Jump to content

Czas czuwania, SOT na baterii.

olutus

Recommended Posts

Usługi Xiaomi gdyby ktoś się zastanawiał to nic innego jak Roaming sieci. Wystarczy wyłączyć i usługi Xiaomi znikają z użycia baterii + sama baterie trzyma dłużej

A to nie wyłączy synchro czy czegoś? I jakt o wyłączyć?

Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu 9.5.23

3e9ab416bf22cbdce1f3eb8e2e4700fc.jpg

Wczorajsze miałem do południa wyłączony i nic nie było usług Xiaomi. Włączyłem popołudniui na wieczór miałem blisko 40% usług Xiaomi. Dziś cały dzień bez roamingu i zero usług Xiaomi.

Karty sim i sieci komórkowe -> roaming danych

[mention=49756]Foxiuu[/mention]
Chodzi Tobie o ustawienia, bateria i wydajność, użycie baterii, sprzętu i ekran?
Chodzi o sprawdzenie czasu na jednym ładowaniu na pełnym ekranie z WiFi lub lte.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Na próbę włączyłem na noc tryb samolotowy.

Jest to chyba jedyna rzecz z którą walczę i nie mogę znaleźć optymalnych ustawień sieci (również wchodząc w serwisowe menu sieci 4636*). Na S7E (dwuletnim) bateria po nocy spadała max 1% na sygnalne LTE.

1.thumb.jpg.aabe84125c63c0226b9233fb62af3d57.jpg

Panowie jakie łapiecie temperatury na swoich mi 9? U mnie max 38 i to podczas ładowania, podczas używania dochodzi do 36. Ogólnie takie temperatury nie szkodzą baterii?

Ja mam ustawioną synchronizację między 21 a 22gą. Wszystko załącza się automatycznie. Nie widzę sensu aby synchronizacja była na bieżąco.

Bateria trzyma mi rewelacyjnie i nigdy nie mam problemu z czymś co mi czerpie baterię.

Używam oczywiście eu wersji default_wink.png

Jak ustawić synchronizacje na daną godzinę?

https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-mi-9-bateria-9900-mah

Ktoś się pokusi?

Jak widać dodatkowe 6500mah ma 3.4mm grubości. 1900mah ma 1mm. Mi9 ma 7.6mm. nie lepiej byłoby zrównać wystający aparat dodatkowym akumulatorem? I załóżmy, żeby mi9 miał w sumie 5500mah i brak problemu wystającego aparatu lub 5000 i bardziej zaokrąglone rogi żeby lepiej leżał w dłoni. Co za polityka robienia małych bateryjek w flagowcach?

Sumując dodatkowe 500mah ma 0.25mm więc żadna różnica dla ergonomii ale drzazga w oku na papierze bo nie jest najcieńszy

Wytapatalkowane z MI 8 SE

https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-mi-9-bateria-9900-mah

Ktoś się pokusi?

Jak widać dodatkowe 6500mah ma 3.4mm grubości. 1900mah ma 1mm. Mi9 ma 7.6mm. nie lepiej byłoby zrównać wystający aparat dodatkowym akumulatorem? I załóżmy, żeby mi9 miał w sumie 5500mah i brak problemu wystającego aparatu lub 5000 i bardziej zaokrąglone rogi żeby lepiej leżał w dłoni. Co za polityka robienia małych bateryjek w flagowcach?

Sumując dodatkowe 500mah ma 0.25mm więc żadna różnica dla ergonomii ale drzazga w oku na papierze bo nie jest najcieńszy

Uwierz mi. Większości użytkowników nie potrzebuje większej baterii.

Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90

Uwierz mi. Większości użytkowników nie potrzebuje większej baterii.

Wiadome, wytrzyma 1 dzień zabawy, ale czemu miałoby nie wytrzymać 2-3 dni, to jest duża wygoda. Użytkownicy jak się przesiadli z telefonu trzymającego 2 dni na taki trzymający 1 dzień narzekają

Wiadome, wytrzyma 1 dzień zabawy, ale czemu miałoby nie wytrzymać 2-3 dni, to jest duża wygoda. Użytkownicy jak się przesiadli z telefonu trzymającego 2 dni na taki trzymający 1 dzień narzekają

MoE większa bateria mieć wplyw na cenę , grubość , wage

MoE większa bateria mieć wplyw na cenę , grubość , wage

6500mah ma 60 gram i 3.4mm, hipotetycznie 650mah, 6gram i 0.34mm więcej nie powinien nikt odczuć, natomiast w czasie działania już tak. Cenowo 3300 czy 4000 to raczej raptem kilka $. Bo na pewno nie 30-50

Czesc, posiadam wersje global, średnio mi wychodzi koło 4-5h SOT gdzie widziałem na xda wyniki koło 6-8h, synchronizacje, skanowanie wifi mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się chociaż do 6h?

Czesc, posiadam wersje global, średnio mi wychodzi koło 4-5h SOT gdzie widziałem na xda wyniki koło 6-8h, synchronizacje, skanowanie wifi mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się chociaż do 6h?
Wyłącz lte

22 godziny temu, polish95 napisał:

Musiałbyś powrzucać zrzuty ekranu z rozładowywania baterii, zainstalowanych programów, jasności wyświetlacza.

Mam pytanie odnośnie SOT, czy faktycznie na globalu nie ma szans wyciągnąć takich czasów jak na xiaomi.eu ? Czy warto przesiadać się na eu.
Na jednym i drugim można dużo osiągnąć. Zależy jak się używa tel

Z mojego średniego użytkowania miałem max 5,5h sot i raczej nie ma opcji żeby coś więcej wycisnąć z tego telefonu. Chyba tylko faktycznie przejście na eu.
Potrzymaj mi piwo 190daef2516e82bdcae64af61f85212d.jpgf4434ac39eb5a3ded56967e043c87443.jpg999729be9774e4361e6e43efbda42f4c.jpgc98930cc8c4891663c76456c4ed49f1b.jpg