Jump to content

Dostępna aktualizacja globala

Mentos

Recommended Posts

4 minuty temu, Gawronnek napisał:

Czy miałeś wcześniej wgranego Magiska i root, jeśli tak to zaraz po wgraniu ROM wgraj Magiska, miałem to samo i tak mi ruszyło

Nie miał, bo nie napisał> A pytałem też :)

Dnia 13.07.2018 o 15:08, pkonrad napisał:

Jeśli w telefonie mam obecnie MIUI 9.5.11.0 Global to czy mogę normalnie podinstalować bete MIUI 10 z tego linka:
http://bigota.d.miui.com/8.7.12/miui_HMNote4XGlobal_8.7.12_44631b1f8c_7.0.zip
Normalnie poprzez fabryczny aktualizator softu ?

Ja miałem globala 9.6.1 i aktualizacja przeszła przez fabryczny aktualizator.

Screenshot_2018-07-18-07-06-54-812_com.android.settings.png

jak tam pany multitasking na MIUI potrafi już utrzymać z 5 aplikacji w pamieci i nie zabic ich po jakims czasie od zablokowania ekranu ? Ile jest macie przewiewanie wolnego ram zwłaszcza na wersji 3gb : P? Pytam z ciekawości bo może bym wrócił na miui z customów :D

U mnie są jakieś dziwne nagłe spadki procentów baterii. Nieużywany telefon leżący na półce schodzi jakieś 1% na godzinę, by za jakiś czas nagle w ciągu niecałej godziny 2 % spadło, albo więcej.

21 hours ago, Lamcza said:

jak tam pany multitasking na MIUI potrafi już utrzymać z 5 aplikacji w pamieci i nie zabic ich po jakims czasie od zablokowania ekranu ? Ile jest macie przewiewanie wolnego ram zwłaszcza na wersji 3gb : P? Pytam z ciekawości bo może bym wrócił na miui z customów :D

Mam 3gb, global 9.6.1.0. Z ciekawości odpaliłem 5 apek: film na nc+go, film na YouTube,  NHL,  Flashscore i przeglądarkę miui. Po 15min zablokowania ekranu wszystko było w tle bez żadnego przeładowywania apek. 

• Like 1

No i przez noc na MIUI 10 Polska od godziny 23 do przed 8 rano zeszło 10 % baterii aż. Przy czym właśnie koło 8 dostałem maila właśnie na fona i nie odczytałem go od razu i w bardzo krótkim czasie spadła bateria o kolejne 5%. Aplikacja poczty to wbudowana w MIUI. Pytanie, czy lepiej ustawić odbieranie poczty w trybie push, czy jakiś interwał godzinowy? Która opcja mniej zużywa baterii?

Czy ktoś zaobserwował żeby na 9.6.1 Global w spisie połączeń ostatnie połączenie wpis był w j. angielskim a starsze połączenia już po polsku ?

Nie wiem czy to wina miui ale od wczoraj z paska wysuwanego synchronizacja uruchamia się z kilku sekundowym opóźnieniem.

21 minut temu, majka420 napisał:

Czy ktoś zaobserwował żeby na 9.6.1 Global w spisie połączeń ostatnie połączenie wpis był w j. angielskim a starsze połączenia już po polsku ?(...)

U mnie też tak jest.

Możesz. Ja tak robię. Tylko robię na końcu Wipe Cache i ART/Dalvik.
To może doprecyzuje.
Mam globala 9.6.1 i chce zainstalować rom beta z miui 10.
Pójdzie bez problemu?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie nie pokazuje jeszcze tej aktualizacji.

Dla mnie nie pokazuje jeszcze tej aktualizacji.

Ja już raz zainstalowałem aplikację MIUI Security z apkmirror i Panel Sterowania przestał całkiem działać. Naprawiła go dopiero aktualizacja to MIUI 9.6 więc ja podziękuję i nie skorzystam.