Mario80 Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Witam. Od jakis paru tygodni zauwazylem problem z odtwarzaczem filmow w galerii. Tzn. wlacza sie dluzej i na dolnym pasku z klatkami od razu pokazuje ostatnią, a wczesniej lecial od poczatku plynnie je przewijajac. Chetnie zmienilbym odtwarzac na inny. Da rade bez podlaczania telefonu do kompa *MI Site nie widzi telefonu) i sciagania roota? MIUI global 11.0.7 Mam jeszcze Redmi Note 4x i tam odtwarzacz video w galerii jest calkiem inny, szybszy, z mozliwoscia zmiany podswietlenia, glosnosci, wlaczenia napisow itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 A jaki darmowy odtwarzacz muzyki polecicie? Bo ten wbudowany to jakaś kpina, nie dość, że brakuje opcji przewijania utworów to na dodatek reklamy wyskakują na cały monitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Do reklam świetna jest polska appka https://blokada.org z filtrami xiaomi coś tam i blue (polecana). Muzyki słucham głównie bt to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 (edited) Dnia 9.08.2020 o 14:18, FromWP napisał: Da się bez problemu i bez roota. Ten argument odpada, ale są inne. Przecież ten sposób nie usuwa fizyczenie aplikacji z partycji systemowych. On je tylko zamraża i ukrywa. Bez root nic nie zrobisz, tak czy inaczej. Edited August 11, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 15 minut temu, marcin19883 napisał: Przecież ten sposób nie usuwa fizyczenie aplikacji z partycji systemowych. Nie usuwa. Tylko co to zmienia? Co zyskujesz usuwając je fizycznie z partycji systemowej? Chodzi o to żeby nie działały, nie aktualizowały się i nie były widoczne. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 10 godzin temu, eidur napisał: Do reklam świetna jest polska appka https://blokada.org z filtrami xiaomi coś tam i blue (polecana). Muzyki słucham głównie bt to nie wiem. Jeszcze jest problem z brakiem przewijania, coś polecisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Miało być YT, nie bt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Czyli nic, może ktoś inny poleca jakiś dobry odtwarzacz muzyki do tego telefonu? Taki z możliwością przewijania utworów Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 (edited) 27 minut temu, Necrontyr napisał: Czyli nic, może ktoś inny poleca jakiś dobry odtwarzacz muzyki do tego telefonu? Taki z możliwością przewijania utworów AIMP darmowy i bez reklam. Edited August 12, 2020 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiq25 Posted August 13, 2020 Share Posted August 13, 2020 Witam. Mam pytanie do forumowiczów . Zainstalowałem. Muiu 12. Na rn7 czemu nie mogę pobrać i zainstalować google Chrome dodam ,że wszystkie inne aplikacje pobierają się i instalują normalnie. Po kliknięciu w zainstaluj wyskakuję. Na chwilę google protekt i nic dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Zainstalowałem parę dni temu aktualizacje Panelu Sterowania. I przywitał mnie nowy wygląd (pewnie ten z Miui12). Wchodzę w statystyki baterii i nie wierzę w to co widzę ... Co oni z tym zrobili, co za dureń to wymyślił ? W tej chwili nie mogę sprawdzić czasu czuwania ani całego SOT ekranu licząc od ładowania do kolejnego ładowania. Komu to przeszkadzało ? To są po prostu mistrzowie jak coś zepsuć co dobrze działało. Nie chcę się już wkurzać, ale naprawdę bardzo się starają żebym jednak jak najszybciej się z nimi raz na zawsze pożegnał bez żalu. Ktoś z was korzysta z jakiejś aplikacji do statystyk zużycia baterii ? Zależy mi na tym aby ta aplikacja była jak najprostszą bo te Accubattery u Gsam bateryy to chyba bardzo rozbudowane są i jeszcze same w sobie przez to zużywają baterie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Ja mam tak, nie wiem o jakie inne statystyki Ci chodzi. U mnie niewiele się zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 (edited) @eidur Dokładnie o te statystki mi chodzi. One pokazują tylko dzisiejszy dzień. Niedawno podpiąłem telefon do ładowania przy 20 % baterii. Praktycznie zawsze mam wtedy SOT w granicach 7 godzin, teraz jak sprawdziłem miałem tylko 3 godz. 43 minuty, co jest niemożliwe, tak samo pokazuje inne wartości jeśli chodzi o czas czuwania. Po prostu pokazuje teraz statystyki dobowe, a nie od odpięcia ładowarki do ponownego jej podpięcia. To co mam teraz sobie liczyć codziennie i sumować spisywać na karteczce ... żenujące to jest, tylko to śmieszne Xiaomi jest do tego zdolne, żeby taką głupotę wymyślić, a z drugiej strony może chcą tym zabiegiem ukryć gorsze czasy działania telefonu na baterii po ich kolejnych "świetnych" aktualizacjach oprogramowania. Edited August 14, 2020 by electro69 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 A to nie zauważyłem, pewnie nie prędko zobaczę, bo podpinam co noc tel pod ładowarkę. Zresztą sot sprawdzałem z 3 razy na rn7, nie widzę potrzeby sprawdzania tego codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Dnia 13.08.2020 o 07:00, zbiq25 napisał: Witam. Mam pytanie do forumowiczów . Zainstalowałem. Muiu 12. Na rn7 czemu nie mogę pobrać i zainstalować google Chrome dodam ,że wszystkie inne aplikacje pobierają się i instalują normalnie. Po kliknięciu w zainstaluj wyskakuję. Na chwilę google protekt i nic dalej Skąd masz MIUI 12? ja ciągle czekam na tą aktualizację. nawet Androida do wersji 10 nie zaktualizowali Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 (edited) 15 minut temu, eidur napisał: A to nie zauważyłem, pewnie nie prędko zobaczę, bo podpinam co noc tel pod ładowarkę. Zresztą sot sprawdzałem z 3 razy na rn7, nie widzę potrzeby sprawdzania tego codziennie. Ja akurat lubię sobie sprawdzać jak się bateria sprawuje i czy coś jej nie obciąża. Z reguły ładuje telefon co 2 - 3 dni więc aktualnie tą całą statystykę baterii można sobie wsadzić w "cztery litery". Większej głupoty dawno nie widziałem, ale przecież to "xiaomilepsze" ... żenada. 8 minut temu, Necrontyr napisał: Skąd masz MIUI 12? ja ciągle czekam na tą aktualizację. nawet Androida do wersji 10 nie zaktualizowali Nie ma na tą chwilę oficjalnej wersji dla Global MIUI12. Po co Ci to całe MIUI12, żeby tylko się później wkurzać, że coś jak zwykle nie działa jak trzeba, telefon muli, bateria słabiej "trzyma". Idź na oficjalne forum Xiaomi i poczytaj sobie ilu ludzi ma problemy z tym nowym MIUI i to na telefonach znacznie mocniejszych jeśli chodzi o podzespoły. Edited August 14, 2020 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 1 godzinę temu, electro69 napisał: Nie ma na tą chwilę oficjalnej wersji dla Global MIUI12. Po co Ci to całe MIUI12, żeby tylko się później wkurzać, że coś jak zwykle nie działa jak trzeba, telefon muli, bateria słabiej "trzyma". Idź na oficjalne forum Xiaomi i poczytaj sobie ilu ludzi ma problemy z tym nowym MIUI i to na telefonach znacznie mocniejszych jeśli chodzi o podzespoły. No spodobały mi się te ruchome pulpity z planetami Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 3 minuty temu, Necrontyr napisał: No spodobały mi się te ruchome pulpity z planetami I tylko dlatego chcesz to MIUI :). Z tego co czytałem, to zapomnij o tym, że te tapety będą dostępne w RN7. Nie wiem jaki jest oficjalny powód braku, ale chyba telefon jest "za słaby" co jest oczywiście śmieszne. Zresztą to już nie pierwsza taka sytuacja, że coś obiecują w nowej odsłonie MIUI po czym dostajemy aktualizację i co ... a no nic nie ma tej funkcji "zaginęła w akcji". Można te tapety sobie jakoś samemu zainstalować już teraz nawet bez MIUI 12, ale sobie musisz poszukać w internecie jak to zrobić, bo mnie to jakoś nie interesuje. Lepiej niech się zajmą ogólną stabilnością systemu i wyeliminowaniem błędów niż takimi "głupotami dla dzieci" ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 MIUI to i tak rak i najgorsza nakładka na Androida jaką widziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 (edited) 5 minut temu, Necrontyr napisał: MIUI to i tak rak i najgorsza nakładka na Androida jaką widziałem Po co kupiłeś ten telefon ? pytam poważnie bez złośliwości. Nie byłeś tego podczas kupna telefonu świadomy. Ja już 2 razy dałem się nabrać na kupno ich telefonu i już trzeci raz tego błędu nie popełnię dzięki właśnie beznadziejnemu oprogramowaniu. Edited August 14, 2020 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necrontyr Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Byłem świadomy, kupiłem bo sprzęt dobry i tani. Tylko te MIUI dziadowskie, reklamy, niedziałające pierdoły, aktualizacje MIUI wycięte w 90% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 1 godzinę temu, electro69 napisał: Nie wiem jaki jest oficjalny powód braku, ale chyba telefon jest "za słaby" co jest oczywiście śmieszne. Nie wiem jak na Globalu/innych, ale na xiaomi.eu nie działa to najlepiej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sungonetohell Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 (edited) 6 godzin temu, electro69 napisał: Zainstalowałem parę dni temu aktualizacje Panelu Sterowania. I przywitał mnie nowy wygląd (pewnie ten z Miui12). Wchodzę w statystyki baterii i nie wierzę w to co widzę ... Co oni z tym zrobili, co za dureń to wymyślił ? W tej chwili nie mogę sprawdzić czasu czuwania ani całego SOT ekranu licząc od ładowania do kolejnego ładowania. Komu to przeszkadzało ? To są po prostu mistrzowie jak coś zepsuć co dobrze działało. Nie chcę się już wkurzać, ale naprawdę bardzo się starają żebym jednak jak najszybciej się z nimi raz na zawsze pożegnał bez żalu. Ktoś z was korzysta z jakiejś aplikacji do statystyk zużycia baterii ? Zależy mi na tym aby ta aplikacja była jak najprostszą bo te Accubattery u Gsam bateryy to chyba bardzo rozbudowane są i jeszcze same w sobie przez to zużywają baterie. W moim przypadku, wskazania dot. zużycia baterii były przekłamywane już we wcześniejszych wersjach Panelu Sterowania. Być może programiści nie potrafili dać sobie z tym rady i ograniczyli statystyki tylko do jednej doby. Nadmienię jeszcze, że korzystam z zaplanowanego włączenia/wyłączenia więc możliwe, że ma to jakiś wpływ na fałszowanie statystyk. Pozdrawiam. P.S. Proszę o odniesienie się także do problemu opisanego przeze mnie tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/51605-android-10/?do=findComment&comment=573273 Dzięki. Edited August 14, 2020 by sungonetohell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekter Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 Dnia 11.08.2020 o 14:34, Necrontyr napisał: A jaki darmowy odtwarzacz muzyki polecicie? Bo ten wbudowany to jakaś kpina, nie dość, że brakuje opcji przewijania utworów to na dodatek reklamy wyskakują na cały monitor AIMP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Wskoczyła u mnie 10 na pokład. Nie zauważyłem większych zmian w usprawnieniach UI, ale system jakby troszkę szybciej działa. Bateria raczej bez większych zmian ale to za krótko żeby coś więcej powiedzieć. Telefon z dystrybucji PL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sungonetohell Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 3 godziny temu, Ziomek999 napisał: Wskoczyła u mnie 10 na pokład. Nie zauważyłem większych zmian w usprawnieniach UI, ale system jakby troszkę szybciej działa. Bateria raczej bez większych zmian ale to za krótko żeby coś więcej powiedzieć. Telefon z dystrybucji PL. A ja zauważyłem: - brak możliwości wyłączenia ekranu z poziomu ekranu blokady poprzez dłuższe dotknięcie; - niektóre powiadomienia nie przychodzą/dioda nie świeci pomimo odpowiedniego ustawienia; - "wiesza się" podczas czyszczenia pamięci z ostatnio otwartych aplikacji (wraca do aplikacji zamiast zabić proces) - "wysypuje się" podczas próby wejścia w opcję Ustawienia/Ekran główny/Układ ekranu głównego. To tyle co w tej chwili pamiętam. Mam nadzieję, że następna aktualizacja MIUI pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 -Nie wiem co to było za dłuższe dotknięcie, ale w przypadku podwójnego kliku na wybudzenie ekranu tak samo usypia go dwuklikiem -mnie się nie wiesza przy czyszczeniu -Korzystam z poco launcher, ale zmieniłem na systemowy, normalnie mogę zmienić siatkę czyli układ. Spróbuj sobie o telefonie-pamięć-dane w pamięci podręcznej. Mi po wyczyszczeniu tego (2.5gb) telefon chodzi ok. Po aktualce miałem lagi wszędzie. Teraz tylko gcam się zacina, pieron wie o co chodzi, wersja ta sama v3 z której korzystają goście z forum i nie mają problemów. Dane appki też czyściłem i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sungonetohell Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 41 minut temu, eidur napisał: -Nie wiem co to było za dłuższe dotknięcie, ale w przypadku podwójnego kliku na wybudzenie ekranu tak samo usypia go dwuklikiem "Dłuższe dotknięcie" opisałem tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/51605-android-10/?do=findComment&comment=573273. Używam takiego motywu, który po podwójnym dotknięciu wyświetla nakładkę odtwarzacza muzyki, a poza tym nie jestem przekonany co do takiego sposobu wybudzania telefonu (zbyt wiele przypadkowych wybudzeń no i ponownie w moim motywie aparat uruchamia się jednym dotknięciem z poziomu ekranu blokady, tak więc przypadkowe wybudzenie w konsekwencji mogłoby odpalić aparat). "Dłuższe dotknięcie" było dla mnie po prostu idealnym rozwiązaniem... 49 minut temu, eidur napisał: Spróbuj sobie o telefonie-pamięć-dane w pamięci podręcznej. Ktoś już wcześniej o tym wspomniał tutaj na forum, więc spróbowałem ale nie zauważyłem żadnej poprawy z wyjątkiem tego, że wszystko co zostało usunięte musi się teraz z powrotem wgrać, co w przypadku niektórych aplikacji trochę trwa. 53 minuty temu, eidur napisał: Mi po wyczyszczeniu tego (2.5gb) telefon chodzi ok. Po aktualce miałem lagi wszędzie. Ja nie miałem żadnych lagów. Przed czyszczeniem ok. 1.9 GB. Może dlatego, że nie mam zawalonej pamięci no i staram się nie korzystać z aplikacji, które zaśmiecają system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Przegrzebałem ustawienia włącznie z ustawieniami programisty ale nie znalazłem nic takiego o czym mówisz. A co do pamięci to mi bezpośrednio po aktualizacji zaczął lagować tel, tutaj nie bardzo chodzi o używanie "aplikacji które zasyfiają system" tylko o fakt, że coś mogło się pokrzaczyć (tak jak zawsze robiło się wipe przy przy zmianie romów żeby uniknąć potencjalnych błędów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 (edited) 16 godzin temu, sungonetohell napisał: A ja zauważyłem: - brak możliwości wyłączenia ekranu z poziomu ekranu blokady poprzez dłuższe dotknięcie; - niektóre powiadomienia nie przychodzą/dioda nie świeci pomimo odpowiedniego ustawienia; - "wiesza się" podczas czyszczenia pamięci z ostatnio otwartych aplikacji (wraca do aplikacji zamiast zabić proces) - "wysypuje się" podczas próby wejścia w opcję Ustawienia/Ekran główny/Układ ekranu głównego. To tyle co w tej chwili pamiętam. Mam nadzieję, że następna aktualizacja MIUI pomoże. Sprawdziłem wszystkie te rzeczy i z żadnym nie mam problemu, dioda miga zawsze, nie wiesza się podczas czyszczenia ostatnio otwartych, a przy zmianie układu głównego menu jest ok 0.5s zwłoki ale to chyba wynika z przemieszania zawartości pulpitu w locie. Co do braku możliwości wyłączenia ekranu poprzez dłuższe dotknięcie ekranu całym kciukiem to możesz mi powiedzieć gdzie jest/była taka opcja bo od miui 8 nie pamiętam żebym to gdzieś widział. Dwuklik tak-tego nie. A co do wyłączania ekranu to mam go podpiętego pod przytrzymanie przycisku wstecz- może o to Ci chodziło? Edited August 17, 2020 by Ziomek999 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sungonetohell Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Dnia 16.08.2020 o 19:25, eidur napisał: Przegrzebałem ustawienia włącznie z ustawieniami programisty ale nie znalazłem nic takiego o czym mówisz. 12 godzin temu, Ziomek999 napisał: Co do braku możliwości wyłączenia ekranu poprzez dłuższe dotknięcie ekranu całym kciukiem to możesz mi powiedzieć gdzie jest/była taka opcja bo od miui 8 nie pamiętam żebym to gdzieś widział. Tzn. takiej opcji jako takiej w ustawieniach nie było. Wydaje mi się, że była to domyślna funkcja systemu... Chyba, że jest to funkcja customowego motywu i wraz z aktualizacją przestała działać? Ale czy sklep z motywami ma wersje dedykowane dla danego modelu telefonu? 12 godzin temu, Ziomek999 napisał: A co do wyłączania ekranu to mam go podpiętego pod przytrzymanie przycisku wstecz- może o to Ci chodziło? Właśnie nie o wyłączanie chodzi, bo do tego używam po prostu przycisku wyłączenia ekranu czy to na ekranie głównym czy na belce skrótów. Dzięki za tak gromki odzew. Może macie jakieś sugestie co by tu można było zrobić, żeby te niedogodności, o których wspomniałem wyżej wyeliminować? (nie licząc ustawień fabrycznych ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cziku1 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Czy ktoś aktualizował do wersji 11.0.1.0 z lipca swojego redmi note 7 i może powiedzieć czy dalej jest nagrywanie rozmów ( klawisz słuchawki jest zielony a wiadomości żółty) czy już interfejs google i wszystko niebieskie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_d Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Ja aktualizowałem.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cziku1 Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Czyli ikonki stare interfejs miue to dobrze. Nagrywanie powinno działać można aktualizować. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
eidur Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Działa działa. Podobno tak czy tak nagrywanie i dialer ma zostać stary na starych telefonach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts