Jump to content

MiFit 3.0

Diaph

Recommended Posts

Przed chwilą, poh napisał:

Tools & Mi Band ma, tyle, że pewnie korzysta z czegoś innego?

Tak, tylko tam jest jakiś inny mechanizm wyświetlania (zmieniania w locie) polskich znaków.. Tu masz po prostu "poprawionego" MiFita.

7 minut temu, FromWP napisał:

Tak, tylko tam jest jakiś inny mechanizm wyświetlania (zmieniania w locie) polskich znaków.. Tu masz po prostu "poprawionego" MiFita.

a próbował ktoś napisać na tamtym forum? czy oni wiedzą o tym i nic nie mogą z tym zrobić? próbowałem się zarejestrować, ale poddałem się przy ruskiej captchy ;)

W ustawieniach Mi Band 2 masz Wykrywanie tętna i do wyboru:

- Automatyczne wykrywanie tętna (monitoruje 24h)

- Asystent snu (to co było jako suwak)

- Wyłączone

Na głównym ekranie pojawia się wykres:

Screenshot_2017-08-28-10-19-54-039_com.xiaomi_hm.health.thumb.png.135233e86794429329a0316a520330bf.png

Po kliknięciu w wykres:

Screenshot_2017-08-28-21-36-42-337_com.xiaomi.hm.health.png

Po kliknięciu w Tętno spoczynkowe:

Screenshot_2017-08-28-21-39-05-148_com.xiaomi.hm.health.png

Edited by Lector

35 minut temu, j.wojak napisał:

Zainstalowałem ale milczy uparcie...

U mnie gada po angielsku (było po rosyjsku). W trakcie treningu, gdy się przemieszczasz, bieg, czy rower. Co kilometr się odzywa. Dodatkowo przy włączonej funkcji automatycznej pauzy. Musi być włączona zamiana tekstu na mowę w ustawieniach Aktywności.

17 godzin temu, maciek04 napisał:

Skoro masz na tyle umiejętności to może wiesz czemu niektórzy nie mają opcji wibrowania podczas alarmów i dodatkowo na 3.0.5 nie działają mi powiadomienia SMS.

U mnie SMS też nie działały, winny był brak uprawnień do Panel sterowania-> Aplikacje -> Mi Fit -> Uprawnienia -> Usługi SMS

29 minut temu, j.wojak napisał:

Nie do końca jasne- to chyba uśrednione pomiary z dni, kiedy był włączony monitoring? Plus info, że jednak w normie? Lubie tę funkcjonalność ale ciężko z wykresu "tętno dziś" odczytać, co ile minut jest pomiar, na pewno nie non-stop.

Tętno spoczynkowe powinno być mierzone po przebudzeniu, czyli organizm odpoczęty bez wysiłku.

Nie wiem na jakiej podstawie Mi Fit to mierzy.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...