Shadi Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Xon24 ma pasmo 900 Mhz, ale z Chin idzie trzy tygodnie i mi VAT dowalil. Podobno miałam pecha, noale uczciwie mówię, że dowalili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesaru Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Znając mojego "szczęście" też by mi doliczyli VAT xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) Radze nie kupować u tego pana... już jakaś osoba tutaj na forum u niego kupiła, a potem były problemy, a też gdzieś czytałem, że ich serwis to totalne dno... Sama aukcja też nie zachwyca. Pomieszane foty poglądowe a zdjęcie zestawu przedstawia Redmi 1/1S mimo, że przedmiotem sprzedaży jest Redmi 2. Xon24 ma pasmo 900 Mhz, ale z Chin idzie trzy tygodnie i mi VAT dowalil. Podobno miałam pecha, noale uczciwie mówię, że dowalili. Współczuję. Pech rzeczywiście. Zamawiałem także u Xon24 ale szczęśliwie VAT mnie ominął. Oczekiwanie ok 2-3 tyg. Edited September 18, 2015 by Szuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Też macie problem z połączeniem z lte? Po starcie mija kilkanaście minut zanim telefon przełaczy się na lte czy zaloguje się do sieci w ogóle w trybie 3g 2g dzieje się to prawie natychmiastowo, ma ktoś tak? Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Na 811 nie mam takiego problemu. Tapnięte z Redmi 1S Link to comment Share on other sites More sharing options...
qereidid Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Dzięki za przestrogę. W takim razie chyba podaruję sobie pasmo 900mhz i kupię na xfs. Ja kupiłem wysyłany z Polski z pasmem 900mHz. Na początku był mały problem z wgranym softem opisywany w innym temacie tutaj, ale po aktualizacji wszystko działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Hej. Jest możliwość ustawienia tak dwóch sim żeby na pierwszej były połączenia a na drugiej net ale dało się z tej pierwszej wysłać /odebrać mms? Bo mam tak ustawione i żeby wysłać mms z pierwszej karty muszę zabrać internet z drugiej i przypisać pierwszej. Trochę to kłopotliwe Wysłany z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuja Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) Pierwsza połączenia. Mms też idzie z pierwszej. Pamiętaj o APN dla mms. U mnie jest: slot 1 - połączenia, apn do mms slot 2 - internet, apn do internetu Edited September 24, 2015 by Szuja Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) Czyli do pierwszej masz tylko apn mms ustawione a do drugiej tylko apn internetu? Wysłany z Redmi 2 2GB 813 @edit: czyli dobrze miałem ustawione. Problem w tym że nie używam wbudowanej apki sms i próbowało mi wysłać z drugiej karty. Na wbudowanej jest wszystko ok. Ps.da radę włączyć ucinanie ogonków we wbudowanej? Bo sms krótkie się robią strasznie Edited September 24, 2015 by drabollo Link to comment Share on other sites More sharing options...
subwoofer Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Poszukaj na forum, jest wątek chyba w modyfikacjach systemowych. Instalujesz apk unicode. Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) W koncu dostałam Redmi w łapki i myślałam, że sobie poradzę z MiUi. Noo i jednak nie. Zdaję sobie sprawę, że odpowiedzi na część pytań są, ale nie udało mi sie ich odnaleźć, bo padały w różnych działach. 1. Jak zrobić/usunąć swój folder w drawerze? 2. Gdzie są ustawienia aplikacji sms/ kontaktów (żeby zgrać kontakty/ zrobić kopię) 3. Jakie było rozwiązanie dymków messengera? Coś trzeba było dodać do autostartu... (i jak to zrobić) 4. Nie mam żadnych powiadomień na pasku stanu, muszę go dopiero rozwinąć, jak to zmienić? 5. Czy jest opcja ukrycia nieużywanych aplikacji? 6. Czy MiUi Polska ma aktualizację OTA? Wydawało mi się, że nie, a wyskoczyło info o aktualizacji do .17, warto aktualizować? (mam 5.8.6) I chyba tyle. A i jeszcze dwie rzeczy (przez przeglądarkę nie mogę edytować) 7. Da się ikony ustawić alfabetycznie? 8. Gdzie są widgety? (są?) Edited September 24, 2015 by Shadi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 1. Przytrzymujesz klawisz Menu - Układ ikon, klikasz na jakąś ikonę i pojawia się możliwość dodania folderu. 2. Kopię tego i całego systemu robisz w Ustawienia - Urządzenie - Kopia i kasowanie danych - Kopia zapasowa systemu MIUI. 3. W Panelu sterowania w uprawnieniach dodajesz do autostartu + w powiadomieniach pływające okna. 4. Musisz włączyć powiadomienia w ustawieniach powiadomień. 5. Niestety jeszcze nie, ale możesz je wszystkie wrzucić do jednego folderu i zapomnieć. 6. Jak masz OTA to masz multilanguage, nie MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 W koncu dostałam Redmi w łapki i myślałam, że sobie poradzę z MiUi. Noo i jednak nie. Zdaję sobie sprawę, że odpowiedzi na część pytań są, ale nie udało mi sie ich odnaleźć, bo padały w różnych działach. 1. Jak zrobić/usunąć swój folder w drawerze? 2. Gdzie są ustawienia aplikacji sms/ kontaktów (żeby zgrać kontakty/ zrobić kopię) 3. Jakie było rozwiązanie dymków messengera? Coś trzeba było dodać do autostartu... (i jak to zrobić) 4. Nie mam żadnych powiadomień na pasku stanu, muszę go dopiero rozwinąć, jak to zmienić? 5. Czy jest opcja ukrycia nieużywanych aplikacji? 6. Czy MiUi Polska ma aktualizację OTA? Wydawało mi się, że nie, a wyskoczyło info o aktualizacji do .17, warto aktualizować? (mam 5.8.6) I chyba tyle. A i jeszcze dwie rzeczy (przez przeglądarkę nie mogę edytować) 7. Da się ikony ustawić alfabetycznie? 8. Gdzie są widgety? (są?) 2. Ustawienia->Opcje Aplikacji 3.Panel Sterowania->Uprawnienia->Powiadomienia->Pływające okna, Panel Sterowania->Autostart, Ustawienia->Powaidomienia->Pływające Okna (po ostatniej aktualizacji Messagera, coś im walnęło i dymki raz są, a raz znikają) 4. Ustawienia-> Powiadomienia (i gdzieś tam jest ustawienie informacji na ekranie blokady) 5. Jak ukrycia? 6. Nie ma OTA. Odsyłam do FAQ i instrukcji instalacji MIUIPolska 7. Ikony na pulpicie? Nie widziałem takiego ustawienia 8. Przytrzymaj dłużej przycisk z 3 kreskami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) Właśnie na bootanimacji mam miui polska i wersje systemu 5.8.6, a w menu 'aktualizacja' wyszukuje 5.9.17, ale pobiera z zółwią prędkością. Telefon kupiony u xon24, a on wgrywa miui polska Edited September 24, 2015 by Shadi Link to comment Share on other sites More sharing options...
subwoofer Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Ukryć aplikacje możesz przez ich zatrzymanie w aplikacji lunk2sd o ile nie są to aplikacje powiązane z systemem bo wtedy będzie ci się wywalał.aktualizacje możesz pobrać przez tel lub na kompie i później wrzuć na SD. Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Z tego co czytałem to 5.8.6 jest najmniej problemowa wersja więc możesz się wstrzymać z aktualizacją dopóki nie ogarniesz telefonu Wysłany z Redmi 2 2GB 813 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Kupilem Redmi 2 Pro 2GB wersja 811 z wcdma900, wgralem juz miuipolska, zauwazylem dwie ciekawostki, kabel nie ma logo MI, ale na filmach z unboxingu wszyscy tak maja. Natomiast druga kwestia, ta fabryczna matowa folia na ekranie byla u mnie bez napisów. Czy ktos mial taki przypadek? To normalne dla wersji 811 dedykowanej dla China unicom? Czy raczej malo spotykane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 (edited) 6. Jak masz OTA to masz multilanguage, nie MIUIPolska. Niekoniecznie. Mam na Redmi2 wgrane MIUI Polska, 5.6.4 czyli v6 jeszcze i ciągle pojawiało mi się OTA do najnowszej v7. W opcjach aktualizacji powyłączałem wszystko a i tak chciał mi pobierać nową wersję. Pozbyłem się tego zamrażając apkę Aktualizacje w TitaniumBackup. @up: Też nie miałem napisów na folii, telefon kupiony w XFS, typ 813. Edited September 25, 2015 by mars28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Niekoniecznie. Mam na Redmi2 wgrane MIUI Polska, 5.6.4 czyli v6 jeszcze i ciągle pojawiało mi się OTA do najnowszej v7. W opcjach aktualizacji powyłączałem wszystko a i tak chciał mi pobierać nową wersję. Pozbyłem się tego zamrażając apkę Aktualizacje w TitaniumBackup. Bo siedzisz na tym 1 jedynym romie który właśnie miał coś z apka "Aktualizacje", która informowała o aktualizacji, a tak na prawdę ściągała jakiś romik CN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars28 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 (edited) Tak właśnie mi się wydawało, że w wątku o którejś wersji to było. Jak widać to dotyczyło właśnie tej 5.6.4. Niestety bardzo ciężko coś znaleźć z nowszych wersji MIUIv6, i to była najnowsza jaką udało mi się tu znaleźć na forum. Więc muszę już zostać na niej, póki co. Może ktoś ma na HDD ostatnią v6 do Redmi2 (813) i mógłby gdzieś wrzucić? Edited September 25, 2015 by mars28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Czy w waszych redmi gniazdo ładowania tez jest takie luźne? U mnie kabel (od Kindla) ładowania dosłownie wypada przy najmniejszym poruszeniu. Zastanawiam się czy to kwestia obudowy z Ali czy samego gniazda. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 U mnie dobrze trzyma, nawet sztywniej niż w mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 U mnie trzyma idealnie. Tapu tap z mi4 tap tap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Jednak wina kabla, podłączyłam teraz do kompa innym i siedzi grzecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 (edited) Czy ikona panelu sterowania (ta zielona) ma jakąś funkcję na pasku powiadomień? I co oznacza ikona po lewej stronie Bluetooth? [ Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Edited September 27, 2015 by Shadi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Czy ikona panelu sterowania (ta zielona) ma jakąś funkcję na pasku powiadomień? I co oznacza ikona po lewej stronie Bluetooth? Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Ikonka Panelu pokazuje tyle, że masz włączony pasek Panelu Sterowania w rozwijanej belce, co do tego znaczku... masz podłączonego MiBanda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Ten pasek panelu sterowania to są opcje czyszczenia RAMu, SPAM i coś tam? Mi Band podłączony, chociaż coś grymasi (wywaliło odblokowywanie opaską i powiadomienia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Ten pasek panelu sterowania to są opcje czyszczenia RAMu, SPAM i coś tam? Mi Band podłączony, chociaż coś grymasi (wywaliło odblokowywanie opaską i powiadomienia) Dokładnie to Jeżeli MiBand grymasi to zazwyczaj pomaga ponowne parowanie urządzeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Czysto aż miło, jakby co: http://miuipolska.pl/forum/topic/6582-po-super-su-na-gwarancj%C4%99/page-1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadi Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Ej, kurde. Zaktualizowałam rom na najnowszy i nie mogę znaleźć czasu, po którym ekran się wygasza sam. Gdzie to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Głupie pytanie - Czy ma HD Voice ? Zbytnio nikt się nie chwali tym info... ; / A jeśli tak, to czy prawdą jest że każdy telefon Xiaomi go obsługuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 (edited) czy na tej aukcji jest wersja 811 z wszystkimi pasmami? chodzi mi o 2gb ram i 16rom http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-2-Red-Rice-2-Hongmi-4G-LTE-Mobile-Phone-Qualcomm-MSM8916-Quad-Core/311331_32265207117.html Edited October 11, 2015 by chris18404 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Ej, kurde. Zaktualizowałam rom na najnowszy i nie mogę znaleźć czasu, po którym ekran się wygasza sam. Gdzie to jest? Wydaje mi się, że została ta opcja chwilowo wyłączona. Sam jej znaleźć nie mogę ani na Redmi 2, ani na Mi4. Głupie pytanie - Czy ma HD Voice ? Zbytnio nikt się nie chwali tym info... ; / A jeśli tak, to czy prawdą jest że każdy telefon Xiaomi go obsługuje ? Szczerze? Nie mam pojęcia, nigdzie takowego info nie ma więc, chyba nie ma. czy na tej aukcji jest wersja 811 z wszystkimi pasmami? chodzi mi o 2gb ram i 16rom http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-2-Red-Rice-2-Hongmi-4G-LTE-Mobile-Phone-Qualcomm-MSM8916-Quad-Core/311331_32265207117.html Że tak zacytuję aukcję: This version (for China Unicom) Support network as below: WCDMA 900/1900/2100MHz ,GSM 900/1800MHz ,FDD LTE 1800/2100 MHz Tak, to jest wersja 811 ze wszystkimi pasmami. Jeżeli przyjdzie Ci inna, zawsze możesz walczyć o zwrot kasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trainiart Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Głupie pytanie - Czy ma HD Voice ? Zbytnio nikt się nie chwali tym info... ; / A jeśli tak, to czy prawdą jest że każdy telefon Xiaomi go obsługuje ? Redmi 2 ma (wiem z własnego słuchu jaka kolosalna jest różnica w jakości głosu (szerokość pasma), gdy ktoś dzwoni do mnie z tej samej sieci i z telefonu też obsługującego HD Voice. Oczywiście między różnymi sieciami HD Voice nie działa. Przypuszczam więc,że wszystkie "wyższe" modele również możliwość wykorzystania HD Voice posiadają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fililpp Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 W tym tygodniu dostanę swoje Redmi 2 2GB stąd moje pytanie: która wersja ROMu jest najbardziej stabilna, łaskawa dla baterii i pozbawiona wad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts