tomurbanowicz Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Wątek poświęcony wszelkim modyfikacjom firmware'u Amazfit BIP oraz aplikacji MiFit. Będzie w nim sekcja POBIERZ, w której będą umieszczane najświeższe, stabilne wersje MOD-ów. Na początek link do narzędzie do modyfikacji firmware Amazfit BIP na GitHubie: https://github.com/amazfitbip/tools Nie będę się rozpisywać na jego temat, bo wszelkie potrzebne instrukcje do skryptów są w toolsie. Instrukcja podmiany firmware w Amazfit BIP: Spoiler "We are not responsible for anything that may happen to your Bip as a result of installing custom FW. You do so at your own risk and take the responsibility upon yourself. " Co potrzebujemy: Firmware w naszym zegarku np. 0.1.0.27. GadgetBridge - POBIERZ Przetłumaczony .fw oraz .res - POBIERZ Procedura: Odinstaluj Mi Fit. Zainstaluj GadgetBridge nadając wszystkie możliwe uprawnienia oraz dostęp do powiadomień. Uruchom GadgetBridge, wyszukaj urządzenie Amazfit BIT i sparuj. Po sparowaniu wyszukaj w telefonie z poziomu menadżera plików plik .res uprzednio pobrany i klikając na niego skojarz z programem GadgetBridge, a następnie w programie tym zainstaluj. Następnie wyszukaj plik .fw uprzednio pobrany i klikając na niego skojarz z programem GadgetBridge, a następnie w programie tym zainstaluj. Amazfit po zainstalowaniu FW zrestartuje się. Rozkoszuj się wersją polską Instrukcja modyfikacji tarcz zegara: Spoiler Modyfikacja tarcz zegarka w Amazfit BIP Tutorial, mimo że jestem Linuksiarzem, będzie oparty na bardziej popularnym systemie - Windows Będziemy potrzebowali: - Python w wersji 2.7.x - https://www.python.org/downloads/release/python-2714/ - ImageMagic - https://www.imagemagick.org/script/download.php - Gimp - https://www.gimp.org/ - Skryptu res2img.py z GitHub - https://github.com/amazfitbip/tools Po instalacji Python’a i ImageMagic najlepiej dodać ścieżkę do binarek do zmiennych środowiskowych systemu: Po restarcie systemu (wiem, może to zrobić bez restartu, ale nie chcę komplikować), przystępujemy do działania ------ Proponuję utworzyć sobie folder np. Amazfit i do niego wrzucić skrypt res2img.py Skrypt ten posiada kilka parametrów, z którymi można go wywołać: -u (rozpakowanie .res), -p (spakowanie .res), -i (wskazanie pliku do rozpakowania). Posiada jeszcze kilka innych parametrów, ale na tą chwilę nie będziemy się nimi zajmować. I teraz spróbujemy rozpakować plik .res – robimy to następująco z linii komend. Proponuję wywołać cmd.exe w katalogu który założyliśmy do tego celu: Załóżmy, że mamy plik blee.res. Aby rozpakować, go wklepujemy w linii komend i klikamy ENTER: python res2img.py -i blee.res -u W katalogu Amazfit powstanie folder _blee w którym to będą nasze plik PNG + RAW z zegarka. RAWy nie będą nas interesować, tylko same PNG. Przeglądamy sobie je szukając obrazków do danej tarczy zegara – nie jest to skomplikowane Gdy znajdziemy interesujące nas pliki możemy je edytować, ale uwaga! Nie wolno zmieniać nazw plików! Do edycji może posłużyć wyżej wymieniony Gimp (którego używam). Należy pamiętać o ważnej rzeczy: pliki PNG muszą być indeksowane w 8 kolorach. Ustawia się to w Gimpie w Obraz/Tryb/Indeksowany. Wyskoczy formatka, w której zadajemy te 8 kolorów Gdy już przybajerujemy dane obrazki możemy przystąpić do spakowania pliku res. Do tego celu, proponuję utworzyć folder _Mili_chaohu.res i do niego to przerzucamy to, co rozpakowaliśmy oraz nadpisujemy pliki rozpakowane plikami zmodyfikowanymi uprzednio w Gimpie. W folderze, gdzie znajduje się podfolder _Mili_chaohu.res oraz skrypty powinien się znaleźć oryginalny z danej wersji plik Mili_chaohu.res Zapisujemy i możemy już pakować poleceniem: python res2img.py -p Jak wszystko dobrze pójdzie otrzymamy plik Mili_chauhu.res.new Usuwamy końcówkę .new i to jest nasz modzik NOWE TARCZE Do nowych tarcz używamy skryptu: dial2img.py (https://github.com/amazfitbip/tools) Postępujemy praktycznie identycznie jak przy res2img.py. Dostępne nowe tarcze są umieszczone w drugim poście, w pliku ZIP. Znajdują się tam pliki BIN, które to one będą nas interesowały. Czyli: dial2img.py -i bleee.bin -u (rozpakowanie pliku) przed pakowaniem, zmieniamy nazwę bleee.bin na Mili_chaohu.res dial2img.py -p (pakowanie pliku do Mili_chaohu.res.new) Teraz uwaga: W telefonie w android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin znajdują się pliki źródłowe od tarcz. Musimy się zorientować, który plik jest od danej tarczy. Ja preferuję usunąć wszystkie pliki BIN, a następnie w MiFit wybrać sklepową tarczę. Po ponownym połączeniu telefonu z PC pojawi się już nazwa tej konkretnej tarczy, np.: af059d8bf4a51c409395912ac8538868.bin Aby zainstalować zmodyfikowany plik, musi on mieć identyczną nazwę jak w telefonie, np. af059d8bf4a51c409395912ac8538868.bin, czyli Mili_chaohu.res.new zmieniamy na tą na przykład nazwę: af059d8bf4a51c409395912ac8538868.bin Teraz wrzucamy ten plik do telefonu w miejsce: android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Odpalamy MiFit i ustawiamy sobie tarczę jaką modyfikowaliśmy (na zdjęciu będzie sklepowa tarcza, ale proszę się tym nie przejmować, bo w telefonie już będzie ta zmieniona). I to wszystko Spoiler AmazfitBipTools - kolejne świetne narzędzie do modyfikacji tarcz zegarka, bardzo przydatne przy tarczach *.bin: Narzędzie pobieramy ze strony (najnowsza wersja jest na górze): https://bitbucket.org/valeronm/amazfitbiptools/downloads/ Po pobraniu i rozpakowaniu mamy takie pliki: Newtonsoft.Json.dll NLog.dll Resources.dll WatchFace.Parser.dll WatchFace.exe W katalogu, w którym rozpakowaliśmy to narzędzie wywołujemy linię komend Windowsa: cmd.exe I po wywołaniu bez parametru WatchFace.exe otrzymujemy prostego helpa: g:\temp\bin>WatchFace.exe WatchFace.exe unpacks and packs Amazfit Bip downloadable watch faces and unpacks res files. Usage examples: WatchFace.exe watchface.bin - unpacks watchface images and config WatchFace.exe watchface.res - unpacks resource file images WatchFace.exe watchface.json - packs config and referenced images to bin file I teraz, w celu rozpakowania danej tarczy bin (np. test.bin), wpisujemy: WatchFace.exe test.bin Utworzy nam się katalog test, w którym to będą rozpakowane obrazki png oraz dwa dodatkowe pliki: test.json test.log Pierwszy plik jest plikiem konfiguracyjnym i w nim to możemy zmieniać kolejność danych bloków, zmieniać pozycje, dokładać bloki z innej tarczy etc. - generalnie Ameryka np.: Spoiler { "Background": { "Image": { "X": 0, "Y": 0, "ImageIndex": 0 } }, "Time": { "Hours": { "Tens": { "X": 94, "Y": 11, "ImageIndex": 1, "ImagesCount": 10 }, "Ones": { "X": 133, "Y": 11, "ImageIndex": 1, "ImagesCount": 10 } }, "Minutes": { "Tens": { "X": 94, "Y": 78, "ImageIndex": 1, "ImagesCount": 10 }, "Ones": { "X": 133, "Y": 78, "ImageIndex": 1, "ImagesCount": 10 } } }, "Activity": { "Steps": { "TopLeftX": 30, "TopLeftY": 51, "BottomRightX": 77, "BottomRightY": 64, "Alignment": 18, "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "Calories": { "TopLeftX": 30, "TopLeftY": 16, "BottomRightX": 77, "BottomRightY": 29, "Alignment": 18, "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "Pulse": { "TopLeftX": 30, "TopLeftY": 86, "BottomRightX": 77, "BottomRightY": 99, "Alignment": 18, "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "Distance": { "Number": { "TopLeftX": 30, "TopLeftY": 121, "BottomRightX": 90, "BottomRightY": 134, "Alignment": 18, "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "SuffixImageIndex": 29, "DecimalPointImageIndex": 30 } }, "Date": { "MonthAndDay": { "OneLine": { "Number": { "TopLeftX": 123, "TopLeftY": 151, "BottomRightX": 165, "BottomRightY": 164, "Alignment": 20, "Spacing": 2, "ImageIndex": 11, "ImagesCount": 10 }, "DelimiterImageIndex": 21 }, "TwoDigitsMonth": 0, "TwoDigitsDay": 1 }, "WeekDay": { "X": 85, "Y": 151, "ImageIndex": 22, "ImagesCount": 7 } }, "Status": { "Bluetooth": { "Coordinates": { "X": 41, "Y": 151 }, "ImageIndexOn": 31, "ImageIndexOff": 32 } }, "Battery": { "Icon": { "X": 10, "Y": 153, "ImageIndex": 33, "ImagesCount": 6 } } } Po wszelkich korektach, gdy już mamy gotową tarcze, przystępujemy do pakowania. Pakujemy poleceniem: WatchFace.exe .\test\test.json gdzie: test - jest to katalog, który został utworzony przy rozpakowywaniu pliku bintest.json - plik konfiguracyjny, który podajemy jako parametr do pakowania. Po wydaniu tej komendy otrzymujemy spakowany plik test_packed.bin znajdujący się w katalogu test. I to cała filozofia ZMIANA CHIŃSKIEJ WERSJI ZEGARKA W WERSJĘ MIĘDZYNARODOWĄCN -> CE i odwrotnieCE -> CN Procedura zmiany CN (HW V0.11.1.4 wersja chińska) na CE (HW V0.11.2.4 wersja międzynarodowa), oparta na FW 1.1.2.05 (ważne). Upewniamy się, że posiadamy wgrany komplet firmware 1.1.2.05 - FW, RES, GPS, fonty etc., po prostu działający już FW. Pobieramy patch CN->CE (w ZIP jest także patch odwrotny: CE->CN) - POBIERZ Z pliku ZIP wybieramy FW-1.1.2.05-CE.fw i za pomocą GadgetBridge wrzucamy go do zegarka. Po restarcie zegarka rozłączamy nasz zegarek od MiFit oraz GadgetBridge. Przechodzimy do ustawień (w menu zegarka) - będzie po chińsku - przechodząc do przedostatniej opcji po czym klikamy na nią, potwierdzając żółtym "TAK", a następnie przytrzymujemy przycisk boczny trzymając go do restartu zegarka. Po restarcie nasz zegarek uruchomi się z ikonką: telefon <-> zegarek czekając na sparowanie z telefonem. Uruchamiamy MiFit i parujemy zegarek - ja musiałem jeszcze raz sparować BT w ustawieniach samego telefonu. Zegarek pobierze wszelkie aktualizacje z telefonu po czym będzie gotowy do użycia. Wrzucamy MOD FW 1.1.2.05 PL bądź oryginał i cieszymy się wersją międzynarodową zegarka. Operacja raczej jest "dożywotnia" - zmiana FW nie spowoduje zmiany HW. żródło: 4PDA EDYCJA WŁASNEJ CZCIONKI NASZEGO ZEGARKA (dzięki januszwajs) Potrzebujemy do tego Python'a w wersji 3 - można używać obu wersji, wywołując je tylko odpowiednio: np. python (będzie to wersja 2.7), python3 (wersja 3). Ja wersję 2.7 mam zainstalowaną na C: w folderze Python27, a wersję 3.6 w folderze Python3 - oba foldery są dodane do systemowych ścieżek w Windowsie. Oprócz instalacji Python3 potrzebujemy jeszcze moduł PIL, który instalujemy tak: - przechodzimy do folderu Python3 i wywołujemy linię komend (cmd.exe), a następnie wpisujemy: pip install Pillow Potrzebny będzie nam jeszcze skrypt bipfont.py ze znanej nam strony: https://github.com/amazfitbip/tools Teraz przechodzimy do konkretów...januszwajs zalinkował do 2 latin fontów (czeskich). Ja pozwoliłem je sobie wrzucić na swój serwer: czcionki zwykłe - POBIERZ czcionki pogrubione - POBIERZ czcionki przerobione przez Janusza - POBIERZ pojedyncze fonty z języków English, German, Italian, Turkish, Czech, Hungarian & Vietnamese do pobrania - KLIKNIJ Pobrane pliki rozpakowujemy poleceniem: python3 bipfont.py unpack Mili_chaohu_xxx.ft Otrzymamy folder BMP, w którym to będzie masa plików BMP z czcionkami. Wybrane, interesujące nas czcionki kopiujemy do innego folderu i możemy zająć się ich edycją w dowolnym programie graficznym. Ważne jest aby pliki były jako bitmapy mono 1 bit o rozdzielczości 16x16. Nazwy plików powstają z połączenia kodu znaku w unicode (cztery pierwsze cyfry), a piąta cyfra to tzw. offset, przesunięcie fontu w osi Y - można pokombinować, 4 jest ok. Uwaga! Nie zmieniamy nazw plików! Po edycji, wrzucamy do pierwotnego folderu BMP nasze pliki i przystępujemy do pakowania: python3 bipfont.py pack Mili_chaohu_yyy.ft Tutaj uwaga od Janusza: Jeśli wyrzuci błędy o zdublowanych plikach, usuwasz te które nie są Twoje (ja np. musiałem usunąć Czeskie "Ą") I gotowe Wrzucamy nasze fonty znanym nam dobrze programikiem GadgetBridge. POBIERZ - Amazfit BIP wersje stabilne oraz wersje beta Proponuję przed instalacją zmodyfikowanych wersji FW jak i MiFit najpierw zainstalować wersję oryginalną i poczekać na aktualizację oryginalnych plików FW (wgrywamy np. przez Gadget Bridge)są to wersje CE spolszczone - należy wcześniej zmienić wersje zegarka na CE. PL FW wymaga wgrania fontów PL (by Janusz). Wersje stabilne: Firmware PL FW-1.1.5.24 - PL-FW-1.1.5.24.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.24-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. GPS - FW-1.1.5.24.gps ------- Firmware PL FW-1.1.5.16 - PL-FW-1.1.5.16.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.16-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. ------- Firmware PL FW-1.1.5.12 - PL-FW-1.1.5.12.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.12-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. ------- Firmware PL FW-1.1.5.04 - PL-FW-1.1.5.04.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.5.04-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. ------- Firmware PL FW-1.1.2.05 - PL-FW-1.1.2.05.fw Fonty PL (by Janusz) - POBIERZ Font PL (by Januz) wersja big - POBIERZ pasujące pliki RES: - PL-FW-1.1.2.05-tomi.res - "biała uproszczona" - z tarczami: link, link, link. ------- Spoiler fot. Gawronnek (UWAGA! Po aktualizacji może być problem z połączeniem z telefonem. Należy usunąć w GB Amazfit i sparować od nowa) POBIERZ - MiFit Wersje stabilne: MrTomi-4.0.0-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ MrTomi-3.5.9-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ MrTomi-3.5.9-PL2.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP zmodyfikowany JSON (GPS) u nie których są problemy z aktualizacją GPS - POBIERZ MrTomi-3.5.8-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ MrTomi-3.5.6-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZMrTomi-3.5.4-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ MrTomi-3.5.0-PL.apk bazowany na miusiu MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ Co posiada MOD MrTomi: Google Maps, Google Fit, 0 sekundowe opóźnienie przy połączeniu przychodzącym, Nazwa kontaktu przy połączeniu głosowym i wiadomości SMS. Polska pogoda w Amazfit BIP. Polski głos. MOD jest najbliższy oryginału i zmienione zostały tylko najważniejsze (moim zdaniem) elementy. Wersja MIUISU: https://miui.su/app/mifit Oryginalne wersje: APK-MIRROR Zablokowane zostały tarcze BIN w aplikacji MiFit. Aby można było ich używać, potrzeba uruchomić VPN na telefonie, np. VPN Master - LINK i w ustawieniach wybrać Hong Kong. ======== UWAGA! Telefony z MIUI sprawdzają oryginalność podpisu, przez co aplikacje zmodyfikowane i podpisane nieoryginalnym podpisem będą zgłaszały błąd (FC) przy próbie wejścia w ustawienia "Odblokuj ekran" i "Przejdź do ustawień". W pozostałych telefonach nie ma tego problemu. ------------------ MiBand 2 przetłumaczona - wątek rozdzielony, zapraszam tutaj: ------------UWAGA! Wszystko co robicie, robicie na własną odpowiedzialność. -- Jeśli uważasz, że warto, możesz mnie wesprzeć dotacją: > KLIKNIJ < 18 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 (edited) SEKCJA ZMODYFIKOWANYCH TARCZ ZEGARKA Tarcza nr 01:MrTomi-01.zip | Tarcza nr 02:linear-02.zip | Tarcza nr 03:MrTomi-03.zip | MrTomi-03-inv-am.zip | MrTomi-03-inv-battery.zip | fake4r-03.zip | Tarcza nr 05:MrTomi-05.zip | nike-pl-05.zip | Tarcza nr 10:MrTomi-10-1.zip | MrTomi-10-2.zip Tarcza Digit3 PL: MrTomi-digit3-pl.bin | MrTomi-digit3-inv-pl.bin | digit3-PL-24h.bin | digit3-PL-24h-inwert.bin Tarcza Pointer2 PL:MrTomi-pointer2-PL.bin | Tarcza Digit PL:digit-tomi.bin | digit-tomi-invert.bin ------------------------------------- Oryginalne plik PNG z FW 9.40 - oryginal-9.40.zip Nowe, dodatkowe tarcze w MiFit 3.1.3 - new_watchfaces.zip ------------UWAGA! Wszystko co robicie, robicie na własną odpowiedzialność. --- Jeśli uważasz, że warto, możesz mnie wesprzeć dotacją. Edited November 19, 2017 by tomurbanowicz 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 A wibruj podczas alarmów jest? Przepraszam za upierdliwość ale bardzo mi tego brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) No właśnie jak to jest ze u jednych jest opcja wibruj przy budzeniu z telefonu a u innych jej nie ma - też mi braknie tego, zawsze wiem ze to mój a nie żony. Edited September 22, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) 58 minut temu, tomurbanowicz napisał: Mój pierwszy MOD (MrTomi) bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit: Google Maps, Google Fit, 0 sekundowe opóźnienie przy połączeniu przychodzącym, Nazwa kontaktu przy połączeniu głosowym i wiadomości SMS. MOD jest najbliższy oryginału i zmienione zostały tylko najważniejsze (moim zdaniem) elementy.POBIERZ Już to zgłaszałem w innym wątku Możesz poprawić tłumaczenie, tym razem chińskie: Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Edited September 22, 2017 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 22, 2017 Author Share Posted September 22, 2017 Proponuję sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Właśnie to jest zrzut z wersji MrTomi3.0.8.apk pobranej i zainstalowanej przed chwilą z 2 posta tego tematu Edited September 22, 2017 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Również w tej apce po ustawieniu 0 sek opóźnienia, na podsumowaniu powiadomień pokazuje 3 sek. U mnie też po Chińsku. Edited September 22, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 31 minut temu, tomurbanowicz napisał: Proponuję sprawdzić Też mam chiński. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Potwierdzam - ustawienie opóźnienia na 00 nic nie zmienia. Chińskie znaki również mam.Pojawiła się nazwa kontaktu podczas połączenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 7 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Proponuję sprawdzić Jeśli to do mnie, to nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Ja mam też wersję 3.0.8 z działającym Google Fit, 0s i angielskimi podpisami .. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Bo masz wersję "oryginalną" LolexMod Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 W wersji LolexMod wszystko działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 (edited) Poprawka MOD-a - POBIERZ Póki co udało mi się ustawić 1 sekundowe opóźnienie (z zerem jeszcze walczę). Edited September 23, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Bo masz wersję "oryginalną" LolexMod Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu TapatalkaNo właśnie nie.Instalowałem z pliku MrTomi-3.0.8-pogoda.apk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 21 minut temu, MrUkleja napisał: No właśnie nie. Instalowałem z pliku MrTomi-3.0.8-pogoda.apk Bo to inna wersja kolegi, w której opierał się jeszcze na modzie Lolex. Najnowsza to jego własny mod orginału MiFita. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 I już wszytko jasne, dzięki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 Ha, zrobiłem wersję "zero" - POBIERZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 @tomurbanowicz czy coś jeszcze planujesz zmienić? W Lolex podobało mi się ciągłe monitorowanie pulsu, no i nadal mi brakuje wibrowania podczas budzenia z telefonu. Potwierdzam 0 sek idzie ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 W LoleX jest budzenie z telefonu? Co do monitorowania pulsu to zgłębię temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Jeżeli na górnej belce mam ikonkę MiFit, to po rozwinięciu z góry i kliknięciu na pasek nie przechodzi do ustawień MiFita. W LoleX lub którymś modzie było budzenie, ale u jednych było u innych nie pokazywało tej opcji - u mnie też nie było. Ok, budzenie było w mifit_3.0.4_miuisu . Edited September 23, 2017 by Lector 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 (edited) 23 minuty temu, Lector napisał: W Lolex podobało mi się ciągłe monitorowanie pulsu. Możesz pokazać screena z LoleX odnośnie tego monitorowania pulsu? Nigdy tego nie używałem 17 minut temu, Lector napisał: Jeżeli na górnej belce mam ikonkę MiFit, to po rozwinięciu z góry i kliknięciu na pasek nie przechodzi do ustawień MiFita. W LoleX lub którymś modzie było budzenie, ale u jednych było u innych nie pokazywało tej opcji - u mnie też nie było. Ok, budzenie było w mifit_3.0.4_miuisu . Pokaż screena. Edited September 23, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) W tym poście są obrazki jak wygląda pokazywanie pulsu. W ustawieniach Mi Band gdzie jest "Kontrola tętna podczas snu" zamiast suwaka po kliknięciu pojawia się menu gdzie jest do wybory brak, podczas snu i właśnie stałe. Używam aktualnie Twojej i nie mam jak zrobić screena. Edited September 23, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 Ja nie mam MI Band 2 i wiele opcji nie widać - używam zegarka. Ja przeinstalujesz MiFit na inne wersje to daj screeny. Głownie wibrowanie podczas alarmów + monitoring. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Mierzenie pulsu: Jeszcze poszukam apki gdzie mi się pojawi alarm budzika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 To była oficjalna wersja 3.0.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 To może w kolejnych wersjach to usunęli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Nie wiem bo od tamtej pory instaluje mody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 No tak, ale nie we wszystkich są te opcji. W którym modzie 3.0.8 są one? W LoleX podobno nie ma wibrowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Cześć, nie czaje kompletnie jak pobrać Gadgedbridge, na podanej stronie mogę ściągnąć tylko F-Droid ale to nie ta aplikacja. Proszę wrzucić bezpośredni link. Widzę że podane da dwie wersje FW 0.0.8.98 oraz 0.0.8.74 to którą należy mieć ? Czy po prostu wyszła aktualizacja do zegarka i mod działa juz z nowsza wersją? Edited September 23, 2017 by roger09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 (edited) Z podanej strony możesz pobrać GadgetBridge... Wersji firmware to było już sporo więcej niż 2 W tutorialu jest tylko przykład z którąś z wersji. Edited September 23, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 Mała modyfikacja jednej tarczy zegarka: PL-FW98-tarcza2.res 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 (edited) Spolszczona moja podstawowa tarcza. Niestety nie mam koncepcji na AM/PM. Edited September 25, 2017 by tomurbanowicz 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 (edited) Dnia 24.09.2017 o 16:27, tomurbanowicz napisał: Spolszczona moja podstawowa tarcza. Niestety nie mam koncepcji na AM/PM. Udostępnisz? Też mi się podoba, co prawda czekam jeszcze na przesyłkę, ale już się szykuje do ewentualnych zmian w swoim egzemplarzu. Redmi Note 4X Edited September 30, 2017 by mrosi Nie ma to jak przewalić cytowany post wraz z obrazkiem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts