drk001 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 7 godzin temu, Orjon napisał: Usługi i opinie to inna apka i nazwa pakietu z starych opinii do niej nie pasuje. Można to usunąć, jak znajdę chwilę to zaktualizuję. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Dołączam się do prośby, właśnie używałem skryptu na miui11 i faktycznie zostaję tylko ta jedna aplikacja do usunięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Poszła aktualizacja, sprawdźcie czy trybi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilchu1991 Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 4 godziny temu, Orjon napisał: Poszła aktualizacja, sprawdźcie czy trybi. Wszystko działa, good job ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsat Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) Witam , nie mogę odinstalować klawiatury facemoji dla xiaomi. Wszedłem na region Rosja i zainstalowały się apki Usunełem część a pozostała klawiatura com.facemoji.lite.xiaomi Udało się wyłączyć. Niestety odinstalować nie można. Może cos się zmieni z czasem. Edited November 21, 2019 by rsat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus288 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) Witajcie Po aktualizacji do miui 11 pojawiło się / odnowiły kilka nowych śmieci. Postanowiłem odkopać wątek i uruchomiłem nową wersję programiku Kolegi Orjon, chciałem zaproponować dodanie do listy "filmów play", ale zniknęły gdy usuwałem jakieś inne badziewie, więc chyba odrębna komenda dla samych filmów nie będzie potrzebna :). Dzięki jeszcze raz za pomoc w utrzymaniu czystości tela . Pozdrowienia EDIT: Kolego Orjon, bardzo proszę o dodanie w tym pliczku "przeczytaj.txt" linijki o tym włączeniu usb w trybie MIDI: "opcje programistyczne/wybierz konfiguracje usb i trzeba ustawic na MIDI ". Gdyż bez tego skrypt nie zadziała, mimo, że wcześniej kiedyś tam już miałem zaakceptowany swój komputer w telefonie, a i tak był dziś niewidoczny. A mnie zwykle jest ustawione na ładowanie lub przesył plików dla wygody (w MIDI komp nie widzi dysków telefonu) i uruchamiając odświeżoną wersję skryptu za x czasu nie będę pamiętał o tym MIDI i znów będę czytał cały wątek od początku . Z góry dziękuję Edited November 21, 2019 by Lupus288 dodanie tekstu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 U mnie ustawienie na MIDI nigdy nie było potrzebne. Ale dodam w razie W.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus288 Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Wszystko wczoraj usunięte oprócz MiWideo, poprzednim razem jakiś rok temu zrobiło to samo, czyli programik mówi, że odinstalowano, ale skrót w ustawieniach pozostał i jak sprawdzam dane o aplikacji to też podaje 105MB, czyli istnieje i jest jakoś zabezpieczony. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Spróbuj odinstalować MiWideo dwa razy. Ostatnio miałem tak na jakimś starym Samsungu, że trzeba było odinstalowywać dwa razy niektóre apki bo nie zawsze szło za pierwszym.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
inoxman Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 W Miui 11 aplikacja MiWideo nazywa się : com.miui.videoplayer, więc trzeba to poprawić w skrypcie i będzie odinstalowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Hm, faktycznie. Jak znajdę chwilę to poprawię.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek363 Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Mi 9T galeria i konto Xiaomi również przestały działać po usunięciu micloud Skrypt użytkownika @Marchelius z zalecanymi do usunięcia aplikacjami działa bardzo dobrze, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilchu1991 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 @Orjon Mam pytanie, czy da rade zrobić cos w MIUI 11 z reklamami, głownie w chrome ?albo pozycja wiadomości w panelu informacyjnym - nie da rady tego w ogóle wyłączyć a jest to bardzo irytujące (chodzi mi o te wszystkie pozycje pod skrótami po lewej stronie od ekranu głownego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroju Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Podpinam się pod powyższe pytanie. W "panelu informacyjnym" pojawiła się pozycja wiadomości, której nie idzie usunąć, ma ktoś może na to jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 1, 2020 Author Share Posted April 1, 2020 @pilchu1991 @kroju Przecież to nie ma nic wspólnego z tematem. Te Wiadomości to funkcja programu, a nie oddzielna aplikacja. Można panel informacyjny po prostu wyłączyć. Reklamy w Chrom podobnie, są tematy o blokowaniu reklam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 (edited) Dnia 6.01.2020 o 16:19, Marchelius napisał: Z innych usuniętych rzeczy to np. kalendarz, który zawsze zastępuję innym Hmm, odinstalowałem kalendarz ale np. kalendarz google nie chce się mnie uruchomić Pobrałem z apkmirror instalkę oryginalnej apki od kalendarza i też się nie uruchamia. Ciągle tylko komunikat o zgłoszeniu błędu. Miałeś coś takiego? Nie będzie to przez brak: "com.android.providers.calendar"? Zostaje przywrócenie ustawień fabrycznych? Czy jest jakiś inny sposób? Edited April 8, 2020 by virusek90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 godzinę temu, virusek90 napisał: Nie będzie to przez brak: "com.android.providers.calendar"? Będzie, trzeba przywrócić to APK (musisz skądś je wziąć). Najłatwiej niestety pójdzie resetem do fabrycznych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 2 minuty temu, Orjon napisał: Najłatwiej niestety pójdzie resetem do fabrycznych. Tak myślałem. Nawet jak znalazłem apk to nic nie dało (nie dało się zainstalować). Myślę, że w tym wcześniejszym poście należy to uwzględnić (by raczej nie odinstalowywać tej aplikacji). Bo jednak kalendarz to kalendarz, a bez bazy nie odpali się 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Author Share Posted April 8, 2020 14 minut temu, virusek90 napisał: Tak myślałem. Spróbuj tym programem. Nie wiem jak jest w przypadku ręcznego odinstalowania komendami, ale przy odinstalowaniu za jego pomocą jest opcja przywracania. Bo samo apk zostaje w systemie, tylko niewidoczne dla danego użytkownika. https://miuipolska.pl/forum/topic/46913-usuwanie-aplikacji-systemowych-bez-root-bez-odblokowanego-bootloadera/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 1 godzinę temu, FromWP napisał: Nie wiem jak jest w przypadku ręcznego odinstalowania komendami, ale przy odinstalowaniu za jego pomocą jest opcja przywracania Główne aplikacje są, ale "com.android.providers.calendar" nie pojawia się na liście zostaje factory reset Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Author Share Posted April 8, 2020 6 minut temu, virusek90 napisał: zostaje factory reset Autor tego programu dodał tylko to co można bezpiecznie odinstalować, widać kalendarz się nie załapał. Tam niby jest opcja instalacji z apk, ale czy to działa nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 15 minut temu, FromWP napisał: widać kalendarz się nie załapał Kalendarz jest i się przywraca, tylko to nie rozwiązuje problemu z crashem kalendarza Bo brakuje chyba ""com.android.providers.calendar" (chociaż może to nie przez to się sypie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Author Share Posted April 8, 2020 5 minut temu, virusek90 napisał: (chociaż może to nie przez to się sypie). Tak, podłączyłem u siebie i widzę, że jest kalendarz. Możliwe że sypie sie z innego powodu. Fabryczne pomogą, tylko to zawsze trochę roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 4 godziny temu, virusek90 napisał: Bo brakuje chyba ""com.android.providers.calendar" (chociaż może to nie przez to się sypie). Przez to się sypie. No bo nie ma dostawcy kalendarza, więc nie ma skąd zabrać danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Panowie mam dwa pytania: - czy można bezpiecznie usunąć w ten sposób aplikacje MI Pilot? - i pytanie do kolegi @Orjon czy w Twoim skrypcie można używać komend tego typu adb shell pm uninstall -k --user 0 com.android.browser czy tylko wybór za pomocą cyferek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 1. myslę że tak 2. jedynie cyferki. możesz zmodyfikować jakoś skrypt by móc wpisać nazwę pakietu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 (edited) dziękuję. Edited September 3, 2020 by drk001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmitomka Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Nie mogę odinstalować Mi Video za pomocą programu od autora Orjon.Inne udało się odinstalować. Tel to Redmi 7AWysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 No to dramat straszny Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 Dnia 6.09.2020 o 17:43, redmitomka napisał: Nie mogę odinstalować Mi Video za pomocą programu od autora Orjon. Inne udało się odinstalować. Tel to Redmi 7A Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka Nie usuwaj Mi Video bo nie będziesz mógł odtworzyć filmów z galerii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted October 19, 2020 Share Posted October 19, 2020 (edited) Jak moge usunąć apke YouTube ? Mam YouTube vanced i za każdym razem jak wejdę w link to otwiera mi apke wbudowana zamiast vanced Edit. Wyłączone przy pomocy aplikacji Hidden setting for miui Edited October 19, 2020 by kawosz636 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Panowie czyżby Xiaomi coś poblokowało? Jak usunąć przez ADB domyślną przeglądarkę xiaomi z MIUI12? Do tej pory elegancko działała komenda adb shell pm uninstall -k --user 0 com.mi.globalbrowser teraz nic się nie dzieje i przeglądarka dalej jest na pulpicie i działa. Soft to najnowszy MIUI12 na Redmi Note5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Widzę, że już nie można tego shitu odinstalować tylko wyłączyć: adb shell pm disable-user com.mi.globalbrowser Link to comment Share on other sites More sharing options...
HWKZMC Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Witam, po paru latch przesiadłem się z Honor 8 na Poco X3NFC, dziś odebrałem ze sklepu, i chciałbym usunąć zbędnę aplikację sytemowe. Czy ktoś podeślę link z instrukcją co i jak, bo nie chce uceglić nowego telefonu :D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Adb i to: https://forum.xda-developers.com/t/tool-adb-appcontrol-v1-5-1-app-manager-debloat-tool-for-android.4147837/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
HWKZMC Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 54 minuty temu, frrancuz napisał: Adb i to: https://forum.xda-developers.com/t/tool-adb-appcontrol-v1-5-1-app-manager-debloat-tool-for-android.4147837/ Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts