zielonyBB Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Profil zasilania na Normal i ekran prawie zgaszony to może może Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 i dopisz oczywiście ile min ekran był włączony bo to w sumie jest najważniejsza informacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Myślę że max wyciągnięcia baterii to 3.5 dni i to na w miarę nowym telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Panel sterowania > bateria> użycie danych > i zegarek w prawym górnym rogu. Zrób screena i pokaż, bo nikt nie uwierzy xd O tym wiem, chodziło mi o historię, a nie obecnego zużycia od ostatniego ładowania. Profil zasilnia Normalny, po co wydajny? Suwaczek podświetlenia na 50%. Chociaż w sumie się nie dziwię jak ktoś ma wszystko powłączane, mimo, że 90% rzeczy nie używa w każdej chwili to rzeczywiście telefon może trzymać 2 dni lub mniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Może nie 8 dni jak poprzednio, ale udało się uzyskać 6.5 dnia na baterii bez powerbanków Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Ekran 5h przez 6 dni? Po co Ci smartfon Tapatalk @ OnePlus One Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 (edited) Spokojnie takie wyniki można uzyskiwać i nie raz uzyskiwałem (nawet lepsze), ale nigdy na telefonie, którego normalnie używałem. Tylko na testowych, w których, podobnie jak w powyższym przykładzie, ekran nie świecił się więcej niż z pół godziny, do godziny dziennie, na małej jasności. @dixer - dorzuciłbyś screena statystyk zużycia ale zakładki "Aplikacje" (bo dałeś tylko "Urządzenie"). Edited April 18, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Ekran 5h przez 6 dni? Po co Ci smartfon Tapatalk @ OnePlus One Co za kretyńskie stwierdzenie. Ujmę to tak: Jeśli kupujesz auto, które może bez problemu rozpędzić się do 300km/h nie musisz jeździć tyle cały czas, tak samo ze smartfonem. Jeśli ktoś kupuje telefon żeby grać, no to gratuluję - mentalnie jesteś wciąż w podstawówce. @latet sorry, ale na 9% baterii raczej telefon nie wytrzymałby 2 dni także już nie mam tych danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Co za kretyńskie stwierdzenie. Ujmę to tak: Jeśli kupujesz auto, które może bez problemu rozpędzić się do 300km/h nie musisz jeździć tyle cały czas, tak samo ze smartfonem. Jeśli ktoś kupuje telefon żeby grać, no to gratuluję - mentalnie jesteś wciąż w podstawówce. @latet sorry, ale na 9% baterii raczej telefon nie wytrzymałby 2 dni także już nie mam tych danych. To wrzuć proszę innym razem, jeśli osiągniesz wynik mniej więcej zbliżony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 wifi 0%, pewnie internet sieciowy tez 0% + na 2g także statystyki aplikacji nic odkrywczego nie pokażą bo bez internetu nic nie działa ;P ja podobny wynik ekranu robię w 2 dni na internecie pół na pół 4g/3g i wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonski Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Co za kretyńskie stwierdzenie. Ujmę to tak: Jeśli kupujesz auto, które może bez problemu rozpędzić się do 300km/h nie musisz jeździć tyle cały czas, tak samo ze smartfonem. Jeśli ktoś kupuje telefon żeby grać, no to gratuluję - mentalnie jesteś wciąż w podstawówce. @latet sorry, ale na 9% baterii raczej telefon nie wytrzymałby 2 dni także już nie mam tych danych. Następnym razem proponuję trochę zluzować pośladki i darować sobie inwektywy. Tak się składa, że na telefonie nie grałem w nic chyba od roku, a używam go do pracy. Tyle, że sporo intensywniej od Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) 3mk, polski producent folii i szkieł ma juz swoje wzory żeby zabezpieczyć xiaomi mi4 foliami i szkiełkami Także i ramkę można zabezpieczyć, co już wolę chyba kupić Framea niż takie coś. Edited April 23, 2015 by Pirzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Z miframe sygnał sieci, GPS i zasięg wifi mocno spada, więc nie jest to najlepsze rozwiązanie, już wolałbym ten silikon, tylko szkoda, że slotu na kartę też nie zakryli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Ja zamowilem love mei, nie wiem czy oryginał, sprawdzę jak dostane mi4 i love mei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 czy gdzieś w ustawieniach jest przełącznik funkcji obsługi w rękawiczkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 Chyba ten przełącznik został usunięty od której wersji MIUI. Czyli można rozumieć, że domyślnie już to działa. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Może ktoś powiedzieć czym różni się model LTE od WCDMA? Gdzieś czytałem (chyba nawet tu na forum), że modele LTE mniej się grzeją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Może ktoś powiedzieć czym różni się model LTE od WCDMA? Gdzieś czytałem (chyba nawet tu na forum), że modele LTE mniej się grzeją. Modele LTE obsługują LTE, a modele WCDMA nie. Czym innym miały by sie różnić? Edited May 8, 2015 by Cake Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktor Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Raczej chodziło mi o ten wątek, że LTE się mniej grzeją Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Lte nic nie ma do grzania sie. Procesor jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel.wu Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Użytkownicy mi4, tak reasumując, polecacie, czy raczej proponowalibyście rozejrzenie się za czymś innym? Było ZTE, jest Lenovo, czas więc na kolejnego Chińczyka. Nie jestem dość wymagający, ale uwielbiam płynność, szybkość i stabilność działania. Nie gram w gierki, nie jestem kamerzystą, ani nawet fotografem. Do nawigacji mam mojego TOMTOMA, więc GPS również nie jest moim priorytetem. Przeglądanie www, wifi, jakieś notatki, no i oczywiście... dzwonienie i smsowanie. Czy więc mi4 sprostało by moim oczekiwaniom? Jak obudowa, konieczne etui i ewentualnie jak wygląda po kilku miesiącach użytkowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Mi4 to niezły kombajn, ja używam go do wszystkiego grania, internetu itd. Co do obudowy ja korzystam z love mei i jest pancerna ale duża i ciężka. Polecam też mi band gadżet warty swojej ceny Mi4 to niezły kombajn, ja używam go do wszystkiego grania, internetu itd. Co do obudowy ja korzystam z love mei i jest pancerna ale duża i ciężka. Polecam też mi band gadżet warty swojej ceny Mi4 to niezły kombajn, ja używam go do wszystkiego grania, internetu itd. Co do obudowy ja korzystam z love mei i jest pancerna ale duża i ciężka. Polecam też mi band gadżet warty swojej ceny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Pod względem wydajności brak różnicy pomiędzy mi2s a mi4. Jest bardzo podatny na zarysowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Jaja sobie robisz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ale przednia kamera jest super Link to comment Share on other sites More sharing options...
awygo Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Użytkownicy mi4, tak reasumując, polecacie, czy raczej proponowalibyście rozejrzenie się za czymś innym? Było ZTE, jest Lenovo, czas więc na kolejnego Chińczyka. Jeśli masz Lenovo, to zapewne rozczaruje Cię oprogramowanie Mi4. Jest jakieś dziwaczne, niespójne i niekonsekwentne. Ponadto każda aktualizacja zaskakuje nowymi... błędami. Musiałem przerzucić kilkadziesiąt różnych wersji romów, żeby znaleźć taki, którego błędy są stosunkowo mało irytujące. Powiadomienia działają jak chcą. Brak szybkiego wybierania w dialerze. Ja używam Contact Managera i Kalendarza z Lenovo, ale do powiadomień zewnętrznej aplikacji. Co do samego sprzętu, to zależy co masz w tej chwili. Ja zamieniłem K910L na Mi4 ze względu na lepszą ostrość zdjęć i filmów. Ale stabilizacja obrazu w tym telefonie to mit. Nie działa. Biorąc pod uwagę mniejszy ekran Mi4, wcale nie pieję z zachwytu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Niestety to wina upraszczania MIUI. Robienie go na FlatDesign i umieszczenia wielu ustawień aplikacji MIUI w ustawieniach systemu. Często ciężko znaleźć interesujące nas ustawienia. Po tygodniu można się trochę przyzwyczaić. Na plus można zaliczyć zużycie energii w wersji WCDMA. Ostatni wynik to 8dni 10g przy 40min połączeń i 4,33g włączonego ekranu. Edited May 15, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
awygo Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 3mk, polski producent folii i szkieł ma juz swoje wzory żeby zabezpieczyć xiaomi mi4 foliami i szkiełkami Także i ramkę można zabezpieczyć, co już wolę chyba kupić Framea niż takie coś. A gdzie to znalazłeś? Na stronie 3mk nie widzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 A gdzie to znalazłeś? Na stronie 3mk nie widzę... Bo nie sprzedaja tego od tak, bo sie ciezko naklada, trzeba w specjalistycznych sklepach (nie wiem jakie, zapytac trzeba). Ja w pojutrze bede mial minotea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Żadne specjalistyczne sklepy. Produkt nadal jest testowany, na razie jest z nim kilka problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
themati91 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Już miałem zamawiać ale doczytałem że Mi4 nie ma slotu na kartę pamięci, starcza wam te 12gb? Przecież to tylko starcza miejsca na najpotrzebniejsze aplikacje, a zdjęcia? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
awygo Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Gdyby nam nie starczało, to byśmy nie kupowali. Przecież to indywidualna sprawa. Potrzebujesz więcej, to kup coś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Już miałem zamawiać ale doczytałem że Mi4 nie ma slotu na kartę pamięci, starcza wam te 12gb? Przecież to tylko starcza miejsca na najpotrzebniejsze aplikacje, a zdjęcia? Wystarczy Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Trochę ciasne te 16gb, ale na zdjęcia masz chmurę Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Tak jest chmura, ale żeby z niej korzystać potrzebny jest dostęp do internetu. Niestety nie każdy posiada kartę/numer w abonamencie z dużym pakietem internetu =/ Z tego co widzę, to na ibuygou.com jest wersja 64 GB dostępna (WCDMA tak więc bez LTE) tak więc jak komuś nie pasuje 16 GB (12 GB) to jest to świetna alternatywa. Ja tak się zastanawiam czy nie kupić znowu Xiaomi Mi4 - wcześniej sprzedałem swojego by kupić Xperia Z3C no ale powiem szczerze, że żałuję tej decyzji. Xiaomi Mi4 to jak dla mnie urządzenie premium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts