zsiewicz Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 W zrzucie ekranu u kolegi wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 I dalej powiadomień brak, dziwne to podejście do sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 I zabezpieczenia z kwietnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Ja sądzę że to jest wada w konstrukcji procesora i oni tych powiadomień nie naprawią w tym modelu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Ja sądzę że to jest wada w konstrukcji procesora i oni tych powiadomień nie naprawią w tym modelu. dobre Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Powiadomienia są, wrzuć sobie global beta albo xiaomi.eu i będziesz miał powiadomienia. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Jak zapisać się do bety oficjalnego oprogramowania?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Jak zapisać się do bety oficjalnego oprogramowania?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNie trzeba się zapisywać, wystarczy ściągnąć paczkę z dopiskiem dev i odpalić przez aktualizacje.Pamiętaj, że wersja deweloperska nie pozwala na użycie Google Pay. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Pietras Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Dzięki za szybkie info. Niestety nie wyobrażam już sobie płacenia bez G Pay.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Nie trzeba się zapisywać, wystarczy ściągnąć paczkę z dopiskiem dev i odpalić przez aktualizacje. Pamiętaj, że wersja deweloperska nie pozwala na użycie Google Pay. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Po pobraniu global beta można potem spowrotem wrócić na zwykłego globala? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Od razu napiszę mam global i takie pytanko. Gdy dostanę jakieś powiadomienie pojawi się(na ekranie blokady) na chwilę i zaraz znika, tak samo nie ma cały czas zegara. Chodzi mi o tryb telefonu tam gdzie wyświetla, odcisk palca. Na mi8 zegar cały czas mi się wyświetla i do tego się przyzwyczaiłem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Od razu napiszę mam global i takie pytanko. Gdy dostanę jakieś powiadomienie pojawi się(na ekranie blokady) na chwilę i zaraz znika, tak samo nie ma cały czas zegara. Chodzi mi o tryb telefonu tam gdzie wyświetla, odcisk palca. Na mi8 zegar cały czas mi się wyświetla i do tego się przyzwyczaiłem....Chodzi Ci o always on display? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Właśnie o to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Właśnie o to Ustawienia -> Wyświetlacz -> Ekran zgodny z otoczeniem -> Zawsze włączony. Co do powiadomień to mi też się nie pojawiają jedynie jakieś z messengera.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Właśnie w tej chwili znalazłem, ale oczywiście wielkie dzięki. Ikonki sms, poczty tez pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Właśnie w tej chwili znalazłem, ale oczywiście wielkie dzięki. Ikonki sms, poczty tez pokazujeGorzej z powiadomieniami typu twitter, yt, fb.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Aplikacje które działają z AOD: Na xiaomi.eu: Instagram, BlackBerry Hub, Wiadomości Google, Lista zadań Google, Hangouts, KakaoTalk, Outlook, Skype (wszystkie wersje, bo są widzę 3), Snapchat, Tapatalk, Telegram, Telegram X, Viber, VKontakte, WhatsApp (zwykły i Business), WeChat, QQ, Messenger, LINE, Gmail, domyślna apka Poczty, domyślny Kalendarz, Kalendarz Google, SMS, Telefon. (pogrubione - także na Globalu). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Aplikacje które działają z AOD: Na xiaomi.eu: Instagram, BlackBerry Hub, Wiadomości Google, Lista zadań Google, Hangouts, KakaoTalk, Outlook, Skype (wszystkie wersje, bo są widzę 3), Snapchat, Tapatalk, Telegram, Telegram X, Viber, VKontakte, WhatsApp (zwykły i Business), WeChat, QQ, Messenger, LINE, Gmail, domyślna apka Poczty, domyślny Kalendarz, Kalendarz Google, SMS, Telefon. (pogrubione - także na Globalu).Powiadomienia typu twitter, yt, fb nie będą działać na globalu?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 @FoxiuuPewnie kiedyś będą, ale xiaomi ma takie tempo wprowadzania nowości w aktualizacjach czy chyba nawet oni nie wiedzą kiedy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Po pobraniu global beta można potem spowrotem wrócić na zwykłego globala? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Tak, można. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Tak, można. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW jaki sposób pobrać i zainstalować? Jakiś link można prosić? I ewentualnie jak potem powrócić spowrotem na zwykły global?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 To samo robisz tylko w drugą stronę. Tylko pamiętaj że za każdym razem tracisz dane w telefonie https://en.miui.com/getrom.php?m=yes&mobile=2 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 To samo robisz tylko w drugą stronę. Tylko pamiętaj że za każdym razem tracisz dane w telefonie https://en.miui.com/getrom.php?m=yes&mobile=2 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka I normalnie to instalować w zakładce aktualizacje w ustawieniach?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Pytanko do osób które korzystają z NFC i google play/płatność telefonem. Jak wygląda skuteczność komunikacji NFC, czy terminal zawsze od razu dobrze łapie sygnał przy płatności czy czasem trzeba przyłożyć drugi raz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 (edited) @Foxiuu normalnie to się wchodzi do TWRP i klika INSTALL. @heolix korzystam codziennie, zależy od terminala, ale tak można przyjąć, ze 9 na 10 łapie za pierwszym razem. Edited June 4, 2019 by sp4ubw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
21nikooo21 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Witam Mam kilka pytań. Wczoraj przeszedłem na miui.eu na xiaomi mi 9 , zainstalowałem najnowszy soft 9.5.30. 1. Jak włączyć opcje programistyczne? Chcę ustawić szybkość animacji na x 0.5. 2. Czy po instalacji nowego softu robicie wipe cache/dalvik cache? 3. Czy gdzieś znajdę taka opcje, że po przytrzymaniu przycisku wstecz rozwija się pasek powiadomień? Miałem taką opcję w oneplus 5t i bardzo mi tego brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Witam Mam kilka pytań. Wczoraj przeszedłem na miui.eu na xiaomi mi 9 , zainstalowałem najnowszy soft 9.5.30. 1. Jak włączyć opcje programistyczne? Chcę ustawić szybkość animacji na x 0.5. 2. Czy po instalacji nowego softu robicie wipe cache/dalvik cache? 3. Czy gdzieś znajdę taka opcje, że po przytrzymaniu przycisku wstecz rozwija się pasek powiadomień? Miałem taką opcję w oneplus 5t i bardzo mi tego brakuje 1.Kliknij chyba 9 razy na wersję miui w info o telefonie i się wlaczy2. Tak zawsze robię3. Używasz przycisków ekranowych? Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
21nikooo21 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Tak, używam przycisków ekranowych bo jakoś te gesty mi nie podchodzą.. I brakuje mi tej opcji o której pisałem w poprzednim poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Gdzie można pobrać global beta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Gdzie można pobrać global beta?https://en.miui.com/getrom.php?m=yes&mobile=2Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 A którą wersję najlepiej pobrać na mi9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 @user5624, a BL odblokowany posiadasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 https://en.miui.com/download-361.html - ja widzę jedną betę do mi9... Zastanawiam się tylko, po co Kolega chce zmienić tą stabilną jaką ma, skoro czytanie ze zrozumieniem szwankuje i znalezienie tego co podają mu na tacy go przerasta... Ja na jego miejscu zadałbym sobie pytanie: "po co? I dlaczego chcę się unieszczęśliwiać na siłę?"... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 (edited) 3 godziny temu, JamCiTo napisał: https://en.miui.com/download-361.html - ja widzę jedną betę do mi9... Zastanawiam się tylko, po co Kolega chce zmienić tą stabilną jaką ma, skoro czytanie ze zrozumieniem szwankuje i znalezienie tego co podają mu na tacy go przerasta... Ja na jego miejscu zadałbym sobie pytanie: "po co? I dlaczego chcę się unieszczęśliwiać na siłę?"... Nie każdy jest tak wspaniały. Są inni którzy nie tylko koncentrują się na wiedzy o smartfonie. Gratuluję dobrego samopoczucia. Zapomniałem zaspokoić ciekawość kolegi. Chciałem mieć powiadomienia, ale moja wiedza jest bardzo słaba. Edited June 5, 2019 by user5624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 4 godziny temu, sp4ubw napisał: @user5624, a BL odblokowany posiadasz? Nie, nic nie było instalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts