atlantydas Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) Nie chcę mi się połączyć nowy tel ze starym jak próbuje wybrac "przenoszenia danych" Próbowałem wiele razy, resetowanie telefonu, przywracanie ustawień fabrycznych na nowym telu...za kazdym razem to samo "nie mozna sie polaczyć" Edit na chmurze xiaomi przywrocilem kopie ale część aplikacji musiałem instalować od nowa bo nie działała. Ale jest to chyba normalne? Jeśli odblokuje bootloader, to w przypadku kradzieży będę mógł znaleźć i zablokować urządzenia? Wyskakiwało mi powiadomienie,ze nie będę mógł tego zrobić Edited July 29, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 @atlantydasTak będziesz mógł, ten tekst ostrzegający nie ma znaczenia. Jednak jeśli złodziej zna się na rzeczy to mając odblokowany bootloader może zrobić chociażby format data w TWRP, co skutkuje utratą danych. Ogólnie mając odblokowany bootloader to urządzenie z automatu staje się mniej bezpieczne.Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 @atlantydasTak będziesz mógł, ten tekst ostrzegający nie ma znaczenia. Jednak jeśli złodziej zna się na rzeczy to mając odblokowany bootloader może zrobić chociażby format data w TWRP, co skutkuje utratą danych. Ogólnie mając odblokowany bootloader to urządzenie z automatu staje się mniej bezpieczne. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Ale jak przypiszesz konto Xiaomi do urządzenia to format data i postawienie systemu na czysto nic nie da bo pierwsze co to telefon wola o to by się zalogować na konto Xiaomi. Bez tego nie da się nic zrobić Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Dnia 21.07.2019 o 16:17, mariusz.ur napisał: https://forum.xda-developers.com/oneplus-6t/themes/app-amoled-notification-light-t3943715 mam to zainstalowane i nie działa. Na XDA w wątku o naszym telefonie też ludzie narzekają, że im nie działa. Oczywiście to wina tych idiotycznych ustawień MIUI. Powłanszałem tej aplikacji wszelkie możliwe uprawnienia, baterie itp. I nic. Tak przy okazji, czy komuś się udało sprawić, że telefon wydaje dźwięki przy powiadomieniach z poczty (Aquamail|), sms (też nie używam systemowej apki tylko Chomp), Messenger ? Zawsze mi działało tylko nie na za..ym MIUI. Roger Dnia 28.07.2019 o 12:29, Miui2017 napisał: Aparat ciągle sie zacina w pozycji pionowej chociaż zdjęcia robione w poziomie, żeby wyłączyć alarm muszę odblokować telefon i ściągnąć górną belkę powiadomień, problem z czujnikiem podczas rozmowy. I parę innych rzeczy które są denerwujące podczas codziennego użytkowania. z budzikiem też walczyłem ale miałem ciekawiej nigdzie się nie pojawiały żadne opcje do wyłączenia budzika. Ostatecznie zainstalowałem Timely z GoogleP i potem koniecznie musisz w ustawieniach tej apki czy innej budzikowej włączyć wszystkie opcje: wyświetlaj na ekranie blokady, uruchom w tle. Potem powiadomienia: najlepiej wszystko co tam jest... I po tych czynnościach jest szansa, że wybudzi Ci ekran oraz da się alarm wyłączyć przy zablokowanym telefonie. Chyba, że coś jeszcze pominąłem z boskich ustawień MIUI. Spróbuj. Dnia 28.07.2019 o 12:52, Miui2017 napisał: Jeśli już to przyciskami głośności i u mnie jak przystało na xiaomi ta opcja też nie działa. Jak przystało na MIUI konkretnie. Gdy kiedyś zmienisz ROM na coś normalnego odetchniesz z ulgą. Na K20Pro już tam coś mają i szlifuja ostatnie błędy w Lineage oraz pixelopodobnym. U nas pewnie za miesiąc najwcześniej się coś pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 1 godzinę temu, Voltron napisał: Ale jak przypiszesz konto Xiaomi do urządzenia to format data i postawienie systemu na czysto nic nie da bo pierwsze co to telefon wola o to by się zalogować na konto Xiaomi. Bez tego nie da się nic zrobić Jak to nie? Wystarczy zainstalować przez TWRP jakiś custom ROM typu LineageOS. Wtedy nie będzie pytać... i normalnie będzie można korzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Jednak poprawka, udało mi się sprawić, że AMOLED Notification Light "NotifyBuddy" https://forum.xda-developers.com/oneplus-6t/themes/app-amoled-notification-light-t3943715 jednak działa. Udało mi się w końcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Jak to nie? Wystarczy zainstalować przez TWRP jakiś custom ROM typu LineageOS. Wtedy nie będzie pytać... i normalnie będzie można korzystać.A to tego nie wiedziałem. A jak się ustawi twrp na hasło?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Jak ustawisz twrp na hasło to wystarczy wgrać inne recovery, jest jeszcze FRP od Google, ale jeśli dobrze pamiętam to nie ma to zastosowania przy odblokowanym bootloaderze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 1 godzinę temu, Voltron napisał: A to tego nie wiedziałem. A jak się ustawi twrp na hasło? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka To nic nie da - odblokowany BL to ogromne możliwości jeśli znasz się na rzeczy. Hasło przed niczym Cię nie ochroni, nie łudź się Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Tylko szyfrowanie zapewnia bezpieczeństwo. Nie dostaniesz się do twrp bez kodu lub wzoru. Wgranie innego twrp nie ominie tego. Potencjalny intruz musi zrobić format data czyli musi wyczyścić telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adriano_pl Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Orientuje się ktoś w jaki sposób w domyślnej aplikacji "Aparat", podczas nagrywania filmu powrócić do autofokusa po tym jak już kliknęło się na ekranie, żeby złapać ostrość na punkt? Nie wymyśliłem jak to zrobić w inny sposób niż zakończyć film... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogeros Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 W kwestii niedziałających powiadomień bo zapewne nie tylko mnie one nie działały we wszystkich apkach. Instalujemy to: https://play.google.com/store/apps/details?id=notificon.gsy.com.notificon oczywiście nadajemy stosowne uprawnienia dostęp do powiadomień, brak oszczędzania energii, uruchom na starcie, uruchom w tle, na ekranie blokady, powiadomienia oba na tak. I konfigurujemy wszystkie apki które mają gadać a nie chciały tego do tej pory robić. Siermiężne rozwiązanie ale działa. Problem jak widzę ciągnie się w MIUI od ponad roku i jeszcze tego nie ogarnęli. Zatem trzeba sobie radzić na własną rękę. Roger Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 A będę mógł zablokować tel w przypadku kradzieży tak aby nie dało się z niego korzystać po nr imei. Jak mi kiedyś zginal tel ale na szczęście sie odnalazł, na policji powiedzieli mi że nie mają takiej możliwości. Mogą go jedynie spróbować namierzyć, choć dali mi do zrozumienia że to jest wątpliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Możesz sobie go sam namierzyć i zablokować poprzez stronę Xiaomi chybaWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 9 godzin temu, Voltron napisał: Możesz sobie go sam namierzyć i zablokować poprzez stronę Xiaomi chyba Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka tak, pod warunkiem że mam właczoną synchronizację i dane mobilne Zobaczyłem dziś jak chciałem nakleić szybkę, że pod ekranem mam paproch kurzu. Niby nic ale... nie powinno moim zdaniem czegoś takiego być. Jest sens zgłaszać to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Gdzie kupowałeś, płaciłeś PayPal? Ja bym zgłaszał o zwrot z połowy kasyWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 przez paypala na gerabest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 To pisz do nich na support. Niech robią częściowy zwrot kasy za telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 (edited) w pobliżu krawędzi po środku taka biała kropka Ile mogą mi zaproponować zwrotu i na ile mam się zgodzić? Edited July 30, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 (edited) to bym składał roszczenie od razu przez paypala, nie bawilbym sie pierw w gearbest bo cie beda zbywać. Oni w paypalu zadecydują co zrobić. ja bym sie starał 50-80% zwrotu. Nagraj film ze to pod spodem i nie zejdzie itp. Kiedys zamowilem na gearbest kamerke sportowa, przyszla dhl z peknietym opakowaniem plastikowym (pudelkiem) i latala w srodku. Mocowanie jedno do motoru było urwane. Chcialem czesc zwrotu, paypal zwrocil caly i nie musiałem odsylac kamerki. Dziala, w koncu sportowa ale nagrywalem unboxing Edited July 30, 2019 by Voltron Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Czyli najpierw mam zgłosić spór w centrum rozstrzygania PayPal "aby podjąć próbę rozwiązania problemu bezpośrednio ze sprzedającym" a jak nie uda się porozumieć z gearbest to wtedy "przekształcić spór w rozszczenie"? Przepraszam za spam ale nigdy nie zgłaszałem nic przez PP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Ja bym dał roszczenie od razu chybaWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Wszystko rób przez PayPal. Normalnie będą olewać i kombinować.Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Panowie jakiś ciemny jestem,ale nie wiem gdzie ustawić to żeby jak dzwoni telefon to nic się nie wyświetla na ekranie (tylko jest dzwonek) i dopóki nie podniosę aparatu to nie wiem kto dzwoni i podczas rozmowy mam ciemny ekran (nie mam szkła wożińskiego )..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 A wam też brzęczy autofocus jak postukacie palcem w aparat jak to miało miejsce w redmi 4x? Dodałem do gpay revolut i próbowałem przez NFC zapłacić na cpn. No i nie przeszło, nieprawidłowa płatność. To wina revolut czy nfc działa jak chce? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Orientujecie się czy ekran w Mi9T jest produkowany tylko przez samsunga czy xioami ma jeszcze innych dostawców ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 @Voltron A ustawiłeś NFC w trybie portfel HCE?Nie xD sprawdzę przy okazji bo teraz przestawiłemWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIOLOISO Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Bez tego nie będzie działać nie ma szans, także to jest raczej powód tego, że nie działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 A też wam brzęczy aparat (autofocus) jak postukacie w telefon? Jakby coś latało w środkuWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Ciekawostka: https://www.gizchina.com/2019/08/01/xiaomi-to-launch-custom-game-controller-for-redmi-k20-tomorrow/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikus544 Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Czy gdzieś w ustawieniach MI9T znajdę opcję krokomierza korzystającego z wbudowanego czujnika a nie opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 20 minut temu, Pikus544 napisał: Czy gdzieś w ustawieniach MI9T znajdę opcję krokomierza korzystającego z wbudowanego czujnika a nie opaski? Nope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cointreau Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Kupował ktoś Mi9T od dragonistPL? Widzę, że mają też drugie konto NowMobile z większą ilością negatywów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamo64 Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 19 minut temu, cointreau napisał: Kupował ktoś Mi9T od dragonistPL? Widzę, że mają też drugie konto NowMobile z większą ilością negatywów. Kup sobie w Proline a będziesz spał spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 2 godziny temu, Pikus544 napisał: Czy gdzieś w ustawieniach MI9T znajdę opcję krokomierza korzystającego z wbudowanego czujnika a nie opaski? Na Globalu jest to wycięte, ale China to oferuje w związku z tym takie coś znajdziesz na Xiaomi.eu: Spoiler 26 minut temu, cointreau napisał: Kupował ktoś Mi9T od dragonistPL? Widzę, że mają też drugie konto NowMobile z większą ilością negatywów. Ja kupowałem. Bardzo dobry kontakt przez Messengera, na drugi dzień miałem już urządzenie. Faktura jest z NowMobile, dane z Wielkiej Brytanii. Ogólnie kontakt z nimi telefoniczny prawie żaden, ale pisząc na Facebooku odpowiadają natychmiastowo, więc póki nie utracą płynności finansowej (wydaje się, że mają dużo klientów) to nie masz się co martwić. Osobiście nigdy się nie przejmowałem gwarancją, więc jestem zadowolony bo kupiłem w dobrej cenie. Jak przejdziesz do pierwszych stron dyskusji ogólnej, to tam też ktoś pisał, że kupował z Dragonist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts