grzegorz.lki Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Ja tylko informacyjnie. Bo na oficjalnej jeszcze nie ma ==== Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
mondeoklub Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Wrzuciłęm dziś MIUI 8 global 6.9.8 Beta. Ma ktoś? Nie obraca mi stockowej apki sms oraz dioda powiadomień nie miga tylko świeci się ciągle np.gdy przyjdzie sms. Macie tak samo? Edytowane 10 Września 2016 przez mondeoklub
edwin20 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Wrzuciłęm dziś MIUI 8 global 6.9.8 Beta. Ma ktoś? Nie obraca mi stockowej apki sms oraz dioda powiadomień nie miga tylko świeci się ciągle np.gdy przyjdzie sms. Macie tak samo? Nie obraca mi w sms, co do diody to nie wiem. A masz problemy z czujnikiem światła? U mnie trochę wariuje i ten pasek od jasności na najciemniejszym jest taki sam jeśli chodzi o jasnosc jak na takim na screenie, ma ktoś tak? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
edwin20 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 A który Rom będzie najlepszy jesli chodzi o wydajność i w miarę stabilność? Mam globala aktualnie 6.9.8 Beta. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 @edwin20 Niestety ten błąd z obracaniem został zgłoszony do Xiaomi i jeszcze go nie naprawili. Jest na wszystkich romach. Jaki błąd? Hm widać jesteście nowi. Otóż w MIUI nie ma rotacji w SMS od samego początku. To nie bug. Po prostu zablokowali rotacje i tyle. Jedynie w naszym romie xiaomi.eu jest rotacja w SMS. Z Mi5 Pro
edwin20 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Redmi 3 pro mam od wczoraj. Ale wydajność na tym globalu taka średnia. Jak dostanę zgodę na odblokowanie bl to przetestuję xiaomi.eu. A to xiaomi.eu od wietnamczyka warto? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
mondeoklub Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) 8 godzin temu, edwin20 napisał: Nie obraca mi w sms, co do diody to nie wiem. A masz problemy z czujnikiem światła? U mnie trochę wariuje i ten pasek od jasności na najciemniejszym jest taki sam jeśli chodzi o jasnosc jak na takim na screenie, ma ktoś tak? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Ja to nie mam takiego menu z paska jak u ciebie. Takie miałem w innym Miui.Mi się rozwija tak, że widać tylko jeden rząd ikonek i trzeba je przesuwać w bok. Co do jasności to u mnie lekko wariuje, tzn działa dobrze ale chyba zbyt często zmienia swoje natężenie. Dobiera dobrze jasność by za chwile jednak lekko przyciemnić/rozjaśnić. Ale kłopotów z widocznością na ekranie nie mam w ogóle. Za to podoba mi się, że w nocy poprawili przyciemnianie ekranu. Poprzedni mnie raził, a teraz dużo bardziej się ściemnia. Co do wad to zauważyłem, że zlikwidowali profile baterii z czego lubiłem korzystać. Rom jest bardzo szybki, tutaj widzę zdecydowaną poprawę. A co do rotacji sms to nie miałem nigdy Xiaomi.eu, a miałem rotację. Stąd moje zdziwienie. Ale skoro ma nie być to albo się przyzwyczaję:) Instalowałem parę aplikacji do sms ale przy żadnej nie działała mi dioda powiadomień... Edytowane 11 Września 2016 przez mondeoklub
mondeoklub Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 2 minuty temu, cincin27 napisał: @mondeoklub Styl paska powiadomień wybiera się w ustawieniach (ustawienia->pasek powiadomień i statusu->wygląd powiadomień i przełączników). O kurcze, faktycznie. Dzięki:) Gubię się powoli w natłoku tych opcji...
mondeoklub Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 A z niemigającą diodą przy dostaniu smsa ma ktoś? Zamiast migać to świeci się ciągle dopóki nie przeczytam sms lub nie spr kto dzwonił.
edwin20 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Tylko ze ta jasność bzikuje. Wyłączyłem automatyczna jasność, sciemnilem na maxa i po chwili jasność sama się trochę rozjasnila. Możliwe że wina Romu czy telefonu? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Edit: wyłączyłem.
korbielow Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Proszę o link na soft na zablokowany bootloader dla redmi 3 z polskim jezykiem. Sciagnalem global ale nie ma jezyka PL... 1
edwin20 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Skąd tego Globala pobrałes? W globalu jest język polski. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
korbielow Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Czy ta wersja Redmi 3/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download stąd http://en.miui.com/a-234.html będzie mieć PL ?
mondeoklub Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 5 godzin temu, korbielow napisał: Czy ta wersja Redmi 3/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download stąd http://en.miui.com/a-234.html będzie mieć PL ? Tak. Ściągany plik powinien się nazywać: ido_xhdpi_global_images_6.9.8_20160805.0000.29_5.1_global_fd4b2631fc
grzegorz.lki Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 I musi mieć rozszerzenie .tgz na zablokowany BL, a nie zip === Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
qwerty01 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Stable rom z http://en.miui.com/download-298.html ma w sobie język polski, czy muszę wgrywać z xiaomi.eu?
cukru Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 @qwerty01 Tak, Global Stable ma język polski.
mondeoklub Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Ja juz po kolejnej aktualizacji. Ciekawe czy naprawili bug z czujnikiem swiatla..
a.milewski.mm Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 A ja chcę pobrać a nie widzi żadnych serwerów, tak jakby plik wyparował :-\ Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Nie. Zipa chcę ściągnąć z xiaomi.eu a dokladniej z miuipolska 8.0.2 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
bergmen Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 stąd ściągnij: https://megadysk.pl/f/6.9.22 to serwier forum xiaomi.eu
a.milewski.mm Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Ale ja chce stabilną Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
bergmen Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 proszę, stabilne: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337
FromWP Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 3 minuty temu, a.milewski.mm napisał: Ale ja chce stabilną Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka A dlaczego, lubisz kłopoty? Stabilna jest tylko z nazwy i stabilnych błędów!
a.milewski.mm Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 proszę, stabilne: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337 Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka A dlaczego, lubisz kłopoty? Stabilna jest tylko z nazwy i stabilnych błędów! Nie rozumiem. Wg Ciebie wersja stable jest niestabilna i że lepsza to dev? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Tak moim zdaniem lepsze dev A możesz w jakiś sposób mi to uzasadnić? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 2 minuty temu, a.milewski.mm napisał: A możesz w jakiś sposób mi to uzasadnić? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Opieram się na wiedzy własnej i zdobytej na tym forum. Możesz uwierzyć lub nie. Wielokrotnie instalowałem wersje stable wracając z dev i praktycznie zawsze było gorzej. Po prostu wersje stable są dużo starsze w porównaniu do dev, mają mniej nowych funkcji i więcej błędów. Jeden jedyny wyjątek dotyczył innego telefonu Redmi2, gdzie ostatnia wersja dev działała źle i wróciłem do stable, ale na krótko i tu zdecydowałem się na CM-a.
a.milewski.mm Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) 19 godzin temu, FromWP napisał: Opieram się na wiedzy własnej i zdobytej na tym forum. Możesz uwierzyć lub nie. Wielokrotnie instalowałem wersje stable wracając z dev i praktycznie zawsze było gorzej. Po prostu wersje stable są dużo starsze w porównaniu do dev, mają mniej nowych funkcji i więcej błędów. Jeden jedyny wyjątek dotyczył innego telefonu Redmi2, gdzie ostatnia wersja dev działała źle i wróciłem do stable, ale na krótko i tu zdecydowałem się na CM-a. Oki. Rozumiem i dzięki. Póki co zostaję na stable. Czy znacie link do wersji stable na megadysku? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 19 godzin temu, FromWP napisał: Edytowane 24 Września 2016 przez a.milewski.mm
a.milewski.mm Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Opieram się na wiedzy własnej i zdobytej na tym forum. Możesz uwierzyć lub nie. Wielokrotnie instalowałem wersje stable wracając z dev i praktycznie zawsze było gorzej. Po prostu wersje stable są dużo starsze w porównaniu do dev, mają mniej nowych funkcji i więcej błędów. Jeden jedyny wyjątek dotyczył innego telefonu Redmi2, gdzie ostatnia wersja dev działała źle i wróciłem do stable, ale na krótko i tu zdecydowałem się na CM-a. A możesz jeszcze napisać coś więcej o Twoich odczuciach i doświadczeniach z CM-em? 12 czy 13? Łatwo idzie wgranie czy jest troszkę rzeźby? Jakieś bugi czy wszystko ok? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) 4 godziny temu, a.milewski.mm napisał: A możesz jeszcze napisać coś więcej o Twoich odczuciach i doświadczeniach z CM-em? 12 czy 13? Łatwo idzie wgranie czy jest troszkę rzeźby? Jakieś bugi czy wszystko ok CM-a 13 uzywam od dawna na tablecie a na Redmi 2 raptem jeden dzień. Na razie się przyzwyczajam, ale ciężko to idzie. Jednak po dłuższym używaniu Miui trudno się przestawić i brakuje paru funkcji. Wszystko na razie działa prawidłowo ale, na Redmi3 raczej bym nie instalował. Tu Miui działa lepiej w porównaniu do Redmi2 (niestety mam wersję 813). Już się wyleczyłem z CM-a na Redmi2, niby była to stabilna wersja, ale jak przestałem mieć możliwość dzwonienia i odbierania połączeń, to momentalnie zainstalowałem 6.9.22 eu na Andku 4.4, a dwa po co się męczyć i od nowa przyzwyczajać. Edytowane 24 Września 2016 przez FromWP Dadanie treści 1
Gość dobot Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Cześć, Tak sobie myślę, Xiaomi jest już oficjalnie w jednym ze sklepów X. Ciekawe jak będzie i co będzie z tymi wszystkim błędami co teraz wychodzą w urządzeniach ze stajni Xiaomi. Mam nadzieję, że teraz firma przyłoży się trochę i stable będzie prawdziwym stable Pozdrawiam
bergmen Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 w redmi 3S (czyli tym który wszedł na rynki indyjski i europejski) ROM i telefon działa bez żadnych bugów.
Rekomendowane odpowiedzi