Diaph Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Dziś pojawiła się nowa wersja MiFit w wersji 3.0. Wprowadza ona zupełnie nowy design, brak aktualizacji oprogramowania dla MiBand 2 ale za to pojawił się w aplikacji Bike Mode o który wiele osób prosiło na en.miui. Wersja na razie dostępna tylko na chińskiej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Testował już ktoś Bike mode ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 (edited) 23 minuty temu, Waterloo napisał: Testował już ktoś Bike mode ? Jest już na apkmirror, ale nie testował, instaluję http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/ Znajduje już aktualizację z poziomu MiFita (sprawdź aktualizacje) Edited July 4, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Jak ma się chińską wersję to nawet nie trzeba z apkmirror pobierać, sam wyskakuje "komunikat" o aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 1 minutę temu, Waterloo napisał: Jak ma się chińską wersję to nawet nie trzeba z apkmirror pobierać, sam wyskakuje "komunikat" o aktualizacji Mam normalną z Play i też znajduje, ale na razie z poziomu aplikacji, nie sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid1969 Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 u mnie nic nie znajduje, może trzeba język na angielski ustawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 16 minut temu, Sid1969 napisał: u mnie nic nie znajduje, może trzeba język na angielski ustawić? To musisz poczekać, albo pobrać z apkmirror. Zmiana na angielski chyba tu nie pomoże, ale pomoże przy wyświetlaniu ID dzwoniącego, bo z pl ciągle brak opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queny Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Jeżeli korzystacie tylko z mifit to spoko. Ale ja właczając w MiFit tryb Running(tylko taki byl dostepny) by mierzyła puls ciągle, endomondo wykrywalo ten puls, ale po chwili mifit kradl gps, przez co na endomondo mialem linie prostą praktycznie z punktu a do b, a mifit wszystko ladnie pieknie. Kupiłem Mi Band Tools,właczam opcje ciągły pomiar pulsu,endomondo i wszystko działa. Więc mi raczej ten Bike Mode niewiele pomoże,bo zapewne jest to ten sam tryb tylko ze nie liczy kroków i nie wlicza ich w statystyki ? Mam racje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Na razie polecam się wstrzymać z aktualizacją. Niektórzy mają problem z historią kroków (kliknięcie na ilość kroków na ekranie głównym powoduje crash aplikacji) (Pobrałem z strony miui.com - forum) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queny Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Ja dołożyłem do Band'a 2 ze wzgledu na wyswietlacz. Aktualnie na wakacjach telefonu na dworze nie nosze-boje sie ze mi sie uszkodzi. Miałem kiedyś S4 i szybka pękła przy noszeniu w kieszeni, był tylko sam telefon. Nie wiem czy czyms dotknąłem przez spodnie. Także jak teraz pracuje z narzędziami to wole telefonu nie nosić. A powiadomienia są,godzine można sprawdzić. Druga opcja to właśnie pomiar pulsu do endomondo(głównie i przeważnie rower). Po za tym te kroki,kalorie etc to dla mnie dodatek. Kupiłem uzywke (zapewne z chin) i po tygodniu od naładowania ładowarką od mojego 4x mam polowe bateri w mi band 2. Nie narzekam. Mógłbym ładować i tydzien i krocej. Ładowało się to tak szybko, że jakoś nie musi to dla mnie trzymać miesiąca Nawet ,,godziny zasypiania i pobudki się wmiare zgadzają. Czy ide leże w łóżku i zasypiam 23 czy siedze przy pc do 4/5 rano i klade sie spac. Średnio w te fazy snu wierze, ale jak sie przebudzilem pójść po wode to ladnie zarejestrowalo. Przed odlozeniem telefonu i spaniem wlaczam apke mifita, i jak sie obudze na dobre też wlaczam mifit'a i tyle. Działa spoko. Ogólnie Polecam, jest coraz lepiej. Jak czytałem negatywne komentarze o aplikacji etc, to większość jest nieaktualna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Na razie polecam się wstrzymać z aktualizacją. Niektórzy mają problem z historią kroków (kliknięcie na ilość kroków na ekranie głównym powoduje crash aplikacji) (Pobrałem z strony miui.com - forum) Na telefonie moim i mojej dziewczyny też mifit wyrzuca gdy próbujemy przejrzeć historię kroków. Rozwiązanie to zmienić język na angielski, lub czekać na poprawkę Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareg Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Zgadza się aplikacja wywala gdy chcemy podejrzeć kroki trzeba poczekać na aktualizację ale zapowiada się fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 Zgadza się aplikacja wywala gdy chcemy podejrzeć kroki trzeba poczekać na aktualizację ale zapowiada się fajnie Wygląda na to że w naszej wersji językowej jest jakiś problem, bo po zmianie języka na angielski wszystko działa bez problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Wersja 3.0 jest po prostu piękna! Już nie żałuje, że nie używam FitBita. Na iPhonie działa idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 (edited) Dziwne ale mimo sparowania z amazfit nie zlicza kroków niezależnie od wersji MiFit. Sam wygląd wersji 3.0 oceniam na plus Edited July 7, 2017 by Vergiliusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 3 godziny temu, Vergiliusz napisał: Dziwne ale mimo sparowania z amazfit nie zlicza kroków niezależnie od wersji MiFit. Sam wygląd wersji 3.0 oceniam na plus Próbowałeś reinstal apki, ponowne połączenie czy coś w tym stylu? Może zatrybiło by jakoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygzak Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Jest 3.0.1, brak FC przy wchodzeniu w kroki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdzeniuch Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 6 godzin temu, zygzak napisał: Jest 3.0.1, brak FC przy wchodzeniu w kroki Szkoda że nadal nie ma aktualizacji z poziomu apki :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 14 godzin temu, zygzak napisał: Jest 3.0.1, brak FC przy wchodzeniu w kroki I w końcu działa ID z polskim, po ustawieniu tego na angielskim i powrocie do pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 3 godziny temu, FromWP napisał: I w końcu działa ID z polskim, po ustawieniu tego na angielskim i powrocie do pl. Nie potwierdzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 9 minut temu, kosinho4 napisał: Nie potwierdzam. U mnie działa. Dodatkowo 3.0 miała u mnie problemy z odczytem przyznanych uprawnień. Na 3.1 jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosinho4 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 1 godzinę temu, FromWP napisał: U mnie działa. Dodatkowo 3.0 miała u mnie problemy z odczytem przyznanych uprawnień. Na 3.1 jest ok. U mnie po przełączeniu na ang. ID działa, ale po powrocie na polski już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 1 godzinę temu, kosinho4 napisał: U mnie po przełączeniu na ang. ID działa, ale po powrocie na polski już nie. U mnie też przestało, ogólnie powiadomienia przestały działać, niezależnie od języka pomimo poprawnych ustawień. Dodatkowo dziwne przycięcia przy pierwszym uruchomieniu, na trzech różnych telefonach. Chyba szybko następną poprawioną wersję zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatixYo Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 U mnie ID po zmianie na polski działa dopóki nie wykonam jakieś akcji w Mi Fit jak np wibrowanie opaski. W poprzednich wersjach były modyfikacje które odblokowywały ID w naszym języku? W tłumaczeniu w ogóle jest błąd. W "zasięg odblokowywania" Close jest przetłumaczone jako "zamknij" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Dnia 7.07.2017 o 15:50, Rdzeniuch napisał: Próbowałeś reinstal apki, ponowne połączenie czy coś w tym stylu? Może zatrybiło by jakoś. Już wszystko robiłem i kapota Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Czy Mi fit działa ze Smartwatchem Amazfit?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulek768 Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Czy Mi fit działa ze Smartwatchem Amazfit?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu TapatalkatakWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 (edited) Dnia 4.07.2017 o 20:49, Waterloo napisał: Testował już ktoś Bike mode ? tak działa super ale polecam apke z apkmiror ta z numerem nizszyszym wtedy masz trasę w mapach googla i ładnie widać trasę a na chinskich tylko zarys jak jechałeś link do wersji google:http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-3-0-2-release/mi-fit-3-0-2-android-apk-download/ przy okazji najnowsza wersja 3.0.2 Edited July 15, 2017 by jjarik 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Mam pytanie a jak ustawić teraz budzik w tej apce na mi band? Oki juz znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Ktoś ma jakieś wieści kiedy apk pojawi sie na google play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xRetroN Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Niektórzy już mają :/Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 1 godzinę temu, xRetroN napisał: Niektórzy już mają :/ Dziwne.... raczej na google play idzie globalnie nowa apka, chyba ze sie jest beta-testerem ale w mifit nie ma takiej opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 (edited) ^^ zależy od regionu i urządzenia, można więc stopniowo tak jak w przypadku chociażby apek od Google - gmail, chrome... Edit: u mnie właśnie się sama zaktualizowała ze sklepu play v 3.0.2 Edited July 19, 2017 by abc00 aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Ja dostałem wczoraj, rozejdzie się pewnie w ciągu kilku dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturiano Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 U mnie na 3.02 pojawiają się chyba restarty opaski. Co kilka godzin zawibruje i pokazuje się logo.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts