Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaka do tej pory wersja alfa MIUI 8 jest najbardziej przyjazna dla użytkownika? 6.6.7 można śmiało instalować, jeśli miałbym brać za priorytet wynik SoT?!

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Mi na 6.6.8 parę razy telefon gdy wyciągnąłem z kieszeni jak by się uruchomił od nowa bo był Pin do wpisania.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Posted
Mi dzis także w nocy tel sie uruchomił od nowa, w prawdzie nie mam pinu,ale miałem skopiowany tekst i chce wkleić a tu lipa... Na 1000% był restart.

Może jak będzie stable to będzie oki

Posted

Jak tam wygląda sytuacja z baterią na MIUI 8 ? Myślicie że coś się poprawi z tym na Redmi Note 2 ? Bo na Miui 7 to tragedia. 

Posted
12 minut temu, Krusell napisał:

Jak tam wygląda sytuacja z baterią na MIUI 8 ? Myślicie że coś się poprawi z tym na Redmi Note 2 ? Bo na Miui 7 to tragedia. 

z tego co można wyczytać w komentarzach powyżej to lepiej bateria trzyma.(na MIUI7 też nie ma tragedii RN2 sot średnio 4,5-5hh)

Posted

Bateria na mi4 z tego co widzę to spokojnie 1/3 lepiej. Wczoraj zauważyłem 3 restarty u Siebie. Gps słabszy delikatnie niż na 6.5.19

Posted (edited)

Na MI3 nie można narzekać na GPS. FIX łapie zazwyczaj w 5-10 sek.

Edited by Pietr
Posted

No i MIUI 8 6.6.7 właśnie zawitało u mnie :-)

Jest fajnie. Pierwsze odczucia pozytywne. Jak telefon trochę się ustabilizuje zobaczę jak wysoko są w statystykach usługi Google i Xiaomi.

Przeszedłem bez jakiegokolwiek wipe, ale niektóre apki systemowe się wywalają. Będę musiał zrobić wipe cache / dalvik.

~~edit~~

Systemowe wywalają się tylko jeden raz. Więc wipe cache odpuszczam narazie. Jak się będzie powielać, wtedy to zrobię.

Aplikacja Aliexpress tutaj działa poprawnie, zegar nie wywala się

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Czy na miui 8 można usuwać powiadomienia z ekranu blokady poprzez przesunięcie palcem? Na miui 7.3 się chyba nie da.

Wysłane z mojego Unsupported MI Cancro przy użyciu Tapatalka

Posted

Ej ludzie, próbuję sobie sflashować twrp (bo mi recovery jest nie na rękę). Wpisuję: fastboot flash recovery twrp.img, potem ładnie fastboot recovery - wszystko dobrze pokazuję (OKAY), wchodzę do revoery a tu... nadal Mi Recovery! Flashowałem parę razy TWRP i nic xD korzystam na pewno z dobrego .img, bo zawsze z niego korzystałem. Czyżby to była jakaś blokada MIUI8?

Posted
Niestety nie da się, jak ma to miejsce w gołym Androidzie :-/

A też liczyłem na taki "ficzer"

Wysłane z mojego MI 4W

Właśnie próbuję cm13 i delektuje się możliwością archiwizacji email bez odblokowania telefonu. Ehh... Mogliby to dodać.

Ej ludzie, próbuję sobie sflashować twrp (bo mi recovery jest nie na rękę). Wpisuję: fastboot flash recovery twrp.img, potem ładnie fastboot recovery - wszystko dobrze pokazuję (OKAY), wchodzę do revoery a tu... nadal Mi Recovery! Flashowałem parę razy TWRP i nic xD korzystam na pewno z dobrego .img, bo zawsze z niego korzystałem. Czyżby to była jakaś blokada MIUI8?

Wgraj przez aplikację flashify

Posted (edited)
7 minut temu, schreder napisał:

Wgraj przez aplikację flashify

Unsupported MI Cancro

Tylko muszę mieć roota, a żeby wgrać roota to muszę mieć twrp :P błędne koło się robi

+ widzę, że nadal nie usunęli napisu Unsupported MI Cancro. Podobno wersja LTE nie jest wspierana, ale co z tego jeśli wszystko działa? Nie lubię tego, bo wygląda to strasznie nieestetycznie w informacjach o telefonie czy po podłączeniu usb. Wezmę chyba sobie sforkuje drzewko i to wywale + zrobię z 3.4.0 na 3.4.110 w kernelu

Edited by Zenderable
Posted

Mógłby ktoś sprawdzić czy systemowy firewall potrafi blokować prywatne numery? Na MI4 po przejściu na 6.0 przestał blokować, na MI5 o dziwo też nie działa...

Posted
Mógłby ktoś sprawdzić czy systemowy firewall potrafi blokować prywatne numery? Na MI4 po przejściu na 6.0 przestał blokować, na MI5 o dziwo też nie działa...

U mnie działa poprawnie na 6.6.7. Numer nieznany i od razu złapany do czarnej listy.

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Ja mam utworzony swój tryb blokowania w którym oprócz czarnej listy blokowane są właśnie prywatne i coś nie działa... na MI5 specjalnie go skasowałem i jeszcze raz ustawiłem bo myślałem że się uszkodzony z MI4 przeniósł ale nie ;/

Posted

Ja unikam tworzenia jakichkolwiek swoich profili, czy to firewall, czy to oszczędzanie energii. Już na v6/v7 lubiło się to strasznie komplikować. Dlatego na alfie MIUI 8 dałem sobie całkowicie z tym spokój.

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Mi po wyłączeniu inteligentnego oszczędzania przestało drenowac baterie w spoczynku więc lepiej tego nie używać.

Posted

Ustawienia >> Bateria i wydajność.

A czy już ktoś sprawdzał osobiście jeden temat, a mianowicie :

Jeśli w panelu sterowania >> Bateria >> aplikacje, wybiorę sobie jakąś apkę i ograniczę jej pracę w tle, to będzie to RÓWNOZNACZNE z włączeniem trybu oszczędzania baterii?

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

A widzisz... szukałem... A opisów nie czytałem.

A co do tego to niby mam wyłączone inteligentne oszczędzanie baterii a zmienione ustawienia dla poszczególnych aplikacji.

Posted

Ja to wyłączyłem bo tu gdzieś na forum czytałem że nie raz to powoduje zwiększenie poboru prądu. Tak że nie jestem pierwszy:)

Posted

@up, czyli śmiało mógłbym robić update z 6.6.7 na 6.6.8 jeśli chodzi o wynik na baterii? Bo nie mam porównania niestety.

Wysłane z mojego MI 4W

6.6.12 na pokładzie!!!

Ktoś, coś, gdzieś, już ?!

Przyznam, że będę czekał na opinie, bo mam gorące chwile w obowiązkach i telefon musi mi działać sprawnie (na tyle sprawnie, jak choćby działa przy 6.6.7)

Wysłane z mojego MI 4W

Posted
1 godzinę temu, Redmi2 napisał:

Dziś bateria normalnie dla mnie miazga :-) dużo neta 4G/Wifi - jedna rozmowa 1,30h i kilka po 10minut.

Odłączone wczoraj od ładowarki koło 16.

984752e7ead65a40b2383b322bfe4542.jpg6e3840498665868a37799b97a306b61d.jpgaaa713183137f9c40663714212f38fa2.jpg

Widzę że gsam battery monitor nadal nie działa poprawnie

Posted

Tylko w kwestii wyjaśnienia, 6.6.7 jest pozbawiony bugu z kontaktami. Przynajmniej ja u siebie nic takiego nie mam.@Redmi2, na czym dokładnie polega wywalanie się apki Aliexpress? Bo ja mogę w pełni korzystać, nic dziwnego nie zauważyłem.

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Aha. Czyli u mnie spoko, bo w 100% mogę z niej korzystać.

Aaaa i jeszcze chciałem dodać, ten Twój "problem" z trochę wyższą temperaturą baterii, u mnie nie występuje. Nie zauważyłem, żeby trochę mocniej się grzał w stosunku do KK.

Ale mam za to mega zużycie Usług Xiaomi(30.6%) i Usług Google (13.2%). Choć wydaje mi się, że to trochę statystyki kłamią, bo w stanie czuwania bateria nie znika w oczach (szybciej niż na 5.11.5, ale też na tyle mało, że można to zaakceptować)

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Może na to wszystko rzeczywiście jakiś delikatny wpływ ma BRAK wipe przy mojej drodze do MIUI 8: 5.11.5 >> 5.12.17 >> 6.6.7

Wysłane z mojego MI 4W

Posted

Ja tam muszę pochwalić MIUI8, wyciągam w ciągu dnia ~5-6h SoT (sporo słucham spotify, do tego ekranu nie potrzebuje :P), działa płynnie (ale płynnie działa praktycznie każde wydanie miui na mi4), kilka FC jest (u mnie aktualnie tylko wyszukiwanie z paska w apce internet przez google, na bing działa OK), kontakty i cała reszta działą OK (tak samo SSy). Jeżeli nic nie skopią to w piątek dostaniemy na prawdę świetny MIUI8 :P.

• Like 3
Posted

Zainstalowałem CM13 przez Mi Recovery - zmieniłem nazwę na update.zip i poszło :P TWRP potem bez problemu działało, więc serio dziwne z tym MIUI8... ja czekam teraz na wersję 6.6.17 i instaluję

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...