Pawel978 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 (edited) Jak będzie wyglądać sprawa z innymi modelami, np. moim note 3 pro? Wychodzi też w piątek rom? Czy jest szansa że będzie używalny czy raczej 2-3 aktualizacje lepiej będzie czekać? Wiadomo coś? Edited June 12, 2016 by Pawel978 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Wipe cache i dalvik nie pomógł w żadnym bugu. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Lol. Serio ktoś myśli, że takie FC naprawia Wipe dalvik? Dalvik i cache to coś zupełnie innego niż myślicie. FC w Browser to wynik braku stringa. Log pisze o tym jak byk. Z MI 5 Jak będzie wyglądać sprawa z innymi modelami, np. moim note 3 pro? Wychodzi też w piątek rom? Czy jest szansa że będzie używalny czy raczej 2-3 aktualizacje lepiej będzie czekać? Wiadomo coś? Wiadomo. Poczekaj na 17 czerwca. Wróżek tu nie ma. Z MI 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Wciąż chyba nikt nie dał loga z tego problemu. Ktoś coś wrzucił ale raczej mało precyzyjnie. Z MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 (edited) 5 godzin temu, Redmi2 napisał: W 6.6.12 nie ma tego błędu już, był w (chyba 6.6.7) i napewno w 6.6.8 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Przechodziłem z 6.6.7 na 6.6.8 i mam problem Dobra 6.6.12 jest po 6.6.8 Edited June 12, 2016 by nie_pitol przeoczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Nie wiem, czy było. Ale jest FC przy wykonywaniu / optymalizowaniu systemu, jeśli wejdziemy w panel sterowania >> bateria >> sprawdź użycie baterii >> (po znalezieniu problemu drenażu) klikam wykonaj i pojawia się FC. Miałem już to na 6.6.7 i teraz na 6.6.12. java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke interface method 'java.util.Iterator java.util.List.iterator()' on a null object reference at com.miui.powercenter.deepsave.f.au(Unknown Source) at com.miui.powercenter.deepsave.E.ax(Unknown Source) at com.miui.powercenter.quickoptimize.QuickOptimizeActivity.gd(Unknown Source) at com.miui.powercenter.quickoptimize.QuickOptimizeActivity.h(Unknown Source) at com.miui.powercenter.quickoptimize.v.onAnimationEnd(Unknown Source) at com.miui.common.a.b.onAnimationEnd(Unknown Source) at android.view.animation.Animation$3.run(Animation.java) at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java) at android.os.Looper.loop(Looper.java) at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java) at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method) at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java) at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java) Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 6 godzin temu, Redmi2 napisał: Podczas optymalizacji pojawiły sie procenty - fajna sprawa A to tylko mój bajer. Nie będzie tego ani w romie china ani global edit: no dobra może kiedyś w global jak się kapną jak to zmienić w tłumaczeniu ;p 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Zauważyłem, przed chwilą. Pożyteczna rzecz:) Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Zmienili wygląd emotikonek w panelu notyfikacji? Na siódemce wyglądają jak rozpuszczona kupa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Wiem, być może odrobinę za szybko.. Ale wydaje mi się, że już mam na tyle wyraźne porównanie, czas pracy na baterii ZDECYDOWANIE lepszy na 6.6.12, niż na wcześniejszej alfie z 6.6.7. Statystyki zużycia, procesy usługi, porównam jutro, na spokojnie. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 2 minuty temu, kulig007 napisał: Wiem, być może odrobinę za szybko.. Ale wydaje mi się, że już mam na tyle wyraźne porównanie, czas pracy na baterii ZDECYDOWANIE lepszy na 6.6.12, niż na wcześniejszej alfie z 6.6.7. Statystyki zużycia, procesy usługi, porównam jutro, na spokojnie. Wysłane z mojego MI 4W Oby..., bo na 6.6.8. Bateria mimo rozważnego używania telefonu spadła do 2% w przeciągu 27 godzin, co mnie trochę przeraziło. Przy takim samym użytkowaniu na 6.5.31 dawało mi to czasy ponad 34/35 godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Tak sie podniecacie tą baterią, że aż nie mogę się doczekać. Tylko żeby nie było jakiejś klapy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Znalazłem błąd. Pogoda nie działa w trybie poziomym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Tak sie podniecacie tą baterią, że aż nie mogę się doczekać. Tylko żeby nie było jakiejś klapy. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dla mnie to jest dość ważny warunek. Stabilność aktualnie jest brana z poprawką, bo to wersja alfa... Ale jak widzę poprawę czasu pracy baterii, to jest się z czego cieszyć. Choć programiści Xiaomi są zdolni popsuć to w kolejnym wydaniu. A z Twojego podpisu wynika, że masz RM Note 3, więc to nie oznacza tak samo dobrego wydania pod Twój model. Tak to już bywa w MIUI. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Dla mnie to jest dość ważny warunek. Stabilność aktualnie jest brana z poprawką, bo to wersja alfa... Ale jak widzę poprawę czasu pracy baterii, to jest się z czego cieszyć. Choć programiści Xiaomi są zdolni popsuć to w kolejnym wydaniu. A z Twojego podpisu wynika, że masz RM Note 3, więc to nie oznacza tak samo dobrego wydania pod Twój model. Tak to już bywa w MIUI. Wysłane z mojego MI 4W Dlatego napisałem żeby nie było jakiejś klapy. Żałuję że kupiłem wersje MTK bo wersja na snapie jest bardziej rozwinięta Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Miałem miękki restart tzn wysypał się system i ubiło wszystkie procesy ale bez pinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Będzie wiadomo 17 czerwca... Z MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) Dnia 9.06.2016 o 20:45, M4asas napisał: Wyłączyć "Second Space" można w taki sposób: Jak uruchomisz "Second Space" to na pulpicie masz ikonę "Manage" i w niej po skonfigurowaniu na samym dole masz usunięcie "Second Space" Edited June 13, 2016 by Grzesiuso Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Póki co widzę to w każdej wersji, ale mam blokadę na symbol. Jak włączam ekran po np. nocy to mam nieaktualna godzinę, tylko jakas 6, gdy jest już 8. Dopiero po odblokowaniu sie aktualizuje. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 A jak tam sprawa z tłumaczeniem miui 8 na chwilę obecną? Bo widzę, że się posługujecie angielskimi nazwami np second space Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 A jak tam sprawa z tłumaczeniem miui 8 na chwilę obecną? Bo widzę, że się posługujecie angielskimi nazwami np second space Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nie posługujemy się angielskimi Z MI 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 (edited) 23 godziny temu, Acid napisał: Wciąż chyba nikt nie dał loga z tego problemu. Ktoś coś wrzucił ale raczej mało precyzyjnie. Z MI 5 com.alibaba.aliexpresshd.txt com.alibaba.aliexpresshd:channel.txt Edited June 13, 2016 by damian12332146 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 @Redmi2, sprawdź jak chwilę się ROM ustabilizuje, jak tam usługi i procesy w statystykach. Na 6.6.12 mam cudownie MAŁE wartości usług Google / Xiaomi, jak i samego System Android i Android OS. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 No mi zaś baterię wciąga jak narkoman narkołyki. Mam jeszcze 55% i tylko 1h i 11min na ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Dzisiejszą wersję zainstaluję z wipe i zdam relacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Ale na telefonie też zbytnio nic nie robiłem. Dziś tylko FB lite i chrome. Zawsze miałem z 80%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Telefon zawsze przez noc ładuję. A aktualizacja wczoraj zainstalowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Wróć... Chodziło mi o 6.6.12. Bo kolega @kulig007 wspomniał o niej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 1 godzinę temu, Pietr napisał: No mi zaś baterię wciąga jak narkoman narkołyki. Mam jeszcze 55% i tylko 1h i 11min na ekranie. 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Dodam, że od 3 wersji xiaomi.eu mam włączone oszczędzanie baterii i nie powoduje to żadnych dziwnych akcji ani problemów w miui8 jak miało to miejsce w miui7. Z apek ubija czasem tylko gg. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Co do bateri to nie dramatyzujcie tak... U mnie na stable 7.3.2 sytuacja wygląda w ten sposób... Jasność na minimum, inteligetne oszczędzanie wyłączone, bez profili .. no wszystko co możliwe już zrobione. Więcej niż 2,5h sie nie udało wyciągnąć, no chyba że fon naładowany na 100% i korzystanie z navi to wtedy miałem raz prawie 6h. W spoczynku bateria na kazdym romie leci u mnie jak szalona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Tak sobie testuje lajtowo na MI4. Czy dobrze widzę że nie ma już możliwości definiowania własnych profili baterii ? Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 17 minut temu, zielonyBB napisał: Tak sobie testuje lajtowo na MI4. Czy dobrze widzę że nie ma już możliwości definiowania własnych profili baterii ? Wysłane z MI5 Tia, zniknęło to gdzieś, są jakieś inne ustawienia, ale nie wiem do końca jak one działają i czy w ogóle działają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 48 minut temu, Redmi2 napisał: było kiedyś na środku teraz jest przy prawym boku ? hmmm, ja mam całkowicie po lewej stronie xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Ja w 6.6.13 mam na środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Jest już .13 dla mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Z kronikarskiego obowiązku nadmienić należy, że w 6.6.13 wyszukiwanie w aplikacji internet przez Google nadal krzaczy. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts