anderh Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Witam, Chciałem zablokować bootloadera, ponieważ część aplikacji odmawiało mi dostępu z tego powodu. Postępowałem dokładnie z poradnikiem z yt, to znaczy: zainstalowałem sterowniki adb setup 1.4.3 użyłem adb fastboot tools w konsoli wpisałem: fastboot devices fastboot oem lock fastboot reboot Niestety po zablokowaniu oraz reboocie telefon już się nie uruchomił. Fastboot też nie działa. Proszę o pomoc. Po zakupie telefonu kilka lat temu odblokowywałem bootloader oraz instalowałem MIUI wraz z poradnikiem z forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Mogłeś sflashować telefon przez fastboota z odpowiednim romem i tam miałeś flash all and lock. Klawisz głośności - i power nie działają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderh Posted March 1, 2020 Author Share Posted March 1, 2020 Jednak fastboot wchodzi - nie wykazałem się odpowiednią cierpliwością. Telefon też daje oznaki życia - logo Mi i podświetlony ekran ukazują się przez sekundę. Spróbuję sflashować i dam znać co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderh Posted March 1, 2020 Author Share Posted March 1, 2020 Nie flashowałem - odblokowałem bootloader i wstał. Z tego co się dowiedziałem aby zablokować bootloader musiałbym wgrać China Stable i potem MIUI. Ktoś robił coś takiego i mógłby wyjaśnić parę rzeczy np na discordzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 1 godzinę temu, anderh napisał: Z tego co się dowiedziałem aby zablokować bootloader musiałbym wgrać China Stable i potem MIUI. Nie można mieć zablokowanego bl na custom romie. Tylko na oficjalnych romach. I tak miałeś szczęście że udało się odblokować i dalej działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderh Posted March 1, 2020 Author Share Posted March 1, 2020 (edited) Czyli jedyna opcja żeby pozbyć się CTS Profile Match False nie licząc zmiany softa to root? Edited March 1, 2020 by anderh Link to comment Share on other sites More sharing options...
anderh Posted March 1, 2020 Author Share Posted March 1, 2020 (edited) 6.0.1 MMB29M MIUI 8.2 by xiaomi.eu 7.1.19 (rozwojowa) Problem jest taki że przy filmach z rootem linki do plików wygasły, bo większość sprzed 2 lat. Dobra znalazłem już chyba odpowiedni poradnik do roota. Dziękuję za pomoc. Edited March 1, 2020 by anderh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts