Jump to content

Recommended Posts

Posted

14.0.3?

Nie ma na co czekać zbytnio

Wgrałem wersję fastboot jak kolejny custom się wysypał (jak zwykle)

Bateria trzyma dłużej, za to wolniej działa jakby i czasem można spotkać małe zadyszki. 

Myślę o powrocie do poprzednika

Posted
W dniu 21.10.2023 o 22:33, Radek M napisał(a):

14.0.3?

Nie ma na co czekać zbytnio

Wgrałem wersję fastboot jak kolejny custom się wysypał (jak zwykle)

Bateria trzyma dłużej, za to wolniej działa jakby i czasem można spotkać małe zadyszki. 

Myślę o powrocie do poprzednika

Tak 14.0.3 z lipca. Mogliby przynajmniej latki bezpieczeństwa wydawać osobno jeśli już wspierać nie mają zamiaru.

Swoją drogą ogłoszono, że mi10 dostanie hyper OS. Dlaczego nie mi10T? Bóg raczy wiedzieć.

W dniu 23.10.2023 o 11:10, eljot napisał(a):

Ja tam cały czas działam na 14.0.1, nic nowego nie chce wskoczyć. 😆

Na latkach bezpieczeństwa mi zależy 🤠

Posted
57 minut temu, magg napisał(a):

Swoją drogą ogłoszono, że mi10 dostanie hyper OS. Dlaczego nie mi10T? Bóg raczy wiedzieć.

Zgaduję, że dlatego, że w Chinach wyszedł jako Redmi K30S Ultra i nie wypada.

Posted
12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zgaduję, że dlatego, że w Chinach wyszedł jako Redmi K30S Ultra i nie wypada.

Możesz rozwinąć myśl?

Posted

Redmi K30 Pro dostał MIUI 14, ale nie dostał Androida 13, podobnie jak K30S Ultra - właśnie dlatego, że to Redmi. Mi 10/Pro/Ultra dostały. Po prostu jeśli telefon jest wydany jako Xiaomi w Chinach to jest większa szansa na dłuższe aktualizacje...

Przy czym nie mam pewności, że HyperOS dla Mi 10T nie powstaje, bo w tej chwili nie mam nawet jak wyciągnąć ROM-ów z OTA (coś Xiaomi pokombinowało z tym).

Posted (edited)
12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Redmi K30 Pro dostał MIUI 14, ale nie dostał Androida 13, podobnie jak K30S Ultra - właśnie dlatego, że to Redmi. Mi 10/Pro/Ultra dostały. Po prostu jeśli telefon jest wydany jako Xiaomi w Chinach to jest większa szansa na dłuższe aktualizacje...

Przy czym nie mam pewności, że HyperOS dla Mi 10T nie powstaje, bo w tej chwili nie mam nawet jak wyciągnąć ROM-ów z OTA (coś Xiaomi pokombinowało z tym).

A o co chodzi z tą aktualizacją z lipca? Wycofali się z konkretnych powodów czy rzeczywiście rozchodzi się małymi krokami? Próbowałem zmieniać region nawet na typowo egzotyczny i nic.

Myślisz, że jest szansa, by hyperOS, nawet bez andka 13/14, na MI10T został wydany? Nie ukrywam, że szkoda wyrzucać dobry telefon.

Edited by magg
Posted (edited)
W dniu 28.10.2023 o 07:53, magg napisał(a):

Właśnie czytałem. Z Twojego wpisu wnioskowałem, że masz inne, dobre dla posiadaczy mi10t informacje.

A OTA do ostatniej aktualizacji z lipca będzie? Ściąganie pełnej wersji i próba instalacji kończy się niepowodzeniem.

11 minut temu, RstasiosR napisał(a):

Screenshot_2023-11-10-18-54-20-991_com.android.chrome.thumb.jpg.f5370fed6b9c329c917eaa83bd9aae68.jpg 

Znalazłem dopiero że na Chiny wyszła nowa aktualizacja, może coś jeszcze wypuszczą.

Edited by RstasiosR
Posted (edited)
W dniu 10.11.2023 o 18:03, RstasiosR napisał(a):

Raczej wątpię. To jest wersja z marca 2023r 😞

Edited by magg
  • 2 weeks later...
Posted
W dniu 21.11.2023 o 20:01, KuChar napisał(a):

Czyli już koniec wsparcia? Nie będzie nawet poprawki dla ostatniego update, którego nie da się zainstalować? 

Obawiam się, że nie. Totalnie olali temat.

Zastanawiam się nad pixel8/pro. 7 lat wsparcia mnie przekonuje.

Posted (edited)
W dniu 28.11.2023 o 07:10, patrikos23 napisał(a):

ale nie ma gwarancji w Polsce, trzeba odsyłać. Też się nad nim zastanawiam ale dopiero jak bedzie oficjalna dystrybucja w Polsce

Zdarzyło mi się odsyłać telefon raz, no dwa, gdy po wymianie ekranu nadal pozostał problem z dotykiem i to w UK. Wymieniono mi na 10tpro. Ekran z amoled na LCD i aparaty gorsze w 10tpro, reszta na plus.

Nie jestem osobą, która co pół roku czy co rok wymienia sprzęt w domu czy wyposażenie.

Po pierwsze nie mam na to czasu po drugie kasy a w zasadzie kasę mam tylko szkoda mi wyrzucać na takie pierdoły. Cały ten system sprzedaży i produkcji przedmiotów na chwilę jest bez sensu.

W dniu 3.12.2023 o 09:50, eljot napisał(a):

Widzę że temat Pixel'a nawet tutaj się pojawił. 
Ja również myślę nad Pixelem 8 ;) 

No tak, zmienia się mentalność ludzi w tym i moja. Pixel wydaje się już na tyle dojrzały, że warto w to wejść. Chce wymienić telefon, gdy się rozpadnie, zniszczy oto a nie być zmuszanym do tego przez producenta, bo tak. Te 7 lat mnie przekonuje, podobnie jak wsparcie społeczności przez producenta, czysty andek, bez tych śmieci z dooopy, których i tak wywalić nie można, reklam w apkach systemowych, widzimisię ws bezpieczeństwa itp. w dodatku za przystępną cenę. Łatwiej trafić na pixela bo nie jest aż tak popularny i to w dobrej cenie. Także, żegnaj Xiaomi. Sprzedawaj sobie swoje produkty Chińczykom, szpiegowanym na każdym kroku, żyjącym za punkty za dobre sprawowanie w iście orwellowskim świecie.

Edited by magg
  • 2 weeks later...
Posted
W dniu 3.11.2023 o 15:24, Kacper Skrzypek napisał(a):

Ktoś zrobił lub zainstalował port z Xiaomi 14 Pro. Nic dziwnego. Oficjalnie i tak nie wyjdzie.

Mam prośbę, mógłbyś użyć swoich kontaktów i khem "poprosić" Xiaomi by puścili ten ostatni update np przez ota albo nowy rom możliwy do aktualizacji, co sobie mi10t do ostatniej wersji zaktualizuje?

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted
W dniu 19.02.2024 o 10:35, grizzly napisał(a):

Da się to jakoś wgrać? Pobrałem Ewa recovery I nie chce działać. Fastboot?

Chyba tylko ręczne zgranie. Sądzę, że zapomnieli o modelu i o supporcie możesz zapomnieć 

• Like 1
Posted
Chyba tylko ręczne zgranie. Sądzę, że zapomnieli o modelu i o supporcie możesz zapomnieć 
To że jest koniec wsparcia to jasne. Jest jeszcze ostatnia aktualizacja której nie chce pobrać updater ani nie da się wgrać przez recovery. Może przez fastboot spróbuję...
  • 1 month later...
Posted (edited)
W dniu 4.03.2024 o 06:46, grizzly napisał(a):
W dniu 4.03.2024 o 03:39, magg napisał(a):

To że jest koniec wsparcia to jasne. Jest jeszcze ostatnia aktualizacja której nie chce pobrać updater ani nie da się wgrać przez recovery. Może przez fastboot spróbuję...

Daj znać czy sie udało. Nie kapuje tej polityki...
Na ich forum tez bez aktualizacji ws ostatniej aktualizacji. Masakra jakaś.

Edited by magg