Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, Endryu napisał:

Więc, co to ma być ? :o

To że masz śmieciowe miui z wirusami i śmieciami a nie oryginalny rom i na nim nie odblokujesz bootloadera. Nie ma globala na mi4c i zanim zaczniesz się rzucać to sprawdź sobie oficjalny dział downloadu na en.miui.com

Posted (edited)
42 minuty temu, Uri0550 napisał:

To że masz śmieciowe miui z wirusami i śmieciami a nie oryginalny rom i na nim nie odblokujesz bootloadera. Nie ma globala na mi4c i zanim zaczniesz się rzucać to sprawdź sobie oficjalny dział downloadu na en.miui.com

Dla twojej wiadomości "kolego" nie rzucam się, tylko wyraziłem swoje zdziwienie, to mój pierwszy telefon mi, więc mógłbyś okazać trochę więcej wyrozumiałości, po to chyba jest to forum oraz po to chyba masz tu konto, jeśli nie chcesz pomagać to po prostu się nie udzielaj, nie widzę problemu. #typowy_polak.

Co jeśli nie mogę zrobić tego ? 

http://en.miui.com/a-232.html

Edited by Endryu
Posted

@Endryu Wybacz, nie odebrałem tego wcale jako zdziwienie tylko próbę udowodnienia czegoś co nie istnieje.

Jak zmienisz rom na china dev miflashem (wszelkie instrukcje dostępne na głównej stronie miuipolska.pl) to bez problemu odblokujesz i wgrasz wersję od Acida.

Posted

@Uri0550 Zainstalowałem przez MiFlash " libra_images_6.6.17_20160523.0000.23_5.1_cn_ce2e281aa7 " , ale dalej staje na 50 %.

Screenshot_2016-10-09-19-49-17-793_com.android.settings.png

19 minut temu, miklo napisał:

A jesteś pewien, że BL jest zablokowany? Jakoś ten rom ktoś wgrał prawda? Spróbuj wrzucić nowe recovery.

Jest sprawdziłem przez ADB.

Posted
15 minut temu, Endryu napisał:

@Uri0550 Zainstalowałem przez MiFlash " libra_images_6.6.17_20160523.0000.23_5.1_cn_ce2e281aa7 " , ale dalej staje na 50 %.

Screenshot_2016-10-09-19-49-17-793_com.android.settings.png

Jest sprawdziłem przez ADB.

Mam podobny problem do twojego. Mam wgraną wersję dev China ROMu i proces odblokowania BL staje na 50%. Wszystkie porady forumowe wypróbowałem, ale bez sukcesu.

Chyba zostaje nam po prostu poczekać i próbować, próbować...

Posted
1 godzinę temu, miklo napisał:

A próbowałeś wgrać recovery mimo info z fastboot, czy się wtedy poddałeś?

No kur*a nie wierze... Miałeś rację xD.

Screenshot_2016-10-09-23-49-54-967_com.android.settings.png

Posted (edited)
4 godziny temu, Endryu napisał:

@Antyhaker Nie miałem, sprawdzałem także przed całym procesem ;).

http://imgur.com/a/gfXqe

Trzeba było olać te bzdetne komunikaty i wgrać TWRP - zapewniam, że poszłoby bez problemu ^^ Miałem dokładnie tak samo (na dwóch urządzeniach), ten model tak ma jak się kupuje go na chińskich portalach. Wgrywają ten pseudoglobal i BL jest siłą rzeczy odblokowany, bo jak inaczej by tego dokonali? :P

Edited by Antyhaker
Posted

Jak jest wgrany smieciowy global, to jest odblokowany BL. Przerabiałem to kilka dni temu. Po wgraniu TWRP nie uruchamiajcie tego smieciowego systemu, bo nadpisze TWRP, tylko bootujcie do TWRP i od razu instalujcie nowy system

Posted

mam pytanie jesli chce uzywac dualsima i jedna simka do neta po LTE a druga rozmowy smsy to musze do SLOT1 dac ta od LTE czy nie ma roznicy?

Posted
1 godzinę temu, data17 napisał:

mam pytanie jesli chce uzywac dualsima i jedna simka do neta po LTE a druga rozmowy smsy to musze do SLOT1 dac ta od LTE czy nie ma roznicy?

Nie ma roznicy, z czego tylko jedna karta dziala po lte, druga automatycznie ustawia sie na 3g.

Posted

Witam, mam pytanie czy można wrócić z miui 8 do 7 i czy robi się to tak jak każdą aktualizację ?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja wrocilem do miui 7 przez TWRP standardowo wipe wszystkiego i wiola

Posted

Czy po aktualizacji najnowszej ktoś też ma problem z zaplanowanymi SMS po zablokowaniu telefonu? U mnie nie wysyłają się one :(

Posted

Hej, kupiłem dzisiaj mi4c i przyciski funkcyjne dotykowe pod ekranem wariują tzn. Albo działają z opóźnieniem albo coś. Pytanie czy to wina tel czy no name szkla.

Posted

Okej dzięki

@Acid po zdjęciu szkla hula jak złoto dzięki bo już mnie krew zalewała

Posted
7 godzin temu, szymam napisał:

Panowie i Panie,

Korzystacie z aktywnych krawędzi? 

Ja nie - próbowałem, ale nie mogę się przekonać.

Posted

Jakie wybrać Wipe przy instalacji xiaomi.eu? (teraz mam xiaomi.eu ale chce na nowo wgrać), robić backup danych, i czy w trybie TWRP normalnie można wgrać plik .rar z systemem do telefonu by potem zainstalować?

Posted

Zip nie rar chyba :) Tak. W TWRP można wyczyścić łącznie z internal. Telefon i jego pamięć są przy odpalonym TWRP normalnie widziane na komputerze przez USB.