Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Znajdzie się gdzieś aktualny poradnik z działającymi linkami jak przejść na Rom xiaomi.eu? Aktualnie mam eu global 12.1.1 z andkiem 11. Denerwuje mnie ten dialer googla, brak nagrywania rozmów który miał dojść w nowej wersji androida ale zrezygnowali z tej opcji i brak roota. Fajnie jeszcze jakby było działające twrp bo nie chce zrobić przycisku do papieru.

Posted
10 godzin temu, Marrik napisał:

A to sprawdzałeś https://miuipolska.pl/pobierz-twrp/
Skoro piszą, że to aktualne twrp wymagane do wgrania xiaomi.eu to powinno działać.

Nie sprawdziłem i jestem pewien że na andoird 11 nie będzie działać, raz że nie mamy oficjalnego wsparcia od twrp na nasz model a dwa to żadne twrp z 10 nie działa na 11

Posted

Mam takie pytanie dotyczące połączeń przychodzących w trybie "nie przeszkadzać"
Otóż na Androidzie 10 można było normalnie takie połączenie odebrać, było widoczne na ekranie.
Na Androidzie 11 ekran jest ciemny, połączenia nie widać i trzeba najpierw odblokować ekran.
Szukałem w ustawieniach ale niczego nie znalazłem. Może ktoś podpowiedzieć czy można to obejść czy niestety taki urok Andka 11?

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Cześć, chciałbym zmienić  dziecku telefon. Ja aktualnie posiadam Mi Note 10 lite. Planuję kupić Redmi Note 10 Pro. Lepszy bym zostawił sobie :) .

Który model byście sobie zostawili?

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Po długich miesiącach flaszowania co tydzień bety na tucanie zmęczyłem się trochę i postanowiłem przeskoczyć na stejbla. No i mały szok - responsywność o wiele lepsza niż na becie, tak samo bateria. Tryb ciemny działa jak należy, w przeciwieństwie do bety. W zasadzie żadnych poważniejszych niedociągnieć 😮 Polecam spróbować.

• 7 months later...
Posted

Cicho tu okrutnie, to coś zapytam ;)

Czy ktoś zna sposób na to, żeby mieć pogodę/temperaturę na Ekranie zawsze włączonym (Always-on Display)? Jedyne, co znalazłem, to zmodowana supertapeta MiWeather, ale szczerze mówiąc jest zbugowana i mnie wkurza :( Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdro

• 1 month later...
Posted

Witam,

Mam Mi Note 10 Pro, a chciałbym zainstalować miui. Niestety nie mogę tego zrobić ponieważ nie mogę zainstalować trwp. W komputerze pisze że sukces lecz niestety nie mogę wejść w twrp.. inne spartfony robiłem w ten sam sposób i działało. Tu nie działa. Jakąś podpowiedź?

Posted

Co się stało z trybem kieszonkowym? Mam wersję 12.5.7 i od jakiegoś czasu problem z wybierającymi się w kieszeni numerami telefonu.

• 5 months later...
Posted

Witam,

Planuję zmienić baterię w swoim Mi Note 10 Lite, gdyż po aktualizacji do MIUI 13 drenaż baterii drastycznie wzrósł. Wcześniej spokojnie starczało baterii na 2 dni, teraz ledwo wytrzymuje dzień. Możecie polecić jakąś stronę, gdzie dorwę nowy oryginał? Myślałem nad tym zakupem na allegro ale na razie się wstrzymam, może ktoś podeśle coś lepszego/pewniejszego. Pozdrawiam

https://allegro.pl/oferta/oryginalna-bateria-bm52-xiaomi-mi-note-10-m1910f4g-12638782523

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mi Note 10 ma zakończone wsparcie, a co z wersjami Lite i Pro? Będzie można liczyć na aktualizacje do MIUI 14? Mi 10T już dostał, Mi 10 też dostanie. Mi Note 10 Lite wyszedł między Mi 10 a Mi 10T

Posted

Mi Note 10 Pro to ten sam telefon co Note 10, tylko z innym aparatem. Także tu na pewno wsparcia nie będzie.

Co do Note 10 Lite powiedziałbym, że raczej też nic nie wydadzą. Nic na horyzoncie nie widać w tej chwili, ale kto wie...