tpawel Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Generalnie nie mam jakiegoś problemu zeby zrobić factory reset więc chyba wzuce przez Updater. Nigdy nie robiłem nic w twrp więc się bronie jak dziewica Rozumiem że 6.6.4 xiaomi eu ma już działający Budzik? przydałoby się wstać jutro do pracy;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 8 minut temu, tpawel napisał: Generalnie nie mam jakiegoś problemu zeby zrobić factory reset więc chyba wzuce przez Updater. Nigdy nie robiłem nic w twrp więc się bronie jak dziewica Rozumiem że 6.6.4 xiaomi eu ma już działający Budzik? przydałoby się wstać jutro do pracy;) Przez TWRP możesz przecież wgrywać ROMy nie robiąc factory resetu. A budzik mi działał nawet jak nastawiłem po angielsku, a potem zmieniłem na polski język. I tak zadzwonił. Tylko sama apka Zegar kraszowała. A teraz już widzę działa wszystko dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Sugeruję nie pisać co update o Kalkulatorze. To nie zostanie poprawione od tak ponieważ ta aplikacja jest tylko w wersji EN/CN i nawet w Alfa Global jest to samo. Nie ma wsparcia przecinków do rozdzielania liczb - stąd tylko 3 cyfry i FC w przeliczaniu walut itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 A jak tam jakość rozmów na mi4? Są te randomowe restarty dalej? Wiem, że to wczesna alfa, ale z wypowiedzi widzę, że działa całkiem całkiem, więc może i te uciążliwości są naprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 @Redmi2 A ty byłeś przez chwilę chociaż na miui7 mm? Tam miałeś problemy z rozmowami? Bo być może masz farta i tobie na wszystkich romach działają ok rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSith Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Cześć. Wgrałem Miui 8 Alpha Pozbyłem się problemu ze złą jakością połączenia (super) Jednak mam cały czas jeden problem z tą wersją. Po jakimś czasie ekran zaczyna mi migać. Nie mogę nic zrobić z tel. muszę go wyłączyć i włączyć od nowa. Nie mam pojęcia co może być tego powodem. Ktoś miał podobny problem? Czy możliwe, że coś działającego w tle ma konflikt z nowym systemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Raczej czujnik światła Ci świruje, skalibruj na nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSith Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Czy ja wiem? Robię coś przy tel i wszystko gra. Blokuję go i odkładam...po jakiejś chwili chcę użyć tel, chcę go odblokować i wtedy ekran zaczyna migać Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSith Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Mam MI4 właśnie i niestety od pierwszej Alphy mam ten problem...wychodzi nowa i nic nie zmienia:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackSith Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Zawsze up z pobranego pliku zip. Może powinienem wyczyścić najpierw tel, a dopiero potem wgrywać MIUI 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Dobrze by było wyczyścić. Fajnie wiedzieć, że komuś poprawiły sie rozmowy na mi4. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Czy poprawili aplikacje aparatu? Zawsze myślałem, że na redmi 2 mam kiepski aparat, bo nie działał płynnie. Jak siedzę na cm13 to aparat dużo lepszy. Więc to appka aparatu na miui skopana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 3 minuty temu, marcin19883 napisał: Czy poprawili aplikacje aparatu? Zawsze myślałem, że na redmi 2 mam kiepski aparat, bo nie działał płynnie. Jak siedzę na cm13 to aparat dużo lepszy. Więc to appka aparatu na miui skopana. Nikt Ci nas to nie odpowie, bo nie ma Alfy na Redmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 7 minut temu, Redmi2 napisał: I mi sie wydaje ze 17 czerwca raczej na redmi nie wyjdzie miui8, ale moge sje mylić. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka A nie mam pojęcia tak szczerze... coś mi się obija o czaszkę, że ma być 2tyg. po premierze bety dla serii Mi, ale uciąć sobie nic nie dam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Dziś mój MI 4 zaskoczył mnie dwa razy, w trakcie przychodzącej rozmowy dzwonił dzwonek, ekran pozostawał czarny, przyciski nie reagowały, dzwoniący nie zapisał się w połączeniach. Telefon widział z jakiej grupy jest numer, różne dzwonki. MIUI 8 6.6.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 W ustawieniach wibracji jest całkowicie pomieszane tłumaczenie. Reszta działa i buczy. Głośnik główny/dolny gra jakby głośniej, aż czułem wibracje od membrany. Ustawienie własnego skrótu do aplikacji od prawej strony na ekranie blokady powoduje podmianę skrótu do aparatu. Animacja przejścia do niego zostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Na oficjalnym forum miui chodzą pogłoski ,że miui 8 ma być oparty na androidzie 6.0 i to na każdym telefonie. Ciekawi mnie czy to bezpodstawne plotki czy może faktycznie jest coś na rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Ktoś puścił plotkę. Wątpię, aby Redmi w ogóle dostało aktualizację androida, tym bardziej te na MTK. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) Ja na Mi3/64gb wrzuciłem u siebie 6.4 z xiaomi eu bez wipa tak normalnie jak cotygodniową aktualizację i działa mnie to fajnie , jest wszystko takie "nowsze" przejrzyste , nawet ten srajsungowy pasek nie kuje w oczy , super że wreszcie można normalnie regulować dźwięki nie tylko dzwonka ale i multimediów i budzika , bardzo dużo ostawień odnosnie bat. nawet mam wrażenie że MIUI ostatnio nas specjalnie z każdą nową aktualizacją przygotowywało do drenażu baterii by z wyjściem MIUI8 każdy Powiedział: "WOW moja bateria już dawno tyle nie trzymała" bo pod tym względem jest w końcu tak jak kiedyś, jak w KK . No i teraz nie mam ciągle wyskakującego Romingu i nawet wyświetla mi się nazwa własna operatora Virgin a nie tylko Play albo t-mobile jako Roming. Odblokowywanie za pomocą Mibanda też już jest niezauważalne jest to natychmiastowe i nawet nie widać napisu "odblokowano za pomocą Bt" jak to było ostatnio. Kalkulator też jest taki że żałuje że nie chodzę już do szkoły , bo można przeliczyć waluty, objętość, pole, prędkość , wagę, stopnie itp Edited June 7, 2016 by Kupiec1985 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Panowie, mam Mi5 i mam problem z roamingiem na Play Ktoś z Was tak ma ? Próbuje wymusić np T-mobile, Plus czy Orange i na chwilę wskaskuje "R" ale zaraz dostaję info ( 1-2 sek ) że Brak usługi - wybrana sieć nie dostępna i wraca do Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Z Orange jest problem w Play, generalnie dołączyli abonentów od roamingu na sieci Orange. Musisz zadzwonić na infolinię i poprosić żeby Ci włączyli Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Ale mam Orange włączony, wiec na innym telefonie sie loguje Ale jest tak z kazdym operatorem, nie pozwala sie zalogowac recznie do roamingu ( Plus, T-mobile ) na innym telefonie karta działa ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Nie u mnie - poza tym jak pisałem, tak się dzieje z każdą ( inną poza Play ) siecią które bym nie wybrał. Na Miui 7.0 tego nie było - zaczęło się od global 7.1 które też jest Miui 7.x i na Alpha 8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Z jednego powodu, na roamingu mówią ze jakość rozmowy jest lepsza niż na Playu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 5 minut temu, onken napisał: Z jednego powodu, na roamingu mówią ze jakość rozmowy jest lepsza niż na Playu A nie masz czasami uwalonej karty SIM? Bo tak to wygląda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) Raczej nie, to nowa karta wymieniona niedawno na RBM, na innym telefonie działa prawidłowo, i na starszym sofcie także. Edited June 7, 2016 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) Akurat jakość połączeń będzie najlepsza w sieci macierzystej, bo w tej masz hd voice. Korzystając z innych nie masz go nigdy. Edited June 7, 2016 by przemekamag Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Bzdura będzie miał najlepsza jakość rozmowy tam gdzie ma Najsilniejszy i nastabilniejszy sygnał. jesteś tak głupi czy udajesz? Czytam twoje wypociny na tym forum. Próbujesz być mądrym w każdym wątku, nabijasz te posty bez sensu, ale wiedzy jeszcze dużo Ci brakuje. Jedna kreska 3G i HD Voice da o niebo lepsza jakość niż pełny zasięg 2G czy zasięg innej sieci. Artykuł też w sumie polecę: http://www.itl.waw.pl/czasopisma/TiTI/2010/1-2/54.pdf Edited June 7, 2016 by przemekamag 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Czy ktoś siedzący na global china może się wypowiedzieć czy ma restarty telefonu co kilka dni? Bo odnoszę wrażenie że to problem głównie na romach xiaomi.eu. Obym się mylił. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 U mnie się pojawiły na 6.6.3 i 6.6.4. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 (edited) @korc nie przywracałeś przypadkiem aplikacji z kopii? Ja po zainstalowaniu wczoraj xiaomi.eu MIUI8 6.6.4 nie mam restartów. Zresztą nigdy nie miałem MI4W 3GB/16GB ps Instalował ktoś 6.6.7 ??? Do pobrania jest. Edited June 7, 2016 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 6 minut temu, korc napisał: Czy ktoś siedzący na global china może się wypowiedzieć czy ma restarty telefonu co kilka dni? Bo odnoszę wrażenie że to problem głównie na romach xiaomi.eu. Obym się mylił. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Xiaomi.eu testuje od 6.6.2, żadnego restartu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Ja się trochę wstrzymam. Choć pewnie będę musiał bo jedna osoba z play skarżyła się na mój głos. Nikt inny narazie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Skąd w ogóle pobrać miui 8 dla redmi note 2 ? i jaką wersję ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 22 minuty temu, preston2009 napisał: @korc nie przywracałeś przypadkiem aplikacji z kopii? Ja po zainstalowaniu wczoraj xiaomi.eu MIUI8 6.6.4 nie mam restartów. Zresztą nigdy nie miałem MI4W 3GB/16GB ps Instalował ktoś 6.6.7 ??? Do pobrania jest. Tak zainstalowałem, działa różnicy na szybko nie stwierdziłem ( kalkulator nadal kuleje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts