Karls Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 Gdzieś czytałem, że jakimś kodem serwisowym ale to ma sens? Jest jakiś wpływ na baterię?Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk
Adam Błażejewski Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 A jak wyłączyć/ włączyć VoLTE? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Tu masz oddzielny temat https://miuipolska.pl/forum/topic/17539-czy-dzia%C5%82a-u-nas-volte/ Wysłane z MI 9 xiaomi.eu
jarek882 Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 Tak mnie irytuje bateria w mi 9 że albo poleci na gwarancję albo go sprzedam. Wczoraj w nocy miałem 30 procent rano patrze 5 procent telefon rozladowany najwięcej zużywa system Android Wtf? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 Tak mnie irytuje bateria w mi 9 że albo poleci na gwarancję albo go sprzedam. Wczoraj w nocy miałem 30 procent rano patrze 5 procent telefon rozladowany najwięcej zużywa system Android Wtf? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaPo co wam w nocy telefon? Tryb samolotowy najlepiej. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
Karls Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 3 godziny temu, jarek882 napisał: Tak mnie irytuje bateria w mi 9 że albo poleci na gwarancję albo go sprzedam. Wczoraj w nocy miałem 30 procent rano patrze 5 procent telefon rozladowany najwięcej zużywa system Android Wtf? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie tak było tylko pierwszą noc po wyjęciu z pudelka, ale to normalne nie tylko na MIUI. Android potrzebuje się uleżeć i przez kilka dni na nowym telefonie, czy po factory resecie potrafi nie wchodzić w uśpienie tak jak trzeba. Ile minęło od momentu jak pierwszy raz uruchomiłeś telefonu lub go resetowałeś do fabrycznych?
jarek882 Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 U mnie tak było tylko pierwszą noc po wyjęciu z pudelka, ale to normalne nie tylko na MIUI. Android potrzebuje się uleżeć i przez kilka dni na nowym telefonie, czy po factory resecie potrafi nie wchodzić w uśpienie tak jak trzeba. Ile minęło od momentu jak pierwszy raz uruchomiłeś telefonu lub go resetowałeś do fabrycznych?Dzisiaj uruchomiłem go ponownie rano a reset robilem jakis miesiąc temu. Telefon mam od końca maja. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Karls Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 No to nie jest normalne... Coś musi wakelocki robić. Próbowałeś jakiś aplikacji do statystyk baterii, BetterBatteryStats czy inne podobne?
jarek882 Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 No to nie jest normalne... Coś musi wakelocki robić. Próbowałeś jakiś aplikacji do statystyk baterii, BetterBatteryStats czy inne podobne?Ogólnie w ustawieniach baterii najwięcej zużywa system Android i cpu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Karls Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 No tak, jak telefon się nie usypia, więc to normalne, że CPU i Android najwięcej zużywają. Chodzi o to by wychwycić dlaczego się nie usypia, co to blokuje - najprawdopodobniej jakaś aplikacja.
jarek882 Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 No tak, jak telefon się nie usypia, więc to normalne, że CPU i Android najwięcej zużywają. Chodzi o to by wychwycić dlaczego się nie usypia, co to blokuje - najprawdopodobniej jakaś aplikacja.A jakaś inna apka bo tą co podałeś jest płatna :-/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
mariusz.ur Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 (edited) 5 godzin temu, jarek882 napisał: Tak mnie irytuje bateria w mi 9 że albo poleci na gwarancję albo go sprzedam. Wczoraj w nocy miałem 30 procent rano patrze 5 procent telefon rozladowany najwięcej zużywa system Android Wtf? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka AOD ( ekran zgodny z otoczeniem ) wyłączony? Bo to potrafi nieźle zjadać baterię Edited July 17, 2019 by mariusz.ur
jarek882 Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 AOD ( ekran zgodny z otoczeniem ) wyłączony? Bo to potrafi nieźle zjadać baterięWyłączony. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
olutus Posted July 17, 2019 Author Posted July 17, 2019 Nie każdy mieszka z całą rodziną w jednym domu, Niektórych dzieci chodzą już na imprezy, Inni mają dyżury w domu(anestezjolog np.), Itd.itp. Ja jak idę spać to podłączam telefon pod ładowarkę i nie myślę ile procent mi spadnie przez noc. To najwygodniejsze rozwiązanie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
mariusz.ur Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 12 minut temu, jarek882 napisał: Wyłączony. Jest masę rzeczy, które mogą wybudzać telefon. Słaby zasięg, jakieś aplikacje a nawet czytnik linii papilarnych w ekranie z tego co widzę.
krzygaj Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Mi dzisiejszej nocy nic nie zeszło - no może 1%, ale wydaje mi się, że jak się kładłem ok 23 było 35% i rano o 6 też:
eNse Posted July 19, 2019 Posted July 19, 2019 (edited) Cykl mieszany WiFi/LTE z przewagą WiFi. Edited July 19, 2019 by eNse
krzygaj Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 Wczoraj wieczorem na próbę zainstalowałem PixelExperience i póki co mam wrażenie, że telefon szybciej śmiga, już sam chrome zdecydowanie działa szybciej. Przez noc 23-6:30 nie zjadło wcale baterii - kładłem się było 45% i wstałem też tyle samo . Co prawda mam wyłączanie zbędnych rzeczy przez LeanDroid gdy telefon jest nieużywany. Przez weekend się pobawię, ale już mi się podoba. Nie ma tylu wodotrysków co MIUI, ale w sumie o to mi chodziło.
palibrzuch Posted July 20, 2019 Posted July 20, 2019 Działa nfc na tym pixel? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Karls Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 (edited) Wracając do tematu SOT to polecam wgrać nową aktualizację (28.0). 4h 15 min na ekranie na ten moment, 1,5 dnia na czuwaniu i jeszcze ponad 1/3 baterii została. Myślę, że na tej wersji softu dało by się zbliżyć do 7h gdyby ktoś w jednym dniu tyle zrobił - bo u mnie niewątpliwe te prawie 2 dni czuwania swoje też odciągnęły, a z matematyki wynika, że i tak do jakiś 6,5h do 0% bym dociągnął. Także moim zdaniem jest zauważalna poprawa względem poprzedniej wersji, potestuje dalej i zobaczę jak będzie. Edited July 21, 2019 by Karls
eNse Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 A mi znowu po aktualizacji 'System Android' wpieprzył od groma procent i mam jeden z najgorszych wyników No ale może to przypadek, zobaczymy co będzie dalej.
Karls Posted July 21, 2019 Posted July 21, 2019 (edited) Ja na ten system nie patrzę. Jest wysoko w użyciu się jakoś nie widzę związku z czasem na baterii, więc po prostu go ignoruję. Bywały już takie przypadki, że statystyka miewała błędne wskazania. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Edited July 22, 2019 by Karls
KuChar Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Ja mam problem braku Deep sleep w nocy. Przez około 8 godzin w nocy zjada mi około 20% baterii. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Ja mam problem braku Deep sleep w nocy. Przez około 8 godzin w nocy zjada mi około 20% baterii. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaMasz najnowszy soft po czystej instalacji?Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
KuChar Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Tak, po aktualizacji zrobiłem wipe. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Ja się pytam czy zainstalowałeś soft na czysto bez żadnych dodatkowych swoich apek. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
Adam Błażejewski Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Najlepiej jak byś wrzucił screena z działającymi procesami w tle i uruchomionymi aplikacjami. Inaczej to wróżenie z fusów. Nie wiadomo co aktywuje telefon.
simcold Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Nie. Jeżeli.ktos narzeka na dany soft że mu coś baterie zjada to niech go zainstaluje na czysto bez jakiejkolwiek swojej apki czy ze sklepu Play i wtedy niech sprawdza. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
KuChar Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Jak zainstalować czysty global bez odblokowania BL? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
simcold Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Jak zainstalować czysty global bez odblokowania BL? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNie jarze. A co masz teraz?Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
KuChar Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 No Global. Wyżej pisałeś, żeby wgrać na czysto fw, więc chcę na czysto zainstalować fw. Nie robiłem jeszcze tego na telefonach Xiaomi. Ostatnio takie zabawy miałem z LG G4 i Nexusem 5.
simcold Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Sformatuj w recovery jeśli tak lub w systemie ustawienia fabr. Ale to nie wątek o tym. Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu
KuChar Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 3 godziny temu, simcold napisał: Masz najnowszy soft po czystej instalacji? Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu 3 godziny temu, KuChar napisał: Tak, po aktualizacji zrobiłem wipe. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 16 minut temu, simcold napisał: Sformatuj w recovery jeśli tak lub w systemie ustawienia fabr. Wybacz, ale dla mnie wipe (data/cache/factory reset) a reflash fw to dwie różne rzeczy. Jakieś tam pojęcie mam co do wgrywania FW w telefonach. To jeszcze raz napiszę. Tak, zrobiłem WIPE po aktualizacji softu.
Recommended Posts