Jump to content

Recommended Posts

Posted
Zainstalowałem Xiaomi.eu jeszcze raz, tym razem poszło bez problemu, nie wiem co się działo wcześniej.

Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka

Na 100% wcześniej pominales odpowiednie wipe

Wysłane z mojego One Plus 7 Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Dobry!

Pytanie do osób posiadających mi9t, jakie są wasze odczucia z używania tego modelu?

Wady, zalety, które zauważyliście z czasem i to co wam się naprawdę podana, napiście też proszę ile go już macie.

Posted

@Qbacuber

Ja żadnych wad nie widzę, świetny smartfon, który chodzi jak trzeba i wszystko na nim działa. :) Do tego wyświetlacz notchless to coś pięknego. Kamerka przednia jak działała dobrze na początku, tak działa. Polecam zapoznać się z 13 stronami tego wątku.

• Like 2
Posted

Również jestem zadowolony. Jedyna rzecz która irytuje to długie przetwarzanie zdjęcia od razu po zrobieniu. Nie można sekundę po zrobieniu kliknąć w kółko zdjęcia, bo się przetwarza. Dziwne, w mi4c i minote2 nie było czegoś takiego.

Posted
Również jestem zadowolony. Jedyna rzecz która irytuje to długie przetwarzanie zdjęcia od razu po zrobieniu. Nie można sekundę po zrobieniu kliknąć w kółko zdjęcia, bo się przetwarza. Dziwne, w mi4c i minote2 nie było czegoś takiego.
No ja bez problemu mogę "burst" robić.

Posted

Burst moge rowniez zrobic, trzymajac kolko migawki. Chodzi mi o kolko galerii w aparacie, bezposrednio po zrobieniu zdjecia klikajac w galerie w aparacie jest jakies dziwne przetwarzainie.

Posted
6 godzin temu, matt_berninger napisał:

Burst moge rowniez zrobic, trzymajac kolko migawki. Chodzi mi o kolko galerii w aparacie, bezposrednio po zrobieniu zdjecia klikajac w galerie w aparacie jest jakies dziwne przetwarzainie.

Jezu, trzeba było tak od razu - zależy od zdjęcia. Nie wiem od czego konkretnie. Czasem mogę od razu, czasem widzę przetwarzanie.

Posted
2 minuty temu, densa napisał:

Na 99% chodzi o HDR, u mnie na auto jest przetwarzanie, a przy wyłączonym od razu mogę kliknąć

Tylko dlaczego czasem mogę wejść, a czasem widzę to przetwarzanie? Przez automatyczny HDR? Nie zawsze się odpala?

Posted

Nawet na gcam działa to tak samo jak na stockowej apce i przetwarzanie jest właśnie przez HDR, nie mam pojęcia czego u Ciebie jest inaczej. 

• Zenderable changed the title to Mi 9T/K20 - dyskusja ogólna - watek zbiorczy
Posted

Jakby ktoś chciał, to pojawiło się MIUI 11 razem z Androidem 10 od Xiaomi.eu dla naszego modelu: 

Wersji Global myślę, że możemy spodziewać się w październiku. Przynajmniej "beta stable".

• Like 1
Posted

Znalazłem już. Zastanawiam się dlaczego na andku 10 jak zmieniam w vendor i system model na Mi 9T, to dalej jest Redmi K20... I mam problem z APN.

Posted
3 godziny temu, Zenderable napisał:

@ZIOLOISO

A po co zmieniasz? Nie ma to żadnego znaczenia. Jaki problem z APN? Jeśli masz Orange, to musisz zmienić z IPV6 na IPV4.

Nie ma żadnego "musisz". Siedzę na Orange od zawsze i nigdy APN nie zmieniałem. Cały czas mam IPv6 i działa. Mit i tyle :)

Posted
Nie ma żadnego "musisz". Siedzę na Orange od zawsze i nigdy APN nie zmieniałem. Cały czas mam IPv6 i działa. Mit i tyle
Na Pie zmieniałem jak są zalecenia od sieci. Działało. Teraz jak tak zrobię to APN znika z listy. Chodzi o jedną z opcji. Jak to niżej ustawie to znikają i pisze.. Jak na screen. 6bcf7f9d7b644dea44190dc974f47346.jpg5362a6f26147ebca92d08f93377ee108.jpg

Posted

@Antyhaker

Już Ci kiedyś mówiłem, spróbuj udostępnić hot-spot i pobierać duże pliki. Pobieranie się nie powiedzie. Tak samo czasami dzieje się przy pobieraniu na telefonie. Jeśli używasz internet tylko do przeglądania fejsa i paru stron to oczywiście, że IPV6 będzie działać.

Posted
[mention=10517]Antyhaker[/mention]

Już Ci kiedyś mówiłem, spróbuj udostępnić hot-spot i pobierać duże pliki. Pobieranie się nie powiedzie. Tak samo czasami dzieje się przy pobieraniu na telefonie. Jeśli używasz internet tylko do przeglądania fejsa i paru stron to oczywiście, że IPV6 będzie działać.

No kurde pobieram przez telefon, rzadko kiedy z WiFi korzystam. Jedyne co mnie "trapi" to zatrzymywanie pobierania przy większych plikach, więc mówisz, że to o to chodzi? Myślałem, że to jakieś zabezpieczenie żeby za dużo neta nie stracić. Sprawdzę i dam znać, bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem jakoś wybitnie. Poza tym, zero problemów

EDIT. Sprawdziłem, jednak pic na wodę :) Malo tego, na IPv4 w ogóle mi się z netem nie łączy

• Like 1
Posted
8 godzin temu, dzidexx napisał:

Musisz cały APN dodać/zmienić. 

Na tym dla ipv6 możesz eeent. zmiejić na ipv6/4.

Więc IMO bez sensu - gra nie warta świeczki skoro działa.

Posted

Ja przetestowałem ostatnią aktualizację i stwierdzam, że wracam na poprzednią wersję. Poczekam jakiś czas i może wtedy się przesiądę na "nowości".

Posted
1 godzinę temu, ZIOLOISO napisał:

Ja przetestowałem ostatnią aktualizację i stwierdzam, że wracam na poprzednią wersję. Poczekam jakiś czas i może wtedy się przesiądę na "nowości".

Jeśli mogę zapytać, jakie problemy? Bo ja dosłownie nie mam żadnych :P

Posted
Jeśli mogę zapytać, jakie problemy? Bo ja dosłownie nie mam żadnych
Problem z APN, już pisałem o tym. Nie będę sieci zmieniał pod soft...
Bateria leci szybciej znacznie.
Nie ma gcam działającego.
Nazwy telefonu nie można zmienić.
Zauważalne są zwolnienia animacji.

Posted
48 minut temu, ZIOLOISO napisał:

Problem z APN, już pisałem o tym. Nie będę sieci zmieniał pod soft...
Bateria leci szybciej znacznie.
Nie ma gcam działającego.
Nazwy telefonu nie można zmienić.
Zauważalne są zwolnienia animacji.

1. Problem z APN jest podobno ogólnie na MIUI, czego ja tak czy siak nie doświadczyłem.

2. U mnie wręcz przeciwnie - zwłaszcza podczas odsłuchiwania YT.

3. Tutaj się nie wypowiem, aczkolwiek na telegramie twierdzą co innego.

4. Można, nawet zmieniłem dla próby.

5. Jesteś pewny, że chodzi o zwolnienia, a nie wolniejsze animacje? To drugie jest faktem, taki urok 11 odsłony.

Posted
13 minutes ago, Antyhaker said:

1. Problem z APN jest podobno ogólnie na MIUI, czego ja tak czy siak nie doświadczyłem.

2. U mnie wręcz przeciwnie - zwłaszcza podczas odsłuchiwania YT.

3. Tutaj się nie wypowiem, aczkolwiek na telegramie twierdzą co innego.

4. Można, nawet zmieniłem dla próby.

5. Jesteś pewny, że chodzi o zwolnienia, a nie wolniejsze animacje? To drugie jest faktem, taki urok 11 odsłony.

1. na wersji poprzednie 9.8.15 nie było problemu własnie o to chodzi.

2. Mi np. ucieka bateria szybciej gdy telefon sobie leży, na poprzedniej wersji nie uciekała tak. Użytkuje go na poziomie 40-80 % To ja leży w pracy prawie nie ruszany np. to więcej baterii poleciało i to o około 10 %.

3. Faktycznie znalazłem wersję która działa, a to dla mnie spory plus.

4. Źle napisałem, nazwę można, ae chodzi mi o zmianę nazwy modelu, Redmi K20, zmieniałem w plikach systemowych na Mi 9T, tutaj to robię i nie ma efektu po restarcie i nei wiem dlaczego.

5. Tak, bo one działają normalnie, a nagle tak nienaturalnie do reszty wolniej są.

Może warto byłoby zrobić full wipe i wgrać od nowa tego softa i nie byłoby tyle problemów. Bo jak u Ciebie działa ok to dlaczego u mnie jest inaczej hmm.

Posted
40 minut temu, ZIOLOISO napisał:

1. na wersji poprzednie 9.8.15 nie było problemu własnie o to chodzi.

2. Mi np. ucieka bateria szybciej gdy telefon sobie leży, na poprzedniej wersji nie uciekała tak. Użytkuje go na poziomie 40-80 % To ja leży w pracy prawie nie ruszany np. to więcej baterii poleciało i to o około 10 %.

3. Faktycznie znalazłem wersję która działa, a to dla mnie spory plus.

4. Źle napisałem, nazwę można, ae chodzi mi o zmianę nazwy modelu, Redmi K20, zmieniałem w plikach systemowych na Mi 9T, tutaj to robię i nie ma efektu po restarcie i nei wiem dlaczego.

5. Tak, bo one działają normalnie, a nagle tak nienaturalnie do reszty wolniej są.

Może warto byłoby zrobić full wipe i wgrać od nowa tego softa i nie byłoby tyle problemów. Bo jak u Ciebie działa ok to dlaczego u mnie jest inaczej hmm.

1. Jak już wspominałem - ja nie miałem ani na poprzedniej, ani na aktualnej. Prawdopodobnie losowy błąd u CIebie.

2. Jak wyżej :)

3. :) 

4. Mam lepsze pytanie - po co?

5. Ale tak już będzie - więc albo się przyzwyczaj, albo zostaniesz na MIUI 10 na wieczność :D Ja przestałem na to zwracać uwagę po jakiś 5 minutach.

Ja nie wgrywałem od nowa. Mało tego, w międzyczasie przeszedłem na RevOS, potem wróciłem na EU, a potem bezpośrednio 11 i za każdym razem tylko dirty flash - zero większych problemów :D