Dyskusja ogólna
53 tematów w tym forum
-
- 4 obserwujących
- 83 odpowiedzi
- 38,4 tys. wyświetleń
Witam! Szybki tutek jak wgrać Xiaomi.eu / MiuiPolska.pl na Mi 10T / Pro, ponieważ na razie nie ma oficjalnego TWRP na ten telefon. UPDATE: Jest już nieoficjalne TWRP na Mi 10T, i dlatego aktualizuję ten poradnik Nie instalujemy TWRP jako recovery ponieważ (jak zaleca również jego autor) jest to nie oficjalne TWRP, czekamy na official i aktualizuje poradnik 1. Odblokuj bootloader (podstawa, bez tego ani rusz. Poradnik) 2. Pobierz najnowszy ROM i przenieś go na pamięć telefonu. (MiuiPolska Download) 3. Pobierz najnowszy TWRP (AndroidFileHost, najnowsze wydanie jest oznaczone najwyższym numerkiem np. TWRP_apollo_3.4.0_3_whyle.img) 4. Uruchom ponownie telefon w t…
Ostatnia odpowiedź: patrikos23, 19 Lutego 2023 -
-
- 3 obserwujących
- 50 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Ostatnia odpowiedź: Rysiek80, 16 Listopada 2022 -
- 2 obserwujących
- 36 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
W tym miejscu odpowiadamy na pytania związane z modelem Mi 10T Lite (gauguin). Zadajemy tu pytania, które nie muszą być przedmiotem nowego wątku.
Ostatnia odpowiedź: dudek, 29 Stycznia 2024 -
- 2 obserwujących
- 409 odpowiedzi
- 144 tys. wyświetleń
Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro - Global Stable ROM MIUI 12.0.3.0.QJDMIXM Recovery https://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QJDMIXM/miui_APOLLOGlobal_V12.0.3.0.QJDMIXM_a2694ad671_10.0.zip Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro - EEA Stable ROM MIUI 12.0.4.0.QJDEUXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.4.0.QJDEUXM/miui_APOLLOEEAGlobal_V12.0.4.0.QJDEUXM_a2cfc53b6d_10.0.zip Fastboot - https://bigota.d.miui.com/V12.0.4.0.QJDEUXM/apollo_eea_global_images_V12.0.4.0.QJDEUXM_20200914.0000.00_10.0_eea_568e7cb65d.tgz
Ostatnia odpowiedź: magg, 22 Kwietnia 2024 -
- 2 obserwujących
- 24 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Postanowiłem założyć temat bo podobnego nie ma chyba. Mi10t pro od dłuższego czasu nie ma aktualizacji xiaomi.eu bo aparat nie działa i pewnie jeszcze długo nie będzie, global to jakieś nieporozumienie dla tego modelu. W związku z tym warto chyba rozważyć jakiś Custom ROM. Jest ich kilka ale... Czy ktoś może polecić jakiś przetestowany, w miarę stabilny z działającymi płatnościami gpay i mający regularne wsparcie, a nie raz na pół roku?
Ostatnia odpowiedź: patrikos23, 31 Sierpnia 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
Witam od kilku dni jestem posiadaczem telefonu wymienionego w tytule. Po okresie który użytkuję owe urządzenie nachodzi mnie myśl a raczej pytanie czy istnieje możliwość podłączenia huba z HDMI przez USB C. Chciałbym pokożystać z treści przy pracy mocy 43" ekranu TV spinając go z telefonem i klawiaturą i myszką. Czytałem na stronie producenta i nigdzie nie byłem w stanie tego wyczytać. Tym bardziej wydaje mi się że SD865 bez jaki go kolwiek wysiłku by sobie z tym porqfzil. Dlaczego nie Miracast czy Chromecast? To proste chce w miarę możliwości zredukować LAG podczas korzystania z tego zestawu.
Ostatnia odpowiedź: GWalek, 23 Czerwca 2021 -
- 13 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Bardzo proszę o wyrozumiałość,bo jest to mój pierwszy post na forum. Wstępnie zastanawiam się nad ewentualnym zakupem telefonu Xiaomi Mi 10T Pro 8/128 i w związku z tym mam kilka pytań: Jak ten telefon sprawuje się podczas użytkowania,a chodzi głównie o jakość rozmów? Czy ten telefon nie ma problemu z połączeniem bluetooth i podłączonymi do niego urządzeniami np: słuchawka bezprzewodowa? W recenzjach na youtube jest wspomniane, że telefon posiada dwa głośniki. Czy rzeczywiście telefon ma dwa głośniki-wersja Pro? Telefon ma ekran o odświeżaniu 144Hz(odświeżanie adaptatywne).Czy warto w telefonie mieć ustawione odświeżanie ekranu na 144Hz, jak s…
Ostatnia odpowiedź: rot, 17 Stycznia 2021 -
- 6 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
Witam. Mianowicie mam taki problem z odblokowaniem bootloadera , mam nowy nr nowe konto i nadal każe mi czekać 168h czy jest możliwość przyspieszenia ? Dodam jeszcze że jak miałem wcześniej a dokładnie miesiąc temu xiaomi mi 9t pro to normalnie dało się oblokować bez czekania 168h. Proszę o pomoc z góry dzięki
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 9 Lutego 2021 -
Witam...W moim mi 10t pro coś zaczęło stukać, klekotać przy potrząsaniu telefonem w okolicy obiektywów...Czy to jest normalne i czy muszę iść do serwisu?Nie uderzyłem telefonem ani mi nie spadł.Słuchawka ma 3 miesiące
Ostatnia odpowiedź: Misiuu21, 18 Kwietnia 2021 -
- 15 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
Cześć, Ze względu na niedziałający aparat w Mi10T Pro w kolejnych aktualizacjach oraz przez to, że mam problem z bibliotekami chrome i jakiś upgrade albo reinstalację muszę zrobić, zdecydowałem o zmianie Romu. Obecnie mam MIUI 21.8.4. Pomyślałem o zmianie na najnowszy global i mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy instalację przeprowadzę tak jak aktualizacje - instalacja z ZIP z poziomu Recovery? 2. Czy PitchBlack Recovery Project wersja 3.1.0 będzie odpowiednie czy powinienem pobrać i wgrać inne recovery? 3. Jakie dane wipeować po/przed instalacją nowego romu? 4. Skąd pobiorę najnowszy Rom global? Czy jest on wolny od problemów z aparatem? …
Ostatnia odpowiedź: haldrin, 5 Lutego 2022 -
- 6 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Cześć! Czy ktoś z was ma jakąś wiedzę w tym temacie? Dlaczego nie ma możliwości aktywowania Bubbles api w MIUI 12? Czy planowane jest implementowanie tej technologii do wersji 12.5? Dziwi to szczególnie w kontekście innych telefonów, które jednak te rozwiązanie obsługują. Słyszałem, że na niektórych urządzeniach – również ze stajni Xiaomi – dało się korzystać z Bubbles api, szczególnie w Messengerze. Istnieje jakąkolwiek możliwość, aby włączyć to na Mi10T Pro?
Ostatnia odpowiedź: Pan_Adrian, 13 Kwietnia 2021 -
Mi 10T od operatora
przez geforc- 20 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam, chcę kupić w dobrej cenie Mi 10T, większość ogłoszeń jest z informacją że sa od operatora... Czy to jakiś problem? są brandowane? są jakoś opóźnione jeśli chodzi o aktualizacje?
Ostatnia odpowiedź: brawo, 15 Lipca 2021 -
operator Play VoLTE - nieznany numer - telefon z rom Global - czy da się aktualizować do EEA (EU)
przez sebastin- 4 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem telefon Mi 10T Pro powystawowy z UK, mam operatora Play. Problem z tym ze przy włączony VoLTE brak identyfikacji osoby dzwoniącej. Trochę czytałem o tym i wiem ze mam na pokładzie rom Global i wówczas występuje ten problem Nawet jak sprawdzałem wersje to rzeczywiście jest 12.5.10.0(RJDMIXM) - czyli MI - Global a powinno być EU Nie chce telefonu bez VoLTE. Mam dwie opcje wymianę na taki sam ale 128GB lub wrzucenie nowego rom EU (jeżeli jest taka możliwość) Mam pytanie: 1. czy wrzucenie nowego rom Xiaomi.EU jest możliwa jeszcze? 2. Czy operacje zmiany rom nie spowoduje problemów przy płatnościach google Pay (rootowanie komó…
Ostatnia odpowiedź: bartekffw, 21 Października 2022 -
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
MI 10T Lite 5G 6/128GB MIUI Global 12.0.8 Stabilna (QJSEUXM) Android 10 QKQ1.200628.002 Cześć, Od zawsze na różnych telefonach używałem softu Xiaomi.eu. Dopiero teraz doceniam tamte ułatwienia bo używam Globala. Nie myślałem, że przyzwyczajenia i ustawienia będą tak ważne (tu różnice: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ ) Do rzeczy: 1) Czy jest możliwość wgrania poszczególnych opcji z softu Xiaomi.eu np. Poranna prognoza pogody w zegarze? 2) Która wersje Dialera jest odpowiednia do mojego softu – pobrane 2 ostatnie wersje automatycznie się wyłączają przy próbie uruchomienia: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc-2/contacts-and-dial…
Ostatnia odpowiedź: marcin19883, 10 Kwietnia 2021 -
- 8 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Mam problem z dokonaniem aktualizacji firmware w telefonie Xiaomi Mi 10T Lite. Aktualna wersja MIUI to 12.0.8.0(QJSEUXM) Telefon nie widzi żadnego nowszego oprogramowania bez względu na region (Polska, Wielka Brytania, Szwajcaria, Hongkong). Próba pobrania paczki na telefon i ręcznej aktualizacji skutkuje komunikatem: "Nie można zweryfikować aktualizacji Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM"." Czy jest jakiś sposób na przeprowadzenie aktualizacji, czy też ta wersja jest już najnowsza i nieaktualizowalna??
Ostatnia odpowiedź: trumanshow, 20 Stycznia 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Cześć. Czy to prawda że, jak w tym telefonie mamy dual sim z dwiema aktywnymi kartami to nie działa 5G? Doczytałem takie rzeczy w komentarzach jednego z większych sklepów, i nie powiem, martwi mnie taki stan rzeczy. Biorę telefon pod uwagę ale takie udawane 5G nie napawa optymizmem.
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 25 Kwietnia 2021 -
- 6 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam. Zakupiłem telefon w xkomie, 10t pro. Nie mam żadnych powiadomień, czy to z discorda czy z messengera. Nadane sa każde permisje, autostart jest, nawet wyłączona optymalizacja MIUI. Jedynie jakie aplikacje potrafia podać jakimś powiadomieniem to gmail... i tyle. [12.0.18.0QJDEUXM]
Ostatnia odpowiedź: snCk, 21 Maja 2021 -
Mi10t pro - bootloop
przez swiety93- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Hej, miałem Miui 12 stable global, postanowiłem przejść na najnowsze Miui 14 xiaomi.eu. Wgrałem TWRP, po odpaleniu paczki w recovery pojawiły się błędy (coś na czerwono), mój telefon przestał wykrywać PC w TWRP. W Fastboot mogę wgrać inne TWRP, ale nie mam dostępu aby wrzucić paczkę z zip, aby spróbować wgrać nowy ROM. Internal storage pokazuje 0mb i jakieś randomowe pliki. Co mogę zrobić aby telefon znów był wykrywany w TWRP? Błędy z wgraniem romu pojawiły się w związku z nieodpowiednim recovery?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 4 Września 2023 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć Mi 10T Pro zastrajkował i przestał się ładować. Było około 10% baterii, podłączony do oryginalnej i sprawnej ładowarki, ale już "nie zaskoczył". Szybka próba zasilenia innymi sposobami również nie pomogła. I teraz nie mam jak go naładować. Jak przytrzymać przycisk zasilania to mignie dioda i na chwilę pojawia się na wyświetlaczu symbol pustej baterii. Wcześniej nie było żadnych sygnałów "ostrzegawczych" ani żadnych problemów. Telefon wytrzymywał spokojnie cały dzień pomimo dość intensywnego użytkowania. Nie widać śladów uszkodzenia gniazda (przynajmniej tak mi się wydaje). Czy warto go naprawić? A jeśli tak to, który serwis byście polecili? Jaki może być o…
Ostatnia odpowiedź: Master, 8 Maja 2024 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim pytanie zamierzam kupić ten telefon i czy jest dla niego soft z możliwością nagrywania rozmów ? teraz posiadam redmi note 8 pro z softem indonesia ten ma taka mozliwość.
Ostatnia odpowiedź: trumanshow, 13 Kwietnia 2022 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
MIUI V12.5.3.0.RJSEUXM - Global EEA https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RJSEUXM/miui_GAUGUINEEAGlobal_V12.5.3.0.RJSEUXM_b87bc73eda_11.0.zip MIUI V12.0.6.0.RJSMIXM - Global https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.RJSMIXM/miui_GAUGUINGlobal_V12.0.6.0.RJSMIXM_c6d8689624_11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.0.6.0.RJSMIXM/gauguin_global_images_V12.0.6.0.RJSMIXM_20210708.0000.00_11.0_global_72679826d7.tgz
Ostatnia odpowiedź: marcin19883, 26 Marca 2022 -
- 5 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Chciałem zmienić przez fastboota rom z EEA na Global i nie mogłem. Wyskoczył komunikat "antirollback check error". Telefon według https://miuipolska.pl/mi-10t-lite/ Nie ma ARB. Więc jak to możliwe? A poza tym nawet, jeśli byłby ARB, to Global i EEA są na Andku 11.
Ostatnia odpowiedź: pawelt, 27 Kwietnia 2021 -
- 3 obserwujących
- 9 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim, Mam problem z drastycznym drenażem baterii w moim Xiaomi Mi 10T 5G. Głównym winowajcą według statystyk jest „Sygnał sieci” (odpowiada za ponad 85% zużycia!) oraz „Telefon w gotowości”. Testy robione po nocy Szczegóły problemu: Model: Mi 10T 5G Sieć: nju mobile (nadajnik Orange w linii prostej ok. 370m od domu). Parametry w mieszkaniu : Mimo bliskości nadajnika, telefon pokazuje tragiczny zasięg: RSRP na poziomie -108 do -116 dBm (LTE). Co już testowałem: Zmiana trybów LTE / 2G (nawet na 2G na noc drenaż nie ustępuje). Wi-Fi włączone/wyłączone, Wi-Fi Calling – bez większych zmian. Na noc wyłączam zbędne procesy, a mimo to w…
-
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam. Mam w posiadaniu telefon Xiaomi Mi 10T Lite. W necie wszędzie podają że posiada on dual sim. Mam Androida 12 i w menu też pokazuje że są przewidziane dwie karty sim. Ale po wyciągnięciu tacki na karty jest miejsce na kartę microSD oraz jedną kartę nano sim. Za diabła nie wiem gdzie jest miejsce na drugą kartę sim. Wcześniej miałem Poco F2 i też trochę trwało zanim załapałem jak dwie karty sim włożyć. Ale dało się. Więc pytanie. Czy Xiaomi Mi 10T Lite ma dual sim czy nie i, jeśli ma, to jak zamontować dwie karty sim?
Ostatnia odpowiedź: kris68, 3 Sierpnia 2023 -
- 3 odpowiedzi
- 991 wyświetleń
Hej, Przeszedłem z nju do Mobile Vikings i zauważyłem że nie działa mi VoWiFi. W nju działało VoLTE oraz VoWiFi. Zgodnie ze stroną Play VoWiFi też powinno działać na mi10t pro. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie z Play / MV?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 19 Kwietnia 2021