Skocz do zawartości
  • 0

Powiadomienia na AOD z aplikacji Telefon i SMS od Google - rozwiązanie problemu z wyświetlaniem

Pytanie

Opublikowano

Witam

Jest sposób aby naprawić wyświetlanie powiadomień z aplikacji Telefon i SMS od Google na ekranie AOD. Wystarczy ręcznie zaktualizować aplikację systemową "Ekran zawsze włączony" do najnowszej wersji (link poniżej)

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-1-9-234-12311014-release/miui-always-on-mode-1-9-234-12311014-android-apk-download/download/

Po zaktualizowaniu fabrycznej aplikacji, powiadomienia z apek Telefon i SMS od Google będą się poprawnie wyświetlać na naszych Mi 9T Pro :)

20200106_095817.jpg  20200107_173355.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, arttur07 napisał:

Stąd pytanie- trzeba się pogodzić z brakiem tych powiadomien

Chyba na razie trzeba się z tym pogodzić. Whatsapp pokazuje, Skype nie, Instagram i sporo innych aplikacji też raczej nie. Wersja z linku naprawia jedynie powiadomienia telefonu i wiadomości. 

• 0
Opublikowano
Dnia 9.02.2020 o 12:24, ramos napisał:

Też mam fona z rtv euro. Na 10 nie działa ta opcja. Zaktualizowałem do 11 przez zmianę regionu na Wielką Brytanię. Zainstaluj apk -Ekran zawsze włączony i dopiero wtedy będzie działać.

Możesz mi powiedzieć jak zmienić ten język regionu. Ta apke Ekran zawsze włączony zainstalowałem.

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Ddarko112 napisał:

Możesz mi powiedzieć jak zmienić ten język regionu. Ta apke Ekran zawsze włączony zainstalowałem.

Ustawienia/dodatkowe ustawienia/region

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, ramos napisał:

Ustawienia/dodatkowe ustawienia/region

Dzięki wielkie.zrobilem tak pisałeś i wszystko działa Powiadomienie o polaczeniach i SMS i aktualizowali mi miui do wersji 11 a android do wersji 10. Czy zostawić ten zegion czy mogę wrócić do polskiego?

• 0
Opublikowano

Sorki za tak głupie pytania.

Mam opcje podświetlenia bocznego przy wiadomościach chodź mam zaznaczone animacje to mi nie działa. Czy to się jakoś dodatkowo włącza?

Screenshot_2020-02-10-17-28-41-506_com.miui.aod.jpg

• 0
Opublikowano

Ej powiedzcie mi jak sprawić by na stable byly kolorowe ikony na aod? Zainstalowałem najnowsza wersje aod z apk mirror ale nadal brak.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
36 minut temu, marcinj6 napisał:

jak sprawić by na stable byly kolorowe ikony na aod?

Wyszukaj w ustawieniach Panel powiadomień i wybierz styl Miui.

• 0
Opublikowano

Witam. Czy po ostatniej aktualizacji wyswietlaja sie juz wszystkie ikonki w AOD czy dalej sa to tylko wybrane tj :telefon, sms, whatsapp, gmail?

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Pamiętacie tylko, że ta wersja AOD to wczesna testowa wersja alpha. Moze zawierać różne błędy.

Edit:

Przed chwilą sprawdziłem i jest możliwość przywrócenia domyślnej (starszej) wersji AOD, zaimplementowanej w ROMie, wiec śmiało można instalować i testować. W razie problemów bez problemu da się wrócić do starszej stabilnej wersji.

• 0
Opublikowano

Mam tą alphę już od dwóch dni na Mi 9 Lite i działa bez problemu. Chyba wszystkie ikony aplikacji powiadamiających się pojawiają, bankowe również (iKO i mBanku).

• Like 2
  • 0
Opublikowano

Wszystko ladnie pieknie, powiadomienia dodaja ale nie ma możliwości by smartfon po wlaczeniu aod wlozony do kieszeni sie wygasil. Caly czas swieci z nieco nizszym podswietleniem. Ciekawe kiedy to zrobia, na miui.eu dziala to od dawna.

• 0
Opublikowano

Hmmm lovelas dziwne mi na globalu AoD się wyłączało samo w ciemnościach i w kieszeni a włączało się gdy zrobiło się jasno albo poruszyłem tel w ciemności. Więc chyba u Ciebie coś nie tak. Na eu jest inaczej bo AoD albo świeci caly czas bez przerwy albo po 10 sek się wygasza i włącza się tylko po tapnięciu w ekran.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, Lovelas1988 napisał:

Przetestowalem na najnowszym launcherze miui w wersji ALFA.

Jeśli chodzi o ten MIUI Launcher ALPHA-4.17 to są jakieś znaczące różnice wizualne czy usprawnienia względem wersji RELEASE-4.15 ?

• 0
Opublikowano

Nie mialem zbyt dlugo wersji Release ale jak bede mial czas to sprawdzę default_smile.png

Nie moglem pobrac wersji launchera z 2 kwietnia ale pojawila sie nowa wersja z 18.04, nie zauważyłem zmian w porownaniu do alfy. Moze jedynie tylko to, ze animacje sa bardziej widoczne i dopracowane przy wychodzeniu z aplikacji do szuflady aplikacji.

Pojawila sie kolejna wersja AOD z dnia 18. 04.2020, link poniżej.

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-release-1-19-387-04171657-release/miui-always-on-display-release-1-19-387-04171657-android-apk-download/

• Like 1
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, pkonrad napisał:

Pojawiła się nowa wersja MIUI Always-on display RELEASE-2.0.425-04241718

https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=1130263

Przed pracą nie zdążyłem sprawdzić czy coś się zmieniło.

Nie działa komenda: setprop persist.sys.allow_sys_app_update

Próbowałem wpisać na początku su i niby w terminalu weszło ale dalej telefon blokuje możliwość instalacji takich aplikacji.

System do Xiaomi.eu najnowszy stable dla Mi 9.

• 0
Opublikowano
9 minut temu, Orjon napisał:

po prostu powinno być setprop persist.sys.allow_sys_app_update 1

Dzięki, mimo komendy widzę, że moje Xiaomi eu zainstalowało najnowsze AOD co mnie dziwi - nie pokazało żadnej aktualizacji