Jump to content

Mi 10/Pro - dyskusja ogólna

Recommended Posts

• 2 weeks later...
2 godziny temu, adrian033 napisał:

Posiadam mi10T pro czy to to samo co mi10T pro? Jeśli nie to znajdę gdzieś odpowiedni wątek dotyczący Mi10T pro?

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

To nie to samo - przecież na stronie głównej stosowną kategorię masz "pięro wyżej" niż Mi 10 :x

• 2 weeks later...

Gdzie mogę na stałe wyłączyć te pływające skróty. Przytrzymam i wrzucam w kosz, ale po odblokowaniu tel znowu to mam. Idzie na stałe to wyłączyć? Nigdzie w opcjach nie mogę znaleźć.fc74d46c918957eaff02c9dc113e994f.jpg02e2bb03a9bcbed950500ae146faf9db.jpg

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Straszne problemy z softem, telefon jest irytujący ciężko z niego korzystać na codzień. Jakość bardzo kiepska po 40dniach zepsuł się przycisk głośności.

Nie przypominam sobie żebym w życiu miał telefon z którego byłem mniej zadowolony.

Porażka kompletna omijajcie ten badziew łukiem nie dajcie się kusić promocją, ten tel nie jest wart 2000

Te przyciski wyglądają jak zewnętrzna aplikacja. Nie zainstalowałeś czegoś co włącza takie przyciski, jeszcze napis 2,8G. Może Xposed?

Oryginalne miui są szare. Myślałem, że w tej wersji MIUI są kolorowe, ale jak włączyłem u siebie i to nie to samo. 

Dnia 1.02.2021 o 21:03, Bartos napisał:

Te przyciski wyglądają jak zewnętrzna aplikacja. Nie zainstalowałeś czegoś co włącza takie przyciski, jeszcze napis 2,8G. Może Xposed?

Oryginalne miui są szare. Myślałem, że w tej wersji MIUI są kolorowe, ale jak włączyłem u siebie i to nie to samo. 

To nie jest to. Na asystencie dotyku nie ma tego czerwonego X.

Dnia 1.02.2021 o 19:11, Xxx123 napisał:

Straszne problemy z softem, telefon jest irytujący ciężko z niego korzystać na codzień. Jakość bardzo kiepska po 40dniach zepsuł się przycisk głośności.

Nie przypominam sobie żebym w życiu miał telefon z którego byłem mniej zadowolony.

Porażka kompletna omijajcie ten badziew łukiem nie dajcie się kusić promocją, ten tel nie jest wart 2000

Urzekająca historia. Mam go trochę dłużej niż Ty i jakoś mi się przycisk głośności nie zepsuł ;P

• Like 1

Dnia 9.02.2021 o 17:20, kaeres napisał:

Cześć.
Jak wygląda jakość zdjęć z oczka szerokiego ?
Testy które oglądam na YT są przy premierze więc stare 10 miesięcy.
Narzekają nieziemsko. Czy soft już coś naprawił w kwestii szerokiego kąta ?

Używam GCam i jest lepiej niż w stockowej. Większa powtarzalność dobrych zdjęć jest - oczywiście tylko w dzień, bo wieczorem i w nocy to daj sobie spokój. Jedynie główny aparat jest bardzo dobry - reszty równie dobrze mogłoby nie być.

• 5 months later...

Witam, mam pytanie czy można normalnie przejść z romu stabilnego na rozwojowy?? Chodzi mi o to że gdybym musiał zrobić Wipe to czy stracę wszystkie ustawienia z wersji stabilnej??

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Musisz zrobić wipe data, dalvik, cache przy przechodzeniu z stable na betę i vice versa.

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Czyli stracę wszystkie ustawienia z tego co pamiętam jeszcze z dawnych zabaw romami.

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Tak, ustawienia i aplikacje trzeba będzie instalować od nowa. Ustawienia od biedy można jeszcze przywrócić kopią zapasową lokalną MIUI, ona działa dobrze, ale aplikacje lepiej zainstalować od nowa, bo część na pewno się nie przywróci, a część po przywróceniu się i tak nie otworzy.

• Like 1

• 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
6 godzin temu, Gregor 11 napisał:

Macie już aktualizacje do androida 12 i miui 13 na swoich mi 10 ? bo u mnie jeszcze mie ma.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Mam, ale wcześniej zapisałem się do Mi Pilot. Niby wersja stabilna, ale...

• 4 months later...

Witam 

Mam takie pytanie. Chce oddać telefon na gwarancji bo mam male problemy. Czy żeby go oddać na gwarancji to muszę jechać specjalnie do tego sklepu co go kupiłem? 

Jutro będę w Gliwicach i się zastanawiam czy będę mógł go oddać tutaj 

Xiaomi Punkt Gliwice - iCare-Service MM Mobile (CH ARENA)

Edited by Rudy Konfident

• 6 months later...

Witam wszystkich,

czy Mi 10 (wersja Global) obsługuje kodek LDAC? Zastanawiam się nad kupnem słuchawek z tym kodekiem. 

Znalazłem taki artykuł w sieci, który podaje że można włączyć taki kodek, ale nie wiem na ile jest to prawda.

https://pl.xiaomiplanet.sk/W-ten-sposób-możesz-poprawić-dźwięk-dźwięku-bluetooth/?utm_source=pocket_saves

Może ktoś ma słuchawki z tym kodekiem i mógłby się wypowiedzieć. Czy można tak ustawić telefon by obsługiwał domyślnie LDAC a nie aptX?

3 godziny temu, Shaun napisał:
3 godziny temu, Shaun napisał:

... ale nie wiem na ile jest to prawda.

Włącz kodek i sprawdź czy działa przy zakupie słuchawek.

Edited by Licht

19 godzin temu, Licht napisał(a):

Włącz kodek i sprawdź czy działa przy zakupie słuchawek.

To jest wspaniała rada! Pycha!😂 Wujku Dobra Rada

Jeśli nie wiesz to po co zabierasz głos. 

Najpierw chciałbym sprawdzić czy mój tel. obsługuje ten kodek, by zakup tych słuchawek miał sens. Bo i po co mi słuchawki z LDAC skoro mój telefon nie będzie mógł z niego korzystać.