Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

niby tak ale sporo rzeczy kupowałem w MM i chcąc oddać cokolwiek za każdym razem przyjmowali nawet po tygodniu i nie robili żadnych problemów nawet z niezłymi śladami użytkowania sprzęt przyjmowali tylko jednak wolałbym nie trafić na taki egzemplarz żeby na drugi dzień jechać oddawać ;/

EDIT:

jak ktoś kupował w sklepie typu mm/me/rtv to prosiłbym o jakieś wypowiedzi :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez danio
Opublikowano
42 minuty temu, danio napisał:

jak ktoś kupował w sklepie typu mm/me/rtv to prosiłbym o jakieś wypowiedzi :)

Kupowałem w proline.pl (mają sklepy stacjonarne w kilku miastach w tym w moim) egzemplarz wydaje się ok, grzeje się jak każdy tu opisywany czyli dłużej pograsz/pobawisz się żarłocznymi apkami to 40 stopni, z 800MHz i soft global (na start miałem 8.2.7.0), nie odczułem jakiś większych problemów poza tymi opisywanymi tutaj na forum.

Opublikowano
20 minut temu, matiasmovie napisał:

Kupowałem w proline.pl (mają sklepy stacjonarne w kilku miastach w tym w moim) egzemplarz wydaje się ok, grzeje się jak każdy tu opisywany czyli dłużej pograsz/pobawisz się żarłocznymi apkami to 40 stopni, z 800MHz i soft global (na start miałem 8.2.7.0), nie odczułem jakiś większych problemów poza tymi opisywanymi tutaj na forum.

40 stopni to jeszcze nie grzanie przyzwyczaiłem sie do temperatur 50 w góre xd no ale nie chciałbym trefnego telefonu i znowu się z tym męczyć że telefon parzy w ręce

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, danio napisał:

40 stopni to jeszcze nie grzanie przyzwyczaiłem sie do temperatur 50 w góre xd no ale nie chciałbym trefnego telefonu i znowu się z tym męczyć że telefon parzy w ręce

no kupując w sklepie stacjonarnym(zamawiając online) zawsze masz te 10 dni na oddanie produktu o ile nic nie jest uszkodzone z winy użytkownika, więc możesz się pobawić tydzień i jak nie pyknie to oddać, co do grzania to bardziej bym się obawiał niedziałającego jakiegoś czujnika albo czytnika bo takie przypadki już były

3 godziny temu, kamillm napisał:

@matiasmovie ikony nie wyłączysz

no to lipka

Edytowane przez matiasmovie
Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Zamierzam dziś zakupić xiaomi redmi 4x w sklepie media markt https://mediamarkt.pl/telefony-i-smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-4x-3-32gb-zloty Czytając forum znalazłem problemy między innymi o przegrzewaniu się Redmi 4x przegrzewa się ??? czy tego typu rzeczy występowały w wersjach ze sklepów jak media martk etc. Czy telefon posiada pasmo 800Mhz lte bo szukając w internecie i patrząc na recenzje każdy pisze co innego. Nie chcę już się wpakować z telefonem, który się grzeje wystarczy jak mój obecny lg g3 potrafił nagrzać wyświetlacz do 60 stopni..... a po gwarancji zaczął się resetować co pare minut

Zapraszam do Dębna, u nas Redmi 4x za 699,- wersja global.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Zapraszam do Dębna, u nas Redmi 4x - 699,- wersja global.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Balasek napisał:

Ja tego akurat nie znam, ale polecam tą aukcje

http://allegro.pl/pl-gw24m-fv23-redmi-4x-global-3-32-eu-ce-i6904420896.html

To jest użytkownik tego forum, bardzo rzeczowa, kompetentna i słowna osoba, z obsługi jestem bardzo zadowolony. Gwarancja jest na 24 miesiące na tel + 12 miesięcy na baterie i akcesoria. Z tego co się orientuję ma na stanie w kolorze czarnym, soft global i obsługuje LTE 800.

Edytowane przez miniek987
Dodanie informacji
Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc skoro ten ma tytuł pytania odnośnie 4x to tu zapytam. Czy ktoś z was testował inne romy np te które można znaleźć na XDA? Poniżej link do działu z naszym 4x i jednego przykładowego romu:

1. https://forum.xda-developers.com/t/xiaomi-redmi-4x
  2. https://forum.xda-developers.com/android/development/rom-viperos-xiaomi-redmi-4x-4-t3650108

Jeżeli jednak wybrałem zły dział lub temat to przepraszam :)

Opublikowano

Zadam jeszcze ostatnie pytania przegląda zakupem :D

Czy występuje w tym modelu thermal throttling? I jak radzi sobie miui z zarządzaniem pamięcią ram w wersji 3GB?

Opublikowano

Przecież ten procek praktycznie tak pracuje jakby thermal throtling ciągle był :) Taktowanie ma 1,4GHz więc nie bardzo jest już co ograniczać. Jak na tak niską półkę to działa wyjątkowo sprawnie.

Co do zarządzania RAM to jak powylączasz wszystkie ubijania i oszczędzania to nie jest źle. Do tego na najważniejsze apki zakładasz kłódkę i da się zyc

Opublikowano

Tak więc kupiłem 4x i jestem bardzo zadowolony bateria jak i temperatury bardzo dobre :) wiecie może czy zadziała tu adapter micro usb > hdmi? Na starym g3 który mial SD801 była możliwość nie wiem jak z tym SD435

Opublikowano

działa u was opcja dt2w niby jest zaznaczona ale nic nie daje

dpf5COC.png

i drugie pytanie co to za rozdzielczość 2k jak nasz telefon posiada hd

TJkGPJx.png

Opublikowano (edytowane)

Telefon redmi 4x a miui to global stable 8.2.10 choć może po prostu w globalu są zbędne opcje które nie będą działać bo są z innych urządzeń, ciekawe czy miui 9 będzie jako aktualizacja ota

Edytowane przez danio
Opublikowano

@danio daj screena z informacji o telefonie.

Na en.miui było pisane, że MUI9 będzie jako OTA w globalu. Tylko muszą lepiej sprawdzić choć głównie sprowadza się to do wypuszczenia ROMu kilka tygodni później niż dev/xiaomi.eu i bez niektórych rzeczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mam widget baterii na pulpicie klikając go wchodzę w baterię i wydajność 

nF4rkqX.png

Potem ekran wybieram 

hu1wK3W.png

I w tym miejscu pierwsza opcja z góry

w7vZvIp.png

No i jest choć przez ustawienia nie mogłem tego znaleźć jedynie przez widget baterii w miui kiepsko posortowane to wszystko jest i co niektóre opcją potrafią się powtarzać w ustawieniach i panel sterowania

Edytowane przez danio
Opublikowano
8 godzin temu, danio napisał:

No i jest choć przez ustawienia nie mogłem tego znaleźć jedynie przez widget baterii w miui kiepsko posortowane to wszystko jest i co niektóre opcją potrafią się powtarzać w ustawieniach i panel sterowania

To jest chyba błąd motywu. Sprawdź czy masz to na domyślnym. Prawdopodobnie tego nie będzie.

Opublikowano
1 hour ago, danio said:

Na domyślnym też jest :P widocznie błąd systemu bo normalnie w ustawieniach tego nie znajdzie jedynie przez widget 

A w opcjach programistycznych nie masz czasem wyłączonej opcji "Włącz optymalizacje MIUI" ?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, ZduneeeK napisał:

A w opcjach programistycznych nie masz czasem wyłączonej opcji "Włącz optymalizacje MIUI" ?

mam włączone a do czego to służy, mam to wyłączyć? i w dodatku czemu ustawienia programistyczne ciągle znikają tak ma być? muszę w infor o telefonie i wciskać tą wersje miui troche to irytujące bo debugowanie usb też mi się przez to wyłącza

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś się bawiłem i gdy wyłączyłem tą opcje to trochę mi się pozmieniały ustawienia  i wykres baterii (był taki jak u Ciebie), dlatego pierwsza moja myśl że może to przez te opcje właśnie. Co do opcji programistycznych  to jak wejdziesz w ustawienia na samej górze masz pole do wyszukiwania tam wpisujesz np. "programistyczne"  i Ci je wyszuka.

Edytowane przez ZduneeeK
Opublikowano

to faktycznie musisz mieć coś nie tak z systemem,  u mnie wystarczyło raz odblokować te opcje wciskając wersje miui  kilka razy i mam cały czas odblokowane.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, danio napisał:

opcje programistyczne mi sie ukrywają 

A nie robisz optymalizacji w panelu sterowania? Ta optymalizacja ukrywa opcje programistyczne.

Edytowane przez FromWP
literówka
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, FromWP napisał:

A nie robisz optymalizacji w panelu sterowania? Ta optymalizacja urywa opcje programistyczne.

stary wielkie dzięki :D nie zwracałem uwagi, że to po optymalizacji ginie a czasem ją robię jeszcze raz wielkie dzięki :) pewnie ukrywa to w bezpieczeństwie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...