rbbxx Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Wybaczcie ale czytając niektóre komentarze i wymagania mam wrażenie, że piszemy tu o wysokiej klasy sprzęcie, jakimś drogim komputerze za kilkanaście tysięcy i wtedy przypominam sobie, że za mi boxa zapłaciłem 279 zł a niektórzy z Chin mają go za mniej niż 200 zł. Od telefonu za 300 czy 400 złotych też wymagacie cudów i super bezbłędnego oprogramowania?
kowal_001 Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Wybaczcie ale czytając niektóre komentarze i wymagania mam wrażenie, że piszemy tu o wysokiej klasy sprzęcie, jakimś drogim komputerze za kilkanaście tysięcy i wtedy przypominam sobie, że za mi boxa zapłaciłem 279 zł a niektórzy z Chin mają go za mniej niż 200 zł. Od telefonu za 300 czy 400 złotych też wymagacie cudów i super bezbłędnego oprogramowania? Nie chodzi tu o cuda tylko o to ze coś działało a po aktualizacji działać przestało. Wiec mamy prawo wymagać czegoś co było a zostało spieprzone. Stąd to oburzenie. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
rbbxx Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 (edited) Dlatego nie napisałem wszystkie komentarze tylko "niektóre" Niektórzy, w tym ja, oczekują naprawienia błędów (w moim przypadku nic krytycznego, standardowo zrywanie połączenia pilota z boxem po dłuższym "pobycie" w standby) a są tacy co wymagają cudów i oczekują, że pudełko za 2 stówki będzie perfekcyjnym i wszystkomającym uzupełnieniem ich kina domowego za kilka czy kilkanaście tysięcy złotych. Edited July 10, 2018 by rbbxx
MateuszT Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 1 godzinę temu, rbbxx napisał: Dlatego nie napisałem wszystkie komentarze tylko "niektóre" Niektórzy, w tym ja, oczekują naprawienia błędów (w moim przypadku nic krytycznego, standardowo zrywanie połączenia pilota z boxem po dłuższym "pobycie" w standby) a są tacy co wymagają cudów i oczekują, że pudełko za 2 stówki będzie perfekcyjnym i wszystkomającym uzupełnieniem ich kina domowego za kilka czy kilkanaście tysięcy złotych. akurat tak się składa ze to "pudełko" ze 2 stówki jest bardzo ale to bardzo dobre i jest znaczy się było prawie "wszystkomającym uzupełnieniem kina domowego za kilka czy kilkanaście tysięcy złotych" Ja się nie oburzam, czekam cierpliwie co nie zmienia faktu ze jest to irytujące. Jak dla mnie jak naprawią babole z update to będzie super. Miałem kupić Apple TV ale dla moich potrzeb wypada gorzej od MiBoxa 1
stereo0 Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 To się długo nacieszyłem miboxem. Kupiłem go raptem niedawno w biedronce. Działał dobrze do samoczynnej aktualizacji podczas jednego z meczów na mistrzostwach. Szlag by ich trafił z samoczynną aktualizacją, która psuje całkowicie działanie tego pudełka. Nie działa wifi, co chwile je zrywa, kodi tnie jak głupie i freezuje co kilka sekund obraz. TVP vod nie działa, nie odpala meczy tylko kręci kółkiem albo pisze, że brak transmisji, wifi jak mówiłem zrywa co chwilę więc wszystkie apki są bezużyteczne. Czy oni to w ogóle testowali? Da się coś z tym zrobić? Coś gdzieś jest napisane o poprawkach? Bez jaj. Kabla specjalnie dla tego boxa ciągnął nie będę tym bradziej, że działało dobrze przed aktualizacją. Nie wiem czy oddawać sprzęt do biedry czy czekać
mini21 Posted July 10, 2018 Posted July 10, 2018 Są robione beta testy - na xiaomi.eu nawet szukali chętnych.
jojoro Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 16 godzin temu, rbbxx napisał: Wybaczcie ale czytając niektóre komentarze i wymagania mam wrażenie, że piszemy tu o wysokiej klasy sprzęcie, jakimś drogim komputerze za kilkanaście tysięcy i wtedy przypominam sobie, że za mi boxa zapłaciłem 279 zł a niektórzy z Chin mają go za mniej niż 200 zł. Od telefonu za 300 czy 400 złotych też wymagacie cudów i super bezbłędnego oprogramowania? Nawet gdyby sprzęt kosztował 2,47 zł to ma działać zgodnie z tym co jest w instrukcji i specyfikacji. Wyobrażasz sobie że kupujesz kuchnię gazową i po pół roku z 4 palników działają tylko 2, a producent ci mówi "Panie... za 500zł kucnie kupiłeś i chcesz, zeby 4 palniki działały? Trzeba było kupić niemiecką za 2500zł". 5
MoonieK Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-3-oreo-public-ota-has-been-halted.44821/ Quote Hi everyoneAfter sharing your concerns with the Xiaomi Mi TV team, a decision has been reached to halt more Public Oreo OTA updates going to other Mi Box 3 International users.The official count on devices is high, I can't publish the exact data for obvious reasons. This week an OTA will be published for ALL users so there is no need / requirement for asking to join the BETA for now.The urgent issues of HDCP 2.2 and NTFS will be fixed first to stem the bigger issue of inoperable boxes. We will continue to liaise with Mi TV department to solve these issues for our users. Bare in mind xiaomi.eu is not responsible for these issues, we are only here trying to work with Xiaomi Beijing to solve the issue.This thread will remain locked.Thanks,Mark W skrócie zatrzymali update do oreo, i nowy update ma byc dostarczony w tym tygodniu naprawiający HDCP i problem z dyskami.
tomx Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 Ja mam od tygodnia Mi boxa na androidzie 6 i puki co nie ma auto update. Rozumiem że mam się cieszyć.
OutSideR Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 Bo je zatrzymali, ja bym sie cieszyl jak dziecko na Twoim miejscu 1
rbbxx Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 7 godzin temu, jojoro napisał: Nawet gdyby sprzęt kosztował 2,47 zł to ma działać zgodnie z tym co jest w instrukcji i specyfikacji. Wyobrażasz sobie że kupujesz kuchnię gazową i po pół roku z 4 palników działają tylko 2, a producent ci mówi "Panie... za 500zł kucnie kupiłeś i chcesz, zeby 4 palniki działały? Trzeba było kupić niemiecką za 2500zł". To zacytuj może tę instrukcję obsługi i specyfikację po czym skonfrontuj to ze swoimi i jeszcze kogoś tam wymaganiami co do mi boxa. I żeby nie było, nie piszę o oczywistych błędach z oreo, tylko o wydumanych wymaganiach co niektórych, ma wykrywać to, ma wykrywać tamto, się przełączać, ma być wyłączony ale jednocześnie nonstop podpięty do wifi, parzyć kawę i inne cuda wianki. Po co wiecznie marudzić? Przecież w xiaomi pewnie chętnie zatrudnią zdalnie fachowca "co się zna na wszystkim i wie jak powinno być a nie jest".
Marceli7 Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 21 minut temu, rbbxx napisał: To zacytuj może tę instrukcję obsługi i specyfikację.... Nie trzeba. Na pudełku i podczas startu Mi Boxa widać logotypy, które powinny gwarantować poprawne działanie rzeczy, które nie działają. W samym systemie też znajdziesz opcje, które nie działają, na dodatek jest kilka funkcji, które działają wbrew nastawom. Swoja drogą... Co tak jęczysz na użytkowników, którzy widzą powyższe? To efekt dysonansu poznawczego, czy co? 2
rbbxx Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 8 minut temu, Marceli7 napisał: Nie trzeba. Na pudełku i podczas startu Mi Boxa widać logotypy, które powinny gwarantować poprawne działanie rzeczy, które nie działają. W samym systemie też znajdziesz opcje, które nie działają, na dodatek jest kilka funkcji, które działają wbrew nastawom. Swoja drogą... Co tak jęczysz na użytkowników, którzy widzą powyższe? To efekt dysonansu poznawczego, czy co? Naucz się czytać ze zrozumieniem. Tymczasem EOT aż ogarniesz o czym mowa.
OutSideR Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 (edited) gowniane gadanie, place za urzadzenie ktore ma spelniac okreslone funkcje - ja sie wywiazuje, wiec i urzadzenie powinno, dobra koniec off topa Edited July 11, 2018 by OutSideR 1
Marceli7 Posted July 11, 2018 Posted July 11, 2018 3 godziny temu, rbbxx napisał: Naucz się czytać ze zrozumieniem. Tymczasem EOT aż ogarniesz o czym mowa. No to może mnie oświeć o czym Ty piszesz w szczegółach? Odnosisz się do jakichś wyimaginowanych przez użytkowników funkcji i ich narzekań. Konkretnie których? PS: Zarzucasz mi czytanie bez zrozumienia i traktujesz mnie jak jakiegoś barana pisząc, że mam coś tam ogarnąć, dodajesz EOT. A czy Ty zrozumiałeś co ja napisałem? Szczerze wątpię, ale też nie bardzo się tym przejmuję, czego i wszystkim pozostałym życzę
Cacper Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 Czy przyszła już nowa aktualizacja ze wszystkimi poprawkami do Oreo 0.0.1 ?
rbbxx Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 37 minut temu, Cacper napisał: Czy przyszła już nowa aktualizacja ze wszystkimi poprawkami do Oreo 0.0.1 ? Wcześniej MarkHUK wspominał o update dla wszystkich w tym tygodniu a dzisiaj zaczynają kolejną zamkniętą betę. Do końca tygodnia niewiele im zostało, niech się bawią https://xiaomi.eu/community/threads/oreo-ota-internal-build-incremental-fix-update-beta-users-only.44947/
damiano78 Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Coś się chyba ta aktualizacja przedłuży...Nie wiem jak u was ale u mnie nic nie ma...Po co gadają bzdury jak nie są pewni terminu...
Cacper Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Dnia 13.07.2018 o 12:18, rbbxx napisał: Wcześniej MarkHUK wspominał o update dla wszystkich w tym tygodniu a dzisiaj zaczynają kolejną zamkniętą betę. Do końca tygodnia niewiele im zostało, niech się bawią https://xiaomi.eu/community/threads/oreo-ota-internal-build-incremental-fix-update-beta-users-only.44947/ U mnie ta strona w ogóle nie chce odpalić na laptopie.
lunareth Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 maja jakis problem z certyfikatami. odpal albo z komórki albo z tapatalka.
arczi69.latex Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 co do update czy ktokolwiek przeczytał co tam jest napisane? " Starting today there will be a new Internal OTA BETA for Oreo on the Mi Box 3 for International customers who signed up to the BETA program. "
Sztof Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 Przeczytałem cały topic i się nie dopatrzylem. Ma ktoś może problem z suwakiem głośności, że okno od głośności jest całe białe a tylko suwak jest zielony czy jaki tam?
marzar Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 @SztofU mnie na Oreo jest dokładnie tak jak u CiebieWysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka 1
rbbxx Posted July 16, 2018 Posted July 16, 2018 (edited) 4 godziny temu, arczi69.latex napisał: co do update czy ktokolwiek przeczytał co tam jest napisane? " Starting today there will be a new Internal OTA BETA for Oreo on the Mi Box 3 for International customers who signed up to the BETA program. " Tak, przeczytaliśmy, że to beta. Przeczytaliśmy też i pisałem już o tym na poprzedniej stronie, że MarkHUK w zeszłym tygodniu pisał o wstrzymaniu OTA oreo z powodu błędów i dodał żeby nie suszyć doopy o dołączenie do bety bo wszyscy dostaną w tym tygodniu, czyli zeszłym nową wersję, raczej oficjalną. Tak przynajmniej wynikało z jego wpisów. O tutaj o tym było https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-3-oreo-public-ota-has-been-halted.44821/ „After sharing your concerns with the Xiaomi Mi TV team, a decision has been reached to halt more Public Oreo OTA updates going to other Mi Box 3 International users.” i dalej „ This week an OTA will be published for ALL users so there is no need / requirement for asking to join the BETA for now.” Mnie jakoś wybitnie się nie pali do poprawionej wersji ale piszę tak informacyjnie, bo kolega arczi69.latex trochę zakręcił i posądza nas o niezrozumienie, a wszyscy tutaj wiedzieli o co chodzi. A więc w skrócie, wstrzymali zepsute OTA, obiecali w zeszłym tygodniu poprawione dla wszystkich po czym znowu okazało się, że dalej tylko zamknięta beta i na częściowo poprawione OTA dla wszystkich musimy jeszcze poczekać. Edited July 16, 2018 by rbbxx
ajot Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 (edited) dzisiaj na boxie pojawiła mi się aktualizacja poprawiająca problem z dyskami NTFS Edited July 17, 2018 by ajot
rbbxx Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 (edited) Potwierdzam, jest poprawka. I tak jak obiecywano wcześniej, trwają prace nad kolejnymi poprawkami. "More fixes are being progressed." https://xiaomi.eu/community/threads/oreo-ota-internal-build-incremental-fix-update-public-ota-sent-17th-july-2017-public-ota-fix-from-beta2.44947/ Edited July 17, 2018 by rbbxx 1
Kraha Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 I tak ta cała aktualizacja nie poprawiła w niczym działania boxa, a wręcz przeciwnie. Rozłączanie się wifi, gorsza optymalizacja, wolniejsze działanie boxa, już nie wspomnę o aplikacjach, które po aktualizacji chodzą wolniej i mniej płynnie niż przed. Korzystam z różnych iptv i przed aktualizacją chodziły płynnie, nawet w hd (gdzie mam słaby dość internet w norwegii), a teraz po aktualizacji jest wręcz niemożliwe obejrzeć telewizję. Jedyna aplikacja która chodzi bez zarzutów, to Netflix. Jeszcze ten chromecast, który też działa jak mu czapka stoi i czasem połączenie się z aplikacją cda.pl zajmuje kilka minut (ubolewam nad tym iż aplikacja nie działa poprawnie bezpośrednio na boxie). Zero plusów. Jeżeli chodzi o iptv, to na laptopie chodzi świetnie, nawet gdy podepnę go przez hdmi do telewizora. zero problemów, na boxie przed aktualizacją było podobnie a teraz nie da się nic obejrzeć...
k0j0t Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 No i lipa. Właśnie zassalo zapowiadana aktualizacje. Internet śmigal. Nie śmiga. Youtube Max 720p. Netflix HD Max bez HDR. Dam znać co dalej. Robię Factory reset.
Mirrr Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 (edited) Zrobiłem update. Jak narazie YT działa dobrze w 1080 auto. Internet jest łączy z wifi. Radio internetowe działa. Pytanie jak usunąć plik za pomocą x-plore? Podczas próby skasowania pliku wyskakuje mi komunikat że nie można usunąć np. mp3 lub mkv z pendrive. Ogólnie na płynności siadło. Np z włączonym radiem internetowym, przemieszczanie po menu trochę kuleje. Edited July 17, 2018 by Mirrr 1
Kraha Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 (edited) Ja mam problem, że update nie chce sie w ogóle zacząć pobierać, a jak zaczął to rozłączyło wifi i wracam do punktu wyjścia. edit: za którymś razem nie rozłączyło wifi. poszło. Edited July 17, 2018 by Kraha
superpafcio Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Cześć, Jak cofnąć się do poprzedniej wersji androida z oreo? Po przywróceniu ustawień fabrycznych cały czas uruchamia się oreo... Przeczytałem wątek ale nigdzie nie znalazłem takich informacji, lub po prostu gdzieś mi to umknęło. Nie działa wifi co eliminuje dla mnie oreo... Z góry dziękuję za odpowiedź.
MoonieK Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 1 minute ago, superpafcio said: Cześć, Jak cofnąć się do poprzedniej wersji androida z oreo? Po przywróceniu ustawień fabrycznych cały czas uruchamia się oreo... Przeczytałem wątek ale nigdzie nie znalazłem takich informacji, lub po prostu gdzieś mi to umknęło. Nie działa wifi co eliminuje dla mnie oreo... Z góry dziękuję za odpowiedź. Na ta chwile nie ma możliwości wgrania Androida 6.0.
Mirrr Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 (edited) 3 minuty temu, superpafcio napisał: No to lipa... Mi boxa kupowałem w Euro RTV AGD i jest jeszcze na gwarancji. Myślicie, że jak będę reklamował to wymienią mi urządzenie? Możesz spróbować reklamować, ale nie łączy czy nie widzi sieci? Edited July 17, 2018 by Mirrr
superpafcio Posted July 17, 2018 Posted July 17, 2018 Sieć widzi, co jakiś czas rozłącza i transfer jest strasznie niski... Ciężko zainstalować jakąkolwiek aplikację.
Recommended Posts