Jump to content

Recommended Posts

Posted

PS2:

- Gdzie znajdę wyłączenie ciągłego skanowania sieci wi-fi? chcę przestawić na ręczne.

- Może ktoś używa programu Viber - jak włączyć wibracje wiadomości?

Posted

hej,

Mam MI6 z globalem 8.1.18 developer rom i chce zainstalować miui  7.12.7 ! Czekam jeszcze słynne 72 h na odblokowanie bootloadera. Potem najnowsze TWRP 3.2 i wrzucać xiaomi.eu_multi_MI6_7.12.7_v9-7.1.zip ? Czy muszę wykonać kopie data w TWRP (bez internal storage) na Andku 8 przed instalacją 7.12.7 ?

Posted

Oczywiście tam szukałam, i nie widzę tego albo jest pod jakąś tajemniczą nazwą? Czy u Was wibracje też są tak słabe? Da się jakoś wzmocnić? Bo w kieszeni praktycznie ich nie czuć.

Posted
 całkiem dobry zrzut ekranu
Nie wiem o czym mówisz :D

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

U mnie nie ma tego. Najnowszy xiaomi eu

Ja mam Global Stable 9.2.2.0

Posted (edited)

Nie mam tej opcji.... yh.

Widzę że ten system powala :D Z powiadomieniami też problem.

Edited by majmaj
Posted (edited)

Bo masz to w innym miejscu.Lokalizacja>>Skanowanie. 

Cała ścieżka:

Ustawienia/Dodatkowe ustawienia/Prywatność/Lokalizacja/Skanowanie/Skanowanie Wi-Fi

Najszybciej kliknąć w lupę i wpisać skanowanie.

Edited by sp4ubw
Posted

O jest super dzięki! Jeszcze jedno pytanie - jak ustawić powiadomienie z apki Viber? wiem ze jest opcja powiadomienia ale po zaznaczeniu tam nie wyświetla mi się na zablokowanym ekranie nic.

Jest możliwość wyłączenia ciągłego skanowania sieci wi-fi na ręczny?

Posted (edited)

Rozwiązałam problem, po prostu ta nakładka ma problemy z powiadomieniami dla niektórych apek. Ciekawe czy ustawiony motyw ma na to wpływ.

Generalnie jestem zadowolona z baterii jak na ten moment - 4h na ekranie (a dziś dość sporo instalowałam) a pozostało 55%. Wychodzi na to że telefon jest w stanie wytrzymać z trzy dni. Przez noc uciekło mi ledwo 1%. Pozdrawiam.

Edited by majmaj
Posted

Powiedzcie mi proszę użytkownicy Mi6 czy w miejscach spasowania ekranu z ramka i tylnego panelu z ramka (chyba nie ma znaczenia czy szkła czy ceramiki) oraz w miejscu spasowania szkła z czytnika ze szkłem z ekranu zbiera się wam kurz jakoś specjalnie w tych szczelinach, a jeśli to czy macie jakieś sposoby jak to czyścić żeby nie wpychać jeszcze głębiej

Posted
Powiedzcie mi proszę użytkownicy Mi6 czy w miejscach spasowania ekranu z ramka i tylnego panelu z ramka (chyba nie ma znaczenia czy szkła czy ceramiki) oraz w miejscu spasowania szkła z czytnika ze szkłem z ekranu zbiera się wam kurz jakoś specjalnie w tych szczelinach, a jeśli to czy macie jakieś sposoby jak to czyścić żeby nie wpychać jeszcze głębiej

Nic z tych rzeczy. U mnie czysto. Nie zauważyłem nic niepokojącego.

Posted
4 godziny temu, majmaj napisał:

Ciekawe czy ustawiony motyw ma na to wpływ

Motyw nic nie ma do rzeczy. Musisz w uprawnieniach apke autostartu lub dac kłódkę albo to i to.

Posted

Ma ktoś problem z automatycznym przełączaniem sieci?
W domu mam zasięg H+ w roamingu Plusa (mam Play). W pracy LTE+ (w sieci macierzystej). Mimo zaznaczonej opcji przełączania na LTE.. Nie przełącza. Nawet nie loguje z Plusa do sieci macierzystej. Muszę ręcznie wybierać sieć. Na Mi4s nie było z tym problemu.
To telefon, czy jednak wina Play?
ROM to global wersja 9.2.2.0.

Posted

Ja mam podobny problem do don_kamillo, tyle że u mnie nie przełącza się na wifi, gdy jest w jego zasięgu. Muszę ręcznie za każdym razem przełączać się na wifi. Co ciekawe na początku działało to dobrze, w pewnej chwili przestało, jeszcze na 9.0.2.0

Posted

Dostałem dzisiaj aktualizację do 9.2.2.0 global i na ekranie głównym po przesunięciu w lewo pokazuje się tzw "Przewodnik"
Ktoś wie jak to wyłączyć? Uważam że jest nieprzydatną funkcją

• Like 1
Posted (edited)

a to dla zainteresowoany wersją Android Oreo na naszych fonach

Screenshot_2018-01-26-22-45-46-651_com.antutu.ABenchMark.pngScreenshot_2018-01-26-22-44-16-100_com.antutu.ABenchMark.png

A to po dobie użytkowania i stabilizacji sprzętu

Screenshot_2018-01-27-15-07-38-943_com.antutu.ABenchMark.pngScreenshot_2018-01-27-15-07-33-290_com.antutu.ABenchMark.png

Edited by mentos30
  • Like 1
Posted

Na Miui global stable 8.5, backup aplikacji wykonywał się w całości. Teraz od pierwszego Miui 9 z każdym kolejnym jest coraz gorzej, teraz w aplikacja kopia zapasowa zamiast ok 3-5 GB kopii wszystkich aplikacji, wykonuje się np 900 MB. I przy co najmniej kilkunastu aplikacjach pokazuje 0 bajtów, nie robi po prostu kopii. Na 9.2.2.0 wcale nie jest lepiej.

Ma ktoś podobny problem? Jak z jego rozwiązaniem?