Gawronnek Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Czy macie dzisiaj jakieś problemy z systemem, w żaden sposób nie mogę uruchomić scen, nie pomaga reset komórki, ani starszy program na drugim telefonie. Nie mogę włączyć alarmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 U mnie wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Jest problem z serwerem, sceny z klawisza działa, nie działa sterowanie z telefonu. Myślałem ze poprzez WiFi działa, ale też przestało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 U mnie działa sterowanie z telefonu (uzbrojenie alarmu, wł/wył żarówek, listwy, lampy sufitowej). Mi Home 5.3.10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted June 11, 2018 Share Posted June 11, 2018 Ruszyło, hehe od razu zrobiłem scenę LAN kostką wyłączającą alarm Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagatek Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Takie szybkie pytanie, urządzam mieszkanie mam gatewaya, chciałbym mieć możliwość sterowania termostatami w kaloryferach, z tego co widziałem w internecie to xiaomi nie ma takich termostatów. Czy można w jakiś sposób użyć jakiś innych żeby grały z xiaomi? Jeśli tak to jakie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 12, 2018 Share Posted June 12, 2018 Poszuka elektrozaworów i steruj za pomocą gniazdka Poszukaj wcześniej w tym temacie, temat był już przerabiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Cześć,Czy ktoś dodawał więcej niż jedną bramę, gateway do systemu? Czy jak są dwie to druga działa tak jak extender ? Rozszerza zasięg pierwszej ?Dzięki za odpowiedźPozdrawiamAcidmkWysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Urządzenia dodajesz do jednej lub drugiej. Więc musisz sobie określić do której dany moduł ma bliżej i będzie miał lepszy sygnał Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 I właśnie o taką informację mi chodziło. Zamawiam drugi Gateway Dzięki PozdrawiamAcidmkWysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Oj, coś tu ucichło. Czyżby nie było żadnych problemów? No to trochę z innej beczki. Pytanie odnośnie Home Assistant na „malinie”. Wydatek nie jest duży, ale czy gra jest warta świeczki? Obawiam się konfiguracji tego wszystkiego - da się to ogarnąć? Dzięki za wszelkie informacje.Mi 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilJankowski Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Witam mam problem od ok. tygodnia mam problemy z powiadomieniami nie ma ich. Czy macie podobny problem. Jakieś ewentualne rozwiązanie lub wersja mi home która dziala prawidłowo? posiadam mi home 5.3.10. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidmk Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Oj, coś tu ucichło. Czyżby nie było żadnych problemów? No to trochę z innej beczki. Pytanie odnośnie Home Assistant na „malinie”. Wydatek nie jest duży, ale czy gra jest warta świeczki? Obawiam się konfiguracji tego wszystkiego - da się to ogarnąć? Dzięki za wszelkie informacje.Mi 4Pewnie że tak, ogarniesz Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
NLJ Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 7 godzin temu, czesiek napisał: No to trochę z innej beczki. Pytanie odnośnie Home Assistant na „malinie”. Wydatek nie jest duży, ale czy gra jest warta świeczki? Obawiam się konfiguracji tego wszystkiego - da się to ogarnąć? Dzięki za wszelkie informacje. A wystarczy zerknąć na wątek obok : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Koledzy i koleżanki, działają Wam sceny z czujnikiem temperatury? Ustawiłem czujnik zza panelem solarny, który jest wpięty w instalację do basenu. Dałem mu ze jak będzie powyżej 27 stopni to ma na kilka minut włączyć pompę poprzez gniazdko WiFi. No i nie włącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Ja mam tylko sceny z komunikatem o przekroczeniu temp i te działają, dostaje info na komórkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 (edited) Nic podłącze gniazdo ZigBee, bo teraz mam to pierwsze na WiFi z USB. Ja nie korzystam z scen aktywnych w pewnych godzinach, a chciałem to wykorzystać. Widzę ze zmieniło się troszkę ich ustawieniu. Czy dalej ustawiamy tam czas Polski, czy Chiński (nasza godzin - 8 godzin)? Edited June 21, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Dobra już doszedłem minus jedna godzina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Doszło w menu urządzeń ustawienie strefy czasowej, dla każdego urządzenia można wybrać inną Ale chyba nie uwzględnia czasu letniego stąd ta godzina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Dla jakiego urządzenia masz możliwość ustawienia strefy czasowej? U mnie nie ma takiej opcji... BTW screen z IOS? Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 41 minut temu, Phil_ips napisał: Dla jakiego urządzenia masz możliwość ustawienia strefy czasowej? U mnie nie ma takiej opcji... BTW screen z IOS? Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Praktycznie dla każdego: brama, sensor ruchu aqara, czujnik temperatury, smart switch. To nie był screen z ios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Praktycznie dla każdego: brama, sensor ruchu aqara, czujnik temperatury, smart switch. To nie był screen z ios Dla żadnego urządzenia nie mam strefy czasowej... Możesz sprawdzić wersję pluginu? Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Trzeba wybrać strefę +2 godziny, bo Warszawy i tak nie ma. A już chyba tylko letni czas w Polsce będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Co uzyskamy ustawiając strefy czasowe w urządzeniach?Tapnięte z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Mam ustawione +1 i np. żarówki włączają się tak jak ustawione, czyli chyba widzi czas letni Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 13 godzin temu, Phil_ips napisał: Dla żadnego urządzenia nie mam strefy czasowej... Możesz sprawdzić wersję pluginu? Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Ja mam ios Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Czy u Was też jest problem z serwerami? U mnie całkowity „klops”. Nie mogę dodać żadnych urządzeń - w ogóle lista jest pusta (oczywiście jestem na Chińskich serwerach). Sceny działają (trochę w zwolnionym tępie, ale działają), natomiast w aplikacji są nieaktywne, tak jak wszystkie urządzenia - nie mogę sterować z poziomu aplikacji, a scen nie mogę modyfikować. Próbowałem na iOS i andku. EDIT:Udało mi się rozwiązać problem. Na liście urządzeń gdzie było pusto wszedłem w wyszukiwarkę i... wszystko wróciło Chociaż od kilku dni sceny działają z opóźnieniem. Chyba skuszę się na malinę i HA Mi 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 Ktoś słyszał o czymś takim:Millet Bluetooth Development BoardSent from my MI 5s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Koledzy, żarówka xiaomi philips bulb - po przywróceniu zasilania sama zaczyna świecić. Da się to dezaktywować jak w yeelight? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 2 godziny temu, kazim.k napisał: Koledzy, żarówka xiaomi philips bulb - po przywróceniu zasilania sama zaczyna świecić. Da się to dezaktywować jak w yeelight? Niestety nie. Tez się z tym zmagam Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Mam prośbę do osób korzystających z internetu z "kablówki". Czy możecie sprawdzić pingi serwera: ot.io.mi.com.U mnie większość dnia jest "kiszka" i dlatego praktycznie nie działają sceny w chmurze. Zastanawiam się czy to wina operatora, czy tak poprostu jest... Przez sieć komórkową pingi są w miarę OKMI 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilJankowski Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Mam prośbę do osób korzystających z internetu z "kablówki". Czy możecie sprawdzić pingi serwera: ot.io.mi.com.U mnie większość dnia jest "kiszka" i dlatego praktycznie nie działają sceny w chmurze. Zastanawiam się czy to wina operatora, czy tak poprostu jest... Przez sieć komórkową pingi są w miarę OKMI 4I mnie też nie wygląda to za ciekawie. Do Googla 16 ms.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominick_ Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Cześć mam problem z wydawałoby mi się prostym tematem a mianowicie ustawieniem alarmu opartym na otwarciu drzwi - kupiłem gateway 2 + czujnik otwarcia + przycisk switch. Chciałbym wychodząc z mieszkania uzbroić alarm jednym kliknięciem w przycisk (i to działa) ale wchodząc do mieszkania chce ustawić określony czas opóźnienia np 30 sekund na dwukrotne kliknięcie w przycisk które go dezaktywuje. Jeżeli w ciągu tego czasu nie nacisnę w przycisk dopiero wtedy uruchom alarm. I tego nie mogę zrobić, w momencie otwarcia drzwi od razu włącza się alarm. Prośba o pomoc przy konfiguracji. Dodatkowo czy macie problemy z powiadomieniami? z tego co zauważyłem pojawiają się w momencie np aktywacji alarmu ale tylko w aplikacji mi home, nie są widoczne na ekranie telefonu (aplikacja mi home na wszystkie pozwolenia na wyświetlanie powiadomień). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Odpowiem krótko nie da się dać zwłoki. Jedynie można wgrać swój plik alarmu, który będzie zaczynał się od kilku sekundowej ciszy, ma to jednak też i wadę, bo jeśli ten plik będzie się odtwarzał w pętli, to zawsze będzie cisza na jej rozpoczęciu. Rozwiązaniem może być kilku minutowy alarm, wtedy ta kilkusekundowa zwłoka nie będzie tak przeszkadzać.Co do powiadomień działają jak chcą, czasami jak się włączy alarm telefon wydaje specyficzny dźwięk i wibruje, a czasami nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominick_ Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 dzięki za szybką odpowiedź, w takim razie trzeba przyznać że twórcy nie popisali się skoro brakuje podstawowej funkcji w systemie alarmowym jak opóźnienie aby mieć czas na dezaktywowowanie, o wgraniu własnego pliku myślałem już wcześniej jednak kolejną oprócz wymienionej wady jest przychodzące powiadomienia o włączonym alarmie (jeżeli zaczną działać) gdy ktokolwiek z rodziny wejdzie do mieszkania a co za tym idzie nie odróżni się prawdziwego alarmu od zwykłego wejścia domownika... trochę rozczarowujący ten "smart" home system Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts