Miui2017 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Takie pytanie, dlaczego jak zmieniam motyw który powinien podmienić górny pasek i ekran blokady to praktycznie nic sie nie zmienia. Na YouTube widzę ciekawe motywy pobieram je i kicha, a na filmie wszystko wygląda inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi-eu-na-mi-9t-redmi-k20/ Jeśli ktoś potrzebuje dedykowanej instrukcji, zapraszam tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 (edited) Orientuje się ktoś jaki warunek muszą spełnić słuchawki by opcje Hi-Fi i equalizer były odblokowane? Edited July 26, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 @Antyhaker Wystarczy, że są na kabel. Na bluetooth to chyba od zawsze na MIUI to nie było odblokowane. Do tego jeśli masz włączony dźwięk Hi-Fi, to z equalizera i ulepszeń dźwięki Mi nie możesz korzystać (i odwrotnie). Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Pytanie czy lepiej włączyć to HiFi czy ulepszenie i eq hmmm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 5 godzin temu, Zenderable napisał: @Antyhaker Wystarczy, że są na kabel. Na bluetooth to chyba od zawsze na MIUI to nie było odblokowane. Do tego jeśli masz włączony dźwięk Hi-Fi, to z equalizera i ulepszeń dźwięki Mi nie możesz korzystać (i odwrotnie). Nie wystarczy - jakby wystarczyło to bym o "warunki" nie pytał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 @Antyhaker To nie wiem, powiem tak "u mnie działa". Podłączam zwykłe z chińczyka czy droższe od Sony - efekt ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 A jak u was z autofocusem? Nie wydaje się wam wolny? W mi note 3 czy w mi8se podczas nagrywania filmu przybliżam i oddalam rękę i zawsze jest ostra, nieważne jak szybko (w mi8se na początku było fajnie a wraz z aktualizacjami polepszono jeszcze), a mi9t nie nadąża, a potem już jakbym chwilę stanie na jednym punkcie ostrości i dopiero po 2s załapie. Mam nadzieję że aktualizacje to ogarną bo mi się to nie widziWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 U mnie autofocus w filmach jest praktycznie natychmiastowy, niestety w zdjęciach są problemy. Wydaje mi się, że na Gcam jest lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 (edited) 4 godziny temu, Zenderable napisał: @Antyhaker To nie wiem, powiem tak "u mnie działa". Podłączam zwykłe z chińczyka czy droższe od Sony - efekt ten sam. Więc pewnie coś z moimi słuchawkami - mają już sporo latek na karku Edited July 27, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Ogólnie nie wiem ile osób zagląda do wątku o TWRP, więc wspomnę tutaj bo to bardzo ważne. Wyszło nowe TWRP, dzięki któremu działa wszystko na xiaomi.eu, ALE instalacja nowego TWRP w celu instalacji np. Magisk na globalu wiąże się z zaszyfrowaniem danych. Po kliknięciu "restart to system" będzie wchodzić do Mi Recovery/TWRP zamiast do systemu. Nie pomaga "fastboot continue" ani instalacja starego TWRP (nie wyskakuje prośba o wpisanie hasła blokady ekranu do odszyfrowania), ale za to pomaga "fastboot boot twrp.img" (chodzi o to nowe twrp), jednak po takiej operacji nie można restartować urządzenia. Do tego przynajmniej u mnie próba zadzwonienia do kogoś wiązała się freeze urządzenia i ponownym restartem do TWRP (i trzeba było powtarzać całą procedurę od nowa, kiepsko gdy nie ma dostępu do komputera). Osobiście musiałem zrobić format data i zainstalować soft od nowa by wszystko znowu działało... Cytat TWRP: https://www.mediafire.com/file/0is4jdh0emuja4v/twrp_davinci_3.3.1_23-07-19_red_ss.img/file (w przypadku instalacji xiaomi.eu, ponieważ po instalacji tego TWRP jest wymagany format data) lub https://mega.nz/#!5osQFSwL!zt0nf-K_RSSl3edxYQRVhUhmz2tcM2nZs9Oah1f1pS4 (jeśli chcemy np. zainstalować Magisk na globalu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 O kant kuli z takim TWRP - czekamy dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 5 godzin temu, Zenderable napisał: U mnie autofocus w filmach jest praktycznie natychmiastowy, niestety w zdjęciach są problemy. Wydaje mi się, że na Gcam jest lepiej. praktycznie, no u mnie tez praktycznie i potem sie zgubi. W mi note 3 i 8se był natychmiastowy, bez żadnego praktycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr@K Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) 12 godzin temu, Zenderable napisał: Ogólnie nie wiem ile osób zagląda do wątku o TWRP, więc wspomnę tutaj bo to bardzo ważne. Wyszło nowe TWRP, dzięki któremu działa wszystko na xiaomi.eu, ALE instalacja nowego TWRP w celu instalacji np. Magisk na globalu wiąże się z zaszyfrowaniem danych. Po kliknięciu "restart to system" będzie wchodzić do Mi Recovery/TWRP zamiast do systemu. Nie pomaga "fastboot continue" ani instalacja starego TWRP (nie wyskakuje prośba o wpisanie hasła blokady ekranu do odszyfrowania), ale za to pomaga "fastboot boot twrp.img" (chodzi o to nowe twrp), jednak po takiej operacji nie można restartować urządzenia. Do tego przynajmniej u mnie próba zadzwonienia do kogoś wiązała się freeze urządzenia i ponownym restartem do TWRP (i trzeba było powtarzać całą procedurę od nowa, kiepsko gdy nie ma dostępu do komputera). Osobiście musiałem zrobić format data i zainstalować soft od nowa by wszystko znowu działało... Ale jak zrobiłeś format data i zainstalowałeś soft od nowa, to już te wcześniejsze błędy się nie powtarzają? Mam na myśli te restarty do TWRP zamiast do systemu i freezy przy dzwonieniu. Chcę zainstalować MIUI 9.7.22/25, a na stronie głównej jest napisane, żeby flashować właśnie tym TWRP Edited July 28, 2019 by Piotr@K Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Ale jak zrobiłeś format data i zainstalowałeś soft od nowa, to już te wcześniejsze błędy się nie powtarzają? Nie, robiąc format data robi się deszyfrację danych, TWRP już zostaje i instalując w nim system dane się nie szyfrują. Nie wiem jak to wygląda później przy zmianie TWRP na stare i znowu na nowe. Po format data już mi się nie chciało pobierać Globala, więc zainstalowałem najnowszy Xiaomi.eu. Wysłane z mojego Redmi K20 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr@K Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Dzięki za odpowiedź, mam zainstalowany soft Xiaomi.eu stable i teraz zamierzam wgrać rozwojowy 9.7.22/25 i nie chciałbym spanikować przy ewentualnych restartach, czy bootloopach . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 w piątek będę mogl odblokować bootloader, mam nadzieję, że juz kolejna wersja tygodniowa pojdzie bezproblemowo bo global stable mnie juz denerwuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 1 godzinę temu, Voltron napisał: w piątek będę mogl odblokować bootloader, mam nadzieję, że juz kolejna wersja tygodniowa pojdzie bezproblemowo bo global stable mnie juz denerwuje A co takiego Cię denerwuje? Poza tym, że brakuje nowości, to działa mi bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 @Antyhaker Na xiaomi.eu w wielu miejscach jest lepsze tłumaczenie, lepiej działają motywy (np. można ustawić zmianę tapety co 15 minut albo przezroczystość), więcej funkcji np. możliwość wybrania rozmiaru siatki aplikacji itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui2017 Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Jest to moje drugie podejście i przekonania się do xiaomi i szczerze drugi raz to samo. Wszyscy piszą ze xiaomi lepsze w tych pieniądzach co samsung czy huawei, tylko ze tam w porównaniu do xiaomi mam według mnie produkt finalny a nie jak tu ciągle coś nie tak i albo trzeba czekać na poprawiony rom albo szukać pół środków zamiast cieszyć sie używaniem smartfona. Jak dla mnie xiaomi zawsze będzie nie dopracowane i dla tego wolę jednak dopłacić ale być zadowolony. Mało tego bo mam honora 8x który teraz w pl kosztuje połowę tego co mi9t a śmiga lepiej i poprawniej od xiaomi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 10 minut temu, Antyhaker napisał: A co takiego Cię denerwuje? Poza tym, że brakuje nowości, to działa mi bezproblemowo. nie ma kilku funkcji co beta, naprzyklad podwojne stukniecie zeby zablokować ekran, te denerwujace powiadomienie "messenger wyswietla sie nad innymi aplikacjami" itp no i system android zjada za duzo baterii. Poki co sot mam jak na mi8se z ~3000mah baterią -.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 nie ma kilku funkcji co beta, naprzyklad podwojne stukniecie zeby zablokować ekran, te denerwujace powiadomienie "messenger wyswietla sie nad innymi aplikacjami" itp no i system android zjada za duzo baterii. Poki co sot mam jak na mi8se z ~3000mah baterią -.-1. To nie kwestia bety, a tej konkretnej modyfikacji, tj. Xiaomi.eu.2. Przecież można to wyłączyć i Xiaomi.eu nie ma tutaj nic do rzeczy - to "funkcja" Androida.3. Tu to już zwyczajny pech. U mnie takowego problemu nie ma, SoT zadowalający. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui2017 Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Aparat ciągle sie zacina w pozycji pionowej chociaż zdjęcia robione w poziomie, żeby wyłączyć alarm muszę odblokować telefon i ściągnąć górną belkę powiadomień, problem z czujnikiem podczas rozmowy. I parę innych rzeczy które są denerwujące podczas codziennego użytkowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Do tego miałem już trochę tych urządzeń Xiaomi i zauważyłem pewną zależność... Gdy wychodzi nowe urządzenia/następca danego modelu to automatycznie w starszym modelu kolejne aktualizacje psują jakość urządzenia. Nie wiem czemu tak jest właśnie w przypadku Global... na Mi 6 chociażby instalując xiaomi.eu miałem dużo lepszy SOT w porównaniu do Globala. Aktualnie na Mi 9T nie widzę wielkiej różnicy, na pewno na plus czytnik linii papilarnych, który na xiaomi.eu działa zauważalnie szybciej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miui2017 Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 12 minut temu, cincin27 napisał: @Miui2017 Przecież możesz w ustawieniach zegara wybrać żeby wyłączyć budzik przyciskiem zasilania i wtedy nie trzeba odblokowywać telefonu... Jeśli już to przyciskami głośności i u mnie jak przystało na xiaomi ta opcja też nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 1. To nie kwestia bety, a tej konkretnej modyfikacji, tj. Xiaomi.eu.2. Przecież można to wyłączyć i Xiaomi.eu nie ma tutaj nic do rzeczy - to "funkcja" Androida.3. Tu to już zwyczajny pech. U mnie takowego problemu nie ma, SoT zadowalający. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu TapatalkaMożesz mnie poinstruować gdzie dokładnie? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Możesz mnie poinstruować gdzie dokładnie? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu TapatalkaPytasz o punkt 2? Przesuń powiadomienie w lewo, wejdź w ustawienia i tam masz wsio co Ci potrzeba Innymi słowy, brak informacji i stosownych ustawień to nie zaleta, tylko wada Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Pytasz o punkt 2? Przesuń powiadomienie w lewo, wejdź w ustawienia i tam masz wsio co Ci potrzeba Innymi słowy, brak informacji i stosownych ustawień to nie zaleta, tylko wada Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka No niestety mam nieaktywny przycisk wyłączenia tego powiadomienia, jest włączone i zablokowane Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 25 minut temu, Voltron napisał: No niestety mam niekwtyeny przycisk wyłączenia tego powiadomienia, jest włączone i zablokowane Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Global? Patrzymy na to samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Global? Patrzymy na to samo?TakWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Dobra, zawaliłem - pomyliłem powiadomienia. Systemowego wyłączyć nie można, ale na xiaomi.eu też ono występuje. Wyłączyć można to drugie >>> "dymki czatu są aktywne". Przepraszam za błąd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) Chcialem odblokowac bootloader. Dostałem taki komunikat Cytat "please unlock 168 hours later. use your device actively while you are waiting" Da sie w jakiś sposób pominać bez czekania. Dlaczego taki komunikat mi wyskoczył? Znalazlem taki sposób, ale nie chce zakladac nowego konta https://pl.xiaomitoday.it/guida-niente-piu-attese-per-lo-sblocco-del-bootloader-xiaomi.html Edited July 28, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 Nie da się pominąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlantydas Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 (edited) W Jaki sposób mogę przenieść wszystkie moje aplikacje łącznie z ustawieniami ze starego telefonu? Jak chce włączyć wbudowana aplikacje pogody wyskakuje komunikat "włącz usługi lokalizacyjne i pozwól urządzeniu okreslic położenie za pomocą sieci bezprzewodowych". Natomiast jak przechodzę do ustawień mogę tylko wybrac tylko opcje "tylko urządzenie (użyj GPS do ustalenia lokalizacji)" Co mam zrobić? Edited July 28, 2019 by atlantydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 28, 2019 Share Posted July 28, 2019 @atlantydas Na wiele sposobów. Pierwsza opcja to w trakcie konfiguracji nowego urządzenia wybrać opcję transferu danych ze starego telefonu. Druga opcja to pobranie kopii z chmury, także w trakcie konfiguracji urządzenia... Jeśli miałeś wcześniej Xiaomi, to nawet w ustawieniach masz dedykowaną opcję (Xiaomi -> Kopia w chmurze). Możesz też w ustawieniach wejść w "O telefonie/Informacje o telefonie" i wybrać opcję "Przenoszenie danych" (ew. wyszukać ją używając lupy w ustawieniach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts