figurel Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 (edited) Mam Szwajcarię ale też aktualizacji nie widział. Aktualizacja z pliku, ROM do pobrania ze strony Bezpośredni link do ROMu tutaj Nie rozumiem zachwytów nad 12 ale może nie dotarłem do wszystkich nowości. Edited August 12, 2020 by figurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 10 godzin temu, Magdarynka napisał: Jaki region masz ustawiony? Próbowałam Indonezję, Indie, Stany Zjednoczone i Polskę, ale u mnie nie widzi aktualizacji Tu nie chodzi o zmianę regionu w ustawieniach, tylko wgranie pełnego ROMu na Indonezje. Najnowsza wersja to MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM. Żeby wgrać ten ROM trzeba mieć odblokowany, lub odblokować bootloader w telefonie. Więcej informacji na ten temat w dziale: Tutoriale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magdarynka Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 1 godzinę temu, pkonrad napisał: Tu nie chodzi o zmianę regionu w ustawieniach, tylko wgranie pełnego ROMu na Indonezje. Najnowsza wersja to MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM. Żeby wgrać ten ROM trzeba mieć odblokowany, lub odblokować bootloader w telefonie. Więcej informacji na ten temat w dziale: Tutoriale Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11, dlatego pytałam o region, bo w innych wersjach pewne regiony dostawały aktualizację do MIUI 12 szybciej niż inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 1 minutę temu, Magdarynka napisał: Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11, dlatego pytałam o region, bo w innych wersjach pewne regiony dostawały aktualizację do MIUI 12 szybciej niż inne. Redmi Note 8 Pro – Indonesia Stable ROM MIUI V12.0.1.0.QGGIDXM Recovery - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QGGIDXM/miui_BEGONIAIDGlobal_V12.0.1.0.QGGIDXM_d0e8262216_10.0.zip OTA - https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QGGIDXM/miui-blockota-begonia_id_global-V11.0.2.0.QGGIDXM-V12.0.1.0.QGGIDXM-aef16945be-10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 3 minuty temu, Magdarynka napisał: Mam ROM na Indonezję od pół roku, ale w wersji MIUI 11 Aktualizacja z pliku zajmie Tobie może 10 minut. U mnie żadnych niemiłych niespodzianek, nawet rzekłbym, że 12 działa nieco płynniej, a na pewno znacznie szybciej przełącza do drugiej przestrzeni stąd mój wniosek, że działa szybciej. Po aktualizacji system skonfigurowany jak poprzedni, praktycznie nic nie musiałem uzupełniać w 12 w stosunku do 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek07 Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Próbowałem zaktualizować ale od 10 minut na telefonie mi pisze "Sprawdzanie..." Jest jakiś inny sposób żeby to zaktualizować z wersji V11.0.2.0.QGGIDXM ? edit: już zadziałało po ustawieniach fabrycznych Edited August 16, 2020 by bartek07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Gdzie indziej czytałem, że indonesia rom nie ma nfc, jest pozbawiony. Więc, jak to jest? Chciałem odblokować bl i wgrać ten rom i zablokować. By mieć i nagrywanie rozmów i płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Jestem na Indonezji i NFC działa.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted August 19, 2020 Share Posted August 19, 2020 @Sincz Indyjski nie ma NFC, indonezyjski ma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Dnia 18.08.2020 o 21:28, Sincz napisał: Gdzie indziej czytałem, że indonesia rom nie ma nfc, jest pozbawiony. Więc, jak to jest? Chciałem odblokować bl i wgrać ten rom i zablokować. By mieć i nagrywanie rozmów i płatności. Indyjski nie ma NFC , indonezyjski ma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Dziękuje bardzo za odpowiedzi.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob_ert Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 hej, podobno po dołączeniu do testów beta w telefon google, zaktualizowaniu apki i ponownym uruchomieniu pojawia się możliwość nagrywania. Trzeba dać dostęp do zapisu. Rozmówca słyszy informację o rozpoczęciu nagrywania rozmowy. https://www.youtube.com/watch?v=CLQne-uOMd8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Spróbowałem tego sposobu, ale nie działa u mnie. Nie wiem, może coś źle robię. Dołączyłem do beta testerów, zrobiłem aktualizację aplikacji, wyczyściłem wszystkie dane, zatrzymałem proces i ponownie uruchomiłem telefon. I nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 28 minut temu, zuku1786 napisał: Spróbowałem tego sposobu, ale nie działa u mnie. Na razie to działa chyba tylko na Pixelach Googla. Prawdopodobnie jakieś zmiany w romie (Miui) dodatkowo są potrzebne Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuku1786 Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Z tego co czytałem w komentarzach pod filmem, to na innych telefonach chyba też działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felek14 Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Cześć. Np. jak kupię teraz tego fona nowego i będzie w nim jeszcze android 9. Jak zmienię na region Indonezja i zaktualizuję go do 10 czy będzie to nagrywanie czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Nie, region nie ma znaczenia. Rom musi być Indonezja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felek14 Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 7 minut temu, zoltan78 napisał: Nie, region nie ma znaczenia. Rom musi być Indonezja. Diękuję. Jak to zrobić? Zależy mi na tym nagrywaniu rozmów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Przede wszystkim to trzeba odblokować bootloader, pobrać rom w pliku TGZ pod fastboot. Wgrać romza pomocą programu MiFlash, zablokować bootloader i będzie działać. Jak odblokować bootloader znajdziesz w dziale Toturiale. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jahu Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Przepraszam, ale jest bardzo dużo różnych informacji w necie ws. automatycznego nagrywania rozmów w Redmi Note 8 Pro i cięzko to przerobić. Ustaliłem, że brak możliwości nagrywania rozmów jest związane z korzystaniem z domyślnej appki google'a do dzwonienia - zamiast Dialera od Xiaomi. Mam konkretne pytania, które może nie tylko mi pomogą 1.Czy w takim razie instalacja Indonezyjskiego ROMU wprowadza znowu appkę Dialer? 2.Czy mająć Indonezyjski ROM grozi mi aktualizacja ktora mnie tej funkcji pozbawi? Czy wgranie Indonezyjskiego ROM'u spowoduje jakieś braki funkcjonalności/problemy? 3.Czy przez wgranie BL/indonezyjskiego ROMU utrace gwarancje na urzadzenie? 4. Tu jest napisane ze wsparcie przy instalacji Xiaomi.eu dla Redmi Note 8 Pro zostało wstrzymane. Czy przy instalacji xiaomi.eu czy polskiej wersji na innym modelu funkcja automatycznego nagrywania rozmów byłaby aktywna? Z racji atrakcyjnej w ostatni czasie ceny urządzenia chciałbym zbiorczo zadać tu pytania - uważam że sporo osób może tu trafić i uniknąć podobnych problemów. Jeżeli część z powyższych zagadnień sie potwierdzi - mam jeszcze możliwość telefon zwrócić, wobec czego proszę was o pomoc. Jeżeli jest w miarę solidna możliwość przywrócenia automatycznego nagrywania rozmów zobowiązuje się do utworzenia pełnej prezentacji dla tego konkretnego modelu na podstawie dostepnych/zasugerowanych tutoriali przez Zoltana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Na te wszystkie pytania nie raz już były odpowiedzi, a w skrócie, instaluj indonesia i będziesz zadowolony.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sincz Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Przepraszam, ale jest bardzo dużo różnych informacji w necie ws. automatycznego nagrywania rozmów w Redmi Note 8 Pro i cięzko to przerobić. Ustaliłem, że brak możliwości nagrywania rozmów jest związane z korzystaniem z domyślnej appki google'a do dzwonienia - zamiast Dialera od Xiaomi. Mam konkretne pytania, które może nie tylko mi pomogą 1.Czy w takim razie instalacja Indonezyjskiego ROMU wprowadza znowu appkę Dialer? Ja mam Indonezja rom i wszystko działa bardzo dobrze, tak jak w przypadku romu Europa. Plus możliwość aut nagrywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 Od dziś ma Indonezja. Jest OK. BL zablokowany czyli nfc dziła jakoś mało reklam na aplikacjach.. I śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 W aplikacjach (w ich ustawieniach) jest opcja - odbieraj sugestie. Po tym reklamy się wyłączają. Z tym że nie pamiętam już w jakich aplikacjach czy opcjach ustawień systemu jest te wyłączanie sugestii (reklam)Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajew Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Odblokowałem bootloader wg tej instrukcji: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik-2020/?tab=comments#comment-126021 Czekałem tydzień (168 g.) na możliwość odblokowania po wysłaniu żądania. Rom Indonesia pobrałem stąd: https://xiaomirom.com/en/download/redmi-note-8-pro-begonia-stable-V12.0.4.0.QGGIDXM/#indonesia-fastboot Zablokowałem bootloader. https://www.allaboutxiaomi.com/how-to-re-lock-bootloader-of-any-xiaomi-devices/ Działa nagrywanie rozmów (dialer MIUI) i płatności GooglePay NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
male Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 (edited) Cześć Na początku chciałbym wam podziękować za treści, które tu umieszczacie, bo jest to naprawdę konkretna pomoc 🙏👏 Dzięki poradnikiem udało mi się pozbyć bootloadera, ale teraz utknąłem i nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem. Mam nadzieję, że ktoś z was będzie w stanie mi doradzić. Chcę wgrać ROM Indonesia, ale z jakiegoś powodu pole Select script "nie działa". Dosłownie nic się nie rozwija, nie ma opcji wyboru. Czy wiecie o co może chodzić i jak sobie z tym poradzić. Będę wdzięczny za pomoc Edit Próbowałem zainstalować dwa różne ROM, ale w obu przypadkach jest ta sama sytuacja begonia_id_global_images_V12.5.2.0.RGGIDXM_20210718.0000.00_11.0_global_9676464a79 begonia_id_global_images_V12.0.4.0.QGGIDXM_20210211.0000.00_10.0_global_b3de584dae Edited December 9, 2021 by male Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 A co za programu używasz do flashowania?Rom pobrałeś w wersji fastboot?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaEdit, już widzę co za program, pobierz normalne miflash Link to comment Share on other sites More sharing options...
male Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 2 godziny temu, Netoper napisał: A co za programu używasz do flashowania? Rom pobrałeś w wersji fastboot? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edit, już widzę co za program, pobierz normalne miflash ROM jest w wersji fastboot, sprawdzałem kilka razy. Pobrany ze strony Download Redmi Note 8 Pro (begonia) V12.0.4.0.QGGIDXM MIUI 12 Stable Full Rom | XiaomiROM.com Jednak flashowanie nie udało się i na tej wersji programu. Odpaliłem aplikacje, wrzuciłem tel w tryb fastboot i podłączyłem do komputera. Aplikacja wykryła tel, odnalazłem właściwy ROM, wybrałem opcje flash_all i wcisnąłem przycisk flash. Pasek postępu zapełnił się w 3 s, ekran tel się wcale nie zmienił (ikonka fastboot) i do tego wyskoczył error, jak niżej: Wiem, że do flashowania potrzebuję romu w wersji fastboot, ale czy ma znaczenie jaki ROM mam aktualnie na tel i na jaki chcę go zamienić? Coś jest nie tak... po obejrzeniu tego filmiku How to Fix MiFlash error:Not catch checkpoint (\$fastboot -s *lock) - YouTube udało mi się naprawić ten error. Jeszcze raz wykonałem proces flashowania. Pasek stanu zapełnił się w 5sekund, ale na ekranie telefonu nie było żadnej reakcji. Po wszystkim wyskoczyła informacja SUCCESS, ale po uruchomieniu tel w normalnym trybie nie ma na nim żadnych zmian, tak jakby proces fleshowania wcale się nie zrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Jaki masz procesor? Być może komputer ma problemy z poprawnym wykrywaniem urządzenia w Fastboocie (widzi go w MiFlash co prawda, ale może się zdarzyć, że widzi tylko na chwilę...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
male Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 W komputerze mam Intel Core i5-3210M 2,5GHz. Nie wiem gdzie w telefonie znaleźć dane o procesorze, ale zgodnie z tą stroną jest to MediaTek Helio G90T Jestem w kropce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Wrzuć folder z miflashem i romem bezpośrednio na dysk C, i usuń w nazwie podkreślnik przed MI .Upewnij się że do flashowania nie używasz portu USB3Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magdarynka Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Najlepiej folder z ROMem umieścić bezpośrednio na dysku C:, nie w kilku innych folderach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
male Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Pykło! Dziękuję wam wszystkim za pomoc. Netoper i Magdarynka, mieliście racje wystarczyło przerzucić folder z romem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted March 21 Share Posted March 21 (edited) W dniu 12.12.2019 o 20:04, focusik09 napisał(a): 11. Włączamy Flash i podziwiamy pasek postępu, czekamy około 300 sekund. Telefon po flashowaniu uruchomi się samoczynnie 300sek? Wgrywam wersje Indonezyjska na odblokowane Poco F3. Mi recovery Pro nie widział telefonu w trybie FB, wiec odpalilem zwykle mi flash i zapuscilem instalacje nowego romu. Za pierwszymi razami nie chial pójśc, ale bez zadnego infa i pytania sie o skrypt sam wystartowal. Na dole okna widze, że mam zaznaczone "clean all and lock" z mozliwoscia wyboru innych. Instalacja trwa to juz ponad 7000sek!!, pasek zielony doszedl do konca, czas sie dalej odlicza i konca nie widac. Ile to powinno trwać? Katalog żrodlowy mial 8.6GB wielkosci. Ile to może trwac? ROzumiem, że przerwać nie powinienem? EDIT SUKCES! Okazało się, że katalog z ROMem trzeba wrzucić na dysk C, a nie tam gdzie sie chce. BL zablokowany ponownie. Edited March 22 by Mario80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts