Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Dzisiaj zaktualizowałem aplikację bankową Nest Bank i o dziwo po aktualizacja komunikat:

"Wykryto możliwość działania na urządzeniu ze zwiększonym zakresem uprawnień, co może obniżyć bezpieczenstwo całego urządzenia, w tym aplikacji banku"

Myślałem że to kwestia roota (usunąłem roota z poziomu aplikacji SuperSU pełny unroot i restart telefonu ale problem nadal występuje) ale to chyba przez to że posiadam odblokowany bootloader.

Jak rozwiązać ten problem i czy to na pewno przez odblokowany bootloader?. Nie chcę tracić wszystkiego co mam zainstalowane na telefonie. Jak uruchomić aplikację Nest Banku?

Pozdrawiam

Screenshot_2020-11-14-21-10-06-131_com.android.settings.png

Posted (edited)
Dnia 15.11.2020 o 20:52, grzegorzp4 napisał:

Podobno wystarczy zainstalować oprogramowanie Magisk i Magisk Manager ale u mnie to jakoś nie działa. Poniżej szczegóły:

https://forum.android.com.pl/topic/371318-redmi-4-pro-brak-działania-aplikacji-bankowej-nest-bank-odblokowany-bootloader/?tab=comments#comment-5743877

Nie wiem jak ukryć roota przed aplikacją Nest Banku? I dlaczego ten Saferty Net u mnie jest nieprawidłowy?

Posiadam Redmi 4 pro i mam ten sam problem z aplikacją po ostatniej aktualizacji, z tym że ja nie robiłem żadnego roota od nowości telefonu. Dodatkowo w aplikacji Nest bank nie działa mi logowanie za pomocą odcisku. Inne aplikacje bankowe działają ok.

EDIT: właśnie zrobiłem kolejną aktualizację Nest Banku i tym razem wyskoczył mi komunikat powiadamiający o zagrożeniu (np. przez root telefonu) i 2 opcje "Nie pokozuj ponownie" i "Zamknij" 

Później sprawdzę, czy odblokowanie odciskiem palca

Edited by ginek3112