latet Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 39 minut temu, galakty napisał: Chyba sobie żartujesz. Oczywiście że nie widać migotania, bo ludzkie oko tego nie widzi, ALE... się męczy. A możesz podać jakieś poważne źródło do badań, które tego dowiodły? Nie twierdzę, że to nieprawda, ale chciałbym poznać twarde, wiarygodne dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 9 minut temu, latet napisał: A możesz podać jakieś poważne źródło do badań, które tego dowiodły? Nie twierdzę, że to nieprawda, ale chciałbym poznać twarde, wiarygodne dane. Chociażby tu - http://www.enggjournals.com/ijcse/doc/IJCSE16-08-03-016.pdf To nie jest jakaś nowość, choć się tak wydaje w świecie telefonów, ale na notebookcheck już kilka lat temu pisano o PWM i bólach głowy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 @latet i @galakty to czasem nie jest takie samo migotanie jak w żarówkach led? Normalnie go nie widać, ale wystarczy telefon i od razu idzie to zauważyć jak światło pulsuje co męczy oczy chociaż tego nie widzimy na żywo gdyż nasze oczy, a raczej mózg pomija pewne sprawy. Tak samo jak światła led normalnie je widać, a na kamerze czasem pulsuja, czasem nagrywa je jako wylaczone. A ten dc dimming czasem tez nie powoduje, ze na ciemnym tle z niskim podswietleniem grafiki się rozmazuja przy przewijaniu? Na amoledach najbardziej to widac wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Przy PWM też się rozmazują ciemne barwy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 (edited) po wgraniu roota nie działa Google Pay? W oryginalnym odtwarzaczu pliki mp3 mają wymieszane okładki - da się to jakoś naprawić? Edited May 26, 2019 by Adamerio Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Czy po wgraniu xiaomi.eu gwarancja znika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć co daje opcja "Stabilizacja obrazu" w ustawieniach wideo w apce aparatu? Bo szczerze to nie widzę żadnej różnicy czy włączone czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 21 minut temu, michlacz231 napisał: Czy po wgraniu xiaomi.eu gwarancja znika? Zależy, skąd telefon zakupiony. Jeśli z oficjalnej dystrybucji ABC Data (mi-home, x-kom, komputronik, etc.) lub Action (Proline czy Sferis), to przez odblokowanie BL i instalację MIUI Polska/EU nie tracisz gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 A w ogóle rom Miui Global 10.2 to jest rom który jest domyślnie zainstalowany na telefonie w europie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 17 minut temu, michlacz231 napisał: A w ogóle rom Miui Global 10.2 to jest rom który jest domyślnie zainstalowany na telefonie w europie? Na każdym telefonie, który trafia do dystrybucji poza Chinami. Mówimy o normalnej, legalnej dystrybucji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Hej. Czy jest na nasz telefon w pełni funkcjonalny rom z czystym androidem P? Chciałbym sobie protestować jak to działa na mi9. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 31 minut temu, Mariusz Kowalski napisał: Hej. Czy jest na nasz telefon w pełni funkcjonalny rom z czystym androidem P? Chciałbym sobie protestować jak to działa na mi9. Poszukaj na XDA Developers: https://www.xda-developers.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benys Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Która przeglądarka internetowa waszym zdaniem najlepsza? Osobiście używam opery i jak do tej pory wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Która przeglądarka internetowa waszym zdaniem najlepsza? Osobiście używam opery i jak do tej pory wszystko działa. KiwiXiaomi Mi 9 xiaomi.eu 9.5.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Ja polecam Samsung Internet. Według mnie najlepsza przeglądarka jaka jest. Szybsza od Chrome, nie rozrasta się aż tak, logowanie odciskiem palca, dodatki adblock Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 duck duck go testuję od kilku dni, przyjemnie szybka.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 15 godzin temu, stereo0 napisał: Ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć co daje opcja "Stabilizacja obrazu" w ustawieniach wideo w apce aparatu? Bo szczerze to nie widzę żadnej różnicy czy włączone czy nie. Ona, zdaje się, nie działa w każdym trybie. Przy 60 fps nie działa w ogóle. W [email protected] powinna dawać znakomicie widoczne efekty. W 4K nieco mniej, ale też (przy 30 fps). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Witam, postanowiłem dać szanse Xiaomi i zakupiłem MI9 6/128 Global. I teraz tak nie działają mi płatności Google Pay, co jest dla mnie bardzo ważną opcją telefonu, telefon świruje w kieszeni, stara się odblokować, przełącza piosenki w YT muzyka, włącza tryb samolotowy, lub wyłącza automatyczną kontrole podświetlenia wyświetlacza... Co z tym zrobić? Ogólnie po wcześniejszych telefonach a dwa do tyłu to Mate 20 Pro i S8, to oprogramowanie Xiaomi moim zdaniem to jakaś kpina, ogólnie do samego telefonu za te pieniądze się nie przyczepiam, ale oprogramowanie to dramat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 5 minut temu, dzidexx napisał: Zwrot, wymiana. Prawdopodobnie trafiłeś wadliwy egzemplarz. Sugerujesz, że to nie wina oprogramowania? Może wgrać betę Androida Q? Tylko jak to zrobić? W Huawei zapisywało się z poziomu telefonu i sama beta przychodziła jako aktualizacja a tutaj jak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Witam, postanowiłem dać szanse Xiaomi i zakupiłem MI9 6/128 Global. I teraz tak nie działają mi płatności Google Pay, co jest dla mnie bardzo ważną opcją telefonu, telefon świruje w kieszeni, stara się odblokować, przełącza piosenki w YT muzyka, włącza tryb samolotowy, lub wyłącza automatyczną kontrole podświetlenia wyświetlacza... Co z tym zrobić? Ogólnie po wcześniejszych telefonach a dwa do tyłu to Mate 20 Pro i S8, to oprogramowanie Xiaomi moim zdaniem to jakaś kpina, ogólnie do samego telefonu za te pieniądze się nie przyczepiam, ale oprogramowanie to dramat.Gdzie kupiłeś? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @Tomek_Pietras ustawienia nfc/ użyj portfela hce i będą płatności działać. Beta androida to bardzo zły pomysł. Napisz gdzie kupiłeś i jaką wersję firmware masz bo dla mnie opisane problemy nie istnieją w moim egzemplarzu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 1 minutę temu, Mariusz Kowalski napisał: Gdzie kupiłeś? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 4 minuty temu, stereo0 napisał: @Tomek_Pietras ustawienia nfc/ użyj portfela hce i będą płatności działać. Beta androida to bardzo zły pomysł. Napisz gdzie kupiłeś i jaką wersję firmware masz bo dla mnie opisane problemy nie istnieją w moim egzemplarzu Telefon zakupiony w Media Expert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @Tomek_Pietras wejdź tam w aktualizacje systemu i u góry w trzy kropki bo to ostatnia Twoja nadzieja. Jak w nie klikniesz to daj "pobierz najnowszy pakiet". Pobierze się ten sam soft co masz bo masz najnowszy, ale zainstaluje od nowa. Nic nie stracisz. I ustaw w NFC w sekcji układ zabezpieczający "mobilny portfel z hce" bo standardowo jest zamiast tego "uzyj portfela sim" co u nas nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 18 minut temu, Tomek_Pietras napisał: Sugerujesz, że to nie wina oprogramowania? Może wgrać betę Androida Q? Tylko jak to zrobić? W Huawei zapisywało się z poziomu telefonu i sama beta przychodziła jako aktualizacja a tutaj jak jest? Gdzie kupiłeś telefon? Może masz jakiś dziadowski soft... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ok, pobieram. I dzięki za naprawienie płatności Swoją drogą pierwszy raz musiałem coś takiego zmieniać. 2 minuty temu, mrosi napisał: Gdzie kupiłeś telefon? Może masz jakiś dziadowski soft... Na poprzedniej stronie jest info, że telefon z Mediaexpert i jest screen z wersją oprogramowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Musi Tobie wszystko działać. Zrób tak jak napisał poprzednik. Wgraj raz jeszcze rom. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 OK system zainstalowany zobaczymy na ile to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Ok, po przeinstalowaniu systemu zdaje się być ok. I google pay też działa, dzięki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trainiart Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Mała uwaga. U mnie na wersji MIUI Global 10.2.24.0 NFC działa na portfelu SIM. (Dziwne ale prawda tak samo BLIK jak i GooglePay) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @trainiart xD ale ważne, że działa i u Ciebie i teraz u kolegi @Tomek_Pietras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Może to też zależy od banku?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Siema Chce kupić Mi9/MI9 se ale jestem zielony w temacie xiaomi, gdyż nigdy żadnego nie miałem. Zacznijmy, że w sklepach stacjonarnych typu media expert nigdzie w mojej okolicy nie maja ani jednego ani drugiego. W internecie ceny są różnie od 1700-2300 za mi 9. Można wgl wierzyć tym sprzedawcą na allegro, czy tam po prostu mają wersje z chin dlatego jest taniej. Stąd moje pytanie gdzie kupić najtaniej, żeby było dobrze i wszystko śmigało w Polsce wraz z aktualizacjami ? Wiem, że są jakieś wersje global eu i jakieś inne ale też nie do końca wiem czym to się różni Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj244 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 23 minuty temu, bartek5860 napisał: Siema Chce kupić Mi9/MI9 se ale jestem zielony w temacie xiaomi, gdyż nigdy żadnego nie miałem. Zacznijmy, że w sklepach stacjonarnych typu media expert nigdzie w mojej okolicy nie maja ani jednego ani drugiego. W internecie ceny są różnie od 1700-2300 za mi 9. Można wgl wierzyć tym sprzedawcą na allegro, czy tam po prostu mają wersje z chin dlatego jest taniej. Stąd moje pytanie gdzie kupić najtaniej, żeby było dobrze i wszystko śmigało w Polsce wraz z aktualizacjami ? Wiem, że są jakieś wersje global eu i jakieś inne ale też nie do końca wiem czym to się różni Tutaj: https://mi-home.pl/mi-9?gclid=CjwKCAjw27jnBRBuEiwAdjQXDAsvdc-pBRlrC-vzQBW1Im4VEptLux65wl5uZQXL1R9RNbtvcigVxRoC-DUQAvD_BwE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Kup z oficjalnej strony mihome. Nie kombinuj nie opłaca się tym bardziej, że nie jesteś w temacie romów. Będziesz miał gwarancję i global rom. Jak się ogarniesz to możesz ale nie musisz odblokować sobie bootloader i wgrać Xiaomi.eu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Jak chcesz mieć święty spokój i cenę nie z sufitu to bierz z https://mi-home.pl/Mają na bieżąco dostawy co nie jest takie oczywiste w innych sklepach internetowych. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts