Jump to content

Czy jest możliwe nagrywanie rozmów

Guest

Recommended Posts

10 godzin temu, Magdarynka napisał:

Jaki region masz ustawiony? Próbowałam Indonezję, Indie, Stany Zjednoczone i Polskę, ale u mnie nie widzi aktualizacji :(

Tu nie chodzi o zmianę regionu w ustawieniach, tylko wgranie pełnego ROMu na Indonezje. Najnowsza wersja to MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM. Żeby wgrać ten ROM trzeba mieć odblokowany, lub odblokować bootloader w telefonie. Więcej informacji na ten temat w dziale: Tutoriale

1 godzinę temu, pkonrad napisał:

Tu nie chodzi o zmianę regionu w ustawieniach, tylko wgranie pełnego ROMu na Indonezje. Najnowsza wersja to MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM. Żeby wgrać ten ROM trzeba mieć odblokowany, lub odblokować bootloader w telefonie. Więcej informacji na ten temat w dziale: Tutoriale

Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11, dlatego pytałam o region, bo w innych wersjach pewne regiony dostawały aktualizację do MIUI 12 szybciej niż inne.

1 minutę temu, Magdarynka napisał:

Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11, dlatego pytałam o region, bo w innych wersjach pewne regiony dostawały aktualizację do MIUI 12 szybciej niż inne.

Redmi Note 8 Pro – Indonesia Stable ROM

MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM

Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QGGIDXM/miui_BEGONIAIDGlobal_V12.0.1.0.QGGIDXM_d0e8262216_10.0.zip

OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QGGIDXM/miui-blockota-begonia_id_global-V11.0.2.0.QGGIDXM-V12.0.1.0.QGGIDXM-aef16945be-10.0.zip

3 minuty temu, Magdarynka napisał:

Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11

Aktualizacja z pliku zajmie Tobie może 10 minut. U mnie żadnych niemiłych niespodzianek, nawet rzekłbym, że 12 działa nieco płynniej, a na pewno znacznie szybciej przełącza do drugiej przestrzeni stąd mój wniosek, że działa szybciej. Po aktualizacji system skonfigurowany jak poprzedni, praktycznie nic nie musiałem uzupełniać w 12 w stosunku do 11.

Próbowałem zaktualizować ale od 10 minut na telefonie mi pisze "Sprawdzanie..."

Jest jakiś inny sposób żeby to zaktualizować z wersji V11.0.2.0.QGGIDXM ?

edit: już zadziałało po ustawieniach fabrycznych

Edited by bartek07

Dnia 18.08.2020 o 21:28, Sincz napisał:

Gdzie indziej czytałem, że indonesia rom nie ma nfc, jest pozbawiony. Więc, jak to jest? Chciałem odblokować bl i wgrać ten rom i zablokować. By mieć i nagrywanie rozmów i płatności.

Indyjski  nie  ma NFC , indonezyjski ma

• Like 1

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Spróbowałem tego sposobu, ale nie działa u mnie.

Nie wiem, może coś źle robię.

Dołączyłem do beta testerów, zrobiłem aktualizację aplikacji, wyczyściłem wszystkie dane, zatrzymałem proces i ponownie uruchomiłem telefon. I nic

28 minut temu, zuku1786 napisał:

Spróbowałem tego sposobu, ale nie działa u mnie.

Na razie to działa chyba tylko na Pixelach Googla. Prawdopodobnie jakieś zmiany w romie (Miui) dodatkowo są potrzebne

• 4 weeks later...

Przepraszam,  ale jest bardzo dużo różnych informacji w necie ws. automatycznego nagrywania rozmów w Redmi Note 8 Pro i cięzko to przerobić. Ustaliłem, że brak możliwości nagrywania rozmów jest związane z korzystaniem z domyślnej appki google'a do dzwonienia -  zamiast Dialera od Xiaomi. Mam konkretne pytania, które może nie tylko mi pomogą

1.Czy w takim razie instalacja Indonezyjskiego ROMU wprowadza znowu appkę Dialer?

2.Czy mająć Indonezyjski ROM grozi mi aktualizacja ktora mnie tej funkcji pozbawi? Czy wgranie Indonezyjskiego ROM'u spowoduje jakieś braki funkcjonalności/problemy?

3.Czy przez wgranie BL/indonezyjskiego ROMU utrace gwarancje na urzadzenie?

4. Tu jest napisane ze wsparcie przy instalacji Xiaomi.eu dla Redmi Note 8 Pro zostało wstrzymane. Czy przy instalacji xiaomi.eu czy polskiej wersji na innym modelu funkcja automatycznego nagrywania rozmów byłaby aktywna?

Z racji atrakcyjnej w ostatni czasie ceny urządzenia chciałbym zbiorczo zadać tu pytania - uważam że sporo osób może tu trafić i uniknąć podobnych problemów. Jeżeli część z powyższych zagadnień sie potwierdzi - mam jeszcze możliwość telefon zwrócić, wobec czego proszę was o pomoc. Jeżeli jest w miarę solidna możliwość przywrócenia automatycznego nagrywania rozmów zobowiązuje się do utworzenia pełnej prezentacji dla tego konkretnego modelu na podstawie dostepnych/zasugerowanych tutoriali przez Zoltana.

Przepraszam,  ale jest bardzo dużo różnych informacji w necie ws. automatycznego nagrywania rozmów w Redmi Note 8 Pro i cięzko to przerobić. Ustaliłem, że brak możliwości nagrywania rozmów jest związane z korzystaniem z domyślnej appki google'a do dzwonienia -  zamiast Dialera od Xiaomi. Mam konkretne pytania, które może nie tylko mi pomogą 1.Czy w takim razie instalacja Indonezyjskiego ROMU wprowadza znowu appkę Dialer?

Ja mam Indonezja rom i wszystko działa bardzo dobrze, tak jak w przypadku romu Europa. Plus możliwość aut nagrywania.

W aplikacjach (w ich ustawieniach) jest opcja - odbieraj sugestie. Po tym reklamy się wyłączają. Z tym że nie pamiętam już w jakich aplikacjach czy opcjach ustawień systemu jest te wyłączanie sugestii (reklam)

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• 5 months later...

Odblokowałem bootloader wg tej instrukcji: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik-2020/?tab=comments#comment-126021

Czekałem tydzień (168 g.) na możliwość odblokowania po wysłaniu żądania. 

Rom Indonesia pobrałem stąd: https://xiaomirom.com/en/download/redmi-note-8-pro-begonia-stable-V12.0.4.0.QGGIDXM/#indonesia-fastboot

Zablokowałem bootloader. https://www.allaboutxiaomi.com/how-to-re-lock-bootloader-of-any-xiaomi-devices/

Działa nagrywanie rozmów (dialer MIUI) i płatności GooglePay NFC.

• 7 months later...

Cześć

Na początku chciałbym wam podziękować za treści, które tu umieszczacie, bo jest to naprawdę konkretna pomoc 🙏👏 

Dzięki poradnikiem udało mi się pozbyć bootloadera, ale teraz utknąłem i nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem. Mam nadzieję, że ktoś z was będzie w stanie mi doradzić.

Chcę wgrać ROM Indonesia, ale z jakiegoś powodu pole Select script "nie działa". Dosłownie nic się nie rozwija, nie ma opcji wyboru. Czy wiecie o co może chodzić i jak sobie z tym poradzić.

Będę wdzięczny za pomoc

Edit
Próbowałem zainstalować dwa różne ROM, ale w obu przypadkach jest ta sama sytuacja

begonia_id_global_images_V12.5.2.0.RGGIDXM_20210718.0000.00_11.0_global_9676464a79

begonia_id_global_images_V12.0.4.0.QGGIDXM_20210211.0000.00_10.0_global_b3de584dae

image.thumb.png.2e23d5c9996c702b82ae77dca427ed3b.png

Edited by male

2 godziny temu, Netoper napisał:

A co za programu używasz do flashowania?
Rom pobrałeś w wersji fastboot?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Edit, już widzę co za program, pobierz normalne miflash

ROM jest w wersji fastboot, sprawdzałem kilka razy. Pobrany ze strony Download Redmi Note 8 Pro (begonia) V12.0.4.0.QGGIDXM MIUI 12 Stable Full Rom | XiaomiROM.com

Jednak flashowanie nie udało się i na tej wersji programu. Odpaliłem aplikacje, wrzuciłem tel w tryb fastboot i podłączyłem do komputera. Aplikacja wykryła tel, odnalazłem właściwy ROM, wybrałem opcje flash_all i wcisnąłem przycisk flash. Pasek postępu zapełnił się w 3 s, ekran tel się wcale nie zmienił (ikonka fastboot) i do tego wyskoczył error, jak niżej:

image.thumb.png.dde0f4d307336b085d2f5a7ae047cc7d.png

Wiem, że do flashowania potrzebuję romu w wersji fastboot, ale czy ma znaczenie jaki ROM mam aktualnie na tel i na jaki chcę go zamienić?

Coś jest nie tak... po obejrzeniu tego filmiku How to Fix MiFlash error:Not catch checkpoint (\$fastboot -s *lock) - YouTube udało mi się naprawić ten error.

Jeszcze raz wykonałem proces flashowania. Pasek stanu zapełnił się w 5sekund, ale na ekranie telefonu nie było żadnej reakcji. Po wszystkim wyskoczyła informacja SUCCESS, ale po uruchomieniu tel w normalnym trybie nie ma na nim żadnych zmian, tak jakby proces fleshowania wcale się nie zrobił.

• 1 year later...
W dniu 12.12.2019 o 20:04, focusik09 napisał(a):

11. Włączamy Flash i podziwiamy pasek postępu, czekamy około 300 sekund. Telefon po flashowaniu uruchomi się samoczynnie

300sek?

Wgrywam wersje Indonezyjska na odblokowane Poco F3. Mi recovery Pro nie widział telefonu w trybie FB, wiec odpalilem zwykle mi flash i zapuscilem instalacje nowego romu. Za pierwszymi razami nie chial pójśc, ale bez zadnego infa i pytania sie o skrypt sam wystartowal. Na dole okna widze, że mam zaznaczone "clean all and lock" z mozliwoscia wyboru innych.

Instalacja  trwa to juz ponad 7000sek!!, pasek zielony doszedl do konca, czas sie dalej odlicza i konca nie widac. Ile to powinno trwać? Katalog żrodlowy mial 8.6GB wielkosci.

Ile to może trwac?

ROzumiem, że przerwać nie powinienem?

EDIT

SUKCES!

Okazało się, że katalog z ROMem trzeba wrzucić na dysk C, a nie tam gdzie sie chce.

BL zablokowany ponownie.

Edited by Mario80