Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, davis79 napisał:

To paczkę wrzucić i potem jeszcze raz rom ? Czy już nie ?

Tylko paczkę zobacz. ROM już masz. Jak nie wstanie, to możesz najpierw ROM i potem paczkę.

Opublikowano
4 minuty temu, Gawronnek napisał:

Czy miałeś wcześniej wgranego Magiska i root, jeśli tak to zaraz po wgraniu ROM wgraj Magiska, miałem to samo i tak mi ruszyło

Nie miał, bo nie napisał> A pytałem też :)

Opublikowano

jak tam pany multitasking na MIUI potrafi już utrzymać z 5 aplikacji w pamieci i nie zabic ich po jakims czasie od zablokowania ekranu ? Ile jest macie przewiewanie wolnego ram zwłaszcza na wersji 3gb : P? Pytam z ciekawości bo może bym wrócił na miui z customów :D

Opublikowano

U mnie są jakieś dziwne nagłe spadki procentów baterii. Nieużywany telefon leżący na półce schodzi jakieś 1% na godzinę, by za jakiś czas nagle w ciągu niecałej godziny 2 % spadło, albo więcej.

Opublikowano
21 hours ago, Lamcza said:

jak tam pany multitasking na MIUI potrafi już utrzymać z 5 aplikacji w pamieci i nie zabic ich po jakims czasie od zablokowania ekranu ? Ile jest macie przewiewanie wolnego ram zwłaszcza na wersji 3gb : P? Pytam z ciekawości bo może bym wrócił na miui z customów :D

Mam 3gb, global 9.6.1.0. Z ciekawości odpaliłem 5 apek: film na nc+go, film na YouTube,  NHL,  Flashscore i przeglądarkę miui. Po 15min zablokowania ekranu wszystko było w tle bez żadnego przeładowywania apek. 

• Like 1
Opublikowano

Po aktualizacji a raczej wgraniu na czysto 9.6.1.0 jak wejdę w panel sterowania to przy zarządzaniu aplikacjami jest taka pomarańczowa kropka , wejdę i wyjde to znika o co chodzi ? 

Opublikowano

No i przez noc na MIUI 10 Polska od godziny 23 do przed 8 rano zeszło 10 % baterii aż. Przy czym właśnie koło 8 dostałem maila właśnie na fona i nie odczytałem go od razu i w bardzo krótkim czasie spadła bateria o kolejne 5%. Aplikacja poczty to wbudowana w MIUI. Pytanie, czy lepiej ustawić odbieranie poczty w trybie push, czy jakiś interwał godzinowy? Która opcja mniej zużywa baterii?

Opublikowano

Czy ktoś zaobserwował żeby na 9.6.1 Global w spisie połączeń ostatnie połączenie wpis był w j. angielskim a starsze połączenia już po polsku ?

Nie wiem czy to wina miui ale od wczoraj z paska wysuwanego synchronizacja uruchamia się z kilku sekundowym opóźnieniem.

Opublikowano
21 minut temu, majka420 napisał:

Czy ktoś zaobserwował żeby na 9.6.1 Global w spisie połączeń ostatnie połączenie wpis był w j. angielskim a starsze połączenia już po polsku ?(...)

U mnie też tak jest.

Opublikowano
Dnia 18.07.2018 o 07:27, pkonrad napisał:

No to tak jak u 99,9% użytkowników emoji6.png

no to u mnie nie zadziałało

czy mogę ten rom zainstalować przez twrp bez factory reset?

Opublikowano
Możesz. Ja tak robię. Tylko robię na końcu Wipe Cache i ART/Dalvik.
To może doprecyzuje.
Mam globala 9.6.1 i chce zainstalować rom beta z miui 10.
Pójdzie bez problemu?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie nie pokazuje tej aktualizacji. Jaki masz ustawiony region? Próbowałem Polska i Wielka Brytania

Opublikowano

Dla mnie nie pokazuje jeszcze tej aktualizacji.

Dla mnie nie pokazuje jeszcze tej aktualizacji.

Opublikowano

Teraz nawet jak chcę zainstalować ręcznie pisze że nie może zweryfikować aktualizacji bo nie jest oficialna

Opublikowano

Przed chwilą ręcznie zainstalowałam aktualizację i poszło bez żadnych problemów (mam nadzieję, że już nie będzie "zamrożeń" ekranu.

Opublikowano

Ja już raz zainstalowałem aplikację MIUI Security z apkmirror i Panel Sterowania przestał całkiem działać. Naprawiła go dopiero aktualizacja to MIUI 9.6 więc ja podziękuję i nie skorzystam.