tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 1 minutę temu, Bereta napisał: Gdzie sie to konkretnie znajduje Mi Fit -> Profil -> Opaska -> Alerty aplikacji -> Zarządzaj aplikacjami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backlit Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Bardziej odznaczyłbym opcje : Profil - Ustawienia -> Pokaz status na pasku powiadomień - to powoduje, że jak opaska się połączy ponownie (np po wyjściu z zasięgu) pojawia się wibracja i ikonka z logo MI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 23 minuty temu, backlit napisał: Bardziej odznaczyłbym opcje : Profil - Ustawienia -> Pokaz status na pasku powiadomień - to powoduje, że jak opaska się połączy ponownie (np po wyjściu z zasięgu) pojawia się wibracja i ikonka z logo MI. To niestety nie pomagalo wciaz pojawialo sie co jakis czas logo z Ml i wibracja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 8 minut temu, Bereta napisał: To niestety nie pomagalo wciaz pojawialo sie co jakis czas logo z Ml i wibracja. Napisałem co trzeba zrobić, bo domyślnie po aktualizacji zaznaczona jest w aplikacjach do powiadomień w Mi Fit właśnie Mi Fit. Proszę nie kombinować tylko zrobić to co napisałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 3 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Napisałem co trzeba zrobić, bo domyślnie po aktualizacji zaznaczona jest w aplikacjach do powiadomień w Mi Fit właśnie Mi Fit. Proszę nie kombinować tylko zrobić to co napisałem Zrobilem dziala zastanawia mnie tylko czy czegos nie trace w funkcjonowaniu opaski odznaczajac ta opcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Przed chwilą, Bereta napisał: Zrobilem dziala zastanawia mnie tylko czy czegos nie trace w funkcjonowaniu opaski odznaczajac ta opcje. Oczywiście że nic, to dotyczy TYLKO powiadomienia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.wojak Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Witam Szanowne Grono! Potwierdzam- objawy zniknęły, tylko pytanie - o czym były te powiadomienia? Może chodziło o cykliczny pomiar pulsu ale nie jestem pewien. Rosyjska modyfikacja jest b. fajna, przeniosłem apkę na SD, bawię się pulsem. Wykres trochę mało czytelny i niejasna metodyka pomiaru...Mimo wszystko wywaliłem wszystkie inne programy do MiBand 2, teraz ten jeden oferuje wszytko co ważne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 (edited) 23 minuty temu, j.wojak napisał: Witam Szanowne Grono! Potwierdzam- objawy zniknęły, tylko pytanie - o czym były te powiadomienia? Może chodziło o cykliczny pomiar pulsu ale nie jestem pewien. Rosyjska modyfikacja jest b. fajna, przeniosłem apkę na SD, bawię się pulsem. Wykres trochę mało czytelny i niejasna metodyka pomiaru...Mimo wszystko wywaliłem wszystkie inne programy do MiBand 2, teraz ten jeden oferuje wszytko co ważne. To po prostu chińscy programiści. Program wybudza się automatycznie w tle (proces) dokładnie co 10 minut, stąd te powiadomienia (tak było odkąd pamiętam od wersji 3.0.0, nie zwracałem uwagi wcześniej). Edited August 23, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
backlit Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Tak przy okazji. Jest jakas opcja żeby obsługiwać polskie znaki na wyświetlaczu opaski (kontakty)? Rosjanie chyba jakoś ograneli temat..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Przetestuj MODy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delsol11 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Gdzie te Mody można znaleźć? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 14 minut temu, delsol11 napisał: Gdzie te Mody można znaleźć? Kilka postów wyżej. Pobierz ten, bo najnowszy i sprawdzony: https://miuipolska.pl/forum/topic/26792-mifit-30/?do=findComment&comment=377024 Tylko naiprawdopodobniej bedziesz musiał najpierw odinstalować oryginalną wersję i instalować na czysto (nic poza tym nie trzeba robić,odpinać opaski itd.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareg Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Witam mam opaskę miband 1s zainstalowałem ten mod i wszystko działa nawet powiadomienia SMS z GOsms !! ale mam pytanie włączyłem funkcję Automatyczne wykrywanie tętna i teraz mam pytanie czy to działa tylko z miband2 czy gdzieś w aplikacji pojawi się wykres ? bo nie mogę znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Dnia 23.08.2017 o 14:26, tomurbanowicz napisał: To po prostu chińscy programiści. Program wybudza się automatycznie w tle (proces) dokładnie co 10 minut, stąd te powiadomienia (tak było odkąd pamiętam od wersji 3.0.0, nie zwracałem uwagi wcześniej). W najnowszym buildzie 3.0.5 (mod LoleX), program nie wybudza się już co 10 minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 20 godzin temu, tomurbanowicz napisał: W najnowszym buildzie 3.0.5 (mod LoleX), program nie wybudza się już co 10 minut Gdzie znajde wszystkie. Buildy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Gdzie znajde wszystkie. Buildy?https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=596501 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bereta Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 2 godziny temu, tomurbanowicz napisał: https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=596501 Trzeba cos doinstalowac ze sklepu? Bo klikam " all android " i nic sie nie dzieje:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 3 godziny temu, Bereta napisał: Trzeba cos doinstalowac ze sklepu? Bo klikam " all android " i nic sie nie dzieje:/ Zarejestruj się po prostu, zaloguj i tyle. Ja najnowsze buildy zamieściłem tutaj na forum - poszukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda1978 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 MOD Mi Fit 3.0.5 LoleX - POBIERZPobiera jako .bin. Nie powinno być jako .apk? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cietybadacz Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Powinno. Spróbuj pobrać przez komputer. U mnie pomogło. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda1978 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Powinno. Spróbuj pobrać przez komputer. U mnie pomogło. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaDziękuję. Pomogło Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Po pobraniu zmień rozszerzenie jak na Windowsie. Z .bin na .apk i po kłopocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Część. Mam zainstalowanego mi fit 3.02 i natrafiłem na info że można wyświetlać nazwy kto dzwoni lub numery na opasce. Zmieniłem język tele na angielski i działa to tak jak ktoś pisał. Po powrocie do naszego języka tylko ikonka. Da się to jakoś obejść. Przepraszam jeśli już gdzieś to był, nie śledzę tego działu na bieżąco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 22 minuty temu, Rob83 napisał: Przepraszam jeśli już gdzieś to był, nie śledzę tego działu na bieżąco. Znajdź w tym wątku link do pobrania Lolex mod 3.05 i będzie działało z pl. Trzeba odinstakować mifita którego masz i zainstalować nowego z pobranego .apk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krogul-20 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Super!! w końcu wszystko działa i to na mi mifit.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob83 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 2 godziny temu, krogul-20 napisał: Super!! w końcu wszystko działa i to na mi mifit. Jest jeden mały minus. Przy treningach gada po rosyjsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 1 godzinę temu, FromWP napisał: Jest jeden mały minus. Przy treningach gada po rosyjsku. A normalnie jest po angielsku? Jak tak, to poproszę autora o MOD z wersją angielską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutche Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Na 3.04 nie działa powiadomienie SMS? Macie jakiś pomysł telefon mimax Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 14 minut temu, tomurbanowicz napisał: A normalnie jest po angielsku? Jak tak, to poproszę autora o MOD z wersją angielską. Tak, w oryginalnej 3.05 jest po angielsku. Dla mnie to nie problem, "ponimaju po ruski". Wybrałem się dzisiaj na rowerową przejażdżkę, bez słuchawek i komunikaty co kilometr po rosyjsku. Ale nie chcę się rejestrować na tym rosyjskim forum, dlatego z nowymi wersjami Lolexa liczę na ciebie. 6 minut temu, Dutche napisał: Na 3.04 nie działa powiadomienie SMS? Macie jakiś pomysł telefon mimax Zainstaluj 3.05 Lolex mod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Na wersji z marketu nie zapisuje mi treningu "bieżnia". Co prawda nie robię tego na bieżni i nie macham przy tym rękami jak przy bieganiu, ale chciałbym zapisywać w ten sposób różne aktywności żeby móc później sprawdzić wykres pulsu. Jakieś pomysły? To ma jakieś ograniczenie i jak wykryje, że to faktycznie nie był bieg to nie zapisze tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 50 minut temu, grzybiarz91 napisał: że to faktycznie nie był bieg to nie zapisze tego? Jak nie wykryje że się przemieszczałeś to nie zapisze, bo stoisz w miejscu. Po to jest tryb w którym się przemieszczasz i to zapisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 @grzybiarz91 Możesz włączyć automatyczny puls i mierzy na okrągło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uazar Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Dzisiaj wpadła mi aktualizacja do 3.0.5 + nowy firmware. Wiecie może jakie zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybiarz91 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 [mention=4754]grzybiarz91[/mention] Możesz włączyć automatyczny puls i mierzy na okrągło.Ta opcja jest chyba tylko w modach, w oficjalnej aplikacji nie ma. Wpływa to jakoś na baterie w telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts