Voltron Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 Zainstalowałem Xiaomi.eu jeszcze raz, tym razem poszło bez problemu, nie wiem co się działo wcześniej. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Na 100% wcześniej pominales odpowiednie wipe Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 U Was też AR Core działa bez kombinowania? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
densa Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Tak, nie korzystam ale miałem jako oczekującą instalacje w Google Play. Wcześniej podobno też się dało, ale tylko przez APK.
Antyhaker Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 No przez APK to miałem od dawna - dlatego wcześniej nie zauważyłem
Qbacuber Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 Dobry! Pytanie do osób posiadających mi9t, jakie są wasze odczucia z używania tego modelu? Wady, zalety, które zauważyliście z czasem i to co wam się naprawdę podana, napiście też proszę ile go już macie.
Zenderable Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 @Qbacuber Ja żadnych wad nie widzę, świetny smartfon, który chodzi jak trzeba i wszystko na nim działa. Do tego wyświetlacz notchless to coś pięknego. Kamerka przednia jak działała dobrze na początku, tak działa. Polecam zapoznać się z 13 stronami tego wątku. 2
matt_berninger Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 Również jestem zadowolony. Jedyna rzecz która irytuje to długie przetwarzanie zdjęcia od razu po zrobieniu. Nie można sekundę po zrobieniu kliknąć w kółko zdjęcia, bo się przetwarza. Dziwne, w mi4c i minote2 nie było czegoś takiego.
Antyhaker Posted September 16, 2019 Posted September 16, 2019 Również jestem zadowolony. Jedyna rzecz która irytuje to długie przetwarzanie zdjęcia od razu po zrobieniu. Nie można sekundę po zrobieniu kliknąć w kółko zdjęcia, bo się przetwarza. Dziwne, w mi4c i minote2 nie było czegoś takiego.No ja bez problemu mogę "burst" robić. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
matt_berninger Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 Burst moge rowniez zrobic, trzymajac kolko migawki. Chodzi mi o kolko galerii w aparacie, bezposrednio po zrobieniu zdjecia klikajac w galerie w aparacie jest jakies dziwne przetwarzainie.
Antyhaker Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 6 godzin temu, matt_berninger napisał: Burst moge rowniez zrobic, trzymajac kolko migawki. Chodzi mi o kolko galerii w aparacie, bezposrednio po zrobieniu zdjecia klikajac w galerie w aparacie jest jakies dziwne przetwarzainie. Jezu, trzeba było tak od razu - zależy od zdjęcia. Nie wiem od czego konkretnie. Czasem mogę od razu, czasem widzę przetwarzanie.
densa Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 Na 99% chodzi o HDR, u mnie na auto jest przetwarzanie, a przy wyłączonym od razu mogę kliknąć
Antyhaker Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 2 minuty temu, densa napisał: Na 99% chodzi o HDR, u mnie na auto jest przetwarzanie, a przy wyłączonym od razu mogę kliknąć Tylko dlaczego czasem mogę wejść, a czasem widzę to przetwarzanie? Przez automatyczny HDR? Nie zawsze się odpala?
densa Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 Pewnie tak, na auto nie zawsze się włącza, dlatego najlepiej to sprawdzić na on i off.
densa Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 Nawet na gcam działa to tak samo jak na stockowej apce i przetwarzanie jest właśnie przez HDR, nie mam pojęcia czego u Ciebie jest inaczej.
Demon3 Posted September 20, 2019 Posted September 20, 2019 wersja 64GB ile ma tak naprawdę wolnej pamięci dla użytkownika na start ?
Zenderable Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Jakby ktoś chciał, to pojawiło się MIUI 11 razem z Androidem 10 od Xiaomi.eu dla naszego modelu: Wersji Global myślę, że możemy spodziewać się w październiku. Przynajmniej "beta stable". 1
ZIOLOISO Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Twrp i magisk jest już pod androida 10? Wysłane z mojego Xiaomi Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 2 godziny temu, ZIOLOISO napisał: Twrp i magisk jest już pod androida 10? Wysłane z mojego Xiaomi Mi 9T przy użyciu Tapatalka Tak
ZIOLOISO Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Znalazłem już. Zastanawiam się dlaczego na andku 10 jak zmieniam w vendor i system model na Mi 9T, to dalej jest Redmi K20... I mam problem z APN. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 @ZIOLOISO A po co zmieniasz? Nie ma to żadnego znaczenia. Jaki problem z APN? Jeśli masz Orange, to musisz zmienić z IPV6 na IPV4.
ZIOLOISO Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Na Premium Mobile muszę zmienić, żeby MMS działały. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 3 godziny temu, Zenderable napisał: @ZIOLOISO A po co zmieniasz? Nie ma to żadnego znaczenia. Jaki problem z APN? Jeśli masz Orange, to musisz zmienić z IPV6 na IPV4. Nie ma żadnego "musisz". Siedzę na Orange od zawsze i nigdy APN nie zmieniałem. Cały czas mam IPv6 i działa. Mit i tyle
ZIOLOISO Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Nie ma żadnego "musisz". Siedzę na Orange od zawsze i nigdy APN nie zmieniałem. Cały czas mam IPv6 i działa. Mit i tyle Na Pie zmieniałem jak są zalecenia od sieci. Działało. Teraz jak tak zrobię to APN znika z listy. Chodzi o jedną z opcji. Jak to niżej ustawie to znikają i pisze.. Jak na screen. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 @Antyhaker Już Ci kiedyś mówiłem, spróbuj udostępnić hot-spot i pobierać duże pliki. Pobieranie się nie powiedzie. Tak samo czasami dzieje się przy pobieraniu na telefonie. Jeśli używasz internet tylko do przeglądania fejsa i paru stron to oczywiście, że IPV6 będzie działać.
Antyhaker Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 [mention=10517]Antyhaker[/mention] Już Ci kiedyś mówiłem, spróbuj udostępnić hot-spot i pobierać duże pliki. Pobieranie się nie powiedzie. Tak samo czasami dzieje się przy pobieraniu na telefonie. Jeśli używasz internet tylko do przeglądania fejsa i paru stron to oczywiście, że IPV6 będzie działać.No kurde pobieram przez telefon, rzadko kiedy z WiFi korzystam. Jedyne co mnie "trapi" to zatrzymywanie pobierania przy większych plikach, więc mówisz, że to o to chodzi? Myślałem, że to jakieś zabezpieczenie żeby za dużo neta nie stracić. Sprawdzę i dam znać, bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem jakoś wybitnie. Poza tym, zero problemów EDIT. Sprawdziłem, jednak pic na wodę Malo tego, na IPv4 w ogóle mi się z netem nie łączy Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka 1
Antyhaker Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 8 godzin temu, dzidexx napisał: Musisz cały APN dodać/zmienić. Na tym dla ipv6 możesz eeent. zmiejić na ipv6/4. Więc IMO bez sensu - gra nie warta świeczki skoro działa.
ZIOLOISO Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Ja przetestowałem ostatnią aktualizację i stwierdzam, że wracam na poprzednią wersję. Poczekam jakiś czas i może wtedy się przesiądę na "nowości".
Antyhaker Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 1 godzinę temu, ZIOLOISO napisał: Ja przetestowałem ostatnią aktualizację i stwierdzam, że wracam na poprzednią wersję. Poczekam jakiś czas i może wtedy się przesiądę na "nowości". Jeśli mogę zapytać, jakie problemy? Bo ja dosłownie nie mam żadnych
ZIOLOISO Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Jeśli mogę zapytać, jakie problemy? Bo ja dosłownie nie mam żadnych Problem z APN, już pisałem o tym. Nie będę sieci zmieniał pod soft...Bateria leci szybciej znacznie.Nie ma gcam działającego.Nazwy telefonu nie można zmienić.Zauważalne są zwolnienia animacji. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Antyhaker Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 48 minut temu, ZIOLOISO napisał: Problem z APN, już pisałem o tym. Nie będę sieci zmieniał pod soft... Bateria leci szybciej znacznie. Nie ma gcam działającego. Nazwy telefonu nie można zmienić. Zauważalne są zwolnienia animacji. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka 1. Problem z APN jest podobno ogólnie na MIUI, czego ja tak czy siak nie doświadczyłem. 2. U mnie wręcz przeciwnie - zwłaszcza podczas odsłuchiwania YT. 3. Tutaj się nie wypowiem, aczkolwiek na telegramie twierdzą co innego. 4. Można, nawet zmieniłem dla próby. 5. Jesteś pewny, że chodzi o zwolnienia, a nie wolniejsze animacje? To drugie jest faktem, taki urok 11 odsłony.
ZIOLOISO Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 13 minutes ago, Antyhaker said: 1. Problem z APN jest podobno ogólnie na MIUI, czego ja tak czy siak nie doświadczyłem. 2. U mnie wręcz przeciwnie - zwłaszcza podczas odsłuchiwania YT. 3. Tutaj się nie wypowiem, aczkolwiek na telegramie twierdzą co innego. 4. Można, nawet zmieniłem dla próby. 5. Jesteś pewny, że chodzi o zwolnienia, a nie wolniejsze animacje? To drugie jest faktem, taki urok 11 odsłony. 1. na wersji poprzednie 9.8.15 nie było problemu własnie o to chodzi. 2. Mi np. ucieka bateria szybciej gdy telefon sobie leży, na poprzedniej wersji nie uciekała tak. Użytkuje go na poziomie 40-80 % To ja leży w pracy prawie nie ruszany np. to więcej baterii poleciało i to o około 10 %. 3. Faktycznie znalazłem wersję która działa, a to dla mnie spory plus. 4. Źle napisałem, nazwę można, ae chodzi mi o zmianę nazwy modelu, Redmi K20, zmieniałem w plikach systemowych na Mi 9T, tutaj to robię i nie ma efektu po restarcie i nei wiem dlaczego. 5. Tak, bo one działają normalnie, a nagle tak nienaturalnie do reszty wolniej są. Może warto byłoby zrobić full wipe i wgrać od nowa tego softa i nie byłoby tyle problemów. Bo jak u Ciebie działa ok to dlaczego u mnie jest inaczej hmm.
Antyhaker Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 40 minut temu, ZIOLOISO napisał: 1. na wersji poprzednie 9.8.15 nie było problemu własnie o to chodzi. 2. Mi np. ucieka bateria szybciej gdy telefon sobie leży, na poprzedniej wersji nie uciekała tak. Użytkuje go na poziomie 40-80 % To ja leży w pracy prawie nie ruszany np. to więcej baterii poleciało i to o około 10 %. 3. Faktycznie znalazłem wersję która działa, a to dla mnie spory plus. 4. Źle napisałem, nazwę można, ae chodzi mi o zmianę nazwy modelu, Redmi K20, zmieniałem w plikach systemowych na Mi 9T, tutaj to robię i nie ma efektu po restarcie i nei wiem dlaczego. 5. Tak, bo one działają normalnie, a nagle tak nienaturalnie do reszty wolniej są. Może warto byłoby zrobić full wipe i wgrać od nowa tego softa i nie byłoby tyle problemów. Bo jak u Ciebie działa ok to dlaczego u mnie jest inaczej hmm. 1. Jak już wspominałem - ja nie miałem ani na poprzedniej, ani na aktualnej. Prawdopodobnie losowy błąd u CIebie. 2. Jak wyżej 3. 4. Mam lepsze pytanie - po co? 5. Ale tak już będzie - więc albo się przyzwyczaj, albo zostaniesz na MIUI 10 na wieczność Ja przestałem na to zwracać uwagę po jakiś 5 minutach. Ja nie wgrywałem od nowa. Mało tego, w międzyczasie przeszedłem na RevOS, potem wróciłem na EU, a potem bezpośrednio 11 i za każdym razem tylko dirty flash - zero większych problemów
ZIOLOISO Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Mi flash używałeś z zachowaniem danych? Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts