Lokator Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Cześć wszystkim, niestety nie mogę się doczytać skąd pobrać stable Miui. Mógłby ktoś nakierować? Jakie są wersje stable - oficjalna i eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 ostrzegam przed najnowszym miui!!!!!!! 8.10.20 nie działa budzik!!! kur sie spoznilem przez ta /ciach/ aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 21 godzin temu, data17 napisał: ostrzegam przed najnowszym miui!!!!!!! 8.10.20 nie działa budzik!!! kur sie spoznilem przez ta /ciach/ aktualizacje miałeś wyłączony telefon, z zamiarem wybudzenia go budzikiem? Podpięty do ładowarki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 tak podpiety w trybie cichym, ale teraz testuje i w normalnym i bez ladowarki i nie ma mdzwonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 (edited) Jak nie ma jak jest 7 godzin temu, Lokator napisał: Cześć wszystkim, niestety nie mogę się doczytać skąd pobrać stable Miui. Mógłby ktoś nakierować? Jakie są wersje stable - oficjalna i eu? https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ Stąd - przecież wszystko masz w odpowiednim dziale na portalu Edited October 25, 2016 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 5 godzin temu, Antyhaker napisał: Jak nie ma jak jest https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ Stąd - przecież wszystko masz w odpowiednim dziale na portalu Ciężko znaleźć przez treść zawartą w adresie. Dzięki : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 A wyjątki ustawione w trybie cichym? Mnie dziś obudził, aż miło.A gdzie te wyjątki? W sumie się wkurzylem i siedzę na cm przynajmniej tutaj działa. Poczekam na następną wersje Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 7 godzin temu, szymam napisał: A wyjątki ustawione w trybie cichym? Mnie dziś obudził, aż miło. Jakie znów wyjątki, boże ... Tryb cichy nie ma wpływu na alarm (a przynajmniej nie powinien). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 21 godzin temu, data17 napisał: ostrzegam przed najnowszym miui!!!!!!! 8.10.20 nie działa budzik!!! kur sie spoznilem przez ta /ciach/ aktualizacje Nie strasz tylko szukaj problemu u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 21 godzin temu, data17 napisał: ostrzegam przed najnowszym miui!!!!!!! 8.10.20 nie działa budzik!!! kur sie spoznilem przez ta /ciach/ aktualizacje U mnie normalnie działa, btw. nawet mając wyłączony tel. to budzik rano dzwonił Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 12 godzin temu, szymam napisał: Ale jest np. przełącznik alarmu pt. "Alarm w trybie cichym". Ale domyślnie jest ustawiony tak, że nie ma na niego wpływu - to miałem na myśli. Jeśli sam sobie przestawisz - cóż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrabia.pawel Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Witam, Kupiłem MI4c od Goldwaya z wersją miui 7.5 global stable. Próbowałem odblokować boatloadera za pomocą oficjalnej metody, ale zatrzymuję się w 50%. Później doczytałem, że nie muszę tego robić tylko wgrać jakiś rom chiński. Strasznie dużo różnych informacji i metod odblokowania i wgrania różnych rzeczy. Proszę o pomoc bo nie ogarniam, czy aby zainstalować miui polska powinienem zrobić teraz to co jest opisane w poradniku na głównej stronie dla telefonów z 2015 czy wystarczy wgrać rom bezpośrednio z telefonu w "upadate"? Sporo tutaj czytałem, ale wszystko to jest bardzo skomplikowane dla kogoś kto w tym nie siedzi, a potrzebuję jasnego wskazania rozwiązania. Dodam, że fastboot mi się uruchamia, a jak przytrzymam głośność i podgłaśnianie włącza mi-recovery. Serdeczne dziękuję za rzeczową pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasso Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) 37 minut temu, hrabia.pawel napisał: Witam, Kupiłem MI4c od Goldwaya z wersją miui 7.5 global stable. Próbowałem odblokować boatloadera za pomocą oficjalnej metody, ale zatrzymuję się w 50%. Później doczytałem, że nie muszę tego robić tylko wgrać jakiś rom chiński. Strasznie dużo różnych informacji i metod odblokowania i wgrania różnych rzeczy. Proszę o pomoc bo nie ogarniam, czy aby zainstalować miui polska powinienem zrobić teraz to co jest opisane w poradniku na głównej stronie dla telefonów z 2015 czy wystarczy wgrać rom bezpośrednio z telefonu w "upadate"? Sporo tutaj czytałem, ale wszystko to jest bardzo skomplikowane dla kogoś kto w tym nie siedzi, a potrzebuję jasnego wskazania rozwiązania. Dodam, że fastboot mi się uruchamia, a jak przytrzymam głośność i podgłaśnianie włącza mi-recovery. Serdeczne dziękuję za rzeczową pomoc. ściągnij stąd http://en.miui.com/download-293.html developer ROM wgraj przez aplikacje aktualizacji jako ZIP i wtedy odblokuj bootloadera. Edited October 27, 2016 by lukasso Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Nie ma żadnego Global dla Mi4c. To kombinowany chiński rom wrzucany przez Goldwaya. Żeby go wrzucić musiał odblokować boot loader Także masz odblokowany. Wgraj TWRP przez fastboot i wrzucaj nowy rom. Kupiłem dwa Mi4c od Goldwaya i to sprawdzone info Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrabia.pawel Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 Dzięki! Mam taki problem, że komputer nie widzi telefonu przy uruchomionym fatboocie, instalowałem również MiPhone Menager i on go widział, ale jak klikam żeby uruchomić skrypt i dalej go nie widzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 A włączyłeś debugowanie usb w MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrabia.pawel Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) Udało mi się zainstalować TWRP ale przy instalacji pokazuje mi się coś takiego, pomoże ktoś? Edited October 27, 2016 by hrabia.pawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) 20 minut temu, hrabia.pawel napisał: Udało mi się zainstalować TWRP ale przy instalacji pokazuje mi się coś takiego, pomoże ktoś? Zmień wersję TWRP i ruszy. Ta od teamsuperluminal dla MI4C nie ma problemu z dotykiem. TS TWRP 3.0.2-0 MI4C Edited October 27, 2016 by slimozis Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrabia.pawel Posted October 27, 2016 Share Posted October 27, 2016 (edited) Dziękuję pięknie! poszło!! Edited October 27, 2016 by hrabia.pawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Koledzy czy jest jakaś możliwość aby jeszcze bardziej ściszyć dźwięk rozmowy niż to co jest dostępne w standardzie? Mam ustawione na minimum i jest dla mnie jeszcze za głośno. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 ja sie podlacze ale o glosnosc dzwonka i powiadomien... ustawione na najcichsze i tak jest dosc glosne. da sie jakos sciszyc bardziej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 23 godziny temu, krzygaj napisał: Koledzy czy jest jakaś możliwość aby jeszcze bardziej ściszyć dźwięk rozmowy niż to co jest dostępne w standardzie? Mam ustawione na minimum i jest dla mnie jeszcze za głośno. Dzięki 19 godzin temu, doktor napisał: ja sie podlacze ale o glosnosc dzwonka i powiadomien... ustawione na najcichsze i tak jest dosc glosne. da sie jakos sciszyc bardziej ? Jest na to sprawdzona metoda wystarczy nie myć uszu Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 @slimozis słabe pocieszenie - serio nie ma możliwości by ściszyć jeszcze bardziej telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 nie wiem nie mam takich problemów, można zmienić dzwonek na mniej agresywny albo wibracje co do rozmów to można wymusić 2G zdecydowanie będzie gorzej słychać a czy ciszej to nie wiem Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 (edited) Co zrobić by ten telefon wkońcu nie grzał się tak mocno?! Edited November 1, 2016 by KutanG Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 (edited) @KutanG wgrać 7.5.2.0 albo 7.5.4.0 ? ;] Edited November 2, 2016 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
KutanG Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Mam zainstalowaną i dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard Grzech Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 A jak na tych wersjach zachowuje się bateria? Siedzę obecnie na v8 6.10.13 telefon się nie przegrzewa sot 3.5 - 4h. Użytkowanie to internet, muzyka, sms, tel, nie gram. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Jeśli zależy ci na baterii to polecam aospa. Mam na nim 5-6h sot gdzie na miui 8 miałem 4h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Czy masz na myśli tego od teamsuperluminal?Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartyS Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Zgadza się. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Z moich testów wynika, że podobny do AOSPA SoT wyciąga CM13.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Witam, powiedźcie mi proszę, jak to jest możliwe, że Mi4c (wersja 2/16) jest obecnie zasadniczo najtańszym sprzedawanym Xiaomi (przynajmniej w Goldway, gdzie kosztuje 110$). Kupiłem niedawno dziecku Redmi 3s za 115$ (też 2/16, wystarcza spoko), ale znając dziecko, to góra 3 mies. i zgubi lub rozwali, więc chcę od razu kupić coś, co będzie czekało w rezerwie. Myślałem po prostu o kolejnym Redmi 3s, bo podoba mi się ogólnie ten telefonik, ale widzę, że skoro Mi4c jest nawet tańszy, to może jego kupić? Gdzie tkwi haczyk? Chyba mi4c nie jest mniej wydajny ani gorszy pod żadnym względem (za wyjątkiem może tylko braku czujnika palca, ale to żaden problem). Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Zapewne chodzi o to, że w serii Mi flagowiec ma już numerek 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premeryt Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: Witam, powiedźcie mi proszę, jak to jest możliwe, że Mi4c (wersja 2/16) jest obecnie zasadniczo najtańszym sprzedawanym Xiaomi (przynajmniej w Goldway, gdzie kosztuje 110$). Kupiłem niedawno dziecku Redmi 3s za 115$ (też 2/16, wystarcza spoko), ale znając dziecko, to góra 3 mies. i zgubi lub rozwali, więc chcę od razu kupić coś, co będzie czekało w rezerwie. Myślałem po prostu o kolejnym Redmi 3s, bo podoba mi się ogólnie ten telefonik, ale widzę, że skoro Mi4c jest nawet tańszy, to może jego kupić? Gdzie tkwi haczyk? Chyba mi4c nie jest mniej wydajny ani gorszy pod żadnym względem (za wyjątkiem może tylko braku czujnika palca, ale to żaden problem). Dzięki! Moim zdaniem jest model już "wiekowy", końcówka serii, nie będzie dalej produkowany a jak poprzednicy podnieśli jest już Mi5 a nawet Mi6 w planach więc trzeba to sprzedać za każdą cenę. Co nie zmienia faktu, iż jest to znakomita słuchawka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts