Ziku90 Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 mi trzyma przy zwyklem uzytkownaniu 6 dniTzn. wyłączony Internet całą dobę i brak czegokolwiek na telefonie?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 zgadza sie poniewaz dbam o telefony i nie lubie go zasmiecac jedyna aplikacje mam to od banku a tak to czysty telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 Dnia 13.08.2018 o 11:43, Morfeusz napisał: Fajnie aby był poradnik który pokazuje co w samej nakładce Mi czy androidzie można wyłączyć kiedy z czegoś nie korzysta się, bo nie chcę coś uwalić. Myślę, że taki poradnik nie byłby uniwersalny bo każdy używa telefonu po swojemu. Po prostu ubijasz to czego nie chcesz lub wydaje Ci się, że jest niepotrzebne. Systemowego procesu raczej nie ubijesz z poziomu standardowego użytkownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted September 10, 2018 Share Posted September 10, 2018 Jak u Was trzyma bateria w nocy?Jak miałeś całą noc włączone wi-fi to się nie dziw. Mi przez noc spada od 1- 3% przy wszystkim wyłączonym.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 On 9/10/2018 at 3:04 PM, marioforever said: Jak miałeś całą noc włączone wi-fi to się nie dziw. Mi przez noc spada od 1- 3% przy wszystkim wyłączonym. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Problem polega na tym, że niezależnie czy mam wszystko włączone czy tryb samolotowy, to od ostatnich aktualizacji spada mi w nocy koło 10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted September 11, 2018 Share Posted September 11, 2018 To nie mam pomysłu co może drenować baterie. Przej jakiś czas miałem ze podczas ładowania telefonu leżał wyłączony, a na wykresie baterii pokazywało ze telefon i ekran był cały czas wybudzony. Kilka restartow i narazie spokoj.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 któras aplikacja napewno Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 On 9/11/2018 at 6:44 PM, marioforever said: To nie mam pomysłu co może drenować baterie. Przej jakiś czas miałem ze podczas ładowania telefonu leżał wyłączony, a na wykresie baterii pokazywało ze telefon i ekran był cały czas wybudzony. Kilka restartow i narazie spokoj. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka On 9/12/2018 at 8:01 AM, Kanio said: któras aplikacja napewno Najnowsza aktualizacja (9.6.5) rozwiązała ten problem. Przez całą dzisiejszą noc na trybie samolotowym nie spadł mi nawet 1% baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
6ink Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Telefon w trybie samolotowym? A co z budzikiem, ważnym telefonem od kogoś bliskiego, sms-em? Tryb samolotowy to chyba tylko do samolotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 @6ink przecież budzik zadziała w trybie samolotowym. Czasem warto wylogować się do życia i wyłączyć telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 On 10/2/2018 at 11:27 AM, 6ink said: Telefon w trybie samolotowym? A co z budzikiem, ważnym telefonem od kogoś bliskiego, sms-em? Tryb samolotowy to chyba tylko do samolotu. Budzik działa w samolotowym ,a gdy idę spać, to chcę mieć spokój a nie telefony i smsy. Niech poczekają aż się obudzę :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Jeśli używacie np Gear S2 od Samsunga to zmieńcie na inny. Po zmianie na Stratosa bateria prawie jakbym miał wyłączony BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layto7 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Witam, nie wiem co jest ale tragedia od jakiegoś czasu... Wracalem do roznych miui I bez zmian. Telefon wylacza sie pomiedzy 4 %-30% roznie. Wiecie co moze byc nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Awaria baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layto7 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 (edited) 11 minut temu, pq78 napisał: Awaria baterii. Jest możliwość sprawdzenia tego bez otwierania telefonu? Program? Dziwne, ze wogole mnie nie powoadamia o szybkim drenowaniu baterii. Edited October 16, 2018 by Layto7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Jeżeli wyłącza przy 30% to objawy typowe dla uszkodzenia lub mocnego zużycia baterii, jeśli masz jeszcze na to gwarancję to reklamuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 ja podejrzewam ze tez bateria i płyta główna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Zainstaluj AccuBattery, 3-4 ładowania i będziesz miał info o kondycji baterii.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layto7 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Zainstalowane, zobaczymy. Zauwazylem ze jak nie gram w zadna gre to procenty wolniej spadaja mimo ze korzystam z roznych programow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Przy grach procek na pełnych obrotach chodzi praktycznie cały czas, a za tym idzie większa konsumpcja prądu, objawy masz uwalonej baterii, AccuBattery prawdę Ci powie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 22 hours ago, Netoper said: Przy grach procek na pełnych obrotach chodzi praktycznie cały czas, a za tym idzie większa konsumpcja prądu, objawy masz uwalonej baterii, AccuBattery prawdę Ci powie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 22 hours ago, Layto7 said: Zainstalowane, zobaczymy. Zauwazylem ze jak nie gram w zadna gre to procenty wolniej spadaja mimo ze korzystam z roznych programow Ktoś ma pomysł jak ustawić tą aplikację, żeby nie wywalało jej z pamięci i ciągle monitorowała? Telefon mi regularnie ją czyści z pamięci i nie zbiera danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 Trza ją dodać do autostartu i wyłączyć dla niej oszczędzanie baterii, i w uprawnieniach samej apki pozwolić na rozpoczynanie w tle.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted October 17, 2018 Share Posted October 17, 2018 1 hour ago, Netoper said: Trza ją dodać do autostartu i wyłączyć dla niej oszczędzanie baterii, i w uprawnieniach samej apki pozwolić na rozpoczynanie w tle. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Dzięki tak zrobiłem. Jeszcze wyłączyłem czyszczenie pamięci po zablokowaniu telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzkat Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Mam problem z energią w redmi 4x. Bateria sterczy na 8 h czuwania albo 2 h pracy . Nie jest to wina baterii - tak myślałem i wymieniłem na nową , problem nie ustąpił. Robiłem twardy reset i nie instslowlaem aplikacji właścisie i rezultat ten sam. Zainstalowałem accu bartery i zużycie na poziomie 800-1000 mAh /h . Nie mam kompletnie pojecia co jest nie tak ale nie jest to bateria. Dodam że żona ma ten sam telefon i ma ten sam problem. Ktoś ma jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzkat Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Dołączam zrzut ekranu - ten skok do góry to na ładowaniu nowej baterii, potem już błyskawiczne zużycie na nowej baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Gdzie się to wyłącza? Dzięki tak zrobiłem. Jeszcze wyłączyłem czyszczenie pamięci po zablokowaniu telefonuWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 (edited) Bateria-zużycie baterii-wyłącz/włącz oszczędzanie bateri Edited October 23, 2018 by saataniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 On 10/22/2018 at 11:14 PM, Ziku90 said: Gdzie się to wyłącza? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Ustawienia>Bateria i wydajność>Zużycie baterii>Prawy górny róg, zębatka>Wyczyść pamieć podr. po zablokowaniu urządzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRONEK89 Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi 4x od kwietnia 2018 i staram się nie narzekać. Jednak wczoraj ok. 18 telefon naładowany do 100% i zacząłem oglądać filmiki na YouTube z 3/4 jasności ekranu. Poogladane z ok. 2h, nocka tel. w uśpieniu i jak widać o tej porze bateria 22% (pisząc tego posta). Pytanie czy wg. Was specjalistów wszystko gra? Czy zużycie w niecałą dobę (do 18:00 jeszcze daleko...) przy praktycznie oglądaniu YouTube i szperaniu ogólnie internetu to normalne? Dodałem parę screen bo widzę że to może pomóc. Dzięki za pomoc i radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioforever Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Wygląda ze w porządku u mnie SOTy tez oscylują miedzy 6-7h chodź dziwi mnie ze na samym Youtube tak zjechała bateria. Mi przy normalnym użytkowaniu starcza na 2-2,5 dnia (internet, gry, YouTube).Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba1184 Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Witam do jakiegoś czasu mam problem z baterią , a stało się to po zmianie romu z miuipolska na lineageos. Gdy powróciłem do miui bateria zaczęła się szybciej rozładowywać, przed zmiana mialem sot 8~9 h (około 10% bateri na 1h włączonego ekranu ) teraz przy 55% stanu bateri mam sot 2,5 h. Aplikacje te co zawsze nic nowego. Co moze byc przyczyna , testowalem juz kilka wersji systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 pokazuje najwiecej ze system android czyli te otwarte aplikacje wszystkie tak biora baterie wyłączaj aplikacje za kazdym razem po przeglodaniu np takiego fb czy messenger bo to zjada dosc sporo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba1184 Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Problem w tym ze do tej pory wszystko bylo jak należy , tylko ten system android zaczął być na 50% a wczesniej tak nie bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 zamykaj wszystkie aplikacje po otwarciu ich i sie sytuacja ustabilizuje poniewaz za duzo jest otwartych i bateria szaleje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted November 6, 2018 Share Posted November 6, 2018 Ja ostatnio odinstalowalem przegladarke od xiaomi i jest lepiej. W jakiejsc aktualizaicji ja mi wpakowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts