziebura Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 (edited) Mam problem. Nowy mi band 5. Pierwsze krótkie spanko i nic. 3h kimałem i nic nie wykryło. To samo z tętnem spoczynku, czy jakoś tak. Tętno zwykłe mierzy elegancko. Edited October 30, 2020 by mziebura Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Mi fit w dzień ma problemy z wykrywanie drzemki...Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziebura Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 Dobra, pierwsza noc przespaną, zmierzylo sen. Dziś po nocce spałem z 4 godziny i nic... Brat ma mi band 4 i mierzy nawet 20 minut drzemki... Co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziebura Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Teraz co jakiś czas mam problem z tym, że jak ktoś dzwoni do mnie to opaska działa, a czasem nic nie wykrywa, a telefon oczywiście w kieszeni... W czym problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Teraz co jakiś czas mam problem z tym, że jak ktoś dzwoni do mnie to opaska działa, a czasem nic nie wykrywa, a telefon oczywiście w kieszeni... W czym problem?U mnie w xiomi redmi note 4 tez taka przypadłość. Myślę że stara miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 9 godzin temu, mziebura napisał: Teraz co jakiś czas mam problem z tym, że jak ktoś dzwoni do mnie to opaska działa, a czasem nic nie wykrywa, a telefon oczywiście w kieszeni... W czym problem? Musisz dodać Mi Fit, lub co tam używasz, do wyjątków aby MIUI go nie zamykało. Czyli dać oszczędzanie energii na "bez ograniczeń" lub kłódkę w aplikacji. Może to coś pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Musisz dodać Mi Fit, lub co tam używasz, do wyjątków aby MIUI go nie zamykało. Czyli dać oszczędzanie energii na "bez ograniczeń" lub kłódkę w aplikacji. Może to coś pomoże Nie pomoże. Mam to wszystko o czym piszesz. Powiadomienia wiadomosci przychodzą, ale kto dzwoni już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokodzambo Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Czy jest jakaś możliwość, aby całkowicie wyłączyć możliwość włączania DND na opasce? Tryb często uruchamia się przypadkowo, a ja nie dostaję później powiadomień. To jest strasznie irytujące. Mam włączoną blokadę ekranu, ale to tak naprawdę niczego nie zmienia. Najgorzej jest pod prysznicem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziebura Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Dnia 5.11.2020 o 12:42, ukash napisał: Dnia 5.11.2020 o 12:34, Szaju napisał: Musisz dodać Mi Fit, lub co tam używasz, do wyjątków aby MIUI go nie zamykało. Czyli dać oszczędzanie energii na "bez ograniczeń" lub kłódkę w aplikacji. Może to coś pomoże Nie pomoże. Mam to wszystko o czym piszesz. Powiadomienia wiadomosci przychodzą, ale kto dzwoni już nie. Dokładnie. Ja mam Redmi note 5. Miui nie taki stary a jednak z czymś problem, że raz powiadomienia na zegarku są a raz nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Nie pomoże. Mam to wszystko o czym piszesz. Powiadomienia wiadomosci przychodzą, ale kto dzwoni już nie. W opasce mojej żony jest to samo. Występuje, gdy na dłużej odejdzie z telefonem od opaski (np wyjdzie na długi spacer z samą opaską). Po powrocie już jest d*pa. Telefon z opaską z powrotem się skumają, lecz działają tylko powiadomienia tekstowe, zaś połączenia już nie.Pomaga wyłącznie bluetooth w tel i zatrzymanie mifit oraz wyczyszczenie pamięci podręcznej. Później włączam bluetooth i apkę mifit. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Próbowaliście używać Zepp czyli stary Amazfit? Do niego też można podłączyć opaskę. Używam go do zegarka i nie mam z nim problemów. Spróbujcie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Ja próbowałem nie chce znaleźć opaski....Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Jest nowy soft 1.0.2.24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Dnia 8.11.2020 o 11:49, meagol5 napisał: Ja próbowałem nie chce znaleźć opaski... Musisz zalogować się w Zepp tym samym kontem co w MiFit, bez rozparowania opaski w MiFit. MiFita można odinstalować. Wtedy Zepp powinien znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vSUBv Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 Pytanie jak wyłączyć lub ograniczyć włączanie się ekranu w nocy? Mam ustawione "Podnieś nadgarstek, aby wyświetlić informacje" tak żeby działo tylko między 7 a 22 ale i tak ekran się świeci w nocy. W sumie tu pytanie czy żeby opcja "Podnieś nadgarstek, aby wyświetlić informacje" band musi być podłączony do telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Jakies przypuszczenia co moga jeszcze dodac w przyszlych aktualizacjach?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaju Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Dnia 13.11.2020 o 16:07, vSUBv napisał: Pytanie jak wyłączyć lub ograniczyć włączanie się ekranu w nocy? Mam ustawione "Podnieś nadgarstek, aby wyświetlić informacje" tak żeby działo tylko między 7 a 22 ale i tak ekran się świeci w nocy. W sumie tu pytanie czy żeby opcja "Podnieś nadgarstek, aby wyświetlić informacje" band musi być podłączony do telefonu? Możliwe, że musisz zablokować ekran w ustawieniach. Zobacz czy to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 Dnia 22.11.2020 o 16:15, Geno85 napisał: Jakies przypuszczenia co moga jeszcze dodac w przyszlych aktualizacjach?:) Mają dodać mierzenie temperatury ciała Link to comment Share on other sites More sharing options...
gh0st666 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Czy zauważyliście że autopauza w tej opasce jest spieprzona? Pomimo tego że na opasce, w ustawieniach treningu mam wyłączoną autopauzę, jak i wibracje co 1km, to i tak podczas jazdy na rowerze, co 1km są wibracje, jak i na każdych światłach opaska przechodzi w tryb autopauzy. Dramat jak niedopracowany jest to sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giaccoli Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Witam serdecznie, zakupiłem dziś mb5 i po sparowaniu z Huawei p20pro i myślę że nadałem wszystkie uprawnienia itp powiadomienia SMS i massenger nie przychodzą zawszę czy ktoś miał podobny problem? Zaznaczam że gdy paruje z telefonem Xiaomi mi 9 problem nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motsaw Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Dnia 5.12.2020 o 23:31, giaccoli napisał: Witam serdecznie, zakupiłem dziś mb5 i po sparowaniu z Huawei p20pro i myślę że nadałem wszystkie uprawnienia itp powiadomienia SMS i massenger nie przychodzą zawszę czy ktoś miał podobny problem? Zaznaczam że gdy paruje z telefonem Xiaomi mi 9 problem nie występuje. W Huaweiach musisz oprócz wyłączenia optymalizacji baterii ustawić również autostart aplikacji MiFit. Sprawdź też, czy w MiFit w powiadomieniach aplikacji włączyłeś Messengera, i czy MiFit ma dostęp do powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Nowa aktualizacja v1.0.2.46 ktos wie co wnosi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter1987 Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Witam, Mi Banda 5 mam od niedawna. Irytuje mnie odświeżanie pogody. Tzn aktualnej pogody. Mam wrażenie że aktualną pogodę aktualizuje może 2 razy na dobę. Pokazuje 4 stopnie celciusza gdy jest już 8. Deszcz pada od 3 godzin a na mi band cały czas słońce. Dodam że w aplikacji miui od pogody pokazuje wszystko dobrze. Jest jakiś sposób na częstszą aktualizacje pogody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 5 godzin temu, peter1987 napisał: Witam, Mi Banda 5 mam od niedawna. Irytuje mnie odświeżanie pogody. Tzn aktualnej pogody. Mam wrażenie że aktualną pogodę aktualizuje może 2 razy na dobę. Pokazuje 4 stopnie celciusza gdy jest już 8. Deszcz pada od 3 godzin a na mi band cały czas słońce. Dodam że w aplikacji miui od pogody pokazuje wszystko dobrze. Jest jakiś sposób na częstszą aktualizacje pogody? Notify for mi band. Można ustawić co godzinę nawet Link to comment Share on other sites More sharing options...
mediana Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 (edited) Strasznie bateria siada w tym Bandzie, na początku było lekko ponad 6 dni, a teraz po 7 mcach już ledwo 4 dni. Mam ustawione wszystko na max i PAI zawsze powyżej 200. W tych samych warunkach Band 2 to ok 3 tygodnie, a Band 4 - 8-9 dni. M... Edited January 9, 2021 by mediana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lee_one Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 Siemanko ekipo. Taka sprawa jest. Mi band 5 zakupiony jakies 2 dni temu wersja global. Sparowany z ios aplikacja mi fit. Podczas spaceru trasa wg zegarka i aplikacji 13 km?! A tak na prawde 6!? Wtf? Takie przeklamanie ? Ktos tak mial? Polaczony z tel caly czas , spacer wlaczalony z poziomu tel z gps. Bubel? Do zwrotu ? Czy mozna to jakos w ustawieniach naprawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hultai Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 (edited) Dnia 15.01.2021 o 20:18, Lee_one napisał: Siemanko ekipo. Taka sprawa jest. Mi band 5 zakupiony jakies 2 dni temu wersja global. Sparowany z ios aplikacja mi fit. Podczas spaceru trasa wg zegarka i aplikacji 13 km?! A tak na prawde 6!? Wtf? Takie przeklamanie ? Ktos tak mial? Polaczony z tel caly czas , spacer wlaczalony z poziomu tel z gps. Bubel? Do zwrotu ? Czy mozna to jakos w ustawieniach naprawic Musisz machać ręką ok 2 x mniej Edited January 17, 2021 by Hultai Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrollSkin Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 Hej, ma do Was takie pytanko. Czy zauważyliście po ostatniej (grudniowej) aktuakizacji pogorszenie czasu pracy na baterii Waszych Mi Bandów 5? Bo do tej pory wszystko było wyśmienicie, a po aktualziacji wydaje mi się jakby pojwdyncze.procenty trzymały krócej i nie wiem czy to tylko u mnie czy ktoś miał może podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mediana Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 U mnie sukcesywnie spada czas pracy na baterii - zastosowali słabą jakościowo baterię, jak pisałem wyżej teraz to max 4 dni. M... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 1, 2021 Share Posted February 1, 2021 Nie widzę żadnej specjalnej różnicy w działaniu na jednym ładowaniuWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted February 2, 2021 Share Posted February 2, 2021 (edited) U mnie tez dalej to samo... jakas aktualka widze wpadna.... 1.0.2.54 Edited February 2, 2021 by Geno85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegur Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Jak wygląda w Waszych Mi Bandach 5 reakcja na dotyk? Kupiłem 5 i mam wrażenie, że dotyk działa odrobinę mniej precyzyjnie niż w moim Mi Band 4. Czasami trzeba coś kliknąć albo przewinąć drugi raz, bo nie załapie. To normalne, czy trafił mi się jakiś trefny egzemplarz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Nie zauważyłem u mnie takiego zachowania. Działa ok, precyzyjnie dośćWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Coś jest nie tak po ostatnich aktualizacjach. Coś mi strasznie drenowało baterię w telefonie. Okazało się że to mifit, bo zamiast normalnie pracować w tle, to wyświetlał w powiadomieniu, że opaska używa GPS do monitorowania treningu. Skutkowało to tym, że praktycznie cały czas opaska wymuszała sprawdzanie lokalizacji. Tym samym zaczęła zawyżać przebyty dystans, bo przy prawie 8 tysiącach kroków pokazywała dystans 20 kilometrów. Musiałbym robić kroki ponad dwumetrowe żeby osiągnąć taki wynik Uruchomienie ponownie opaski, a potem telefonu i wyłączenie w opasce opcji automatycznego rozpoznawania aktywności póki co rozwiązało problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rambdal Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 Panowie co się bardziej opłaca. Kupić mi band 4 czy 5?Wysłano z Walkman-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts