MateuszT Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 czy problem po update z WiFi dotyczy sieci 5 GHz czy 2,4 GHz?
superpafcio Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 To nie jest nowy router i tam jest tylko 2,4 GHz (z tego co kojarzę). Wszystkie pozostałem urządzenia typu smartphone, laptop, działają bez zarzutu... Przed aktualizacją też mi box pięknie śmigał.
Mirrr Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Mi po 5GHz smiga ładnie. Zrób factory reset. Może zrestartuj router.
Sztof Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) A najważniejsze info - teraz rzeczywiście działa te połączenie dysków (sformatowanych na NTFS) z boxem, na przykład w MX Playerze? Edytowane 17 Lipca 2018 przez Sztof
ajot Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 2 minuty temu, Sztof napisał: A najważniejsze info - teraz rzeczywiście działa te połączenie dysków (sformatowanych na NTFS) z boxem, na przykład w MX Playerze? na Kodi działa bez problemów, wcześniej nie widział dysku NTFS
k0j0t Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Zatem, napisze bo musze. Aktualizacja (obiecana) nie dala nic.. a wrecz pogorszyla sprawe !! Najwazniejsze: Naprawiono HDCP 2.2. Obecnie MiBox dziala poprzez amplituner ONKYO na TV 4K oraz projektorze FHD. Nie ma koniecznosc stosowania konwertera HDCP2.2 -> 1.4 1. YouTube - Film wzorcowy - PERU 4K HDR - odtwarzany w HD. HD w maksymalnej rozdzielczosci 720p. Powinno byc 4K - pomimo ustawienia rozdzielczosci 4K i 60Hz 2. Netflix - HDR dziala bez zarzutu. Dzwiek 5.1 dziala bez zarzutu, aczkolwiek potrafia byc przyciecia (kilkukrotne zapetlenie dzwieku ok 0.1 sec przez moze pol sekundy), 3. Menu dziala duzo wolniej. Dzwiek (z radia czy Spotify czy Tidala potrafi sie przyciac przy przewijaniu), 4. Predkosc WIFI koszmarnie niska (podciaga do 50 Mbit a bylo grubo ponad 200MBit - nawet 340), 5. Wygaszacz ekranu ... podczas klikania (by wyjsc) nastepuje fading .. gdy gra muzyka - potrafi sie przyciąć !!! EDIT: Po aktualizacji YouTube ma problemy z wyswietlaniem materialow 60HZ. Kazdy jeden w jakosci 4K wyswietlany jest maksymalnie 720p. EDIT2: Po aktualizacji samoczynnie potrafi wylaczyc amplituner !!! (wylacza i wlacza po sekundzie...) - MASAKRA ! Filim z aktualizacji MiBox'a - Problem z uruchomieniem 4K (podlaczony konwerter HDMI HDCP 2.2 -> 1.4 byl powodem bledow.) Edytowane 17 Lipca 2018 przez k0j0t
MateuszT Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 17 minut temu, ajot napisał: na Kodi działa bez problemów, wcześniej nie widział dysku NTFS szybkie pytanie ścieżki do katalogów zostały te same czy trzeba na aktualizować sobie w Kodi z "ręki"?
ajot Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 6 minut temu, MateuszT napisał: szybkie pytanie ścieżki do katalogów zostały te same czy trzeba na aktualizować sobie w Kodi z "ręki"? u mnie zostały, nie musiałem aktualizować z ręki
artoorx007 Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 A czy ktoś mi może powiedzieć jak oglądać zdjęcia na dysku zewnętrznym na mibox Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 1
Cacper Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Mam Oreo. Czy warto aktualizować tą dzisiejszą wersję BETA ?
rbbxx Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 20 godzin temu, k0j0t napisał: Po aktualizacji YouTube ma problemy z wyswietlaniem materialow 60HZ. Kazdy jeden w jakosci 4K wyswietlany jest maksymalnie 720p. EDIT2: Po aktualizacji samoczynnie potrafi wylaczyc amplituner !!! (wylacza i wlacza po sekundzie...) - MASAKRA ! Filim z aktualizacji MiBox'a - Problem z uruchomieniem 4K (podlaczony konwerter HDMI HDCP 2.2 -> 1.4 byl powodem bledow.) Nie wieszałbym tak od razu psów na xiaomi za to jak działa youtube. Ja tam jestem nauczony, że po aktualizacji systemu by oceniać trzeba jeszcze poczekać na aktualizację appki przez developera. Co do sprawdzania prędkości połączenia, na Puffin Browser dzieją się jakieś cuda, pokazuje, że mamy jakiś dziwny adres IP a upload u mnie przy łączu 100/10 Mb pokazało 360Mb Poza tym problemy z wifi chyba jednak nie leżą do końca po stronie Xiaomi tylko broadcom. Tutaj można poczytać. https://xiaomi.eu/community/threads/new-ota-update-to-oreo-today.45049/#post-428852
Cacper Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 W związku z YouTube, nie potrzebnie aktualizowałeś aplikację z pod Google Play, choć jest możliwość przywrócenia poprzedniej wersji aplikacji. Ja mam jakoś 4K
dark695 Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) A MI PRAKTYCZNIE W KOŃCU DZIAŁA PO AKTUALIZACJI - leżał bezużyteczny już miałem ochotę wywalić HDCP2.2 - działa Netflix,inne aplikacje - 5.1 działa Plik z dysku 1TB NTFS widzi i odtwarza 5.1 7.1 Tylko Kodi 17,6 w tv onnline buforuje apki z poza kodi na boxie odtwarzają bez bufora,więc ktoś podpowie jak to naprawić? Internet mam przez Ethernet więc na pewno nie wifi,ale nawet w 5G też buforuje Edytowane 17 Lipca 2018 przez dark695
kowal_001 Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Mi po aktualizacji wciąż nie działa 5.1 na netflix (apka która jest na tv Panasonic obsługuje 5.1 bez zarzutów więc sprzęt grający na pewno daje rade - yamaha yas 207) i wciąż nie działa mi pilot po głębszym uśpieniu tv. Wifi działa bez zarzutów. Dla mnie aktualizacja nic nie zmienia bo filmy otwieralem przez vlc bez problemów. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
logremonte Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 To ja mam chyba szczęście bo po ostatniej aktualizacji wszystko działa jak powinno denerwuje mnie tylko fakt braku możliwości kasowania plików z dysku zewnętrznego; ma ktoś na to jakiś patent?
damiano78 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Po co się tłumaczyć czy po aktualizacji czy nie.Co nie to obchodzi?Sprzęt ma działać a skoro dostarczony jest z oprogramowaniem to o czym rozmowa. Wracając do tematu dyskusji.U mnie aktualizacja poszła dość szybko.Na razie narzeczona testuje bo ja ciężko pracuję w pracy.Na razie nie zgłasza problemów.
mrosi Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Przypominam co poniektórym, że tytuł wątku brzmi Android Oreo, a jesteśmy w dziale Mi Box. Jeśli ktoś chce wylewać tu żale związane z nieudanymi zakupami, to prędzej, czy później, załapie warna. Żeby nie było, że nie ostrzegałem... 2
korc Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Po aktualizacji nie znika już dźwięk po wyjściu z uśpienia, czyli faktycznie naprawili problem współpracy z niektórymi kablami HDMI.Menu i generalnie cały box dziadka u mnie płynnie, bez dziwnych przycięć.Przestało natomiast działać wyszukiwanie głosowe, restart nie pomaga.Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
pkonrad Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 U mnie wyszukiwanie głosowe działa prawidłowo.
mini21 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 U mnie też ale trzeba odczekać chwilę po naciśnięciu przycisku na pilocie.
Mirrr Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Potwierdzam, dziala prawidlowo. Czy ktos mi odpowie na pytanie dlaczego nie moge usowac plikow z pendrive za pomoca apk x-plore? Pzdr
mini21 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Pewnie aplikacja nie ma przyznanych uprawnień.
Mirrr Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Hmmm, ale jak to zrobic skoro urzadzenie nie ma root? Jesli tak to troche lipa, taki program nie jest do konca przydatny. Jedna z podstawowych funkcji.
mini21 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja używam file commander i mi plik usunąło - ale z pamięci wewnętrznej boxa, a nie z dysku (nie mam w tej chwili podpiętego).Kiedyś trzeba było coś odhaczyć w uprawnieniach aplikacji ale nie pamiętam gdzie to dokładnie było.
Era Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Ok, HDMI przez amplituner działa prawidłowo.
pkonrad Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Po tej ostatniej aktualizacji zauważyłem że zaczęła mi się samoczynnie uruchamiać apliakca Spotify na Mi Box. Jest tak że np. oglądam Netflix, a tu nagle pojawia się czarny obraz i startuje Spitify. Często jest też tak, że jak wybudzę Box'a z trybu czuwania to mam załączony Spotify. Ma ktoś podobny problem?
MoonieK Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 8 hours ago, pkonrad said: Po tej ostatniej aktualizacji zauważyłem że zaczęła mi się samoczynnie uruchamiać apliakca Spotify na Mi Box. Jest tak że np. oglądam Netflix, a tu nagle pojawia się czarny obraz i startuje Spitify. Często jest też tak, że jak wybudzę Box'a z trybu czuwania to mam załączony Spotify. Ma ktoś podobny problem? Czesc ja nie mam tego problemu.
damiano78 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Dźwięk poprawiony.Nie usypia się razem z wyłączeniem sprzętu.
ktosieklosiek Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 U mnie jak był problem z dźwiękiem po uśpieniu urządzenia tak nadal jest. Dodatkowo jak wcześniej zdarzyło mi się aby pilot rozłączył się to teraz jest to notoryczne. Pomaga restart urządzenia.
Cacper Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 U mnie od zaktualizowania Androida na Oreo 8 mam chyba tylko jeden problem, który mnie męczy - raz na jakiś czas (po którymś razie po włączeniu urządzenia) jakość obrazu pokazuje straszne zielone piksele, po uruchomieniu go ponownie urządzenie wraca do normalnego działania czy do wybranej jakości 1080 60. Czy jest jakaś apka lub ustawienie aby móc na stałe ustawić najlepszą jakość obrazu aby nie przechodziła na pixele po którymś razie? W poprzedniej wersji android 6.0.1 nie miałem z tym problemów.
huball Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Na następny tydzień planowane jest kolejne update dla beta testerów i prowadzone są rozmowy na temat downgrade do mm https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-3-wifi-connectivity-issue-google-assistant-issue-update-info.45129/ 1
ktosieklosiek Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Czyli z góry zakładają, że nie poradzą sobie z Oreo?! Niepoważni ludzie.
adbok Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Po ostatniej mini aktualizacji nie działa mi showmax. Jak jest u Was ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 52 minuty temu, adbok napisał: Po ostatniej mini aktualizacji nie działa mi showmax. Jak jest u Was ? U mnie działa. Zaraz po aktualizacji już coś obejrzałem.
souacz Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 7 godzin temu, ktosieklosiek napisał: Czyli z góry zakładają, że nie poradzą sobie z Oreo?! Niepoważni ludzie. Nvidia też sobie na początkowo nie poradziła i wycofali update, dopiero ostatnio pojawiła się ponownie opcja aktualizacji, może z MiBox też tak będzie. Downgrade a po usunięciu problemów z Oreo - ponowna aktualizacja.
Rekomendowane odpowiedzi