ziemowit24 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Czy da się wyłączyć gdzieś ciągłe szukanie sygnału sieci komórkowej, skoro jestem na wifi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziemowit24 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Już wiem. Tryb samolotowy. Później wystarczy włączyć wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Możesz poszukać apki do inteligentnej sieci.Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu 9.5.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziemowit24 Posted May 26, 2019 Share Posted May 26, 2019 Ten system działa. I nie jest jakoś skomplikowany. Sygnał sieci komórkowej pochłania sporo baterii, tak apropo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Usługi Xiaomi gdyby ktoś się zastanawiał to nic innego jak Roaming sieci. Wystarczy wyłączyć i usługi Xiaomi znikają z użycia baterii + sama baterie trzyma dłużej Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Usługi Xiaomi gdyby ktoś się zastanawiał to nic innego jak Roaming sieci. Wystarczy wyłączyć i usługi Xiaomi znikają z użycia baterii + sama baterie trzyma dłużej A to nie wyłączy synchro czy czegoś? I jakt o wyłączyć? Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu 9.5.23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Wczorajsze miałem do południa wyłączony i nic nie było usług Xiaomi. Włączyłem popołudniui na wieczór miałem blisko 40% usług Xiaomi. Dziś cały dzień bez roamingu i zero usług Xiaomi. Karty sim i sieci komórkowe -> roaming danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Jak dokładnie sprawdzić jaki mam SOT? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @Foxiuu Chodzi Tobie o ustawienia, bateria i wydajność, użycie baterii, sprzętu i ekran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 [mention=49756]Foxiuu[/mention] Chodzi Tobie o ustawienia, bateria i wydajność, użycie baterii, sprzętu i ekran?Chodzi o sprawdzenie czasu na jednym ładowaniu na pełnym ekranie z WiFi lub lte. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
2dor Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Na próbę włączyłem na noc tryb samolotowy. Jest to chyba jedyna rzecz z którą walczę i nie mogę znaleźć optymalnych ustawień sieci (również wchodząc w serwisowe menu sieci 4636*). Na S7E (dwuletnim) bateria po nocy spadała max 1% na sygnalne LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxiuu Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Panowie jakie łapiecie temperatury na swoich mi 9? U mnie max 38 i to podczas ładowania, podczas używania dochodzi do 36. Ogólnie takie temperatury nie szkodzą baterii?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted June 1, 2019 Author Share Posted June 1, 2019 Nie szkodzą. Wszystko poniżej 60 st jest dla elektroniki bezpieczne. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 @Foxiuu to jest temperatura ciała, zupelnie obojetna dla baterii i elektroniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Ja mam ustawioną synchronizację między 21 a 22gą. Wszystko załącza się automatycznie. Nie widzę sensu aby synchronizacja była na bieżąco.Bateria trzyma mi rewelacyjnie i nigdy nie mam problemu z czymś co mi czerpie baterię.Używam oczywiście eu wersji Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak ustawić synchronizacje na daną godzinę? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Panel sterowania - na dole zaplanowane zadania I dodajesz sobie co ci pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Panel sterowania - na dole zaplanowane zadania I dodajesz sobie co ci pasujeNie mam takiej opcji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Nie mam takiej opcji. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaZapewne masz global. Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 2, 2019 Share Posted June 2, 2019 Ja robię to programem automagic Od lat używam go na androidzie.Mam mnóstwo akcji porobionych tym programem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-mi-9-bateria-9900-mahKtoś się pokusi? Jak widać dodatkowe 6500mah ma 3.4mm grubości. 1900mah ma 1mm. Mi9 ma 7.6mm. nie lepiej byłoby zrównać wystający aparat dodatkowym akumulatorem? I załóżmy, żeby mi9 miał w sumie 5500mah i brak problemu wystającego aparatu lub 5000 i bardziej zaokrąglone rogi żeby lepiej leżał w dłoni. Co za polityka robienia małych bateryjek w flagowcach? Sumując dodatkowe 500mah ma 0.25mm więc żadna różnica dla ergonomii ale drzazga w oku na papierze bo nie jest najcieńszyWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/xiaomi-mi-9-bateria-9900-mahKtoś się pokusi? Jak widać dodatkowe 6500mah ma 3.4mm grubości. 1900mah ma 1mm. Mi9 ma 7.6mm. nie lepiej byłoby zrównać wystający aparat dodatkowym akumulatorem? I załóżmy, żeby mi9 miał w sumie 5500mah i brak problemu wystającego aparatu lub 5000 i bardziej zaokrąglone rogi żeby lepiej leżał w dłoni. Co za polityka robienia małych bateryjek w flagowcach? Sumując dodatkowe 500mah ma 0.25mm więc żadna różnica dla ergonomii ale drzazga w oku na papierze bo nie jest najcieńszyWytapatalkowane z MI 8 SEUwierz mi. Większości użytkowników nie potrzebuje większej baterii.Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Uwierz mi. Większości użytkowników nie potrzebuje większej baterii.Mi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90Wiadome, wytrzyma 1 dzień zabawy, ale czemu miałoby nie wytrzymać 2-3 dni, to jest duża wygoda. Użytkownicy jak się przesiadli z telefonu trzymającego 2 dni na taki trzymający 1 dzień narzekająWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Wiadome, wytrzyma 1 dzień zabawy, ale czemu miałoby nie wytrzymać 2-3 dni, to jest duża wygoda. Użytkownicy jak się przesiadli z telefonu trzymającego 2 dni na taki trzymający 1 dzień narzekająWytapatalkowane z MI 8 SEMoE większa bateria mieć wplyw na cenę , grubość , wageMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 MoE większa bateria mieć wplyw na cenę , grubość , wageMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 906500mah ma 60 gram i 3.4mm, hipotetycznie 650mah, 6gram i 0.34mm więcej nie powinien nikt odczuć, natomiast w czasie działania już tak. Cenowo 3300 czy 4000 to raczej raptem kilka $. Bo na pewno nie 30-50Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
polish95 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Czesc, posiadam wersje global, średnio mi wychodzi koło 4-5h SOT gdzie widziałem na xda wyniki koło 6-8h, synchronizacje, skanowanie wifi mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się chociaż do 6h? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Czesc, posiadam wersje global, średnio mi wychodzi koło 4-5h SOT gdzie widziałem na xda wyniki koło 6-8h, synchronizacje, skanowanie wifi mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się chociaż do 6h?Wyłącz lteMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 40 minut temu, simcold napisał: Wyłącz lte Dobrze, że nie poradziłeś koledze żeby wyłączył w ogóle telefon i włączał tylko jak chce zadzwonić. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 3, 2019 Share Posted June 3, 2019 Dobrze, że nie poradziłeś koledze żeby wyłączył w ogóle telefon i włączał tylko jak chce zadzwonić.Ja LTE nie uzywamMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi1970 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 22 godziny temu, polish95 napisał: Czesc, posiadam wersje global, średnio mi wychodzi koło 4-5h SOT gdzie widziałem na xda wyniki koło 6-8h, synchronizacje, skanowanie wifi mam wyłączone, co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się chociaż do 6h? Musiałbyś powrzucać zrzuty ekranu z rozładowywania baterii, zainstalowanych programów, jasności wyświetlacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Mam pytanie odnośnie SOT, czy faktycznie na globalu nie ma szans wyciągnąć takich czasów jak na xiaomi.eu ? Czy warto przesiadać się na eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Mam pytanie odnośnie SOT, czy faktycznie na globalu nie ma szans wyciągnąć takich czasów jak na xiaomi.eu ? Czy warto przesiadać się na eu.Na jednym i drugim można dużo osiągnąć. Zależy jak się używa telMi 9- xiaomi.eu 9.5.30, Magisk 19.2, EdXposed 90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Z mojego średniego użytkowania miałem max 5,5h sot i raczej nie ma opcji żeby coś więcej wycisnąć z tego telefonu. Chyba tylko faktycznie przejście na eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Z mojego 5-7h sot na mi9 to nie problem. Jest jedną dużą uwagą. Nie korzystam z aplikacji messenger, facebook oraz instagram (jedynie Whatsapp). Są to największe pijawki baterii jakie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Z mojego średniego użytkowania miałem max 5,5h sot i raczej nie ma opcji żeby coś więcej wycisnąć z tego telefonu. Chyba tylko faktycznie przejście na eu.Potrzymaj mi piwo Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts