Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś pojawiła się nowa wersja MiFit w wersji 3.0. Wprowadza ona zupełnie nowy design, brak aktualizacji oprogramowania dla MiBand 2 ale za to pojawił się w aplikacji Bike Mode o który wiele osób prosiło na en.miui. Wersja na razie dostępna tylko na chińskiej aplikacji.ed66ec75ef3b66e58583a8947224d54b.jpgc595d9c58a65bd69e4a2fa9450e1384a.jpgbc599b51404b16d6fedb7f47ecb05da0.jpg

5c00b3267119ae35353acd245090f348.jpgcc29871bfcb37736ebcc974c19d8612b.jpg

9227e13ea86d34acefb361806865433d.jpg

Posted
1 minutę temu, Waterloo napisał:

Jak ma się chińską wersję to nawet nie trzeba z apkmirror pobierać, sam wyskakuje "komunikat" o aktualizacji

Mam normalną z Play i też znajduje, ale na razie z poziomu aplikacji, nie sklepu.

Posted
16 minut temu, Sid1969 napisał:

u mnie nic nie znajduje, może trzeba język na angielski ustawić?

To musisz poczekać, albo pobrać z apkmirror. Zmiana na angielski chyba tu nie pomoże, ale pomoże przy wyświetlaniu ID dzwoniącego, bo z pl ciągle brak opcji.

Posted

Jeżeli korzystacie tylko z mifit to spoko. Ale ja właczając w MiFit tryb Running(tylko taki byl dostepny) by mierzyła puls ciągle, endomondo wykrywalo ten puls, ale po chwili mifit kradl gps, przez co na endomondo mialem linie prostą praktycznie z punktu a do b, a mifit wszystko ladnie pieknie.

Kupiłem Mi Band Tools,właczam opcje ciągły pomiar pulsu,endomondo i wszystko działa. Więc mi raczej ten Bike Mode niewiele pomoże,bo zapewne jest to ten sam tryb tylko ze nie liczy kroków i nie wlicza ich w statystyki ? Mam racje ?

Posted

Na razie polecam się wstrzymać z aktualizacją. Niektórzy mają problem z historią kroków (kliknięcie na ilość kroków na ekranie głównym powoduje crash aplikacji)
(Pobrałem z strony miui.com - forum)

• Like 1
Posted

Ja dołożyłem do Band'a 2 ze wzgledu na wyswietlacz. Aktualnie na wakacjach telefonu na dworze nie nosze-boje sie ze mi sie uszkodzi. Miałem kiedyś S4 i szybka pękła przy noszeniu w kieszeni, był tylko sam telefon. Nie wiem czy czyms dotknąłem przez spodnie.

Także jak teraz pracuje z narzędziami to wole telefonu nie nosić. A powiadomienia są,godzine można sprawdzić. Druga opcja to właśnie pomiar pulsu do endomondo(głównie i przeważnie rower). Po za tym te kroki,kalorie etc to dla mnie dodatek. Kupiłem uzywke (zapewne z chin) i po tygodniu od naładowania ładowarką od mojego 4x mam polowe bateri w mi band 2. Nie narzekam. Mógłbym ładować i tydzien i krocej. Ładowało się to tak szybko, że jakoś nie musi to dla mnie trzymać miesiąca :D

Nawet ,,godziny zasypiania i pobudki się wmiare zgadzają. Czy ide leże w łóżku i zasypiam 23 czy siedze przy pc do 4/5 rano i klade sie spac.  Średnio w te fazy snu wierze, ale jak sie przebudzilem pójść po wode to ladnie zarejestrowalo.

Przed odlozeniem telefonu i spaniem wlaczam apke mifita, i jak sie obudze na dobre też wlaczam mifit'a i tyle. Działa spoko. Ogólnie Polecam, jest coraz lepiej. Jak czytałem negatywne komentarze o aplikacji etc, to większość jest nieaktualna. :D

Posted
Na razie polecam się wstrzymać z aktualizacją. Niektórzy mają problem z historią kroków (kliknięcie na ilość kroków na ekranie głównym powoduje crash aplikacji) (Pobrałem z strony miui.com - forum)

Na telefonie moim i mojej dziewczyny też mifit wyrzuca gdy próbujemy przejrzeć historię kroków. Rozwiązanie to zmienić język na angielski, lub czekać na poprawkę

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Posted

Zgadza się aplikacja wywala gdy chcemy podejrzeć kroki trzeba poczekać na aktualizację ale zapowiada się fajnie :)

Posted
Zgadza się aplikacja wywala gdy chcemy podejrzeć kroki trzeba poczekać na aktualizację ale zapowiada się fajnie

Wygląda na to że w naszej wersji językowej jest jakiś problem, bo po zmianie języka na angielski wszystko działa bez problemu.

Posted (edited)

Dziwne ale mimo sparowania z amazfit nie zlicza kroków niezależnie od wersji MiFit. Sam wygląd wersji 3.0 oceniam na plus :-)

Edited by Vergiliusz
Posted
3 godziny temu, Vergiliusz napisał:

Dziwne ale mimo sparowania z amazfit nie zlicza kroków niezależnie od wersji MiFit. Sam wygląd wersji 3.0 oceniam na plus :-)

Próbowałeś reinstal apki, ponowne połączenie czy coś w tym stylu? Może zatrybiło by jakoś.

Posted
6 godzin temu, zygzak napisał:

Jest 3.0.1, brak FC przy wchodzeniu w kroki

Szkoda że nadal nie ma aktualizacji z poziomu apki :c

Posted
14 godzin temu, zygzak napisał:

Jest 3.0.1, brak FC przy wchodzeniu w kroki

I w końcu działa ID z polskim, po ustawieniu tego na angielskim i powrocie do pl.

Posted
3 godziny temu, FromWP napisał:

I w końcu działa ID z polskim, po ustawieniu tego na angielskim i powrocie do pl.

Nie potwierdzam. 

Posted
9 minut temu, kosinho4 napisał:

Nie potwierdzam. 

U mnie działa. Dodatkowo 3.0 miała u mnie problemy z odczytem przyznanych uprawnień. Na 3.1 jest ok.

Posted
1 godzinę temu, FromWP napisał:

U mnie działa. Dodatkowo 3.0 miała u mnie problemy z odczytem przyznanych uprawnień. Na 3.1 jest ok.

U mnie po przełączeniu na ang. ID działa, ale po powrocie na polski już nie. 

Posted
1 godzinę temu, kosinho4 napisał:

U mnie po przełączeniu na ang. ID działa, ale po powrocie na polski już nie. 

U mnie też przestało, ogólnie powiadomienia przestały działać, niezależnie od języka pomimo poprawnych ustawień. Dodatkowo dziwne przycięcia przy pierwszym uruchomieniu, na trzech różnych telefonach. Chyba szybko następną poprawioną wersję zobaczymy.

Posted

U mnie ID po zmianie na polski działa dopóki nie wykonam jakieś akcji w Mi Fit jak np wibrowanie opaski. W poprzednich wersjach były modyfikacje które odblokowywały ID w naszym języku?

W tłumaczeniu w ogóle jest błąd. W "zasięg odblokowywania" Close jest przetłumaczone jako "zamknij"

Posted
Dnia 7.07.2017 o 15:50, Rdzeniuch napisał:

Próbowałeś reinstal apki, ponowne połączenie czy coś w tym stylu? Może zatrybiło by jakoś.

Już wszystko robiłem i kapota

Posted
Czy Mi fit działa ze Smartwatchem Amazfit?

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

tak

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted (edited)
Dnia 4.07.2017 o 20:49, Waterloo napisał:

Testował już ktoś Bike mode ? :D 

tak działa super ale polecam apke z apkmiror ta z numerem nizszyszym wtedy masz trasę w mapach googla i ładnie widać trasę a na chinskich tylko zarys jak jechałeś link do wersji google:
http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-3-0-2-release/mi-fit-3-0-2-android-apk-download/
przy okazji najnowsza wersja 3.0.2 

20117322_10208230778802201_752905947_n - Kopia.png

20120904_10208230778242187_1220940873_n.png

20121056_10208230778882203_88947114_n - Kopia.png

20134673_10208230778402191_477305358_n.png

20134814_10208230778682198_1921771022_n.png

Edited by jjarik
  • Like 2
Posted
1 godzinę temu, xRetroN napisał:

Niektórzy już mają :/

Dziwne.... raczej na google play idzie globalnie nowa apka, chyba ze sie jest beta-testerem ale w mifit nie ma takiej opcji

Posted (edited)

^^ zależy od regionu i urządzenia, można więc stopniowo tak jak w przypadku chociażby apek od Google - gmail, chrome...

Edit: u mnie właśnie się sama zaktualizowała ze sklepu play v 3.0.2

Edited by abc00
aktualizacja
Posted

U mnie na 3.02 pojawiają się chyba restarty opaski. Co kilka godzin zawibruje i pokazuje się logo.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...