Zenderable Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 18 godzin temu, Acid napisał: a sam global alfa jest po chińsku to czemu ja mam po angielsku i troszeczkę po polsku - żadnych chińskich krzaczków? Błąd z kontaktami potwierdzam, ale ja zawsze numer i tak z dialera wybieram Kalkulator po angielsku działa perfekcyjnie Kilka zrzutów ekranu z wersji GLOBAL ALPHA 6.6.8: Kalkulator działa, wszystko oblicza bez problemu, zamienia - nawet kilka słów jest po polsku. Tak samo jest w menu - tak jak wcześniej mówiłem jest ciekawy przypadek w ustawieniach języka, widać że mam wybrany polski, ale jak w to wejdę to mam do wyboru angielski lub chiński... Nie zmieniałem tego, bo bałem się że stracę polski język, a z klawiaturą nie mam problemu, gdzie zawsze takowy był gdy nie było polskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 6 minut temu, Zenderable napisał: Kalkulator po angielsku działa perfekcyjnie Nie tak perfekcyjnie w miejsce przecinków powinny być u nas spacje lub nic, a Amerykański zapis wprowadza małe zamieszanie bo: Cytat Dla Polaka 2,000 to dwa, a dla Amerykanina dwa tysiące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Przed chwilą, Renegade napisał: Nie tak perfekcyjnie w miejsce przecinków powinny być u nas spacje lub nic, a Amerykański zapis wprowadza małe zamieszanie bo: Dziwne, ja od zawsze używam kropek i dla mnie to naturalne było xD więc mi to kompletnie nie przeszkadza bo według mnie to jest logiczne i można się domyśleć. Z resztą w tym kalkulatorze tak nie jest, bo jak wpiszę 20.000 to nie będzie 20 tysięcy, tylko 20: tak samo wyżej wrzuciłem dodawanie ułamków i wynik to był 17, a nie 17 tysięcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Janusze... U nas nie są przypadkiem kropki lub spacje? Bo przecinek oddziela liczby całkowite od dziesiętnych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Miałem podobnie. Zmieniłem na Bing'a i wyszukałem coś. Zadziałało. Potem zmieniłem na Google ido tej pory śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 @Redmi2 Na 6.6.8 już nie występuje, więc pewnie u Ciebie po prostu bug się "odpalił" z opóźnieniem , albo coś się źle zainstalowało.. Nie wiem. Na 6.6.7 był problem z tym, a na 6.6.8 juz nie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 3 minuty temu, Redmi2 napisał: Tyle, że ja mam 6.6.8 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Może spróbuj 2x zainstalować? Kurde. U mnie było skopane na 6.6.7 i na 6.6.8 się naprawiło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
keiw Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 19 godzin temu, Acid napisał: FC w kontaktach tak jakby kto pytał Ale spoko na china też jest. Usunęli simcontacts.apk i czasem niektóre lub większość kontaktów wali FC. Wróciłem do 6.6.7 i tu nie mam problemu z FC w kontaktach. Wszystkie się otwierają i można je wybrać. Pliku simcontacts.apk tu też nie ma, w ostatniej wersji Miui 7 też tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Mam do Was pytanie, może głupie, ale czy jest dostępna wersja Alpha dla RedMi Note 1s? Szukałem w sieci i z tego co wyczytałem, to nie ma i, że będzie dopiero 17 już oficjalna wersja. Czy to prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 1 minutę temu, tomasznowak napisał: Mam do Was pytanie, może głupie, ale czy jest dostępna wersja Alpha dla RedMi Note 1s? Szukałem w sieci i z tego co wyczytałem, to nie ma i, że będzie dopiero 17 już oficjalna wersja. Czy to prawda? Nie ma, tu masz wykaz dla których modeli jest: https://xiaomi.eu/community/threads/miui-8-alpha.31903/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Dzięki za informację. Pozostaje cierpliwie czekać na oficjalne wydanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 23 godziny temu, ksywa napisał: A tak poza tym działa komuś na miui8 Viper? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 6.6.8, przy próbie zmiany tapety pulpitu dostałem FC lauchera, jednorazowo na szczęście. Generalnie mam wrażenie , że pierwsze wydanie alfy było najstabilniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4asas Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Czy ktoś testuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 4 minuty temu, M4asas napisał: Czy ktoś testuje? Kilka osób, a co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4asas Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: Kilka osób, a co? Ty też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 1 minutę temu, M4asas napisał: Ty też? O co pytasz konkretnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4asas Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Przed chwilą, Grzesiuso napisał: O co pytasz konkretnie? Kto na forum testuje MIUI V8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 2 minuty temu, M4asas napisał: Kto na forum testuje MIUI V8 Tak, też testuje, na Mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Próbował ktoś odpalić nc+go /canal+ sport online na mi4 v8? z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 I w taki sposób cała strona w tt zleciala na pytaniach o nic. A wystarczyło żeby kolega napisał od razu o co mu chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 (edited) Nie wiesz.... No o to chodzi. Ktoś na Mi3 wypowie się o baterii? Bo aktualnie od godziny 7 mam jeszcze 42% i już 2h na wyświetlaczu. Ps. Był odpalony WOT. Edited June 9, 2016 by Pietr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 5 godzin temu, Zenderable napisał: Dziwne, ja od zawsze używam kropek i dla mnie to naturalne było To, że naturalne nie znaczy prawidłowo. Zresztą to co pokazujesz z Globala to po co? Pisałem już i to potwierdza. Rom Global jest po chińsku bo masz ich kropkę. Gdyby to był prawdziwy Global to byś miał działający przecinek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Skoczyłem z 5.11.5 na wersję łącząca partycje... I tu mam mętlik mały. Czy instalacja nadal jest dwuetapowa, pomimo że korzystam z TWRP?! Bo partycja niestety nie zwiększyła się :-/ Bo za chwil kilka atakuje MIUI v8 Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 5 godzin temu, Pietr napisał: Janusze... U nas nie są przypadkiem kropki lub spacje? Bo przecinek oddziela liczby całkowite od dziesiętnych. Są. Ale jak widzisz Kalkulator robi to źle. Na języku polskim nie powinieneś móc wpisać 200.25+0.25=200.5 tylko 200,5... itd. Chociaż racja jest taka, że ... na v7 też to nie działa. Zawsze kropka była. Hm... No ale kalk na v7 długie liczby wpisuje bez przestanku a w v8 na English wpisuje... przecinki do rozdzielania tysięcznych w liczbie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 8 minut temu, kulig007 napisał: Skoczyłem z 5.11.5 na wersję łącząca partycje... I tu mam mętlik mały. Czy instalacja nadal jest dwuetapowa, pomimo że korzystam z TWRP?! Bo partycja niestety nie zwiększyła się :-/ Bo za chwil kilka atakuje MIUI v8 Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Z tego co wiem, TWRP obsługuje tylko 1 partycję, mógł nie rozróżniać 2 osobnych i od razu podawał sumę, a przynajmniej tak czytałem na XDA pod którymś tematem z TWRP dla Cancro . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 8 minut temu, kulig007 napisał: Skoczyłem z 5.11.5 na wersję łącząca partycje... I tu mam mętlik mały. Czy instalacja nadal jest dwuetapowa, pomimo że korzystam z TWRP?! Bo partycja niestety nie zwiększyła się :-/ Przeproś się z mirecovery jak chcesz łączyć partycje lub pobaw się miflash. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Shit. Tak myślałem. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Ja znalazłem błąd gdy daję kontakty na górze szukaj i wpisze dany kontakt i naciśnie się na niego to błąd ale nie zawsze jest błąd.Daje kod błędu niech go ktoś przekaże tam gdzie trzeba: java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.android.contacts/com.android.contacts.activities.ContactDetailActivity}: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: length=8; index=-6 at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.access$900(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java) at android.os.Looper.loop(Looper.java) at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java) at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method) at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java) at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java) Caused by: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: length=8; index=-6 at com.android.contacts.util.ContactDetailColorUtils.getBgMajorColorId(ContactDetailColorUtils.java) at com.android.contacts.activities.ContactDetailActivity.updateFloatingActionButtonBg(ContactDetailActivity.java) at com.android.contacts.activities.ContactDetailActivity.initFloatingActionButton(ContactDetailActivity.java) at com.android.contacts.activities.ContactDetailActivity.onCreate(ContactDetailActivity.java) at android.app.Activity.performCreate(Activity.java) at android.app.Instrumentation.callActivityOnCreate(Instrumentation.java) ... 10 more Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Też mam błąd z kontaktami. Nie mogę ustawić zdjęcia kontaktu Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Bateria na 6.6.7 mega. 1,5h SoT na YT z LTE, w tle yanosik- z gps i zjadło 25%baterii tylko. Na 6.5.19 schodziło 40-50% i do tego się mocno grzał. Tutaj jest ciepły, ale nie jest nieprzyjemny. Gorzej bo coś mi zżera baterie w tle, system Android ma przeważnie ok 30% zużycia jak nie korzystam z tel i bateria schodzi ok 5%/h Czekam na nowszą wersje, wrzuce i zrobię reset, może pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 To tak na marginesie powiem, że problem z kontaktami był omawiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) Jeszcze jeden babol zauważyłem gdy jest głośno w pomieszczeniu i rozmawiam przez telefon ludzie mnie słyszą jak pod wodą. Miui 6.6.8 Edited June 10, 2016 by grbrandys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 23 godziny temu, Zenderable napisał: Dziwne, ja od zawsze używam kropek i dla mnie to naturalne było xD więc mi to kompletnie nie przeszkadza bo według mnie to jest logiczne i można się domyśleć. Z resztą w tym kalkulatorze tak nie jest, bo jak wpiszę 20.000 to nie będzie 20 tysięcy, tylko 20: tak samo wyżej wrzuciłem dodawanie ułamków i wynik to był 17, a nie 17 tysięcy Taa tylko Ty tu pokazujesz dziesiętne, ja mówię o separatorze tysięcznych czyli 17 tysięcy i 10 setnych w tym kalkulatorze będzie wyglądało: 17,000.10 , a powinno 17 000,10 lub 17000,10 w ostateczności 17000.10 choć to zapis nie do końca poprawny ale do przeżycia Tutaj ściągawka:http://lukaszrokicki.pl/2011/01/17/separatory-w-zapisie-liczb/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 6.6.8 jak na razie to najgorsza wersja jaką używałem. Zrobił się bug w kalkulatorze - nie mogę wpisać większej liczby niż 3 cyfrowej. Wyskakuje też mi o wiele więcej FC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts