meccaryn Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Wrzuciłem ręcznie bulid 9550 globala - po trzech ładowaniach stwierdzam, że nic się nie poprawiło w kwestii baterii. 5-6h sot, 7 na wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna Agat Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Witam, mam ten telefon od niedawna. Czasem bateria mocno się nagrzewa a czasem nie. Od czego to zależy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
devho Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Przy intenstywnym urządzeniu jego nagrzewanie to nic strasznego a wręcz normalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 w sensie mocno nagrzewa sie w jakim momencie podczas ładowania czy uzytkowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Na moim bateria się nie nagrzewa w porównaniu do każdego Xiaomi jakiego do tej pory miałem. Nagrzewa się jedynie cpu/gpu koło czytnika linii papilarnych. Zwłaszcza podczas pobierania czegoś przez LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna Agat Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 23 godziny temu, Kanio napisał: w sensie mocno nagrzewa sie w jakim momencie podczas ładowania czy uzytkowania? Przy przeglądaniu internetu no i ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 @Joanna Agat wzrost temperatury baterii przy ładowaniu i używaniu aplikacji jest normalnym zjawiskiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna Agat Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Dnia 5.06.2018 o 17:42, Kanio napisał: w sensie mocno nagrzewa sie w jakim momencie podczas ładowania czy uzytkowania? Najmocniej przy ładowaniu a i często też przy internecie. Zdarza się jednak że przy internecie nie nagrzewa się wcale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IczYn Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 To jest norma nie przejmuj się Najmocniej przy ładowaniu a i często też przy internecie. Zdarza się jednak że przy internecie nie nagrzewa się wcale.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 żaden telefon nie lubi jak sie uzywa internetu i ładuje sie bo wtedy rosnieje temperatura i sie tak dzieje duzo ludzi w upalne dni zamiast telefon do cienia dac to na słoncu lezy i co sie moze stac wyswietlacz sie wylac i bateria sie psuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Dane komórkowe włączone cały czas, wi-fi czasami, żadnych gier, whatsapp, czasem imo, co Panowie myślicie, reklamować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 On już chyba tak ma, u mnie praktycznie taki sam wynik...Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 20 minut temu, wlader napisał: reklamować ? Odpuść jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 @kamillm bo tak czytam o sot 6-7 godzin i jestem zasmucony trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted June 17, 2018 Share Posted June 17, 2018 Przy ładowaniu codziennym to pewnie taki SOT będzie.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Dzięki Panowie, skoro piszecie, że ten typ tak ma to odpuszczę sobie reklamowanie. Nie jestem fanem żadnej marki, po prostu po szajsungu j5 z baterią chyba 2100 i Z3 przy baterii 4100 w 4X liczyłem na dużo więcej, tymczasem jest nawet trochę gorzej niż na J5, za to lepiej niż na Z3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Dzięki PanowieSrednio 2,5 dnia przy normarlnym korzystaniu tez mi trzyma czasami do 3 dni a soty odziwo oglafdajac caly dzien youtube udalo mi sie wycisnoc 8h gdzie przy internecie i grach wyciskam 5-6h sot. Widze ze ten nowy system 9.5.4 bardzo zjada baterie.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Ja siedzę na 8.5.2 global, wpycha mi się 9.5.4 przez ota, kupiony był z 8.2.x nie pamiętam dokładnie. To mnie pocieszyłeś @marioforever. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Ja siedzę na 8.5.2 global, Tez na nim siedze i nie aktualizuje jest ok. Srednio soty wychodza 4-6h wszystko zalezy co robisz na telu.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Bardzo mało robię i sot jak na screen'ach powyżej, może 3h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 Bardzo mało robię i sot jak na screen'ach powyżej, może 3h.To slabo cos zjada baterie.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Zainstaluj jakies aplikacje monitorujace typu wakelock detector a najkepiej to amplify. Nie jestes czasem w strefie slabego zasiegu? Jesli gubisz zasieg co chwile lub odpala ci sie roming na inne sieci to baterie drenuje az milo.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Powiem tak, w pracy zasięg ok, w domu już gorzej, podczas rozmowy z wewnątrz domu muszę podchodzić do okna, bo przerywa, na j5 było lepiej, ale cóż tego nie poprawię, tak zrobiono 4x. Co do softu, zainstalowałem xiaomi.eu 9.5.2 i oczywiście niewiele to zmieniło, tyle, że soft fajniejszy i ten asystent do przyjęcia, chyba że on też pożera baterię, ten licznik kroków np. Nie mam root'a , chociaż ten wakelock detector jest w wersji light bez root. Jak sprawdzić czy odpala mi się rooaming na inne sieci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 (edited) Wersja 8.5.2 jest dobra? Czy aktualizowac do najnowszej? Zalezy mi glownie na bateri przy lte z wlaczonym wyswietlaczem. A taka akurat mam zainstalowana. Edited July 3, 2018 by sprzetowiec90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 15 godzin temu, sprzetowiec90 napisał: Wersja 8.5.2 jest dobra? Czy aktualizowac do najnowszej? Zalezy mi glownie na bateri przy lte z wlaczonym wyswietlaczem. A taka akurat mam zainstalowana. Raczej zostań na ty co masz i poczekaj na miui 10, zresztą poczytaj, przynajmniej ostatnie strony z tego wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziutek11113 Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Dnia 18.06.2018 o 15:49, wlader napisał: Dzięki Panowie, skoro piszecie, że ten typ tak ma to odpuszczę sobie reklamowanie. Nie jestem fanem żadnej marki, po prostu po szajsungu j5 z baterią chyba 2100 i Z3 przy baterii 4100 w 4X liczyłem na dużo więcej, tymczasem jest nawet trochę gorzej niż na J5, za to lepiej niż na Z3. Nie wierzę że gorzej niż na tym samsungu, jskis wadliwy model Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlader Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 18 godzin temu, ziutek11113 napisał: Nie wierzę że gorzej niż na tym samsungu, jskis wadliwy model Na pewno nie lepiej, zresztą mam trochę dość bawienia się tym tel., wnikania czy mam czas pracy na baterii porównywalny z innymi użytkownikami 4x, szukania i testowania ustawień podobno poprawiających sytuację, oszczędzania i nie użycia baterii, ograniczania i usuwania z autostartu apk i wracania do tego co było, bo coś nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Chyba jest coś nie tak z moją baterią, dzisiaj w nocy z włączonym oszczędzaniem energii spadło z 99% do 92%. Jak u Was trzyma bateria w nocy? MIUI 9.5.10.0, reszta na zrzutach Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 3 minutes ago, dzidexx said: Nie włączaj oszczędzania - gryzie się usługami Xiaomi. Co to znaczy? Po co mi usługi podczas snu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 1 minute ago, dzidexx said: Usług nie wyłączysz, oszczędzanie tak. Oczywiście, że wyłączę. Synchronizację, GPS, kopię itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 (edited) Chciałbym aby pozostały powiadomienia: sms, mms, whatsapp, połączenia telefoniczne - żadnej pogody, nowości z google, ze sklepu Play, YT czy jeszcze innych aplikacji działających w tle i zżerających baterię. Ciągle jakieś powiadomienia przychodzą o propozycjach, nowościach itp. a czego w ogóle nie potrzebuję. Wcześniej nawet 4 dni mogłem dociągnąć, teraz 2 dni coraz rzadziej uzyskać. Wcześniej 8-9 godz na włączonym ekranie - teraz niecałe 6 a coraz częściej mniej niż 5. Telefon mam chyba 4 miesiące. Niby coś tam wyłączyłem, ale jak widać nie do końca. Może ktoś mnie poinstruować jak to wszystko wyłączyć? Siedzę na globalu 9.6.2.0. Edited August 11, 2018 by Morfeusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 12, 2018 Share Posted August 12, 2018 23 godziny temu, Morfeusz napisał: Ciągle jakieś powiadomienia przychodzą o propozycjach, nowościach itp. a czego w ogóle nie potrzebuję. Skąd te powiadomienia? Może zainstalowałeś jakąś syfiastą aplikacje i teraz zżera Ci baterię w tle. Patrzyłeś w ustawieniach jakie aplikacje pracują cały czas w tle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Głównie powiadomienia z usług google, więc jakieś wydarzenia na świecie czy YT - propozycje że coś nowego się pojawiło do obejrzenia. Wszedłem w panel sterowania, wyłączyłem w większości usług dane mobilne i wifi, czy wyskakujące okna. Fajnie aby był poradnik który pokazuje co w samej nakładce Mi czy androidzie można wyłączyć kiedy z czegoś nie korzysta się, bo nie chcę coś uwalić. . Mam zainstalowanego: Whatsappa, CM Browser, Via Browswer i Quickshortcutmaker z którego także powyłączałem co nie co, więc generalnie nic szczególnego. Zobaczymy jak teraz będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 To juz w youtube musisz powylaczac, a tak to wchodzisz w ustawienia -> bateria i zasilanie -> wybierz aplikacje -> pokaz systemowe i jedziesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 mi trzyma przy zwyklem uzytkownaniu 6 dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts