Pako123456 Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 Dnia 3.07.2021 o 11:46, jankoo napisał: A jednak. Dzisiaj volte i wificalling ruszyło. Nic w międzyczasie nie zmieniałem. Tylko suwaki były załączone. Może coś musiało zatrybic u operatora? Gdzie szukać tych ustawień ? Właśnie zaktualizowałem do v12.5.1.0 i volte nie widzę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 No to czekamy na wersję europejską.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Redmi Note 8 Pro - Global Stable ROM MIUI V12.5.1.0.RGGMIXM (Android 11 & MIUI 12.5) Czy ta aktualizacja pojawi się wkrótce OTA, czy jedynym sposobem jest odblokowanie bootloadera i wgranie "ręczne"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Czy ta aktualizacja pojawi się wkrótce OTA, czy jedynym sposobem jest odblokowanie bootloadera i wgranie "ręczne"?Przecież jest dostępna OTA. Wyżej ktoś wrzucił screen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 (edited) 20 minut temu, pkonrad napisał: Przecież jest dostępna OTA. Wyżej ktoś wrzucił screen. U mnie nie ma. Sprawdziłem też regiony Indie, Niemcy, USA... Edited July 8, 2021 by jankoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 U mnie nie ma. Sprawdziłem też regiony Indie, Niemcy, USA... Ja jaki masz ROM w telefonie, Global czy EEA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 (edited) 11 minut temu, pkonrad napisał: jaki masz ROM w telefonie, Global czy EEA ? Global 12.0.6 Edited July 8, 2021 by jankoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Global 12.0.6 Wrzuć screen na forum z informacji o telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Przecież masz EEA a nie Global. Dla EEA na tą chwilę nowy ROM jeszcze nie wyszedł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankoo Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 3 minuty temu, pkonrad napisał: Przecież masz EEA a nie Global Człowiek uczy się całe życie Czytam "MIUI Global 12.0.6 Stabilna", to byłem pewien, że mam global. Po czym rozpoznaje się EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Q - wersja Android - 10 (Android 11 ma R)GG - model telefonu (w tym wypadku Redmi Note 8 Pro)EU - rodzaj ROM (w tym wypadku EEA, Global ma oznacznie MI, a np. indonezja ID)XM - soft od Xiaomi bez brandu, np brand z Orange ma oznacznie OP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 (edited) Czyli chcąc wgrać global to także musimy odblokować bootloader?bo także mam EU,jak chyba większość kupionych w sklepie w PL. Edited July 8, 2021 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Czyli chcąc wgrać global to także musimy odblokować bootloader?bo także mam EU,jak chyba większość kupionych w sklepie w PL.Trzeba odblokować lub poczekać, pewnie za kilka dni pojawi się również ROM dla EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 (edited) Cytat Trzeba, ale po instalacji ROMu przez Mi Flash można go ponownie zablokować. To wiem że można,w sobotę będę mógł odblokować. Chodzi mi o to że oficjalny rom tylko różne wydania to trzeba odblokować. Edited July 9, 2021 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 8, 2021 Author Share Posted July 8, 2021 Chodzi mi o to że oficjalny rom tylko różne wydania to trzeba odblokować. Trzeba, ale po instalacji ROMu przez Mi Flash można go ponownie zablokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Jak u was szybkość internetu na lte? Testuje już wszystko virgin plus tmobile i jest niekiedy dramat. Sam mam nju.Kolega w pracy na tmobile i leci 145 a mi w nju 45Niekiedy jest tak że dl jest a up jest błąd na speedtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 (edited) JacekBB jakim programem sprawdzałeś. Cytat Speedtestnet. I okla To u mnie jeszcze gorzej w plusie,tylko nie mam pełnego zasięgu,pobieranie mam 1,43 a wysylanie 2,52 i ping 27,a dostałem info że jakiś problem jest w mojej okolicy i technicy działają,cóż zobaczymy. Edited July 10, 2021 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 10, 2021 Share Posted July 10, 2021 Speedtestnet. I okla Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Sprawdzał ktoś czy na global (MI)jest nagrywanie rozmów czy tylko ID indonezja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Ooo. Właśnie. Nagrywanie rozmów to priorytet.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Czasem się przydaje,nagrasz a później można sobie odsłuchać czy nic się nie pominęło czy coś takiego.Ale jak UE coś wymyśli to szok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Sam mam indonesia Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Na global eea nigdy nie będzie nagrywania Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 9 minut temu, carlos81kk napisał: Na global eea nigdy nie będzie nagrywania Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Pytałem o MI a nie EEA,ale to sobie sprawdzę za jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Jakie mi wątek jest o redmi note 8 pro begonia chyba ze mówisz o miui polska one miały nagrywanie Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Nagrywania rozmów nie ma na MI ani na EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Nagrywania rozmów nie ma na MI ani na EEA. Przecież napisałem ze Eea i global nigdy nie będą mieć nagrywania a pytam dalej o co chodzi z tym mi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 MI to oznaczenie regionu Global. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 46 minut temu, zoltan78 napisał: MI to oznaczenie regionu Global. dokładnie o to mi chodziło dlatego napisałem z dużej MI a nie mi,carlos81kk nie czytasz ze zrozumieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 dokładnie o to mi chodziło dlatego napisałem z dużej MI a nie mi,carlos81kk nie czytasz ze zrozumieniem.Chyba napisałem jasno i zwięźle global i Eea nigdy nie będzie miał nagrywania rozmów nie wiem w czym masz problem global i mi to to samo jak napisał zlatan a ty wyjeżdzasz mi ze nie czytam ze zrozumieniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 (edited) wersja ID (indonezja)to też jest global a jednak ma,więc?i nie ma sensu więcej nic odpisywać. Edited July 11, 2021 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Nie ma aplikacji google od dialera i wiadomości gdyby była global to byłyby googlowskie apki o to mi chodzi dlatego indonezja nie jest globalWysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Indonezja jest global...Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Ale on wie lepiej pisałem już że źle zrozumiał a on dalej swoje, ale nie ma co ciągnąć tego zagadnienia,czekamy na aktualizację (ID) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts