pkonrad Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 Witam W dniu dzisiejszym Xiaomi wydało oficjalną aktualizację do Androida Pie dla telefonu Xiaomi Redmi Note 5 w wersji Global. Nowa wersja systemu to MIUI V10.3.1.0.PEIMIXM i jest już rozsyłana OTA. Jeśli kogoś telefon nie widzi jeszcze najnowszej aktualizacji, to niżej wrzucam linki do pobrania softu i ręcznej aktualizacji oprogramowania przez aktualizator systemowy. Pełny ROM 1.6 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PEIMIXM/miui_HMNote5Global_V10.3.1.0.PEIMIXM_d4d2c9f2aa_9.0.zip 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Hmmm...dziwne, że nie zmienili numerka w porównaniu do poprzedniej wersji. Ja na swoim mam 10.3.1.0 ale na Androidzie 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale chyba bateria spiernicza znacznie szybciej niż na ostatnim stabilnym 8. Kurde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Spokojnie. System jest świeży, potrzebuję chwilkę na ułożenie się. Zawsze jak się aktualizuje albo instaluje custom rom to na początku bateria szybciej ucieka. Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 19 godzin temu, frrancuz napisał: Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale chyba bateria spiernicza znacznie szybciej niż na ostatnim stabilnym 8. Kurde. Robiłeś factory reset po zainstalowaniu aktualizacji? Ma już ktoś ten system? Jak bateria, trzymanie apek w tle, wielozadaniowość? Nic się nie wykrzacza.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 (edited) Nie robiłem, bo i po co? Nie ma żadnego komunikatu że jest to bezwzględnie potrzebne. Technologia już jest na takim etapie że powinno działać bez mojej ingerencji. Ja(jak i wielu tu) może i się bawić w wipe, reflashe itd, jednak większość użytkowników nie ma o tym pojęcia. Oni nic nie zrobią. Ocenia tylko jako "badziewie". Poza wrażeniem gorszej baterii nie zauważyłem nic innego co mogłoby zaniepokoić. Aha, ja mam eu nie global. Ale to już praktycznie to samo. Edited June 2, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Ja mam, bo jest oficjalna aktualizacja. Wszystko jest podobnie jak na Androidzie 8 OREO. Błędów zero,bateria to ten sam poziom jak wcześniej. Ewolucja, a nie rewolucja. Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Dlaczego na moim egzemplarzu nie ma aktualizacji? Polska dystrybucja xkom, android oreo global i nic nie wyszukuje. Wprowadza tryb ciemny systemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 W opcjach programisty było chyba już w 8.1 a teraz jest normalni w opcjach wyswietlacza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 (edited) Aktualizacja jest wprowadzana stopniowo. Też mam z xkom i nie wyszukiwało. Możesz bez obaw instalować. Nie pierwszy raz instaluje aktualizacje z zipa. Jest tryb ciemny dostępny w opcjach. Spoiler Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Edited June 3, 2019 by Matheusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 16 minut temu, Matheusz napisał: Aktualizacja jest wprowadzana stopniowo. Też mam z xkom i nie wyszukiwało. Możesz bez obaw instalować. Nie pierwszy raz instaluje aktualizacje z zipa. Jest tryb ciemny dostępny w opcjach. Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Próbowałem, pobrałem zipa z tematu ale nie widzę możliwości żeby wybrać instalacje tej paczki. W ustawieniach aktualizacji tego nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 (edited) Kliknij kilka razy na 10tke i się pojawi. Spoiler Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Edited June 3, 2019 by Matheusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 2, 2019 Author Share Posted June 2, 2019 Dlaczego na moim egzemplarzu nie ma aktualizacji? Polska dystrybucja xkom, android oreo global i nic nie wyszukuje. Wprowadza tryb ciemny systemu? W pierwszym poście masz link do pobrania softu jak jeszcze nie masz OTA. Instslujesz z poziomu systemowego updatera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Po aktualizacji nie mogę w przeglądarce zmienić domyślnego folderu pobierania na SD. To jakiś błąd u mnie, czy to już wymysły androida9? Do tej pory miałem możliwość dodać SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Zaktualizowałem z tego linku i jak wszedłem w log żeby zobaczyć co nowego to mam takie coś: O co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted June 2, 2019 Author Share Posted June 2, 2019 Rany, wejdź jeszcze raz w systemowym updaterze w "co nowego" czy jak to się tam zwie i już Ci zmiany poprawnie wyświetli. Już nie macie się czego czepiać tylko takich bzdetów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 6 godzin temu, frrancuz napisał: Po aktualizacji nie mogę w przeglądarce zmienić domyślnego folderu pobierania na SD. To jakiś błąd u mnie, czy to już wymysły androida9? Do tej pory miałem możliwość dodać SD. Android 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Co za patenty poronione.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 W Chrome możesz wybrać miejsce zapisu na karcie SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Nie chcę zmieniać przeglądarki. Do tej pory nie było problemu. Telefon nadal pozwala część rzeczy zapisywac na sd (motywy, zdjęcia, muzykę). Tym bardziej jest to irytujące że to wbudowana przegladarka, to już bym zrozumiał jak by to właśnie jakieś zewnętrzne nie oferowały tej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Mam pytanie . Czy działa nagrywanie rozmów , bo wcześniej czytałem że w androidzie 9 ( PIE) zostało to usunięte..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 (edited) Jeszcze nie testowałem, ale opcja jest. Spoiler Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Edited June 3, 2019 by Matheusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 10 godzin temu, fancik napisał: Mam pytanie . Czy działa nagrywanie rozmów , bo wcześniej czytałem że w androidzie 9 ( PIE) zostało to usunięte..... Działa, już były tego typu pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Trochę się popsuła automatyczna jasność, w 8 działało to lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 (edited) To chyba trochę loteryjne bo u mnie na 8 Też średnio ta funkcja działa . zresztą na poprzednim telefonie też było tak sobie. Właśnie przed chwilą wyskoczyło mi powiadomienie o aktualizacji do Androida 9.0 Pobrałem i zainstalowałem .... Pierwsze wrażenia ...w trybie ciemnym brak zmiany koloru czcionki w niektórych zakładkach co powoduje całkowity brak napisów np. kontakty i spis rozmów... Jeśli to wina motywu którego używam to wolę go niż ten tryb ciemny..... Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Edited June 5, 2019 by fancik Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 4 godziny temu, fancik napisał: Pierwsze wrażenia u mnie opera potrafi się zawiesić Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 @fancik Tak. Wbudowany tryb ciemny bardzo się gryzie z wszelkimi motywami ciemnymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 (edited) 14 minut temu, frrancuz napisał: @fancik Tak. Wbudowany tryb ciemny bardzo się gryzie z wszelkimi motywami ciemnymi. Nie wiem czy mój motyw jest ciemny bo tło w zakładkach mam wszędzie białe ( motyw Classic_MU ).... Ciemne są tylko strony z ikonami na głównych ekranach i nie ma problemu ze zmiana koloru czcionki z białej na czarną . Edited June 5, 2019 by fancik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Chłopaki jest problem. Dlaczego po naciskaniu klawiszy głośności pojawia się na 1 miejscu regulacja głośności multimediów zamiast dzwonków? To się gdzieś zmienia?.wydaje mi się, że przedtem miałem klawisze głośności regulowały głośność dzwonka. Mam to najnowsze miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Zmienia, zmienia.. Dźwięk i wibracje na dole, i tam jest opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancik Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Dnia 2.06.2019 o 11:00, Matheusz napisał: Ja mam, bo jest oficjalna aktualizacja. Wszystko jest podobnie jak na Androidzie 8 OREO. Błędów zero,bateria to ten sam poziom jak wcześniej. Ewolucja, a nie rewolucja. Pomogłem podziękuj. Ksiaomi Biedmi Nołt Pińć & Tapatalk Faktycznie , nie zauważyłem jakiś przełomowych różnic poza nowszą wersja zabezpieczeń..............Może jestem ślepy , ale nawet jako całość poprzednia wersja chyba sprawniej działała............ale to tylko moje zdanie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 12 minut temu, frrancuz napisał: Zmienia, zmienia.. Dźwięk i wibracje na dole, i tam jest opcja. Gdzie ? Nie widzę tam takiej opcji albo źle się zrozumieliśmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) Jest, ale nie na globalu. Cały czas zapominam, że to forum miuipolska na którym ludzie i o globalu piszą. Na globalu pewnie nie ma. Edited June 6, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 No to słabo. Moim zdaniem to powinno być na 1 miejscu i tak było fabrycznie. Żeby zmienić głośność dzwonka trzeba specjalnie wchodzić w 3 kropki i tam dopiero to jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
belltoze Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Dlaczego na moim egzemplarzu nie ma aktualizacji? Polska dystrybucja xkom, android oreo global i nic nie wyszukuje. Wprowadza tryb ciemny systemu? Tak tryb ciemny jest w android 9 ale jakiegoś szału w tym nie ma. Wsparcie tego trybu w innych aplikacjach w zasadzie jest niewielkie o ile w ogóle jakieś jest do zauważenia. A nie odnotowałem różnic w zużyciu baterii. Jak dla mnie działa tak jak na android 8.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts