Jump to content

Redmi 4 Pro problem z czytnikiem linii papilarnych po zainstalowaniu Custom Rom

Recommended Posts

Wita.

Z racji, że mój system (nieaktualizowany od mniej więcej roku) stawał się coraz bardziej zamulony postanowiłem spróbować nowej dystrybucji, wybór padł na CRDroida z linku poniżej:

https://forum.xda-developers.com/redmi-4-prime/development/rom-crdroid-6-0-t4020259

Po przeinstalowaniu TWRP i zainstalowaniu system i gapps pojawił się jeden problem, mianowicie: system nie widzi skanera linii papilarnych, ni mogę ustawić blokady odciskiem, ponieważ nie am takiej opcji. Próbowałem już przeinstalować gapps i system, jednak bez większego skutku, to znaczy przez chwile pojawiła się ta opcja, jednak gdy przyłożyłem palec nic się nie działo, więc zresetowałem telefon i znowu opcje zniknęły.

Proszę o pomoc.

16 minut temu, skay77 napisał:

Wpisz w telegramie Redmi Note 4 (Mido) Downloads
Masz full rom
może znajdziesz inny lub alternatywny kernel

Mi9T pro #########EVOLUTIONX##########

Wpisz w telegramie? sorry, nie rozumiem, nie jestem aż tak biegły w tych sprawach :p

i dlaczego redmi 4 note?

@Undertaker13 na androidzie 10 mogą być jeszcze problemy z czytnikiem paluchów jeżeli jest firmy goodix (nie śledzę tego telefonu dokładnie, ale tak było jeszcze jakiś czas temu). Wygląda na to, że Ty tak możesz mieć. Jak coś to w ciemno próbuj wersji opartych na androidzie 9.