polozu Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Ale dokładnie ten sam problem mają inne osoby. Ten bootloop występuje po wykonaniu tej instrukcji. A ja poprostu się zastanawiam czy nie muszę najpierw zainstalować romu z android 9 a dopiero później 10. Zapewniam, że robię wszystko dokładnie wg instrukcji.
[email protected] Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Jak ustawić wyświetlanie wybiórcze wyświetlanie kontaktów tzn. wyświetlanie kontaktów z karty sim albo np z whatsap ablo tylko z google? Czy można to jakoś ustawić. Mam teraz w kontaktach taki bałagan i nie mogę znaleźć opcji wyświetlania wybranych kontaktów.
pawelt Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Dnia 15.03.2020 o 11:56, mrosi napisał: To nie wątek do tego. Tu masz instrukcję: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi-note-10/ realizowana punkt po punkcie, musi zadziałać. TWRP działa zwykłe, ze strony MIUI Polska. Musisz mieć tylko aktualny ROM. Niestety ja też sie wstrzymuje z instalką xiaomi eu do czasu aż nie pojawi się oficjal twrp z szyfrowaniem, bo z tego co widziałem na globalu to nie działa na cc9pro dają radę. Zresztą sam to przeszedłem z 4 twrp i na orange bez dotyku dałem spokój. Zablokowałem bota i czekam na lepsze czasy instalując wersje alfa i beta apek systemowych, jest taki dobry kanał na telegramie gdzie wyciągają te apki z beta, alfy china i globala. Jedyny minus najczęściej bez polaka ale jak na razie mi to nie przeszkadza bo dzięki temu mam wiele nowości, które pojawiają sie na xiaomi eu poza oczywiście autorskimi rzeczami z xiaomi eu.
mrosi Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 Dowcip z TWRP polega na tym, że szyfrowanie w przypadku stable działa na wersji 11.0.7.0, a nie działa na wersji 11.0.5.0. W tej chwili mam 11.0.7.0 i szyfrowanie w oficjalnym TWRP działa normalnie. Można spróbować zainstalować ponownie TWRP po instalacji ROMu, ale w ostatniej wersji.
pawelt Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Dnia 5.03.2020 o 20:12, raczek84 napisał: Można zmienić kolejność ikonek na dole ?? Tak żeby strzałka była zamieniona miejscem z kwadracikiem ?? Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Tak wejdź w opcjach wyświetlacz pełnoekranowy tak dzisiaj to odkryłem.
atmt Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Dnia 17.03.2020 o 23:53, pawelt napisał: Tak wejdź w opcjach wyświetlacz pełnoekranowy tak dzisiaj to odkryłem. Strzałki z kwadracikiem nie zamienisz. Zamienisz menu ze strzałką. Kwadracik zostaje na środku.
atmt Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Czy u Was Always on display też działa jak chce? U mnie czasami jest, czasami go nie ma. Nie ma żadnej reguły, albo jej nie odkryłem.. Często jest tak, że po wygaszeniu ekranu pojawia się na parę sekund do momentu aż mignie ikonka skanera linii papilarnych po czym wszystko znika, ekran pozostaje ciemny.
pawelt Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 Dnia 20.03.2020 o 12:43, atmt napisał: Strzałki z kwadracikiem nie zamienisz. Zamienisz menu ze strzałką. Kwadracik zostaje na środku. ale zawsze coś Dnia 21.03.2020 o 12:48, atmt napisał: Czy u Was Always on display też działa jak chce? U mnie czasami jest, czasami go nie ma. Nie ma żadnej reguły, albo jej nie odkryłem.. Często jest tak, że po wygaszeniu ekranu pojawia się na parę sekund do momentu aż mignie ikonka skanera linii papilarnych po czym wszystko znika, ekran pozostaje ciemny. Ściągnij z telegramu nową wersję https://t.me/MiuiSystemUpdates/217 Jakby co spróbuj też nowe ustawienia https://t.me/MiuiSystemUpdates/215 Mi działają na globalu eea
mrosi Posted March 28, 2020 Author Posted March 28, 2020 Potwierdzam. Spróbowałem instalować MIUI Polska/EU na Andku 10. Bez względu na build wisi na logo CC. Spierdzielone ROMy i tyle.
atmt Posted March 29, 2020 Posted March 29, 2020 Dnia 24.03.2020 o 08:16, pawelt napisał: Ściągnij z telegramu nową wersję https://t.me/MiuiSystemUpdates/217 Jakby co spróbuj też nowe ustawienia https://t.me/MiuiSystemUpdates/215 Mi działają na globalu eea Dzięki! Spróbuję tego.
ALLSPI Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 Witam wszystkich. Czy z aparatu można wyciągnąć DNG/RAW? Jeżeli tak to czy w trybie HDR też? Zastanawiam się nad zakupem a rawy z tej matrycy to było coś wspaniałego. Pozdrawiam
mrosi Posted April 16, 2020 Author Posted April 16, 2020 3 godziny temu, ALLSPI napisał: Czy z aparatu można wyciągnąć DNG/RAW? Aparat w Mi Note 10 natywnie może wykonywać zdjęcia w formacie AW. Ta opcja jest dostępna w trybie Pro aparatu. HDR jest dostępny tylko w trybach zautomatyzowanych. Z drugiej strony, skoro masz "surówkę" w postaci RAW, to po co jeszcze HDR...?
ALLSPI Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 2 hours ago, mrosi said: Z drugiej strony, skoro masz "surówkę" w postaci RAW, to po co jeszcze HDR...? Dzięki za info. RAW z HDR jeszcze mocniej zwiększa rozpiętość tonalną. Można takie coś wyciągnąć z moda GCam.
FromWP Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 11 minut temu, ALLSPI napisał: RAW z HDR jeszcze mocniej zwiększa rozpiętość tonalną. RAW to surowe dane z matrycy. Nie bardzo wiem jak można je rozszerzyć. RAW z HDR to chyba jakaś ściema. 1
mrosi Posted April 17, 2020 Author Posted April 17, 2020 17 godzin temu, ALLSPI napisał: Dzięki za info. RAW z HDR jeszcze mocniej zwiększa rozpiętość tonalną. Można takie coś wyciągnąć z moda GCam. Na moje to bzdura. Jak napisał @FromWP, RAW to surowe dane matrycy. Jeśli już, to HDR je zniekształci. 1
ALLSPI Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 W pojedynczym kontenerze DNG mogą być zawarte kompozycje HDR. Proszę doczytać. Pozdrawiam
FromWP Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 16 minut temu, ALLSPI napisał: W pojedynczym kontenerze DNG Może mogą, tylko w jaki sposób miało by to zwiększać rozpiętość tonalną?
mkraus Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 Hej Wszystkim, Przymierzam się do tego kupna tego modelu Mi Note 10 lub w wersji Pro, przejście już z leciwego Mi Note 2 stary ale jary. Jakie są wasze ogólne wrażenia po kilku miesiącach użytkowania, bateria, płynność, stabilność - na rom miuipolska ? Na różnych Video testach widać że telefon dostaje zadyszki na robieniu zdjęć zwlaszcza nocnych - na stockowym oprgoramowaniu, tyle że video testy są z przed kilku miesiecy, więc chciabym dopytać jak to wygląda na dzień dziś czy zostało to jakoś ulepszone/poprawione, czy jest to akceptowanie z tym robieniem zdjęć i jak ogólnie sprawuje się ten processor 730G Czy warto dopłacić do wersji z 256GB i dodatkowymi 2GB ramu? Pozdrawiam MK
pawelt Posted April 27, 2020 Posted April 27, 2020 @mkraus ja nie narzekam dla mnie działa super a chciałbym zobaczyć komórkę która przy zdjęciu nocnym nie dostanie zadyszki. To zależy od oświetlenia ilości szczegółów i ilości zdjęć które składają się na zdjęcie nocne. Spróbujcie gcam tryb nocny astro i niech wtedy wydają opinię co do czasu. Tak dla uzupełnienia ja i tak nie używam trybu nocnego gdyż to co chcę osiągnąć osiągam w trybie pro albo po prostu auto i tam trwa zrobienie świetnego zdjęcia nocnego moment . A co do wydajności procesora jest świetnie próbowałem wiele gierek i nic nie rwie itd. Wg mnie Minote10 ma 2 minusy ekran edge te zagięcia mnie dobijają o drugi brak ładowania bezprzewodowego. Ale i tak kupowałem ją dla możliwości aparatu. A tutaj długo nie będzie nic lepszego. Widziałem porównania do 40 Huawei i mi 10 i co szokująco nadal jest świetnie. Duży atut zoom optyczny i hybrydowy. Acha mam wersję bez pro i zwykły eu global. No może lecę na wersjach beta i alfa apek systemowych. Chociaż już mamy oficjal twrp ale na razie przyzwyczaiłem się do globala.
mrosi Posted April 28, 2020 Author Posted April 28, 2020 Jest aktualny ROM MIUI Polska stable: 11.1.1 Aktualne TWRP, z działającym szyfrowaniem, w dodatku oficjalne https://eu.dl.twrp.me/tucana/twrp-3.3.1-0-tucana.img
mkraus Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 @pawelt Dzięki za kilka słow! Pomyśle jeszcze i chyba się skuszę. Pozdrawiam MK
filipiak79 Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 Potwierdzam. Spróbowałem instalować MIUI Polska/EU na Andku 10. Bez względu na build wisi na logo CC. Spierdzielone ROMy i tyle.Witam, ja jeszcze nic u siebie nie zmieniałem, ale zdziwiło mnie że piszesz u siebie o Andku 10. A nasz Mi Note 10 ma przecież Andka-9, chyba że u mnie jest coś nie tak.Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
mrosi Posted May 8, 2020 Author Posted May 8, 2020 2 godziny temu, filipiak79 napisał: Witam, ja jeszcze nic u siebie nie zmieniałem, ale zdziwiło mnie że piszesz u siebie o Andku 10. A nasz Mi Note 10 ma przecież Andka-9, chyba że u mnie jest coś nie tak. Już od co najmniej kilkunastu dni jest dostępny ROM na Androidzie 10. I działa bardzo dobrze...
zalko Posted May 28, 2020 Posted May 28, 2020 Nie mogę zmienić kolejności przycisków skrótów w panelu sterowania, dziaija dostałem akt do Miui 11Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka
pawelt Posted May 28, 2020 Posted May 28, 2020 @zalko mam pytanie o jakiej komórce piszesz bo na pewno nie o Minote10
zalko Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 Piszę o Mi Note 10 Lite, nigdzie nie mogę znaleźć edytowania tego panelu skrótów. Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 48 minut temu, zalko napisał: Mi Note 10 Lite, nigdzie nie mogę znaleźć edytowania tego panelu skrótów. Coś u Ciebie się porobiło. Bawię się Mi 10 lite od wczoraj i mam tą opcję (Miui 11.05)
zalko Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 (edited) Ja też od wczoraj i były aktualizacje i dodatkowo przenoszenie z Huawei Mate 10 Pro ...może tutaj coś się pogmatwało. Gdzie są te ustawienia w menu ? Jakie są Twoje wrażenia ogólnie ? Edited May 29, 2020 by zalko
pawelt Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 13 godzin temu, zalko napisał: Nie mogę zmienić kolejności przycisków skrótów w panelu sterowania, dziaija dostałem akt do Miui 11 Bardziej mnie zainteresowała aktualizacja do miui11 przecież to nowa komórka miała od nowości Miui11 1 godzinę temu, FromWP napisał: Coś u Ciebie się porobiło. Bawię się Mi 10 lite od wczoraj i mam tą opcję (Miui 11.05) 3 minuty temu, zalko napisał: Ja też od wczoraj i były aktualizacje i dodatkowo przenoszenie z Huawei Mate 10 Pro ...może tutaj coś się pogmatwało. Jakie są Twoje wrażenia ?(skąd masz etui >) Hmm ale on pisze o Mi 10 lite a to już inna bajka chyba że miał na myśli note
FromWP Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 @zalko W menu nie ma chyba żadnych dodatkowych ustawień dotyczących tych przycisków. Po prostu przesuwa się w lewo i na końcu powinien być edytuj. Motywy też chyba zmieniają tylko wygląd. Etui fabryczne, tel z polskiej dystrybucji. Gdyby nie ten bezsensownie pogięty ekran to reszta ok. Dodatkowo patrząc pod kątem biele stają się zielonkawe. W Mi 9 Lite i 9T nie ma tego efektu. Chwilowo mam wszystkie 3 to mogę porównywać.
zalko Posted May 29, 2020 Posted May 29, 2020 (edited) Zrobilem reset i jest edycja skrótów i jest więcej tych przycisków... Edited May 29, 2020 by zalko
lui754 Posted May 30, 2020 Posted May 30, 2020 Witam, Posiadam Mi Note 10 Pro, czy polecacie wgranie miui 12 na androidzie 10 do tego telefonu? Nie mogłem znaleźć żadnych opinii na ten temat. Dawno nie miałem, żadnego Xiaomi i nie chciałbym jakiejść wtopy. Moje aktualnego oprogramowanie to: 11.0.16.0 (PFDEUXM) Android 9 (PKQ1.190302.001) Rozumiem, że nazwa kodowa tego telefonu to tucana?
zalko Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Ogranicz zużycie danych jest w ustawieniach każdej aplikacji i nie rozgryzam czy to wyłącza dostęp czy tylko ogranicza. Proszę o podpowiedź jak mają być te ustawienia włączone czy też nie? Czy ktoś mi to wytłumaczy, nie miałem Miui. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
FromWP Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 1 godzinę temu, zalko napisał: Czy ktoś mi to wytłumaczy Wyłącza całkowicie możliwość korzystania z danych. Na twoim zrzucie Santander nie może korzystać z żadnych danych. W sumie łatwo to sprawdzić. Uruchom np przeglądarkę i pobaw się tymi ustawieniami dla niej. 1
Recommended Posts