Dyskusja ogólna
122 topics in this forum
-
- 0 replies
- 5.4k views
Witam. Mam taki problem - totalnie nie mogę znaleźć niczego podobnego. Od kilku dni podczas ładowania nagle - telefon oznajmia, że ładowanie zostało przerwane. Ponowne odłączenie i przyłączenie ładowarki nie daje rezultatu; próbowałem nawet innych ładowarek. Dopiero wyjęcie baterii, włożenie i po odczekaniu dłuższej chwili ładowanie się załącza ponownie. O co może chodzić? Dodam, że zmieniłem samą baterie po pierwszym tego typu epizodzie co w niczym nie pomogło, popołudniu tego samego dnia sytuacja powtórzyła się na drugiej baterii. Co może być problemem?
Last reply by pralka, -
-
Będą jeszcze aktualizacje do RedMi 2 HM2014811 1GB/2GB? Ciągle jest wersja 6.3.24.
Last reply by niXon, -
- 0 replies
- 685 views
Witam. Jak w temacie co o tym sądzicie - zaktualizowane. Czy jest to bezpieczne? Poziom zabezpieczeń Android pomimo aktualizacji jest taki sam jak na ostatniej wersji Miui 8. Po zainstalowaniu wersji 9 sam pobrał jakieś dodatki i zainstalował przez Mi Recovery co zaowocowało podniesieniem wersji do 9.2.3.0. Dziwne, zniknęło TWRP a lokalizacja w telefonie bez opcji zmiany Chiny.
Last reply by bacablue, -
- 2 replies
- 3.2k views
Witam, Czy ktoś miał problem z telefonem po wymianie ekranu. Więc tak . Po upadku telefonu dotyk poleciał więc wymieniłem cały wyświetlacz zakupiony razem z ramka. Wszystko działa doskonale, bateria trzyma. I wszystko jest ok. do czasu schowania ( włożenia) go do np kieszeni np koszuli . Po czasie następuje zawieszenie i tylko wyjęcie baterii pomaga. Próbowałem rożnych rzeczy, sprawdziłem połączenia i wygląda na elektrostatykę ekranu. Wszystko wskazuje ,że ekran poddaje się elektrostatyce i zawiesza telefon. Pytanie . Czy ktoś miał taki problem z ekranem? . Jaki jest sposób aby się go pozbyć problemu. Czy to może być wada ekranu? . Nie chcę go w…
Last reply by pawrocek, -
- 9 replies
- 1.7k views
Hej Mam za zadanie reanimować starą komórkę. Jest to Redmi 2 z 2GB ram i 16 Gb pamięci. Telefon był kupiony kiedyś w sklepie AZE i ma chyba jakiś nietypowy ROM: MIUI 7.3 by xiaomi.eu 6.4.14 (rozwojowa) Jak zaktualizować ten telefon? Jestem zielony w tych sprawach - w FAQ ->instalacja MIUI niestety nie ma na liście tego telefonu. Jaką wersję romu wybrać? Bo na www widzę 3 różne... Grunt, żeby telefon nie był rootowany (działają wtedy apki z banku). Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 39 replies
- 7.7k views
Kilka dni temu kupiłem w jednym polskim sklepie internetowym Redmi 2, 2/16GB i jak się okazało jest to model 2014817. Spróbowałem wgrać ROM z modelu 2014811. Przetestowałem wszystko i bez problemu wszystkie funkcje działają. Co ciekawe, działający system zajmuje mniej RAMu niż oryginalny Zatem, jeśli ktoś przez nieuwagę kupi 2014817, to spokojnie można wgrywać ROM z 2014811.
Last reply by max35, -
- 2 replies
- 1.9k views
Kochani! jestem szczęśliwą posiadaczką redmi 2. nie sprawia większych problemów, ale... miałam wypadek. telefon wpadł do kibelka nie zamoczył się cały bo szybko zareagowałam, ale.. mimo wszystko zamoczył się. powycierałam go szybko i w tym samym dniu chciałam naładować i... bateria była niemalże gorąca. od tamtej pory nie trzyma w ogóle mocy. muszę go ładować dwa razy dziennie. zakupiłam nową baterię- jest to samo...czy telefon już nadaje się na śmieci? pomocy:(
Last reply by drozdaxxx, -
- 1 follower
- 22 replies
- 2.9k views
Witam serdecznie, ostatnio trafił do moich rąk Redmi 2A (tak, tak wiem, że jest on przeznaczony na rynek Chin i nie ma ROM`u w wersji GLOBAL), ale co za tym idzie mam kilka pytań w moich dążeniach do osiągnięcia j. polskiego: 1. Czy ten model ma możliwość odblokowania bootloadera? 2. Czy istnieje możliwość roota? 3. Czy istnieje możliwość instalacji spolszczenia? Generalnie telefon ma służyć osobie starszej, kupując go na "alledrogo" otrzymałem ROM w wersji 6.3.3 z j. polskim, jednak był problem z kodami USSD, nie zważając na to, że może to być przyczyna chińskiego ROM`u zainstalowałem aktualizację, którą wyszukał przez OTA Updater, po tym zniknął j. p…
Last reply by FromWP, -
- 3 replies
- 1.4k views
Co to za wynalazek? Po roku czasu z Redmi dopiero dzisiaj to zauważyłem: gdy zablokowany telefon wybudzę przyciskiem to momentalnie aktywuje się dioda chyba podczerwieni nad ekranem. Blokuje ekran - dioda gaśnie. Gdy telefon jest odblokowany - dioda się nie pali. Co to za szpiegowskie sztuczki? R. ...z tapatalka...
Last reply by fake4r, -
Czy komuś udało się wykonać taki update z 4.4 V7 do 5.1 V8 normalnie przez aktualizację lub TWRP ? Czy tylko MiFlash fastboot'em ? Próbowałem wczoraj i stoi na logo Mi. Wysłane z MI5
Last reply by Xymox4AD, -
- 4 replies
- 2k views
Witam. Posiadam wersję miui 6.8.11. i chciałbym zaktualizować do najnowszej wersji. I moje pytanie brzmi czy muszę aktualizować twrp do najnowszej wersji żeby nie wyskoczyły mi jakieś błędy?
Last reply by Xiaomowiec, -
- 0 replies
- 1.5k views
Hej Mam smartwacha sony swr50, nie zawsze łączy się płynnie z telefonem, kompletnie nie wiem od czego to zależne mam androida 4,4 MIUI 8.2 by xiaomi.eu 6.11.3 (rozwojowa) czy rozłączanie może być spowodowane systemowym launcherem? zainstalowałam na jeden dzień launcher ..google now" i poza obsługą głosową, która działa bardzo dobrze launcher jest.. dziwny, ikony wielkie i launcher nie daje żadnej możliwości ich grupowania Macie pomysł jaki launcher działałby dobrze z tym smartwachem ? zapytam jeszcze jak z sms, bo to jedna z funkcji na których mi zależy a kompletnie nie umiem jej uruchomić . Dodatkowo czy można ,,usunąć" ze smartwacha aplikacje…
Last reply by Athenaie, -
- 6 replies
- 2.5k views
Witam, Problem dotyczy Xiaomi Redmi 2 o oznaczeniu na obudowie: 2014813 TD-LTE. Około tygodnia temu wgrywałem na niego TWRP w werssji 3.0.0-1_LP i najnowszy system xiaomi.eu_multi_HM2XTDPro_6.12.1_v8-5.1. Dwa dni temu ponoć na telefonie wyskoczył komunikat: "Encryption was interrupted and can't complete. As a result, the data on your phone is no longer accessible. To resume using your phone, you must perform a factory reset. When you set up your phone after the reset, you'll have an opportunity to restore any data that was backed up to your Google account " Po wejściu do TWRP i próbie zrobienia np. WIPE wyskakiwało: Unable to mount'/data' Unabl…
Last reply by shadow, -
- 0 replies
- 1.5k views
Cześć, Dziś użyłem opcji szyfrowania zdjęć, które miałem w galerii. Jak można teraz dostać się do tych zdjęć?
Last reply by Reynevan, -
- 1 follower
- 15 replies
- 3.6k views
Witam Tak jak temacie poszukuje romu fastboot pod ten konkretny model telefonu. Niestety w dziale Flashing Guides http://en.miui.com/a-234.html jest tylko pod wersje 2014811 czyli wt88047. Chcialbym wgrac China Developer a potem nasz Rom poniewaz jeden z uzytkownikow stwierdzil ze po tej operacji udalo sie rozwiazac problem z przyciskami sluchawek. Dzieki z gory za pomoc. Ewentualnie ktos moglby mi powierdzic ze mozna wgrac China Developer przez aktualizacje a potem w TWRP nasz Rom? Na tej stronie sa odnosniki do romow http://en.miui.com/download-261.html tylko tu tez mam problem z odczytaniem ktora wersja jest dla wt86047 Dzieki z gory za pomoc
Last reply by max35, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witajcie, do sedna, mam Xiaomi Redmi 2, mam bardzo słabą jakość a aplikacjach w nim, Tylko w aplikacjach, Snapchat, Messenger po wysłaniu to jest tragedia, pikseloza.. Tak jakby było włączone jakies oszczędzanie czy coś.. Ciekawe tez jest to, że jak wyślę zdjęcie komuś na messenger to na telefonie jak ta osoba otworzy to tragedia, a jak na komputerze to normalne to zdjęcie.. Miui 8.1, android 4.4.4.. oszczędzanie w ustawieniach baterii wyłączone.. Proszę o pomoc, dodam że w aplikacji "aparat" normalnie działa i dobrze!
Last reply by Rumek, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witam wszystkich jako nowy uzytkownik tego forum i szczesliwy posiadacz telefoniu Xiaomi Mam takie pytanie do uzytkownikow tego telefonu. Telefon kupilem bezposrednio od Xiaomi z pomoca kolegi chinczyka. Soft byl chinski, ale po przyjezdzie do polski wrzucilem zip-a Miui Polska i zaktualizowalem przez updater. Teraz co miesiac tak robie i mam obecnie najnowszy soft. Jakis czas temu pojaiwl mi sie problem z brakiem pamieci na instalowanie aplikacji z Google Play, Co klikne to "za malo miejsca" poczytalem sobie kilkanascie watkow tu na forum o takich problemach nie koniecznie w Redmi 2. Wszystko konczy sie na tym zeby zrobic Full Wipe a najlepiej Miflash…
Last reply by Mario77, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.8k views
Cześć Podpowiecie jaki sterownik pobrać do redmi2, windows 7 ? Wyświetla się USB DEVICE USBSTOR\Other____________________________ USBSTOR\Other________________________ USBSTOR\Other________ USBSTOR\_________________________ _________________________ USBSTOR\UsbstorOther UsbstorOther Windows update sobie nie poradził Z góry dziękuję
Last reply by Robert, -
- 2 replies
- 2.5k views
Witam, Kupiłem sobie niedawno telefon Xiaomi Redmi 2 i na tyle kartonika jest zdrapka z hologramem więc postanowiłem sprawdzić go na stronie podanej pod hologramem chaxun.mi.com Podałem kod z pod zdrapki i pokazało się "You are verifying your Mi Mobile Phone This security code has been queried 1 times" To wszystko? Ta weryfikacja polega tylko na tym? Próbowałem też zrobić drugi etap z IMEI i S/N ale tam ciągle wyświetla się "Server is busy, please try again later."
Last reply by max35, -
- 6 replies
- 2.4k views
Jaki ROM polecacie? Zależy mi na tym abym mógł swobodnie modyfikować interfejs.
Last reply by max35, -
- 0 replies
- 1.4k views
Sorki za lamerskie pytanie, telefon kupilem lata temu.. Mam jakis redmi, chyba hm1w, tak pokazuje w ustawieniach, niestety system sie rozjechal, ciagle cos nie dziala.. jest jakis archaiczny android 4.4.2.hm2013023 miui 7 wersja 6.1.28.. Podpowiedzcie ktory rom wybrac? Wieki tutaj nie zagladalem, nie wiem co sie zmienilo.
Last reply by wchpikus, -
- 4 replies
- 874 views
Nie wyświetlają się SMSy podczas telefonu gdy jest zablokowany, gdzie to ustawić
Last reply by chris18404, -
- 3 replies
- 919 views
Witam. mam 6gb zdjęc zapisanych w pamięci wewnętrznej telefonu, niestety nigdzie nie mogę znależź opcji by te pkiki skopiować na kartę pamięci, Czy ktoś może mi pomóc w jaki sposób mogę to zrobić? Bądź w jaki sposób polączyc sie z komputerem?
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 3 replies
- 886 views
Witam. Nie mogę powiększyć ikonek w podglądzie aplikacji, próbowałem gestu uszczypnięcia kilka razy, ale nic z tego. Wersja MIUI najnowsza. Na MIUI 6.5.26. też nie mogłem.
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.1k views
Mam takie pytanie czy wie ktoś czemu wyskakuje błąd podczas instalacji bibliotek w aplikacji Viper4droid. Nie wiem co z tym poradzić a bardzo zalezy mi na tej apce.
Last reply by Nezumi,