Jump to content

Mi 9T Pro/K20 Pro - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

OK, czyli wgrać Magiska i ukryć roota.

Tego jeszcze nie robiłem: czy jest gdzieś jakiś tutorial? :)

Swoją drogą (już to pisałem w innym wątku), to jest zwykła niedbałość programistów Xiaomi (nie mylić z Xiaomi.eu), żeby w MIUI 11, gdzie rozbudowali AOD dalej nie było powiadomień o nieodebranych połączeniach na tymże ekranie :(

Są nie siać kłamstwa. Oczywiście jak jesteś na globalu (kastracie) to ich nie ma.

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Jestem na globalu ale jakim kastrację? Mógł byś rozwinąć? 95a26b279608fc50869e7d6e3eaf4339.jpg

• Haha 1

Panowie a jak jest z tą gwarancja ?, Wgrywając room xiomi.eu ? Tracę gwarancję producenta?, już pytałem ale nikt nie odpisał?

Tak ciężko poszukać?
https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Podziękował kolego, jakoś nie mogłem tego znaleźć, ja mam telefon z angielskiej dystrybucji, ciekawe jak to wygląda w moim przypadku.
Będę musiał zadzwonić do tego sklepu dowiedzieć się. Jeszcze raz dzięki:-)

Dnia 6.11.2019 o 18:04, dzeryae napisał:

Ok, rozumiem. W ustawieniach pisze mi MIUI Global, a dopiero niżej ten kod z IN.

Mam pytanie do osób które mają już MIUI 11 i Androida 10. Jak z baterią względem MIUI 10 i Androida 9? U mnie na Android 10 jakby ciut gorzej trzyma, ale to niewielka różnica.

15 godzin temu, fReakinbtch napisał:

Po zmianie regionu robiłeś restart?

nie robiłem restartu

Xiaomi Mi 9T Pro otrzymuje również aktualizację MIUI 11 Android 10 w Niemczech. Wersja 11.0.3.0.QFKEUXM jest już dostępna do pobrania.

Dla Xiaomi Mi 9 i Mi 9T Pro aktualizacja do obecnego Androida 10 z nowym interfejsem MIUI 11 jest już dostępna do pobrania. Najwyraźniej nie wszystkie warianty modeli mają zostać dostarczone wraz z aktualizacją. Na przykład Mi 9T Pro zaktualizuje tylko wersję EU Global (EEA) na Androida 10 (MIUI V11.0.3.0.QFKEUXM).

• Thanks 1

Mam takie pytanie, brak powiadomien w Aod, brak nagrywania rozmow, itp braki i niedoróbki to problem tylko softu global dla mi 9t pro? Xiaomi.eu tez ma jakies problemy z tego co widze... Jednemu to nie dziala drugiemu to. Chcialem kupic oneplus 7t pro ale przez te zakrąglone brzegi, źle mi lezy w dloni i nie podoba mi sie feeling. Szczerze jestem uzytkownikiem co woli zaplacic wiecej ale miec juz w pelni dzialajacy sprzet a nie bawic sie w romy/bootloady/modowanie itp. Czy podobne problemy softowe mają inne modele jak zwykla mi 9 i mi 9t? Telefony fajnie leżą w dloni, fajna specyfikacja ale jednak soft zdaje sie niedorobiony coś. Tak wiem są to telefony z super ceną względem tego co dostajemy,

27 minut temu, lukkop91 napisał:

I gdzie to pytanie? Sam zadajesz i sobie na nie odpowiadasz...

Czy podobne problemy softowe mają inne modele jak zwykła mi 9 i mi 9t? Ciekawi mnie czy to jest ogólna przypadłość marki xioami, czy tylko tego modelu. Nie zagłębiałem się w inne modele.

16 minut temu, S3V3N napisał:

Nawet nie zadał sobie trudu poczytać parę postów na forum, a na wszystko ma odpowiedź.

Ta rozumiem, mogłem prześledzić tematy dotyczące mi 9 i samej mi 9t.

Najwięcej wspomnianych problemów jest na Romie Global - miui pl czy też eu jest użyteczny, wręcz idealny, ba bym powiedział jedyny który da się używać i to obojętnie na jakim telefonie ze stajni Xiaomi. Nie jest kastratem, a tego już nie muszę tłumaczyć.

• Like 1

Ja osobiście siedzę na becie xiaomi.eu od lipca i nie widzę żadnych problemów. Co do globala to wszystkie modele mają jakiś problem, ale wydaje mi się że to wina chińczyków i to że olewają tłumaczenie i przy tym robią nieświadomie błędy których nikt nie weryfikuje.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

5 godzin temu, grisza07 napisał:

nie robiłem restartu

Xiaomi Mi 9T Pro otrzymuje również aktualizację MIUI 11 Android 10 w Niemczech. Wersja 11.0.3.0.QFKEUXM jest już dostępna do pobrania.

Dla Xiaomi Mi 9 i Mi 9T Pro aktualizacja do obecnego Androida 10 z nowym interfejsem MIUI 11 jest już dostępna do pobrania. Najwyraźniej nie wszystkie warianty modeli mają zostać dostarczone wraz z aktualizacją. Na przykład Mi 9T Pro zaktualizuje tylko wersję EU Global (EEA) na Androida 10 (MIUI V11.0.3.0.QFKEUXM).

U mnie nie pojawia się aktualizacja. Nawet po zmianie regionu. Mi 9t pro

Screenshot_2019-11-09-13-41-06-918_com.android.updater.png