Jump to content

MI 4c - pytania ogólne - wątek zbiorczy


ZduneX25

Recommended Posts

11 minut temu, Endryu napisał:

Więc, co to ma być ? :o

To że masz śmieciowe miui z wirusami i śmieciami a nie oryginalny rom i na nim nie odblokujesz bootloadera. Nie ma globala na mi4c i zanim zaczniesz się rzucać to sprawdź sobie oficjalny dział downloadu na en.miui.com

Link to comment
Share on other sites

42 minuty temu, Uri0550 napisał:

To że masz śmieciowe miui z wirusami i śmieciami a nie oryginalny rom i na nim nie odblokujesz bootloadera. Nie ma globala na mi4c i zanim zaczniesz się rzucać to sprawdź sobie oficjalny dział downloadu na en.miui.com

Dla twojej wiadomości "kolego" nie rzucam się, tylko wyraziłem swoje zdziwienie, to mój pierwszy telefon mi, więc mógłbyś okazać trochę więcej wyrozumiałości, po to chyba jest to forum oraz po to chyba masz tu konto, jeśli nie chcesz pomagać to po prostu się nie udzielaj, nie widzę problemu. #typowy_polak.

 

Co jeśli nie mogę zrobić tego ? 

http://en.miui.com/a-232.html

Edited by Endryu
Link to comment
Share on other sites

@Endryu Wybacz, nie odebrałem tego wcale jako zdziwienie tylko próbę udowodnienia czegoś co nie istnieje.

Jak zmienisz rom na china dev miflashem (wszelkie instrukcje dostępne na głównej stronie miuipolska.pl) to bez problemu odblokujesz i wgrasz wersję od Acida.

Link to comment
Share on other sites

@Uri0550 Zainstalowałem przez MiFlash " libra_images_6.6.17_20160523.0000.23_5.1_cn_ce2e281aa7 " , ale dalej staje na 50 %.

 

Screenshot_2016-10-09-19-49-17-793_com.android.settings.png

19 minut temu, miklo napisał:

A jesteś pewien, że BL jest zablokowany? Jakoś ten rom ktoś wgrał prawda? Spróbuj wrzucić nowe recovery.

Jest sprawdziłem przez ADB.

Link to comment
Share on other sites

15 minut temu, Endryu napisał:

@Uri0550 Zainstalowałem przez MiFlash " libra_images_6.6.17_20160523.0000.23_5.1_cn_ce2e281aa7 " , ale dalej staje na 50 %.

 

Screenshot_2016-10-09-19-49-17-793_com.android.settings.png

Jest sprawdziłem przez ADB.

Mam podobny problem do twojego. Mam wgraną wersję dev China ROMu i proces odblokowania BL staje na 50%. Wszystkie porady forumowe wypróbowałem, ale bez sukcesu.

Chyba zostaje nam po prostu poczekać i próbować, próbować...

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Endryu napisał:

@Antyhaker Nie miałem, sprawdzałem także przed całym procesem ;).

http://imgur.com/a/gfXqe

Trzeba było olać te bzdetne komunikaty i wgrać TWRP - zapewniam, że poszłoby bez problemu ^^ Miałem dokładnie tak samo (na dwóch urządzeniach), ten model tak ma jak się kupuje go na chińskich portalach. Wgrywają ten pseudoglobal i BL jest siłą rzeczy odblokowany, bo jak inaczej by tego dokonali? :P

Edited by Antyhaker
Link to comment
Share on other sites

Jak jest wgrany smieciowy global, to jest odblokowany BL. Przerabiałem to kilka dni temu. Po wgraniu TWRP nie uruchamiajcie tego smieciowego systemu, bo nadpisze TWRP, tylko bootujcie do TWRP i od razu instalujcie nowy system

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, data17 napisał:

mam pytanie jesli chce uzywac dualsima i jedna simka do neta po LTE a druga rozmowy smsy to musze do SLOT1 dac ta od LTE czy nie ma roznicy?

Nie ma roznicy, z czego tylko jedna karta dziala po lte, druga automatycznie ustawia sie na 3g.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...