flamner Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 @flamner mam dokładnie ten sam problem. Na poprzedniej wersji MIUI było wszystko ok. Jakieś rady? Trzeba chyba czekać na update :/ Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Axles Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 17 godzin temu, onbluer napisał: Nie chcę jej sprzedać. Chciałbym po postu w końcu jakoś okiełznać jej konfigurację. Najbardziej denerwują mnie te problemy z synchronizacją. Naprawdę nie macie pomysłów jak rozwiązać ten problem? 16 godzin temu, flamner napisał: Mam dokładnie ten sam problem, powiadomienia z mi band tools w ogóle nie działają, cały czas wyskakuje mi ten komunikat, mam wersję RGB i mi4c. Mifit i mi band notify działają bez problemów :/ Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Sprawdźcie jeszcze coś takiego bo dziś zauważyłem, że też problemy z synchronizacją zaczęły się, a wątpię by nagle wszystkie opaski zaczęły protestować. Otóż u mnie problem z synchronizacją i przedstawiany komunikat z Mi Band Tools dzieje się często wtedy gdy zabijam aplikacje z poziomu lewego dotykowego przycisku, a później X. Dopiero po resecie telefonu wraca wszystko do normy. Nie jest to też reguła, czasami zabicie appek nie powoduje błędów. Konkluzja - zwalony jest MIUI ?
b_olton Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Mam podobne spostrzeżenie...czasami kasowanie aplikacji kasuje synchro...czasami nie, nie ma reguły
onbluer Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Nie chcę jej sprzedać. Chciałbym po postu w końcu jakoś okiełznać jej konfigurację. Najbardziej denerwują mnie te problemy z synchronizacją. Naprawdę nie macie pomysłów jak rozwiązać ten problem? Mam dokładnie ten sam problem, powiadomienia z mi band tools w ogóle nie działają, cały czas wyskakuje mi ten komunikat, mam wersję RGB i mi4c. Mifit i mi band notify działają bez problemów :/ Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Dokładnie. W moim przypadku też tylko restart pomaga. Dziś postawiłem na nowo system, jednak problem nie zniknął. Zainstalowałem więc Mi Band Notify i jak narazie wszystko jest ok. Uważam, że problem leży po stronie Mi Band Tools. Zauważyłem także, że jeśli ustawię alarm w MiFit, to wibracja pojawi się nawet gdy wyłączę Bluetooth. To na plus. Przynajmniej nie muszę mieć cały czas włączonego BT. Mi Band Tools był w tym lepszy od Mi Band Notify, że przed włączeniem alarmu, uruchamiał BT i nawiązywał połączenie z opaską.
onbluer Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Powiem Wam, że dziś nie miałem ani jednego problemu z synchronizacją z MiFitem.
leksandraa Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 a jak to jest z wibracjami podczas alarmu? powinny wibrować aż do momentu kiedy w nią stuknę?
kulig007 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Tak powinno właśnie być TapTap Tapatalk+MI4W
danioRM Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Jaką aplikacje polecacie do mi banda z białymi diodami, mi band notify nie jest w 100% kompatybilny. Ja mam wersję z kolorowymi diodami i wszystko na niej jest ok Mój brat kupił sobie z białymi i jest trochę gorzej, bo trudno znaleźć działającą aplikację Sent from my m2 note using Tapatalk 1
wojkor Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 5 godzin temu, leksandraa napisał: a jak to jest z wibracjami podczas alarmu? powinny wibrować aż do momentu kiedy w nią stuknę? Mam dwie opaski, jedną zwykłą z kolorowymi diodami i drugą z pulsometrem. Obie przy alarmie z Mifit wibrują 5 razy. Jeśli nie zaczniesz się ruszać (czyli śpisz dalej :-)) po 10min alarm się powtarza.
Uri0550 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Powiem szczerze że z najnowszej aktualizacji mifit 1.8.511 (która aktualizuje firmware opaski kolorowej do numerka 1.0.12.0) jestem bardzo zadowolony (nie wiem czy jest już ona w MIUI Polska bo nie korzystam z tej wersji - korzystam z wersji z mi store) Nareszcie sen jest interpretowany poprawnie, łączenie opaski z mifit trwa mniej niż sekundę (+ czas trwania synchronizacji), znacznie poprawiona bateria - od wykonania update (13 stycznia) przy tej samej ilości powiadomień opaska zjada zamiast 4% dziennie to 2% dziennie.
leksandraa Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 7 godzin temu, kulig007 napisał: Tak powinno właśnie być TapTap Tapatalk+MI4W 2 godziny temu, wojkor napisał: Mam dwie opaski, jedną zwykłą z kolorowymi diodami i drugą z pulsometrem. Obie przy alarmie z Mifit wibrują 5 razy. Jeśli nie zaczniesz się ruszać (czyli śpisz dalej :-)) po 10min alarm się powtarza. Każdy z was mówi inaczej to jak w końcu powinno być? Mam wersję z białymi diodami i właśnie wibruje 5 razy i potem po 10 minutach znowu.. Nie powiem, że wolałabym, żeby wibrowała dopóki nie wstanę albo nie stuknę, bo tak to mogę zaspać jest możliwość aby tak zrobić? jakaś aplikacjja czy cokolwiek?
blazej203 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Witam,jak długo trzyma wam bateria? ja używam opaskę od soboty i pozostało 65%
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 4 godziny temu, Uri0550 napisał: Powiem szczerze że z najnowszej aktualizacji mifit 1.8.511 (która aktualizuje firmware opaski kolorowej do numerka 1.0.12.0) jestem bardzo zadowolony (nie wiem czy jest już ona w MIUI Polska bo nie korzystam z tej wersji - korzystam z wersji z mi store) Nareszcie sen jest interpretowany poprawnie, łączenie opaski z mifit trwa mniej niż sekundę (+ czas trwania synchronizacji), znacznie poprawiona bateria - od wykonania update (13 stycznia) przy tej samej ilości powiadomień opaska zjada zamiast 4% dziennie to 2% dziennie. A nie wiesz jak współpracuje z 1s?, jest może w naszym języku?, podeślij link jak możesz.
Uri0550 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 @Rob83 No niestety nie mam 1s więc nie odpowiem na to pytanie Tutaj link do mojego Google Drive https://drive.google.com/file/d/0Bz-5Do0Er5zRaHM5RzFyY05QVTQ/view?usp=sharing
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 dziękuje. próbowałem pobrać ze strony http://en.miui.com/thread-110066-1-1.html Ale coś nie działa link pod Dowland lub jakoś inaczej się pobiera.Musiałem założyć konto a tam wszystkie nazwy pisze za zajęte. Mniejsza z tym. Czy to jest najnowsza wersja Mi fita?, czy może jest nowsza?.
RADMAN Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Na 1s przy sofcie 1.8.511 chodzi wszystko dobrze. Nie zauważyłem wielkich różnic na plus czy minus. Na 511 czy 311 jednorazowo musiałem korygować datę obudzenia i łączyły się podobnie szybko.
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 a powiedz mi czy już tryb biegania dobrze działa? zapisuje i otwiera historię
RADMAN Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 2 godziny temu, leksandraa napisał: Każdy z was mówi inaczej to jak w końcu powinno być? Mam wersję z białymi diodami i właśnie wibruje 5 razy i potem po 10 minutach znowu.. Nie powiem, że wolałabym, żeby wibrowała dopóki nie wstanę albo nie stuknę, bo tak to mogę zaspać jest możliwość aby tak zrobić? jakaś aplikacjja czy cokolwiek? W Mi Band Tools jest opcja powtarzanie alarmu do odwołania i dodatkowo odtwarzanie dźwięku alarmu jeżeli brak odwołania przez kilka minut.
Uri0550 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 6 minut temu, Rob83 napisał: Czy to jest najnowsza wersja Mi fita?, czy może jest nowsza?. Ta apk co podałem to sam wyciągnąłem ze swojego telefonu i jest to najnowsza możliwa wersja.
RADMAN Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Co do historii biegania to nie testowałem wcześniej, ale przed chwilą sprawdziłem i się wysypuje apka po wejściu w nią. Tak, wiec zmiana softu nic nie poprawiła.
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 dzięki . zainstalowałem. Widzę ze szybko działa synchronizacja. Muszę poszperać teraz w niej bo widzę trochę zmian i po testować. Nie wiecie jaka wersja jest teraz w miui polska, chodzi mi o numerek.
Gravis Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 1.8.111 z tego co patrzę u siebie na najnowszym 6.11.14
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 (edited) aha czyli się nic zmieniło. tez taką miałem. Wyłączyłem bluetooth i odpaliłem apke, zezwoliłem na włączenie i muszę powiedzieć synchronizacja i połączenie o wiele szybciej działa. Choć skasowało mi licznik kroków i zaczyna od zera na nowo nabijać. Edited January 18, 2016 by Rob83
Uri0550 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 @Rob83 Nie miało prawa Ci nic usunąć skoro wszelkie aktywności są zapisywane na serwerze... Ja przeskakuje z miuipolska, google play i mi store i nigdy ani 1 krok lub minutę spania nigdy nie usunęło. Tylko zawsze na moment przed odinstalowaniem robię synchro z netem włączonym żeby na serwer dane poszły.
Rob83 Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 tzn tak. Miałem dzisiaj nabite około 8tyś kroków tak mi się kojarzy przynajmniej. Na starej wersji pokazywało, zainstalowałem nową tak samo pokazywało. Chciałem sprawdzić jak szybko łączy się i synchronizuje po wyłączeniu i włączeniu bluetooth. Łączy się szybko, niestety liczba kroków został skasowana i teraz ma raptem 40 kroków.
onbluer Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Jest postęp. Przez cały dzisiejszy dzień, również nie miałem problemów z synchronizacją. Wszystko działa jak należy. Jestem pod wrażeniem
Axles Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 @Uri0550 wersja którą udostepniasz jaki ma numer? Te apk instaluje się jak każde inne tzn. da radę nadpisać aplikację systemową czy wiąże się to z kombinowaniem?
Uri0550 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 @Axles To co dałem linka to 1.8.511 w języku angielskim. Jeśli masz aplikację z Google Play / Mi Store to nie musisz nic kombinować tylko instalujesz i tyle. Jeśli masz apkę od Miui Polska to musisz najpierw ją odinstalowanć.
Axles Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 A to jak usunąć oryginalną aplikację z systemu? Ja mam wersję MiFit z romu 31.12, dużo zmian jest w tych wersjach?
Qater Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Pobrałem wersje z en.miui 1.8.511 a w google play jest dostępna 1.8.441. Wersja 511 ma firmware 1.0.12. To jest update dla wersji 1s ? Wysłane z mojego A820 przy użyciu Tapatalka
Qater Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Mi przeszło ale zmiany w numerku nie ma co wskazywał poprzedni, że to nie dla mi1a Wysłane z mojego A820 przy użyciu Tapatalka
Gaca Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Mam pytanie, mam od dziś Mi Banda, ale nie działają mi wszystkie powiadomienia jakie ustawiłem w MiFit. Mianowicie chciałbym, żeby był powiadomienia z facebooka i messengera. Ustawiłem w autostarcie wszystkie te aplikacje oraz MiFit i dałem im uprawnienia, więc w czym tkwi problem ?? Dodam też, że nie wibruje mi przy każdym przyjściu smsa tylko przy nie których.
Uri0550 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Powiadomienia w MiFit to jedna wielka kpina. Najlepiej będzie jak sobie kupisz Mi Band Tools i tam ustawisz wszystko.
Gaca Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Ehh, to szkoda po co w takim razie jest ta aplikacja chyba dla tzw. "picu" No nic dzięki za opinie i pomoc
Recommended Posts